Udhëzimi i MAS për zhvillimin e provimeve të detyruara dhe me zgjedhje

January 13, 2015 18:00

Udhëzimi i MAS për zhvillimin e provimeve të detyruara dhe me zgjedhje

Lëndët e provimeve të detyruara për të gjithë maturantët do të jenë: Gjuha dhe Letërsia Shqipe, Matematika dhe Gjuha e Huaj. Ministria e Arsimit dhe Sportit ka nxjerrë një udhëzim për Maturën Shtetërore 2015 dhe pranimin në shkollat e larta publike për shkollat jo profesionale.

 

Sipas këtij udhëzimi, gjuhët e huaja, që do të jepen si provim i detyruar D3, janë: anglisht, italisht, frëngjisht dhe gjermanisht.

Gjuha e huaj qe do të jepet provim, do të pasqyrohet në Formularin A1. / A1Z. Kandidatët e vitit të kaluar, që rezultuan mbetës në D3, janë të detyruar ta ri japin këtë provim. Kandidatët e tjerë, që aplikojnë ne Al Z, nuk do ta japin provimin e detyruar D3.

Maturanti ka të drejtë të zgjedhë 2 lëndë nga lista e lëndëve me zgjedhje pavarësisht nëse I ka zhvilluar ose jo ato.

 

January 13, 2015 18:00
Komento

1 Koment

  1. lindita January 13, 18:52

    A hoqet zi me i ba nje kopje udhezimit te vjetshem qe vonuat kaqe shume me e sjelle udhezimin.vetem sa po coroditni nxenesit me “ndryshimet” qe pretenduat se do te sillni si Rilindje,Z.Ministre??????????????//

    Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*