Datat kur do të zhvillohen 3 provimet e lirimit për klasat IX

March 9, 2018 18:26

Datat kur do të zhvillohen 3 provimet e lirimit për klasat IX

Provimet e lirimit për klasat e 9-ta në arsimin parauniversitar do nisin me 11 qershor.

Udhëzimi i miratuar një ditë më parë nga ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Lindita Nikolla, saktëson se në këtë datë, nxënësit do të japin provimin e parë të detyruar në lëndën e gjuhës së huaj.

Ndërsa në datën 18 qershor nxënësit do të japin provimin e dytë në lëndën gjuhë-shqipe dhe letërsi. Prova e fundit do të jetë testi i matematikës që do të zhvillohet në datën 22 qershor.

Nxënësit e pakicave kombëtare do të zhvillojnë edhe provimin kombëtar të arsimit bazë në lëndën gjuhë amtare, testi i të cilës do të zhvillohet në datën 15 qershor”, saktësohet në udhëzim.

Kriteret për testin e gjuhës së huaj
Lista e gjuhëve të huaja që do të jepen si provime të detyruara janë: “anglisht, italisht, frëngjisht dhe gjermanisht”.

Testi i gjuhëve të huaja do të hartohet në përputhje me gjuhën, e cila në planin mësimor të arsimit të mesëm të ulët, trajtohet si gjuhë e huaj e detyruar në nivelin gjuhësor A2.

Nxënësit e klasave të 9-ta parapërgatitore për seksionet dygjuhëshe italiane, gjermane dhe franceze janë të lirë të zgjedhin midis gjuhës së huaj të parë që kanë zhvilluar në klasën e tretë dhe gjuhës së huaj të seksionit përkatës të filluar në klasën e pestë.

Në të gjitha këto raste testi do të hartohet dhe korrigjohet në bashkëpunim me mësuesit e huaj dhe shqiptarë të këtyre seksioneve, shkruan Dita.

Provimet kombëtare të arsimit bazë do të fillojnë në orën 10:00 dhe do të zgjasin 2 orë e 30 minuta. Nxënësit me aftësi të kufizuara do ti zhvillojnë provimet kombëtare në përshtatje me veçoritë e tyre.

p.k/dita 

March 9, 2018 18:26
Komento

20 Komente

 1. Lediana March 18, 08:25

  A jeni të sigurtë që janë këto datat e provimeve?
  Përgjigjet kur mund të dalin?

  Reply to this comment
 2. Behare May 6, 14:01

  A ja the veshtira keto ushtrime

  Reply to this comment
  • Deff May 8, 20:54

   Esht test i standardizuar nga shteti. Mos prit pyetje olimiade po mos prit tvendosin si pyetje 1+1= ?

   Reply to this comment
 3. Melek May 21, 17:26

  Jo mor jo nuk ka 1+1 thash se mos kishte se atë po prisnim

  Reply to this comment
 4. a angel May 28, 19:48

  edhe mezi prisim qe t qarkonim 3-shin1+1=3 ….

  Reply to this comment
 5. seli June 7, 18:49

  bravoo

  Reply to this comment
 6. Melek June 9, 15:45

  Po qe qenkeni të zgjuqr ju .S’ju pqndehja të till

  Reply to this comment
 7. Xhenis jaupaj June 10, 09:26

  A do na dihmojn??

  Reply to this comment
 8. Besi June 10, 16:43

  A është e sigurtë që është ai orar

  Reply to this comment
 9. Redon June 14, 11:14

  Kur dalin pergjigjet ne anglisht

  Reply to this comment
 10. klevisa June 15, 22:29

  Kur dalin pergjigjet?

  Reply to this comment
 11. Lediana June 21, 20:41

  Kur dalin pergjigjet e provimeve

  Reply to this comment
 12. Angjelo July 4, 20:05

  Kan dal provimet

  Reply to this comment
 13. Anxhi July 15, 15:35

  Ka shum padrejtësi në korigjimin e tyre

  Reply to this comment
 14. Marjan January 7, 15:08

  A kopjo ktu?

  Reply to this comment
 15. Anxhelo April 6, 16:47

  Eshte e sigurt qe kto jan datat e sakta

  Reply to this comment
 16. Ledi May 13, 16:36

  A eshte e sigurt se keto jane datat

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*