Ujku, gjurma, Pakti Detar dhe akti i sotëm diplomatik

January 31, 2018 23:29

Ujku, gjurma, Pakti Detar dhe akti i sotëm diplomatik

 

Miqve të mi që më kanë dërguar kumte për Paktin Detar

Prof. Dr. Myslim Pasha*

Prej dy ditësh një pjesë e bashkësisë së shqiptarëve janë të trazuar dhe shumë të goditur prej lajmeve që përhapen nga bazë të deklaratave qeveritare diplomatike që bëhen nga Republika e Greqisë dhe ajo e Shqipërisë për delimitimin e kufijve detarë midis të dy shteteve.

Le të qetësohemi në përqendrim dhe arsyetim… S’ka Marrëveshje, askund. Ka vetëm Diplomaci dhe instrumente të saj. Ka përçapje që të sillet në tavolinën diplomatike diskutimi i rinisjes së negociatave. Por, ama nuk ka ende negociata të drejtpërdrejta teknike (siç e kuptoj unë). Janë përafrime reale, paqësore dhe racionale për të ritrajtuar një Marrëveshje, e cila e ka rrënjën në fajin e shtetit shqiptar të kohës së Berishës, që jo vetëm fali detin e shqiptarëve, por përkeqësoi marrëdhëniet me Greqinë.

Shqiptarët dëgjojnë terma të së drejtës Detare Ndërkombëtare të cituara dhe pastaj vënë dorën në kokë dhe komentojnë ashtulloj sa të të luajë tepeleku i kokës. Kriza morale që po kalojmë është duke u thelluar edhe më keq.

Shqiptarët me të drejtë nuk besojnë në shtetin e tyre. Ndaj aq shumë reagime ka pasur, në mediume të ndryshme e portale sa s’qenë përfytyruar. Po komentoj se si është prurë në mediumet tona Instervista e Ministrit të Jashtëm të Greqisë, Kotzias.

 1. Pala shqiptare ka pranuar se Greqia ka të drejtë që t’i shtrijë deri në 12 milje ujërat e veta territoriale.

Është e papranueshme ta sjellësh për shqiptarë dhe grekë këtë deklaratë diplomatike për një çështje kaq të ndijshme se sa kjo ndarje detare aq shumë e debatuar, pa i bërë sqarimet e duhura. Ka 36 vjet që në UNCLOS (Konventa e Montego Bay) është vendosur e drejta Detare e 12 milje detare (22,22 km shtrirje) për shtetet, sikundër edhe për Shqipërinë dhe Greqinë.

Si mund të “bisedohet” në këto trajtesa diplomatike për një të Drejtë kaq të njohur të të dy shteteve të cilën nuk e vendosin ata?. Nga shumë shqiptarë kjo është kuptuar sikur “Greqia do të marrë 22, 22 km det në hapësirën detare!! Ja se ç’bëhet! Ky standard është ai i Detit Territorial (Territorial Sea = Det Shtetëror) të secilit shtet. Duke filluar nga përmbyllja gjeometrike detare: Othoni-Vijat e Bardha ku përvijon Kanali i Korfuzit i gjithë Deti midis nesh është Territorial Sea (Det Territorial) të dy shtetet nuk tejkalojnë 24 milje detare. Otranto dhe Ngushtesa e saj ku ndodhet dhe pika “treshe” ka një hapësirë detare ku tejkalohet Deti Territorial 12 milje, ku del në pah, Hapësira Ekonomike Ekskluzive dhe Shelfi Kontinetal.

2.I pyetur nga gazetari se çfarë po bëhet me Shqipërinë për zonat ekskluzive ekonomike, Kotzias është përgjigjur:

“Ramë dakord”.

“Ratë dakord?”

“Po”, përgjigjet Ministri i Jashtëm grek.

“Në vijim ne duhet të shpjegojmë … se është “rënë dakord” për diçka që “s’është rënë dakord” po ndofta ia vlen që të shpjegohet për grekë dhe shqiptarë se ç’janë standardet e Ligjit të Detit.

Kjo të bëhet që të mos interpretohet nga Kazani, intervista e Ministrit të jashtëm Grek Kotzias.

Ndaj ne po citojmë për njohje se ZEE janë tej 22,22 km (Det Territorial) dhe po kështu 22,22 km është ZEE ( Ligji Detit rrëfen se tej 12 miljeve detare vijon deri në 200 milje e kjo shtrirje përbën EEZ brenda së cilës shteti Bregdetar ( Greqia dhe Shqipëria) kanë kontroll mbi peshkimin dhe shfrytëzim të tij. )

Tej 22, 22 km (Det Territorial) i cili është ashtu sikundër hapësira tokësore me të drejtat e Sovranitetit në Det dhe Hapësirë Ajrore, vjen edhe një standard tjetër (Deti i Afërt) me 22,22 km shtrirje) që përbën vijimin e EEZ . Këto standarde janë të pranishme në Ngushticën e Otrantos midis tre shteteve Itali, Greqi dhe Shqipëri, për të cilën del një problem shumë pikant, mbasi të tre këto shtete edhe pse standardet e Ligjit Ndërkombëtar ekzistojnë nuk kanë të njëjta rrethana Gjeografike, mbasi Greqia përbën në këtë gjeohapësirë një Arkipelag ishujsh që s’mund të jenë të njëvlershëm me Hapësirën e Dheut Kontinental të Shqipërisë.

Kjo është “thembra e Akilit” e diskutimit jo vetëm pse Shqipëria ka humbur aq shumë Det nga Marrëveshja e parë ( që tani nuk ekziston). Pra besoj se në këto shqyrtime përgatitore është folur për parime dhe standarde, por s’është përgatitur asnjë dokument i shkruar dhe pranuar. Duke besuar edhe Ditmir Bushatin Ministrin e Çështjeve Europiane dhe Kotzias se kanë rënë dakord për standarde ndërkombëtare detare si një parapërgatitje, por jo Pakt !

 1. Kur thoni “ramë dakord”, do t’i shtrini ujërat territoriale në 12 milje? Vijon intervista e Kotzias…

Si mund ta shpjegosh, pas kësaj këtë shtrirje 12 milje…mbasi tej kësaj nuk ka det Territorial, (sepse ai është vetëm 12 milje) pra kësilloj, këtu nuk është faji i Ministrit por i kazanit të lajmeve. Vetëm këtu bëhet fjalë për EEZ ( Zonat Ekonomike Ekskluzive ) Prandaj shqiptarët e dashur por që nga pashpjegimi i duhur të ndjeshëm siç janë ndaj çështjes kombëtare, janë gati të ngrihen në Kryengritje e të dalin për shembull siç i ka lajmëruar një Bej të bëjë një miting proteste!?

Në atë miting mund të shkojë Berisha, Shehu, Meta gjithë negociatorët që presin me veshët ngritur që të ndodhë vijimi i së njëjtës shitje…sepse këta sot e kësaj dite janë mbështetësit e Paktit që s’ekziston më. Ç’bëhet në nahijen tonë ? Për ta ditur se vetëm në Otranto siç e shpjeguam atypari bëhet fjalë për EEZ midis të tre shteteve, hapësirat që përfitojnë nuk janë të barabarta por në vlerësim peshor sipas kushteve ( Dhe kontinetal, Ishuj, Shkëmbinj detarë etj)

 1. Këto janë zonat bregdetare, po do ta bëjmë kur të vijë koha

Nuk ka “zona bregdetare” por terminilogji ndërkombëtare për përcaktimet e Ligjit të Detit. E rëndësishme është të kuptohet nga qytetarët shqiptarë dhe grekë se do t’i vijë koha siç thotë Ministri i nderuar Kotzias që të trajtohen e të negociohen. Kjo është kumti më i rëndësishëm që marrim në këtë parapërgatitje.

 1. “Zonën ekskluzive ekonomike mund ta shpallësh kur tjetri ka pranuar që, sidoqoftë, e ke të drejtën për 12 milje.

Sërish jemi në trajtim standardesh ndërkombëtare dhe jo në një Pakt Delimitues Detar. Ne këmi pranuar Detin Territorial 12 milje. Shteti grek e ka pasur sipas ligjit të Brendshëm 6 milje dhe Montego Bay e ka çuar në 12 milje. Mirëpo vini re me kujdes se siç u tha nga Othoni e deri në Ftelia e gjithë hapësira është Det Territorial.

Vetëm në Otranto por edhe në Kanalin e Korfuzit, kur të arrihet Pakti do të diskutohet se a janë rrethana të njëjta gjeografike dhe a mund të përfitojë një ishull apo një Shkëmb aq sa fiton një Dhe Kontinental ? Pakti Greqi – Itali fatmirësisht ka bërë qasjen shëmbëllimore kur nuk i ka dhënë të njëjtën largësi Greqisë në krahasim me Italinë që është Dhe i vijueshëm Kontinental.

 1. Domethënë e pranuan?

Kotzias: Po.

Me aq tejdukshmëri sa ka nga këto intervista ne hamendojmë se Ministrat dhe stafet e tyre diplomatike kanë folur për standarde dhe parime. Këto standarde dhe parime janë zbatuar në disfavor dramatik për Shqipërinë. Nëqoftëse do të bëhet ndonjë miting grotesk e I turpshëm antikombëtar, kryengritës, ma merr mendja se tre nga njerëzit shtetarë shqiptarë që vijojnë të mbështesin Paktin e Përmbysur janë Sali Berisha, Lulzim Basha dhe Tritan Shehu do të dalin me llogari dhe harta, në mbrojtje të atij Pakti.

 

*Washington DC, USA. Botuar sot në DITA

 

January 31, 2018 23:29
Komento

53 Komente

 1. alketi January 31, 23:40

  Kolonel, ua paske dhjere zyrtarisht Berishes me shoke! Ju lumte!

  Reply to this comment
 2. mes lumi January 31, 23:40

  une besoj Pashain per kete pune.
  nese ai thote eshte ne rregull, edhe per mua eshte ne rregull

  Reply to this comment
 3. alphade February 1, 04:12

  Edhe ne kete zallamahi, i cili nuk perben fare shkak por
  sebep ,qe sic thote kenga labe:
  ” S’jane shkaqe por sebepe,turpin e paci per vete” : Sali
  Serb- Tradhetari e Lulzim Basha Spiuni dhe Ilir Meta Flo-
  riri. 12 milje det : se pari, eshte nje ligj nderkombetar dhe
  praktikohet ne vendet me dete,sic eshte rasti i Adriatikut
  dhe pas 12 miljeve, qihet “Altamar” ,ku kane te drejte te
  navegojne te gjitha anijet, ndersa po te hyjne keto anije
  brenda 12 miljeve ,konsiderohet shkelje e ujarave te nje
  shteti,por kjo nuk mund te zbatohet p.sh ne ngushticen
  midis Ksamilit e Korfuzit qe ndahet me nje det vetem tri
  milje ?! Vendet e Amerikes Latine si Kili,Peruja,Kolumbia,
  etj. qe lagen nga Oqeani Paqesor apo nga Atllantike ujrat
  territoriale: jane ne 200 milje. Ne vitin 1972 dy personali-
  te po bisedonin njeri me tjetrin : njeri ishte ballkanas dhe
  tjetri brazilian: lidhur me hapsirat detare e oqeanike: Ne
  Adriatik dhe pergjithesisht ne ujrat detare europiane dhe
  ne shume vende te ndryshme te botes qe jane fqinje dhe
  ndahet nga rrypa te ngushta detare : parimisht eshte ven-
  dosur ligji Nderkombetar i 12 Miljeve,,ndersa braziliani
  kishin ligjin Oqeanik ,jo 12 milje,por 200 milje dhe ballka-
  nasi iu pergjigj brazilianit : Nese do te zbatohesh ligji i
  200 miljeve midis Shqiperise dhe Italise ,ne ose Italianet
  duhet te marrin vendet e njeri tjetrit .. .!
  Tani le te zbresim te terrenin konkret ne ” LIGESITE E
  SALI TRADHETARIT ” ,i cili me shpirtin e tij diabolik ker-
  kon te hedhe kudo ne injorancen shqiptare faren e dyshi-
  mit,percarjes,mashtrimit, djallezise ,shkaterrimit te cdo
  gjeje pozitive qe mund te arrijne shqiptaret dhe kete e ben duke plotesuar “amanetin” e Milloshevicit per shkaterrimin e Shqiperise. Saliserb Berisha po zbaton li-
  teralisht projektin e Cubrillovicit per ta shuar genin shqip-
  tar dhe per ta coptuar Shqiperine. Deri me sot Shqiperia
  dhe shqiptaret nuk kane pare e degjuar nje tradhetar si
  Sali Vicidoli ne keto 105 vjet pavaresi. Esat Pashe Top-
  tani dhe Ahmet Zogolli do ta kishin zili per nga dimensio-
  net e kesaj MONSTRE!
  Sot ndegjova intervisten e ketij pizevengu dhene me pre-
  zencen e dy gazetareve te mirenjohur : Lorenc Vangjeli
  dhe Baton Haxhia . Te them te verteten me erdhi per te
  vjellur e neveri per nga shpifjet,mashtrimet,shtremberimet
  e fakteve dhe ngjarjeve . Cdo e kthente me kokeposhte,
  cdo gje qe thoshte nen drejtimin e gazetares Xhokaxhiu
  ishin vetem genjeshtra,shpifje nga me te ndyrat . Thashe
  me vete : si eshte e mundur qe masmedia jone e fton kete kerrme politike qe i vjen ere e qelbur kudo qe te jape
  intervista per te mashtruar nje popull te tere. Por mendoj
  se edhe shtypi yne me sa duket po i jep shanset e fundit
  kesaj monstre para se te kaloi pragun e Burgut te Recit,
  i ndertuar enkas per kete Vllado – shqiptare.
  Sot kjo monster e ” pndrroi pllaken” duke e hequr veten
  si njeriun e vetem “proamerikan” ,” mik i madh i ameri-
  kes”. Cfare hipokrizie ! Sali tradhetari eshte gati te ngri-
  het edhe kunder zotit qe eshte atje ne univers po qe se i
  preken interesat e tij. Ky demon nuk,ka lene gje pa thene
  kunder te gjithe diplomateve amerikane qe kane qene ne
  Shqiperi. Me nje djallezi te papare, me qellim qe te mani-
  puloi opinionin naiv ne politike – shqiptaret ,ben nje ndarje
  midis dipllomateve ameriane dhe qeverise amerikane,
  DASH-it . Vetem injorantet , ” tabla rasa” ne politike e ha
  kete mashtrim por jo shumica derrmuese e shqiptareve
  qe tash i kane kuptuar djallezite dhe hipokrizite e cinizmit
  e Qoftelargut.

  Reply to this comment
 4. Gjergj February 1, 04:23

  E ka fajin ai qerosi, Fevziu, se s’e la te flase ministrin e s’morem vesh gje hic nga intervista. Po u dogj kryeministria neser ate duhet ta varni prej veshi te parin.

  Reply to this comment
 5. Arber I February 1, 06:14

  O Myslim, nuk na the a te ka pyetur ty Ditmiri (ndoshta natekeqi?) ne fazen pergatitore te Paktit te ri Detar, apo jo?

  Reply to this comment
 6. rudi February 1, 06:34

  I respektuar dhe i besuar dr.pr.Pasha!Po ju shpjegon shqipetarve te ndershem me detaje fakte shkencore dhe juridike te koventave nderkombetare per ujrat teritoriale ashtu si bere kur Saluli firmosi marveshjen ne baze te kompastit te Gerverit dhe Saluli mbeten te dhjere te dhjere do mbeten prap se e verteta del dhe nga fundi i detit ta zhyte kanceri i shqiperise

  Reply to this comment
 7. Ylli February 1, 08:35

  Nuk ka me gje te turpshme kur burri me thinja e katandis veten legen me thinja.
  O Myslym Pasha o mashtrues dhe manipulues.Marreveshjen e Pare e quajte tradhti ???? Shkrove nja 100 artikuj ,me baze manipulimin dhe mashtrimin e popullit shqiptar.Ne cdo tre rreshta vije fjalem tradhti.
  Po shkruan nga zori te parin artikull.Gjekundi fjala tradhti por vetem shpjegime teknike dhe sterhollime pa interes.
  O i pafytyre ,marres lekesh nga Turqia dhe sejmen vullnetar i Rames.O mashtrues komunist ,marreveshjet qe te dyja jane pak a shume njesoj.Por si ke surrat te paren e quan tradhti dhe te dyten ….marreveshja e duhur ne kushte te veshtira.???.Pse nuk u thua shqiptareve qe qellimisht nuk jepen detajet e marreveshjes ,sa te largohet zhurma e ngritur.
  Detajet teknike qellimisht nuk deklarohen sepse nese marreveshja e dyte do ishte me e mire se e para ,ce shtyn Ramen te mos ta beje te qarte per opinionin publik.
  Pse nuk i thua shqiptateve se perpara se Bakojanis te shkone te zyra e Berishes kaloi te ajo e Rames ku mbas takimit me kete te fundit deklaroi ….nga miku im.Rama mora garancime per dakortesi per marreveshjen
  O qehaja Myslymi ,me sa pare ti bleu thinjat Turqia dhe jo vetem ty.Pse i gezuat si kurvat kur Erdiogani u zu me Berishen ?? Ju medemek kritikonit Berishen se ka stil Erdogani ,ndersa tani lavderoni Ramen se eshte kthyer ne eunuk te zellshem te Erdoganit.!!
  Kush ishte pro marreveshjes se pare ,duhet te jete pro dhe per te dyten .Kush ishte kundra per te paren automatikisht duhet te jete kundra dhe per te dyten.Por si qen Partie ti nuk ke zgjedhje o sharlatan se ti ke lindur dhe do vdesesh qen Partie.
  Mos e permendi Shqiperine o palaco komuniste se ju nuk jeni patriot Shqiperie.Ju jeni patriot Partie.
  Dhe mos vendos siglen Washington D.C o fshatar mashtrues dhe hakmarres por Mallakaster D.C.
  Ambjenti eshte percaktues ne formimin e njeriut ….thote Frojdi dhe aty ku je formuar o fshatar si edukate ke marre urrejtje ,mllef dhe inat.Nuk ke botekuptim te flasesh per Shqiperine kut boten tende e formoi dhe imponoi komunizmi.
  Turp per SHBA qe mban sojin tend qe mbasi e shan 45 vjet shkojne atje dhe vazhdojne helmatisjen e opinionit publik shqoptar.

  Reply to this comment
  • A thu...! February 1, 09:46

   Ti illi halese ,

   jo kaq agresive .

   Reply to this comment
  • Pardesyja. February 1, 10:28

   Qen partie je o Ylli. Edhe kètu, nè emèr tè partisè sè pardesyve je. Bathorja Ylli, Bathorja. Mbase gjen atje mbèshtetès. Ata nuk duan tè dinè ndryshimin midis padesysè dhe zagarit lehès . Duan vetèm tè zaptojnè njè truall diku afèr qytetèrimit. Lèri forumet Ylli, nuk janè pèr sojin tènd ato. Shqipja e zagarève, nuk èshtè argument.

   Reply to this comment
  • tiku February 1, 10:28

   Shpjegim professional nga nje Profesionist I ceshtjeve te kufirit ! Me thene te drejten 27 vjet Politika njesoj si Ai Gomari, ka mbytur frymen e profesionisteve, zerin professional ne ceshtje shume te rendesishme kombetare dhe qe kane te bejne me te ardhmen e shqiptareve ! Profesor Myslim Pasha eshte nje verte nje ikon tashme nje vlere qe do te mbahet mend prej shqiptareve si njeriu qe mbrojti ceshtjen shqiptare, te kufijve detar, dhe I corri masken nje fytyre shume te urruer antikombetare sic eshte Sali Ram Berisha !

   Reply to this comment
  • shpatar February 1, 11:05

   O Ylli Pordhelar i Shqiperise .Kjo qe komenton ti eshte me e rrezikshme se ajo qe beri Berisha .Berisha dhe stafi i tij u ulen si qorra se kaq dinin per Konventat Nderkombetare te Detit .Ti cfare di me shume. Vetem te vjellesh vrer per nje gje qe eshte e qarte si drita e diellit.
   Pasha jo tani por qe kur u nenshkrua marveshja doli kundra si nje veprim i pa menduar mire .Fjalet tradhetar i perdori kur pa se qeveria Berisha nuk levizi asnje presje bajges qe beri .Pasha beri ate veprim patriotik qe ngriti ne kembe opinjonin. Te mos kishte folur sot do te qanin gjith shqiptaret per ujrat detare .
   Na thua se eshte paguar nga Turqia si kundervenje grekut .O tru shplar .Kush e polli kete ide qe e perkrah dhe Pd . Apo do te thuash se Rama tradhetoj SH.B.A e SH.B.A mban anen e komunistit Rama .Hape koken se te eshte mbushur me parullat e Ballit te Lgalitetit e PD.
   Komunizmi u rrezua se ishte i keq si sistem por nga ai kishte e ka burra shqiptare qe nuk bejne sic ka bere fara jote dhe soj e sorollopi i disa perfaqsuesve te Pd me Berishen ne krye..
   Paske lexuar dhe Frojdin .Por ske kuptuar azgje nga ai .Ose ja fut si Saliu ku te dali .Po Frojdi i shpjegon keto semundje psiqike dhe instiktet njerzore e kafsherore .Kur je ne Lushnje dhe thua ju populli heroik i Beratit kuptohet qe vuan nga psikopatia .Dhe ti nuk je shume large nga keta tipa . E fillon me Pashen shkon tek Erdogani dhe perfundon tek Rama . Berishen se ze ne goje dhe kjo shpjegohet me eksperimentin qe beri Pavllovi me qenin e tij .Ti je nje qen i kanaces se Berishes .
   Pasha ne kete shkrim ka sqaruar se si duhen te interpretohen e kuptohen thenjet e politikanve .Jo se ka paqsrtesi ne deklaratat e tyre . Pasha i shpjegoj shume qarte per ata qe jan shqiptare e jo per ciban shqipfoles e bythlepiras te politikes .
   Une kam perpara hatren me propozimet konkrete te pales greke . Nuk shikoj ndonje hata te madhe nga ato qe jan deklaruar .Sic kam shkruar dhe me dhe me pare ka vetem 15% qe duhet diskutuar . Pikerisht per ate qe shpjegon dhe Pasha.Ng duhet filluar te matet 12 milshi. Dhe e kushtezon .Mbi bazen e te Drejtes Detare Kontinenti (pra toka shqiptare ) ka avantazhe nga nje grup ishujsh poshuajse te pabanuar grek. Ne keto pika ku parashikohet te diskutohet e para eshte qe ne te mari kompastin e te shtrijme 12 milje nga kepat e dal te Karaburunit .Pjesa tjeter automatikisht i takon Greqis. Eshte 12milje apo me pak kjo nuk varet nga deshirat .
   Po u zhgjidh dhe ky 15 % eshte ne perputhje me cdo interpretim nderkombetar .Te dy palet ti shterngojne duart njeri tjetrit e te fillojme ta shtjellojme lemshin e mardhenjeve te tensjonuar me shtetin fqinje .

   Reply to this comment
   • Ylli February 1, 13:26

    O shpatar fshatar idiot qe rri me harta para dhe degjon ose ne rastin me fatlum degjon pallavrat e ketij Myslym Qehajahut ,ashtu sikur mamite presin femijen me syte e shqyera dhe ngazelluera tek femija qe del.Por ne kete rast ju ngazelloheni per dobicin e rradhes qe po nxjerr Myslym Qehajai ,per manipulimin e rradhes te tufes inferiore kafsherore fshatareske te Ripjelljes.
    Cfare kupton ti o idiot i hartave kur here fitojme 12 milje e here humbasim 12 milje ne ate hapesire aq te ngushte dhe problematike detare qe per shtete me te civilizuara do perbente ngaterrese.
    Ku ka ne historine diplomatike qe nje marreveshje te kenaqi te dyja palet sidomos kur keto pale kane paragjykime per njera tjetren .
    Mund te flitet per leshime te njeres pale ne baza te nje interesi me te madh sic eshte nevoja e Shqiperise per PO e Greqise per anetaresim ne BE.Kjo nevoje e kesaj PO te famshme e beri dhe qeverine Berisha dhe qeverine Rama te bejne leshime ,sepse pa zgjidhje te ceshjtes se kufijve tokesor ,detar apo ajror me fqinjet nuk ka anetaresim ne BE.A i di Mysltm Qehajai keto.??Sigurisht qe po ,por zelli dhe te qenit sherbetor i vijes se Partise e detyron te thote per Berishen beti tradhti dhe per Ramen ….akoma nuk i dime detajet.!?!?!Se kur ti marri vesh detajet Myslymi do irritohet me Edin.A mundet qwni te irritohet me te zotin ???
    Edhe Kosoves i eshte imponuar nga BE zgjidhja e ceshtjes se kufijve me Malin e Zi se perndryshe nuk ka heqje vizash.Opozita e Haradinajt e quante nenshkrimin e marreveshjes tradheti.Tani qe eshte ne Qeverisje ,Haradinaj do ta nenshkruaj marreveshjen me Malin e Zi.Dhe me e bukura eshte se Haradinajn e keshillon Edi Rama te nenshkruaj marreveshjen ,ky dashnor i zjarrre i mbrojtes se detit.
    Berisha kur beri marreveshjen e nxorri para opinionit publik.Disa rane dakort disa ishin kundra.Por nuk e beti si keta qe kane rene dakort me Greqine per gjithcka ,por ja kane lene detajet teknikeve dhe specialisteve ti shqyrtojne ne te ardhmen.Kur nenshkruhet nje marreveshje behet publike ,nuk thuhet e nenshkruam por do ra rishikojme ne te ardhmen.!?!?!
    Sa per gjykimet e Myslymit te madh dhe per ju eunuket e vegjel per Berishen po ju permend nje shprehje……burrat e medhenj marrin vendime te medha.Disa u dalin disa te tjera nuk u dalin.Burrat e vegjel i gjykojne ata.
    U mblodhen breshkat e mocalit ,te rrezojne shqiponjen e malit…..tha dikur Lasgushi kur i thane qe partizanet arrestuan beun e Staroves ,mik i tij.
    Beni pak pushim sa te pjelli Myslymi dobicin e rradhes.Sa per qenin e Pavllovit ,skam bere jete Partie te me therriste sekretari i organizates -baze ne zyre Partie ,vendi ku kuptohet me mire instiket e qenit te Pavllovit……..o katunar i Myslym katunarit ,do thonin tironcit.

    Reply to this comment
    • shpatar February 1, 15:27

     Fjalen fshatar ta kuptova . Por me posht nuk ma shpjegove . Me qe ju qent e Pavllovit duhet ta perserisni disa here nje eksperiment qe tu behet refleks po vazhdoj te ta them troc .
     E nxorre koken qe je nje qen i Pd kur thua :Berisha kur beri marrveshjen e nxorri para opinjonit publik .Me larte ,qe e djallos si propaganda e Pd ,Mund te flitet per leshime …….. lexoj vet ato qe ke shkruar ,na del ne konkluzjonin se sic ka leshuar berisha ,pra i jep te drejte bajgen qe beri ne 2009 ,ta beje dhe rama per tu antarsuar ne BE.
     Ckuptoj nga keto qe shkruan. Duhet ta nderpes eksperimentin me ty se nuk je si qeni i Pavllovit por i Saliut.
     Jo ti por njeqind specialist te Universitet te plepave 12 milshin nuk ma shpjegoni dot . Kete gabim beri dhe Admirali juaj Gerveni qe u kap pas nje thenje te MJ grek se ram dakort per 12 milje .Jo Gerrveri por dhe nje qe ka njohurit elementare per detin e kupton ate qe tha MJ grek .Kembngul O kontogjent skarco i Pd se kam harten qe do te propozojne grekrit ne bisedimet dy palshe .Nuk ka nje obsjon te till vetm atje ku e lejojne distancat mbi 24 milje .Kjo do te zgjidhet mids 3 shteteve ne veri te hapsires ujore te ishullit te Othonit .
     Tani me thuaj po pate kurajo kuptove gje apo do te quhesh shqiponje e malit si Saliu Dif Dragoj i Topejanve.

     Reply to this comment
     • Ylli February 1, 16:03

      Hahahahahaha….o fshatar topografi i arave.Kete mburrjen qe ke harten greke qe do i propozohet pales sone e tamam si barcaleten me dy leber…..ke pare pampor i tha labi labit.Kam pare e kam ngrene i pergjigjet tjetri.
      Kaq i trashe je sa do te me shpjegosh harten detare sikur eshte mendim personal i joti.Por me thuaj o i trashe kur ka patur komunisti mendim personal te tijin ,kur dihet qe komunisti eshte nxenes i zellshem i mesimeve te Partise dhe zbatues i vijes se saj.
      Tha Partia dhe Myslymi eshte shitje ,bebebeeee turma e deleve socialiste ,eshte shitje.Thote Partia dhe Myslymi qe eshte marreveshje pa detaje teknike ,bebeeeeee deket socialiste ,akoma ska detaje teknike ????
      Degjo o fshatar i trashe dhe djallezor.Kete katunarin e Mallakastres po na e nxirrni si Admirali Nelson.Nje pabuks fshatar i djallezuar qe e kuptoi antiberishizmin si biznes fitimprures dhe nevojen e deleve socialiste per te degjuar dhe lexuar palacolleqe antiberishizem..Shto dhe ca honorare dhe pagesa nga AntiBerishet dhe Turqia e fshatari po shijon Ameriken.Hallall.
      Te siguroj qe nuk kam qene kurre me PD ,qe nuk kam votuar nja 20 vite rresht ,qe megjithese nuk simpatizoj PPSH ose PS kjo sme pengon te kem vleresim per disa iniciativa te Rames dhe kur ishte kryetar bashkie ta vletesoja maksimalisht.
      Berishen nuk e kam idhull ,as nga Tropoja nuk.jam.Por dhe po te isha ku eshte problemi ??? Problemi.do ta kisha po te isha injorant dhe palaco si sere juaj….o fshatar i trashe dhe djallezor primitiv.

    • Kafsha Mark Ujk February 1, 18:33

     Kulmi i injorances dhe idjotesise ! Nje malok , i lindur dhe rritur ne shpelle , i vendosur ne Tirane ne “toke te xanun” , nga nana parti e Sheqeres , merr guximin te matet me hijen e mengjesit dhe te tregoje se sa eshte rritur , qyshse shkeli ne Tirane dhe u be superqytetar i saj , ndersa tiransit e vertete mbeten “fshatare”! Vetem kaq , mjafton e tepron , per te kuptuar se me cfar kafshe kemi te bejme

     Reply to this comment
  • I tillë je , sa herë që hap gojën February 1, 18:23

   Ja edhe bajga , qe ka marre formen e yllit , e nxori dufin , per ankthin e pa sosur te serbit te Vicidolit . Cfar felliqesirash ! Kane paturpesine edhe te ndotin ambientin me te vjellat e tyre serbe e greke dhe , çeshte me e keqja , se na e ndiekan veten yll edhe pse jane bajga !

   Reply to this comment
 8. demo February 1, 09:37

  Ne e besojme Myslym pashain sepse qe i pari specialist patriot qe i hapi syte shqiptareve per tradhtine e faljes se detit Jon ne zonen me te lakmuar turistike.Pse nuk folen te tjeret?Ne i mbajme syte nga Myslym Pashai.Cfare dp te thote Myslym Pashaj,sepse ne nuk besojme asnje qeveritar,politikan

  Reply to this comment
 9. I.Troplini February 1, 09:37

  Kolonel,

  ndjesia kombètare, nuk ka humbur ndèr shqiptarè, ndaj emri juaj gèzon njè vend tè veçantè nè kujtesèn shqiptare.
  Gèzohem, nèse ju kini informacion, mè tè detajuar se publiku shqiptar, pèr temèn nè fjalè. Edhe mè mirè akoma, nèse del se fajin e paska vetèm KAZANI dhe jo ata qè nè fakt duhesh tè mbretèronin brenda tyre.
  Tè çoroditur, nuk ishin vetèm shqiptarèt, kolonel.
  Ndèrsa pala tjetèr, kèrkon dhe gjen transparencè nè institucionet e shtetit tè tyre, shqiptarève u duhet ti pèrkthejnè “sihariqet”, nga gjuha e fqinjit.
  KAZAN kolonel. Gjithkund KAZAN.
  Besimi nè institucionet e shtetit shqiptar, nuk shtohet, kur ke njè tè kaluar tradhtie dhe njè tè tashme qè hedh vallen nè Kretè, a thua se vetèm vallja na mungonte.
  Transparencè kolonel. Profesionalizèm, kushtetushmèri, atdhedashuri.
  E di. Tingèllojnè si tè huaja kèto terma, nè kohèn e eksodit tè madh shqiptar por rrugèzgjidhje tjetèr nuk ka.

  Reply to this comment
 10. Pardesyja. February 1, 10:29

  Qen partie je o Ylli. Edhe kètu, nè emèr tè partisè sè pardesyve je. Bathorja Ylli, Bathorja. Mbase gjen atje mbèshtetès. Ata nuk duan tè dinè ndryshimin midis padesysè dhe zagarit lehès . Duan vetèm tè zaptojnè njè truall diku afèr qytetèrimit. Lèri forumet Ylli, nuk janè pèr sojin tènd ato. Shqipja e zagarève, nuk èshtè argument.

  Reply to this comment
 11. Kris 1 February 1, 11:09

  Mire eshte qe per marveshjet te na sqaroje qeveria jone dhe jo te bejme hamendesime per cka thone greket.Deri tani te dyja palet flasin per sukses dhe Myslimi te dhenat i merr nga greku por jo nga institucionet shqiptare.Dyshoj sse dhe puna e detit mund te katandiset si problemi i cameve dhe Camerise se sakatuar nga shovinizmi grek dhe e paaftesise se politikes dhe diplomacise shqiptare.

  Reply to this comment
 12. fraza February 1, 15:21

  Nderime per dr prof Myslim Pashaj!
  Ai qarteson tymnajen e hedhur nga KAZANI mediatik dhe nga POLITIKANET e KAZANIT.
  Myslim Pasha eshte i pari ze i fuqishem per mbrojtjen e teresise teritoriale te Republikes se Shqiperise dhe ka dhene argumente te pakundershueshme per tradhetine e larte te ”patrioteve me cizme”, te cilet nenshkruan marreveshjen famekeqe te faljes se qindra km2 ne favor te fqinjit tone jugor, Greqise.
  Sot ish nenshkruesit e djeshem te marreveshjes bertasin e bejne zhurme coroditese per nje ceshtje kaq te ndjeshme, ndersa asgje zyrtare nuk ka te publikuar. Nuk ka as harta, as skica, as projekte.
  Eshte rene dakord parimisht ne rruge diplomatike per ceshtjet e mbetura pezull midis dy vendeve, per t’i hapur rruge shtruarjes se ketyre ceshtjeve ne tavolinen e eksperteve te te dy vendeve dhe ne se del e nevojshme, mund te kete edhe eksperte nderkombetare per detin.
  Ne se Harta e Re Gjeografike e Shqiperise do te jete me e madhe nga ”harta e sali-lulushit”, atehere mund te themi se eshte bere nje pune e drejte. Deri atehere duhet Durim dhe Transparence. Durimin do t’a kemi ne, shqiptaret dhe Transparencen duhet ta ndjekim permes te dhenave te publikuara nga qeveria.
  Edhe nje here falenderim per dr. prof. Myslim Pashaj, i cili per njohurite e thella, qe ka, meriton te quhet ndryshe ”Babai i Detit”

  Reply to this comment
  • mirel February 1, 17:31

   Nuk e ka hedhur tymnajen Kazani Mediatik, po kazani qeveritar qe kerkon ndihmen e Myslymit ne Uashington DC per te hequr sikletin e qeverise.
   Sikur qeveria te kishte nje plan serioz dhe nje arsye serioze pse dhe per cfare duhet bere rishikimi i vijes detare atehere do ta paraqeste kete publikisht me pretendimet dhe te drejtat e seciles pale.
   Nuk kemi pare ndonje shqetesim te pales italiane per vijen kufitare, as ndonje pretendim te shfaqur publik nga Komuniteti Nderkombetar, dhe jo nga Greqia.
   Domethene qe eshte nje ceshtje qe nuk gacmon asnje rregull te se drejtes nderkombetare pervec interesave te Greqise.
   E dyta, nuk ka asnje lloj shpjegimi qeveritar te rregullit te ndarjes se vijes detare, pervecse versioneve te disa anetareve komisionesh.
   I pari ishte Gerbi, qe ishte dhe pjesemarres i komisionit nenshkrues te mareveshjes se Berishes, ate mareveshje qe dhe M. Pasha e denoi si tradheti.
   Gerbi tha se nuk kishin fare eksperience per ndarjen e kufirit.
   Ka gje me te ulet se kjo, jo vetem profesionalisht, por edhe nga ana morale?
   Shteti i Enver Hoxhes per 40 vjet nuk pati asnje problem kufiri. Ne dac tokesor ne dac detar.
   Si i ndau Enver Hoxha kufijte? Pa profesioniste?
   Shaka eshte kjo? Ku keni pare qe as Serbia e as Greqia te mos ndiheshin per mungesen profesionale te Enver Hoxhes?
   Jo vetem qe eshte mashtrim se topografia dhe ushtria ne kohen e Hoxhes ishin ne kulmin e profesionizmit, por eshte dhe qellim dashakeq per te krijuar idene qe diku eshte bere gabimi nga padija.
   Edhe Gerbi shkon me tutje duke thene se vija e kufirit me Italine u studiua nga injorante si puna e Gerbit, qe nuk e kishin idene e koncepteve te vijes detare dhe te shelfit,,,domosdo kerkon koka te medhaja nga jashte kjo pune..nuk duhen topografe, por astronaute nga Nasa,,
   Edhe me tej Gerbi pranon se u pranuan pa asnje lloj kundershtimi vija e kufirit e paraqitur nga Italianet.
   Ata i kishin bere llogarite na thote Gerbi, dhe rame dakort.
   Prandaj nuk ndjehen italianet,,ndoshta pendohen qe nuk bene dhe ndonje lloj llogaritje me te “imet”.
   Problemi tjeter fatal qe parashtroi Gerbi ishte se Shqiperia futet ne keto bisedime me harta greke!?
   C’ne Shqiperia futet me harta greke?
   Le te jene te verifikueshme, po pse harta greke?
   Mund ti mernin dhe hartat nga Italia..ose dreqi e mori, nuk paska patur harta nga ndonje vend tjeter Shqiperia?
   Problemi tjeter: Perse asnjehere Qeveria shqiptare nuk doli me nje harte serioze dhe me spjegimet se si dhe ku ndodhet zona per te cilen behen bisedimet?
   Qeveria i ka zyrat ne Tirane dhe jo ne DC.
   Myslymi eshte nje lloj komentuesi si te tjeret, por jo autoritet qeveritar, qe te gezoje kompetenca me te plota se institucioni perkates, as fuqi ligjore, dhe as pergjegjesi ligjore.
   Kjo tregon hapur fare se shteti shqiptar eshte duke vepruar ne tym, dhe mjegull. Jo vetem pa profesionalizem, por dhe pa koncept te qarte.
   Ku kthehemi prape te fillimi qe tymin e hedh Qeveria dhe jo Kazani Mediatik.
   Eshte kazani qeveritar qe mesohet te grabisi dhe vjedhe cfare te mundet.
   Varrezat e grekerve u miratuan nga keto lloj bisedimesh dypaleshe e ‘te sinqerta”.
   Janullatus u be nenshtetas nga keto bisedime dy paleshe e te “sinqerta”..
   Pronat kishes greke iu kthyen nga keto bisedime.
   Shqiperia nuk beri asnje lloj transparence per bisedimet.
   Komunikimet i beri vetem Kotsias, si nenpunes qe ka pergjegjesi para shtetit qe e ka zgjedhur.
   Ne te kundert Shqiperia e sqaroi mareveshjen si fitore dhe Bushati kerceu si jevgu nga lumturia.
   Kaq a nuk mjafton qe ti marresh keta horra dhe maskarenj qe kemi ne ne qeveri dhe ti shqyesh te gjalle?
   Dhe pastaj me del njehere Gerbi dhe njehere PAshaj dhe mundohen te sqarojne ate qe Qeveria duhet ta kishte sqaruar pa u takuar fare me Kotzian.
   Po tashme eshte realitet qe varrezat greke po ndertohen, dhe jo pjelle e fantazise sone te gabimit, dhe zemerimit, si thote Pashaj, as pjelle e shpifjes se Opozites si thote Ramiu dhe Bedriu.
   A ka nevoje per sqarime per keto akte?
   Mire Mero Baze qe u mor me kete pune si ekspert kufomash, po te tjeret mund ta sqarojne pse nderohen greket ne token tone, dhe cnderohen camet, po ne token tone,,ne shtetin tone?
   Mire qe shteti grek i vrau, por i vrau perseri shteti shqiptar. Dhe keto daulle nuk jane te camerve, por jane daulle per gjithe shqiptaret qe rrine e bejne sehir si ju merret toka neper kembe dhe se si shpallen minoritete pakicat qe as nuk jane fare minoritete.
   Shqiperia tere keto kohe ka punuar kunder Shqiperise, dhe kete nuk e mohon dot, as Pashaj, as Gerbi dhe as Zoti vete sikur te vij ne toke.
   Vula e tradhetise eshte e shkruar ne te tera aktet dhe veprimet e qeverise.

   Reply to this comment
   • shpatar February 1, 21:11

    mire . Te jap te drejt per disa ceshtje qe nuk kane dal ne siperfaqe .Ka nje te vertet qe ne kohen e Hoxhes ne nuk kishim ekspert te se Drejtes Nnderkombetare Detare . Kjo ka arsyet e veta .Ceshtjet tona na i mbronin te tjeret e sidomos prania e B.Sovjetik .Nuk guxonte asnje fuqi e huaj te hynte apo te kerkonte ujra tona .Ruset ripecaktuan ne hapsiren detare kufirin e Traktatit te Varshaves qe nuk u vu ne dyshim as nga Evropa e as nga SH.B.A.Te gjitha anijet e huaja respektonin nje per nje vijen kufitare te vendosur ne hartat e botimit rus .Pishja e mardhenjeve me Rusin krijoj nje boshllek te cilin e pranon z. Gerbi . Izolimio mbas viteteve 1974 na demtoj edhe ne kete fushe Nuk kishin eksperience mbasi nuk njihnim ndryshimet e bera ne Konventat Nderkombetare te Detit. Perfaqsuesit tane te MJ te RPSSH as e kan vrar mendjen se nje dite do te shtroheshin ato ndryshime qe beheshin .Eshte e vertet qe ne kemi ecur per inerci pa u njohur me ato ndryshime qe duhet ti kishim bere para vitit 1982.
    Cfar nuk bem . Nuk deklaruam cilat jane ujrat e brendshme e sidomos perball grekut .Nuk shpallem vijen baze nga ku duhet ti referohemi per shtrirjen e vijes kufitare.
    Hartat tona detare, qe filluan te botohen mbas vitit 1975-78 ,ku jepen detaje dhe per vijen kufitare detare, nuk njiheshin nga bota . Pra ne benim ndryshime e botime sikur ne det ishim vetem ne .Keto duheshin paraqitur ne organet kopetente te se Drejtes Nderkombetare per Detin . Megjithate per fat te mire ruset kishin bere nje pune te mire qe nuk vihej ne dyshim vija kufitare e ujrave tona teritorjale . Ne dyshim u vune mos deklarimet tona per zonat e mbyllura (ujrat e brendshem )dhe gjiu i Sarandes .Per kete ska asnje dokument te zyrtarizuar nderkombtarisht qe shteti yne e shpall gji te mbullur nga ky kep ne ate kep . Bile u ben dhe gabime . Shtym kufirin e ujrave teritorjale ne 15 milje pa mar parasysh te tjeret
    Keto difekte e shume te tjera te parendesishme i dha te drejt grekut te diskutoje . Por edhe per kete ka regulla te Konventes Nderkombetare per Detin qe ste le te futesh si te duash. Grekerit e Karamanlisit peshkuan idiotizmin e pales tone dhe i vune pikat atje ku donin. Specialistet tane u dorzuan para fakteve mbasi nuk ishin kopetent te se Drejtes Nderkombetare .
    Pse qeveria e Cipres pranoj te rishikohet marveshja e detit 2009 .Ka shume arsye por kryesorja eshte qe ata fituan padrejtesishte ujra ne kurizin tone .Shkuarja ne arbitrazhin do ti acaronte me shume palet e sidomos Greqin ku dallohet per te tilla ndarje .
    Nje gje eshte e sigurt qe kjo do te zgjidhet pa asnje leshim se nuk mund te behet ndryshe .Nga kepi i Stillos deri ne ate te Palermos ujrat do te ndahen ne menyre te barabart .Nga i shulli Erikusa e larte do te marrim ne 12 milje e cmbetet pala greke .Pika ku bashkohen 3 shtetet do te diskutohet midis Italis .Greqis e Shqiperise. Ketu ne nuk fitojme e as humbim. Kepi i dal i gjuzes Karaburun ka vene vulen ne interes te ujrave tona teritorjale .

    Reply to this comment
    • mirel February 2, 14:01

     Or mik..Hoxha e kishte mbrojtjen ruse deri ne vitet 60. Ai krijoi ushtrine per kete pune. Dhe besoj qe ushtaraket e tij ta jepnin topografine be dore, jo sic pretendon Gerbi injoranti.
     Topografine e mesonin dhe gjimnazistet, jo me ushtaraket qe ishin nga profesira dhe deri te inxhiniere e shkencetare.
     Po thuah qe Berisha dge Ramuti mblodhen gjithe hajvanet dhe dallkauket dhe i bene kolonele e gjenerale. Sit psh kemi gjenerale Shaqen, qe nga nje fshatare me dhi eshte bere zv shefe e shtabit.cfare Shaqa nga topografia?
     Mos te themi qe te shoqin e ka besnik Berishian dhe kriminel te shikut dhe agjent te UDB. Keta i ka vene Ramuti apo jo
     Me gjithe Olta Xhacken qe blen mortaja.
     Kjo eshte politika mbrojtese e Ramutit qe pretendon te jete patriot.
     Patriot me te tille njerez ishte dhe Berisha. Po ja qe duhet varur ama.
     Dhe Edi Ramuti nuk ka hak me pak.
     Ka imituar Berishen ne cdo gje, pir duke e bere fajtor vetem Berishen.

     Reply to this comment
 13. Edi February 1, 16:42

  Pash Lymi, ku di gje ti mor matuf. Eshte bere Marrveshja ne Krete dhe Bushatlien greket e vune te kerceje sipas muzikes tyre. Ti nuk del dot te thuash qe eshte po ajo Merrveshje. Nuk ta kane dhene kete leje ato qe te perdorin. Je vetem nje perdorimsh, si prezervativi. U perdore heren e pare, tani je i skaduar.

  Reply to this comment
 14. Little Donald February 1, 17:01

  Mesazh per komentuesin ‘Ylli”
  .
  Nuk kisha plan te komentoja por kur te lexova ty dhe komentin tend pervers nuk mund te rrija pa ta kthyer pergjigjen.
  .
  Fillimisht konsideroj se puna e “detit” nga nje tradheti e felliqur e juntes berishorrit po kthehet ne loder matematike dhe topografike.
  .
  .Eshte 1 miljona here me e rende ngritja e varrezave te ushtareve greke….dhe dhenia e pasaportes shqiptare janulatosit sesa kjo loja me detin jan dhe deti e “tyre”
  .
  . Eshte miljarda here me e rende qe Berisha me Salinjte e tjere po tallen si me leter higjenike me ambasadorin Lu..ashtu si perdhosi NY-TIME-leter higjinke per gerdecin dhe fshiu sumen me ekspertizat e FBI..
  .
  ka dy rruge;
  ose te pranojme qe berishorri ja ka bere tete me dy amerikes
  .
  ose segmente (lobe) thellesisht antishqiptare ne Amerike kane fuqi te shkelin mbi demokracine amerikane deri sa po lene Donaldlune te behet si nje lepur i trembur nga kafsha berisha..
  ..
  Prandaj e pershendes zotin Donald Lu me kete simfoni per te mesuar shqip dhe ta pyesim:

  ZOTI DONALD LU
  .
  TE QAJME TY QE PO PERDHOS BERISHA

  APO TE QAJME AMERIKEN QE PASKA MBARUAR ??

  Babe Salihi jep udhezimet,
  Si me i shtue superfitimet:
  “Gjithsecili ne klanin tonë,
  T’angazhohet ne korrupsion !”
  Ne mandat te pare si president,
  Jam tregu koqe, pa mend,
  Me duket vetja anormal,
  Pse nuk vuna kapital !
  Eshte momenti te fitojme sot,
  Vitet qe na iken kot,
  Due me u ba pasanik,
  Me jetue si sheik!!
  Objektiv i madh per mu:
  Keto milionat me i fitu
  Si ti fusim ne xhepin tone,
  Ka metoda ti pastrojme.
  Arme, droge e kontrabande,
  Jane per burrat: pune e rande,
  Ketu, Argite mos i fut hundet,
  Kem Shkelzenin per kesi punesh.
  More Shkelzen, t’ka baba trim,
  Je i lind per demontim,
  Ti Argita, bija ime,
  Fokusou n’ privatizime.
  Sokoleshe, ti moj malesore,
  Na e hap studion ligjore,
  Gjithe projektet qe ka shteti,
  Do i perlajme t’ tana per vedi.
  Ç’fare ka prona ky milet,
  Ne mal, n’fushe a ne bregdet,
  Turru pra, ti moj azgane,
  Me i kalu n’llogarine tane.
  Thuri planet me ngadale,
  Futju bregdetit me radhe,
  Nga Ksamili ne Velipoje
  S’leme parcele te na shpetoje !
  Ty Jamarber t’kam si djale
  T’i zaptosh tokat ne Jale
  Per Zenin kam tjeter plan
  Jane dy mije hektare ne Seman
  Nuk na vjen me fati ne dere,
  Ta shfrytezojme per te fundit here,
  Te mos mbese aset pa shit,
  Te mos leme prone pa grabit.
  Hyrjen n’ NATO, me sa te mund,
  Do ta shtyj ne maksimum.
  Po te na bajne neve anetar,
  S’mund te vjedhim si me pare.
  Do veme kapital pa mase,
  Do fitojme para me thase,
  Me i pastrue sipas ligjit,
  Kemi firmat e Fazllicit.
  Shkina ime, moj Argite,
  Mire i “qan” keto “sukses fite”
  Çdo projekt qe konsulton,
  Dhjete perqindeshin e “rrafshon”.
  Nga qe pronat ke synim,
  Po te jap mendimin tim:
  Toke me çmim “badiava”
  Veç n’ Porto Romano ka.
  Jane pronare ca katundare,
  I genjejme me pak dollare.
  Bejme nje Vendim historik:
  E kthejme n’ Park Energjetik.
  Vlera e tokes shkon n’stratosfere,
  Rritet çmimi 300 here !!
  Sa firmos nje V.K.M.
  Pare te madhe fitojme ne !!
  Shkelzeno, qepju Gerdecit,
  Eshte mbreti i biznesit.
  Gjithe mafjozat ma t’nderu
  N’trafik armesh jane perqendru.
  Eshte biznes fantastik !
  Demontim dhe trafik.
  Do ta bejme ne menyra te fshehta,
  T’ mos leme gjurme ne evidenca.
  Trafikojme edhe raketa,
  Sa te doje Al-Qaida.
  Ne rruge sekrete permes Çadit,
  I çojme arme edhe Xhihadit.
  Nuk na duhen ne uzinat,
  Fillo, e ngre llamarinat.
  Perdor mjetet e ushtrise,
  Ke dhe çiken e Farise.
  Kam mendu per proceduren,
  Gati ke infrastrukturen.
  Alibe e Aldo Bumçe,
  I ke vartes n’ grupin e punes.
  Mos humb kohen me liçencat,
  Ti jep baba kompetencat.
  Qeveria, perfshi mua,
  Do te jete nen urdherat tua !!
  Ne poligon shko ndonjehere, n’te rralle,
  Veç me mbush thaset me dollare,
  Non-stop, n’supervizion,
  Baxhanakut i takon.
  Per fitimin maksimal,
  Nuk njoh ligj, as moral,
  Puna del me leverdi
  Kur shfrytezohen gra e femi.
  Keto jane pune qe leverdisin,
  Pasunohemi me tane fisin,
  Fitim te tille nuk ka pare bota,
  Pesedhjete breza s’na dhemb koka.
  3.
  Kam kerkese nga njerzt e grues:
  T’u jap serbve akses n’Durres.
  Kam mendue qe per Serbine
  Te baj aksin Laç-Morine!!
  Kosovaret nuk i due hiç,
  Sepse jane anti-Fazlliç.
  Çmendurisht une kam dashni,
  N’dajallaret e femijve t’mi.
  Rruga qe i sherben vatanit,
  Do kalonte grykes Komanit.
  Ky opsion nuk me pelqen:
  Me demton si biznesmen.
  Une nuk jam aq rrote budalli
  Me e ndertu nga thote Topalli.
  Rruga bregut lumit Drin,
  Le pa pune tragetin tim.
  Jam i lute prej Erdoganit,
  T’kaloje rruga bregut Fanit.
  Keshtu, kane shansin osmanllinjte,
  Per here te pare me shkel n’Mirdite!!
  Pra, Kosova eshte sebepi,
  Perfitues jane turku e serbi.
  Do ta haje buxheti i shtetit,
  Edhe xhepat e miletit.
  Nga miliardat qe do hedh,
  Gjysmen n’rruge-tjerat i vjedh.
  Jemi te “ndershem” ne publik,
  Eshte projekt patriotik !!
  Do ta nisim me nxitim,
  Pa projekt e preventiv,
  Keshtu nuk kapet abuzimi,
  N’xhepat tane shtohet fitimi.
  Gropes se zeze te korrupsionit,
  I veme emrin “Rruga e Kombit”
  Se ky popull eshte i trashe,
  E ha sapun per djathe.
  Keshtu, per dite vjedhim miliona,
  Me parullen: “rrofte Kosova”.
  Plan biznesi me te mire s’ ka,
  Miliardere ka me na ba!!
  Eshte projekt qe suporton,
  Çdo lloj vjedhje e korrupsion.
  Jane pa tru shqiptaret e ngrate,
  I mashtrojme dhe per fushate.
  Une jam Sale talebani,
  Me vjen ne ndihme dhe Erdogani
  Me sebep te inagurimit,
  Dy dite para votimit !!
  (Dasem te madhe do te banim,
  Te kishim ketu dhe Sllobodanin !!)
  Po u ba ndonje padi,
  E dergojme Sollakun n’shpi.
  Me mbrojt fort korrupsionin,
  Kemi gati “lustracionin”.
  Kemi eksperience nga bota,
  Siç vepronte Penelopa.
  Keshtu do bajme me tunelin,
  E ndertojme pastaj e shembim.
  Siç na meson arithmetika,
  Kete e thote edhe Argita:
  Qe te fitohet sa me shume,
  Duhet rrit puna n’volum.
  Sukses-fija eshte derivat,
  Punet e vogla japin pak.
  Po kur shifra eshte me billiona.
  Çahen brinjesh llogarite tona !!
  4.
  Nga Argita due’ i projekt:
  Si ta fusim ARMO-n ne xhep.
  T’u krijojme pershtypjen t’taneve,
  Se ua dhame amerikaneve.
  Nga Teksasi, nje firme hiçi,
  Na e gjejne Toma e Fazlliçi.
  Koperture n’afera krimi,
  Rezart Taçi esht me kopili.
  Thirre Taçin me urgjence !
  Fillo, jepi konsulence !
  Te startoje, me korrupsion,
  T’paguaje mediat, sa t’kerkojne.
  Taçi-Oil, ky Taç-rrufjani,
  Fonde sjell nga Azerbaijani.
  Nuk prish pune, t’ zeza a t’kuqe,
  Mire se te vijne nga mafia ruse !
  Vlere fiktive veme n’ offerte,
  Me u “pague” per 5-6 vjet,
  Po u zbuluem nga konkurentat,
  I nderron Ruli dokumentat.
  Nuk e ban ai per shoqni,
  Ai ka ketu pjesen e tij,
  “Druri i arres” qe nje nxitim,
  Sot e kam ortakun tim.
  Per “OK”-n ne parlament,
  Duhet ba nje marifet:
  Vec te kete emerin “garanci”
  Boshe e fallco, s’ka rendesi.
  Grupi im parlamentar,
  Jane ca koqe, e ca gomare,
  S’jane te zot as “per nje pune”,
  Miratojne ç’far u tham une.
  Pse jane arti, politika ?!
  I blejme ca nga opozita,
  Kur ta mbyllim kete pazar,
  U çojme ftesat per iftar.
  Per parate, s’kemi siklet,
  ARMO-n e marrim pa leke,
  Po t’na pyese ndonje gazete,
  “Jane pague”, por jo n’buxhet.
  Po e teproi ndonje gazetar,
  Do ta shpalle une tradhetar,
  Do ia djeg gjithe pasurine,
  Me shtypshkronje, e me makine.
  Per transferta kriminale,
  Kemi banken personale,
  Me Tan Santo e Elvane,
  Kryebandit Adrian Fullane.
  I bajme ligjet si t’i dona,
  Qe ARMO t’jete e jona.
  Ky qe plani, me startuu,
  Eshte sukses i garantuu !!
  ESHTE PROJEKTI I FITORES !
  JA KALOJME DHE AL KAPONES !!
  5.
  Merakoset nene Jovanka:
  Motra ime, Sllobodanka !
  Mos ma lini n’balte Fasllicin,
  Pse e kemi Kryeministrin?!
  Sal Berisha mban fjalimin:
  Mos ma ngucni “gospodinin”
  Mbyllni gojen deputete !
  Se ua sjell ketu n’parlament.
  Nis veprimet paranoja:
  O Damir, o “srdce moja” !
  Merre çarterin per Tirane
  Je ne bes’time n’ TV Klan.
  Ne aeroport shtrohet tapeti,
  Me urdher te nalte nga shteti,
  Zbret me nderet e nje princi,
  Dora vete: druzhe Faslliçi.
  Angazhohet i gjithe shteti,
  Policia e prefekti,
  Shantazhojne Sala e Liria:
  Te rrije urte prokuroria !!.
  Se eshte koke, per koke te mikut,
  Eshte koka e trafikut,
  Kontrabanda e Ballkanit,
  Kontrollohet prej “viganit”.
  6.
  Fakte te reja kan dale ne drite:
  Kush e nxori Azemin ne prite,
  Kush e shfrytezoi arkivolin,
  Me ba 14 shtatorin !
  S’e harrove o Sale, traditen,
  Keshtu e vrave edhe Trebicken,
  E verteta po del ne pah,
  Kush e çoi Kosten “per gjah”.
  Po te zbardhet prej fillimit,
  Tragjedia e 2 Prillit:
  Dora qe gjakosi Shkodren,
  Ajo vrau dhe Remzi Hoxhen.
  Kur Kosova ngrinte krye,
  Behej shqipja “lesh e li”,
  Luks i madh per Serbine,
  Kur shtie n’kaos Shqiperine.
  Hej Sali, miku i Fazlliçit,
  Ia kalove Karaxhiçit,
  Karburant i dhé Serbise,
  Me vra djemte e Dardanise!!
  U rrjeshtove n’krah te Rugoves,
  Kundra trimave te Kosoves
  I gjithe populli u çudit
  Kur i shpallet “terroriste” !!
  Trimat, ne lufte me dushmanin,
  Ti, biznes me Arkanin.
  Dosja jote ne Beograd,
  Filloi te jape rezultat.
  Kur Kosovës po i vinte fati,
  Direktiven jep lugati.
  Me urdher te UDB-se
  I the “jo”, Rambuje-se.
  Ti ke ba nje mal me krime,
  Vrave popullin ne lufte civile,
  Mbolle ngjarjen me vrastare
  “Hiroshimen” gerdecare.
  Tym e helm mbushe kete vend:
  Bloze qymyri, nafte e cement,
  Ke dhe plane me mizore,
  Me centralet berthamore !!
  Si familje, je ba llum
  Ju ka vene mafia perfund:
  Delijorgji, Medi dobiçi
  Rezart Taçi e Fazlliçi.
  Qe ta themi hapur fare,
  Eshte gjithe mafia nderkombetare,
  Kriminelet ke ortakë,
  Me t’çue ne Hage, ti e ke pak!
  7.
  Jam Sali, Sali “qëndresa”
  Vrava, vodha gjithe sa desha
  Per pushtet, une djeg Shqipnine,
  Per Gerdecin, hiç s’ma ndin.
  Madje jam shume i vendose,
  Per nje tjeter katastrofe !
  Me barut u ba shume buje,
  Kete here do jete me uje !!
  Shkodren do ta bej det,
  Ta mbaje mend perjete !
  Tragjedi qe s’e ka pase,
  Ne Kafe te Madhe permbi skaf !!
  Vi nga kulla e Vicitolit.
  Jam nga shpella e Mit Sokolit,
  Qe ju turr topit per ment’ krese,
  Tu mendue se eshte n’sigurese !
  As kurkujt nuk ia kam friken,
  E kam “tredh” une opoziten
  N’ unison me Edi Ramen,
  Kushtetutes ia kam “kajt nanen”.
  Le t’vazhdoje me batuta,
  Tu tregue perralla me flutura
  Nuk me tremb mue Johni II-te,
  Une nuk pyes per Amerike !!
  Derisa t’permbyset globi,
  Me rruen trapin “Silvia Konti”,
  Se ia marr erzin n’publik,
  Ia kam ba nje vidioklip !
  Me gjyqsorin s’kam problem
  Aty kam une klanin tem,
  Bamirit ia kam ba bene,
  Do t’ia marr dhe KLD-ne.
  Me i vu krimit kapak,
  Mua m’duhet edhe nje mandat
  Kam nje plan te sterhollue,
  Me lane popullin pa votue.
  Kur te vije dita per votim,
  Jam usta n’manipulim.
  E ujdis dhe me Europen,
  N’qeveri me kokelopën.
  8.
  Mire ia ban more faqezi,
  Kur ka t’marre qe t’besojne ty,
  Se çdo popull ne planet
  Nuk do të sillte me ne pushtet.
  Per faturen dhjetra mijera
  Brenga, plage edhe viktima,
  Per gjithe krimet ndaj vatanit,
  Do ta benin si Sadamit.
  9.
  Hapi blloqet moj Argite:
  A ka mbet ndonje gje pa u shit ?
  Nga vemendja si na doli ?
  INSIG-u , ALBPETROL-i ?!
  Duhet te kesh n’vemendjen tate,
  Dhe repartet ushtarake.
  Ç’fare ka: toke e ndertim,
  Ta kthejme ne perfitim!!”.
  Te punojme ma me kujdes,
  Po na dalin letrat n’shesh.
  “Bomba” e pare qe faksi djalit,
  Tash, e-mailat e Ansarit !
  Ne publik erzin na muaren,
  s’na paguan as faturen,
  Me aferat qe t’zbuloi Tema
  Mos t’jem une, t’kishin fut brenda.
  Per çdo gje, rrofte kapari,
  Se ta fusin si arabi
  Ta kesh rregull n’punen tane:
  Leket merren paradhanie !
  Mos u ban more babe zevzek,
  I thote t’jatit çika e vet:
  “Veç me tenderat qe kam n’proces,
  Jam tu e mbushe edhe nje thes !”
  Asetet qe ti permende,
  I kam te shkrume n’listen teme.
  Une i bej punet me grafik,
  I kam ne plan per kete vit.
  Nuk pajtohem me kritikat,
  Mos mi humb babo meritat.
  M’ gjej nje tjeter ne Planet,
  Qe eshte ba bos per 4 vjet ?!
  Per çdo prone qe eshte kthy,
  Une e Zeni kem nderhy.
  Ne çdo projekt e investim,
  Aty eshte dhe emri im !!
  Koncesione e tenderime,
  Kane kalue ne doren time.
  S’jam mjaftue si konsultare,
  me perqindje, jam pronare !!
  A e ke pa si po hedh shtat,
  QTU-ja e re ne Farke ?
  Veper qe se ka Shqipnia,
  Ashte tu u ba me leket e mija !
  Lumenjte: Drin, Vjose e Devoll,
  I kam une nen kontroll !
  Po s’pagoi taksen tek une,
  S’fiton asnje konsorcium !!
  Fantazia ime s’ndalet,
  Kam fillue te zaptoj dhe malet:
  Dajt, Terbun e Veleçik,
  Tash jam ngule dhe n’Bukanik.
  Me ndihmen e dajes Fazlliç,
  Kem ba lek e fitue miq:
  Mishkovicin e Arkanit,
  Dhe djalin e Sllobodanit !!
  Kam arrite me menaxhu,
  Procesin me te korruptu.
  I rashe vize VITOL gjigandit,
  Ia dhashe ARMO-n Taçit mamit.
  Edhe pse jam billionare
  Ne shume projekte, aksionare,
  Do te vazhdoj ta rrjep Shqipnine,
  Vete e deshen borgjezine !
  Pra, ç’ka lidhje me terrenin,
  E godisim bashke me Zenin,
  Ti kujdesu veç per vedi:
  Mos me ra nga pushteti
  Qe t’i gezojme na pasunite,
  Mos prano me i hap kutite.
  Se po i hape, fiton Rama,
  E na i konfiskon te tana !!
  Po erdhi ai n’pushtet,
  E sigurte: burgu na pret.
  Krimet tona sa nje mal,
  Nuk mjafton kodi penal.
  Qe te shpetojme duhet me ik,
  Ne azil politik,
  Nese duem nje vend tamam,
  Shkojme drejt e n’Teheran.
  ***
  Zonjë e madhe Jozefinë,
  Ke merita n’sigurim,
  Që kur re në banane,
  Ti je ba pulitikane.
  Nga besimi europiane,
  Në politike je talebane,
  Për të tjerat je hibride,
  Nuk e flet as gjuhën shqipe.
  Si kryetare je e dhunshme,
  Nga fjalori: e paturpshme !
  Histerike si një vrasëse !!
  I njeh mirë dhe lëndet plasëse !!
  ***
  Kush e solli kete cunam ?
  Kryeministri sharlatan !
  “Hena blu” as “dielli gri”,
  Dora vete shoku Sali !
  Hapi syte o milet,
  Pse fajtore jemi vete:
  Se çdo votë për atë lubi,
  Eshte burim për tragjedi !!
  Moj malesia e Gjakovës,
  Ke pas qene e pararojes,
  Ti ke pase burra model,
  Turp, qe nxore ate kriminel !
  Do t’mbuloje Sale turpi i zi
  Per afera e per tradheti,
  Do te mbetet brez pas brezit:
  “Kryeministri i Gerdecit”.
  Para teje ne tradheti,
  Jane zhyt Zogu e daja i tij.
  Por s’kane bere te tilla pazare!!,
  Me ujrat territoriale.
  Kjo do te thote se n’ qeveri
  Esat Pasha na eshte kthy.
  Problemi qe ka sot vendi:
  A do vi dhe Avni Rustemi ?!
  Jeni nje tufe me kusare,
  Me Ballinje e Selmanllare,
  Delijorgje dhe Fazlliçё,
  Taç e maç e berishiçe.
  Kjo eshte klike qeveritare,
  Eshte nje bande kriminale,
  Ruli, Basha dhe Mediu,
  Kapobanda eshte Saliu.
  Sa krimet i keni ba,
  Me lekure keni me e la.

  zoti myslym

  te pershendesim per kete artikull per detin
  por ka vlere milimetrike
  nese amerika qe na i pruri sali peshkaqenin nga beogradi ne 1991 vazhdon akoma me barcaletat e Donaldit te Vockel te Tiranes

  Reply to this comment
  • Tartufi February 1, 17:47

   Ylli tim,do te jete mencuri te mos i kthesh pergjigje ketij
   krye- hajvanit me larte,, Ky hajvan eshte kampioni i puntorit
   skllav,qe nuk le carcafe te tera pa bojatisur. Ky idiot kupton
   se dita eshte e gjate sa koha e nje viti,qe njerezija te rije
   me kohen e pa mbaruar te saj te lexoje zhgaravitjet e tij. Eshte kohe e bukur te jeshe ne mes te idiotesise,,por jo shume kohe,,se te nxihet jeta. Me pjeti
   nje here nje puntor i deges se puneve te brendeshme,gjat hetimit ,qe me bhesh ne vitet 78 te ??
   Kush ka qene problemi me i madh tendi,qe ti flisje kundra,,, Ja pergjigjija,,, jam i sinqerte,,, per ate zot,per keto qe shkruaj,, Lexo Ylli [ nuk me ka bere pershtipje varferija,apo perbuzija apo ngacmimet si i pa pershtatshem per socializma,,,, por koha e gjate duke qendruar me idiotizmin e perditshem]. Ai burre qe punonte ne ato organe kaq te keqija,tregoje tek une se
   dhe ai kishte pjesen e tij te burrerise shqiptare,,, Ai kurre nuk i shkrojti ne letra duke firmosur per te me akuzuar mua armikun e shoqerise ku ai bente pjese,keto qe i thashe atehre.

   Reply to this comment
  • Ylli February 1, 18:21

   O litlle Dontrapi….lidhu me ate “Shpatarin” me lart se jeni e njejta prerje.Edhe emocionalisht po u lidhet do perpiqem te behem mendjehapur ,do ta pranoj lidhjen tuaj.Te qenit ne njejtin llogore ose bunker 45 vjet me rradhe duke luftuar “armikun e kllases” ,natyrisht qe ju sjell shume afer.
   Me kujtohet o bejtexhi mejhanesh nje thenie e Mark Twain….lufta me injorantin eshte lufte e humbur.Injoranti do te uli ne nivelin e tij dhe do te mundi me eksperiencen e tij.
   Kuptohet qe Twain e kishte fjalen per injorantin e Amerikes se injoranti i Shqiperise mund veten e tij.Lexova ca rreshta nga bejtja dhe mu kujtua nje poezi e nje komunisti fshatar
   Punon montatorja
   Ku derdhet celiku
   Ty moj montatore
   Sa te do miku
   Ne fakt ajo qe i shkon races tende social komuniste eshte pergjigja epike e Konices per nje debatues ne gazetat e viteve 30 ‘
   Mbas shume debatesh dhe duke pare nje bejtexhi injorant qe replikonte me traplleqe ,Konica i jep pergjigjen e rradhes replikuesit qe nuk.ja mbaj mend emrin….degjo o filan ,ti je ne rregull ,por une c’mut kam qe merrem me ty.
   Nuk kam fatin te jem Konica ,por jam me fat qe nuk jam nje injorant si puna jote o Litlle Trapi e si ky Shpatari me shoke.

   Reply to this comment
   • Arbeni February 1, 20:09

    Donaldi i vocerr i paska leshuar nje Dacibao kineze si mesazh Yllit.
    O Ylli, mos e prish terezine. Jane Carcafe qe gazeta i boton pas komenteve qe i djegin ne bythe.

    Reply to this comment
 15. Pellazgos February 1, 17:16

  Ky vend qe quhet “Shqiperi” qe ka frike te emeroj kete zone sic e njef Bota dhe historia e Saj me emrin Epir,eshte i destinuar te behet skllav i dalluar.
  Pse duhet ta perdore Greqia kete emer Historike,kurse Sulejmanet nuk lejojne edhe Greket per Voro Epirin ne tekstet shkollore duke patur nga pas Papen,Ameriken,Cifutet.
  Keta nuk e kuptojne qe te “njihen” ne Bote si katundare pa Identitet,po kthejne nje Misionare me prapavije politike si Teteza e “Indise” si Enver Hoxha.
  Sheshe ne emer te saj,Aeroport,Spitale,Buste festime dhe pervjetore,me vone do quhemi “Pionieret e Terezes” ne nje vend “Laik” si Albanistani.
  Do thote dikush qe “Cmimi Nobej” per “Paqen”!
  Paqja eshte e Zotit dhe jo e Feve dhe Papa nik ka pune ketu po te besonte ne Zot se ketu ishte Bizant Greke Orthodhoks per 1100 vjet.
  Atehere ku eshte respekti i Feve dhe Paqja?
  Si u bene keta Katolike,erdhen italianet ketu apo erdhen spiune dhe misionare dhe me mashtrime apo para kthyen vendasit Orthodhokse ne Katolike?
  1100 vjet Bizant Greke nuk ju mjafton?
  Apo per ju historia juaj fillon ne 1913ten?

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 February 1, 20:24

   rooooobt ti shkërdhefsha
   fondamentalit fetar!!
   mbarove punë me myslymanët dhe tashti e ke filluar me katolikët?
   mor robqirë!!
   po pse gjithë bota greqi do të bëhet mor të shkërdhefsha farë e fis??
   oooo,tipa si ti i tregojnë numrin al bagdadit!!
   tipa si ti,fondamentalistë të qelbur deri në kockë,do ta bënin inkuizicionin mesjetar të turpërohej,por të kishit gjë në dorë!
   hy qënje primitive pa një fije neuroni në kokë!!

   Reply to this comment
 16. Bergenzug February 1, 17:44

  Edhe une mendoj dhe jam i sigurte se ka ne pergjithesi dy lloj qeniesh njerezore tek ne. Ose bastard dhe i urryer si Sali Karaxhixhi ose atdhetar dhe i respektuar pa kufi si Myslim Kapedani. E besoj shume kete te fundit.

  Reply to this comment
 17. NDAL ATENTATIT GRABITËS NDAJ SHQIPËRISË February 1, 17:55

  pellazg….

  historia nuk fillon as me katoliket as me ortodoksit por me paganizmin dhe shqiptaret e kene Shenjtin e tyre dhe sot luten si para 4 mije vjeteve

  PER BABA TOMORR ( mos e ngaterro me bektashinjte & batakcinjte e Nevruz Monika Metes).
  .
  Sherri i madh me greqine ka filluar ne 1945-1946 por ishte nje Enver Hoxhe qe i beri zap jo vetem greket por dhe ato qe kishin nga mbrapa.

  KUR KAM LEXUAR PER HERE TE PARE KETE MATERIAL SINQERISHT JAM MENDUAR DHE LIGESHTUAR SHUME…NGA PABESIA E GREKERVE DHE MBESHTETJEN QE I DHA AMERIKA DHE ANGLIA ATEHERE

  .
  Washington Post….1 march 1946
  NE VEND TE HYRJES

  NA FALNI PER MATERIALIN E GJATE
  POR ESHTE “LAKMUESI” ME I MIRE PER TE ZBULUAR
  SE AMERIKA DHE ANGLIA
  NUK KISHIN LUFTE KUNDER KOMUNIZMIT
  POR PER TE REALIZUAR
  ATE QE I KISHIN PREMTUAR
  GREKEVE DHE SERBEVE

  Washington Post….1 march 1946

  .
  Materiali i meposhtem tregon se Greqia here hapur dhe here fshehur ka perkrahje nga Amerika dhe Be shume me teper se Shqiperia per aresye gjeostrategjike…

  ****.
  NDAL ATENTATIT GRABITËS NDAJ SHQIPËRISË
  .
  .
  (Çarles C. Hart, ish-diplomat i SHBA në Shqipëri
  në kohën e Zoogut (1925-1929),
  lufton me dy artikuj kundër miratimit
  të një rezolute thellesisht antishqiptare
  të përfaqsuesit Komisionit të jashtëm të Senatit Amerikan, Claude Pepper në vitin 1946.)

  LETRA E PARË

  “Uashington Post” më 1 mars 1946

  I dashur senator Pepper,

  Keni shpallur se do të bëheni mbrojtës i fushatës për drejtësi të Komitetit Grek, i cili lufton për kërkesat greke të reparacioneve kur do të bëhen traktatet e paqes me shtetet e Ballkanit…

  Këtë lëvizje të drejtësisë për Greqinë e polli C. Diamantopulos, ambasadori grek në Uashington, njëherazi kryetari i makinës së propagandës së organizatës imperialiste greke në Shtetet e Bashkuara…

  Unë çuditem, senator Pepper, në qoftë se ju e kuptoni që një pjesë e madhe e kërkesës së reparacioneve greke është e drejtuar Italisë, për të cilën qeveritë në Uashington dhe në Londër janë munduar për dy vjet ta shkarkojnë nga çdo përgjegjësi për shkatërrimet që ka sjellë në Shqipëri, Jugosllavi, Etiopi dhe Greqi… Ju thoni, senator, se drejtësia për Greqinë ka katër qëllime, dhe i treti ndër ta është ‘Kthimi i Epirit të Veriut Greqisë’.

  Kjo deklaratë arrin të thotë që të vuloset që tani një atentat ­grabitjeje kundër Shqipërisë së varfëruar, për të cilën Greqia ka 32 vjet që përpiqet. Ky i ashtuquajturi Epiri i Veriut është tani Shqipëria e Jugut, e cila mban në gjakun jetësor ekonomik atë vend të vogël dhe kërkesa ka qenë gjithnjë kaq qesharake saqë është dhënë vendimi kundër Greqisë tri herë me radhë.

  Në gushtin e 1923, Lidhja e Kombeve dërgoi një mision në Greqi për të përcaktuar në vend kufirin greko-shqiptar. Të gjithë anëtarët e atij misioni, katër italianë dhe një përkthyes shqiptar, u vranë pa mëshirë ditën që arritën në Greqi. Një mision pasardhës caktoi kufijtë e sotëm, të cilët u miratuan nga Lidhja e Kombeve. Këtë herë, një metodë më e qytetëruar po përdoret duke iu zëvendësuar juve dhe shumë nga kolegët tuaj në vend të dorës së vdekjes që u përdor kundër misionit të pafat në 1923.

  Qeveria greke nuk i kapi kurrë vrasësit, duke treguar kështu fajësinë e saj dhe për këtë i pagoi Italisë një milion dollarë si një idemnitet punitiv për këtë krim. Përveç një kohe të shkurtër prej disa muajve më 1914, ky i kështuquajturi Epir i Veriut, nuk ka qenë kurrë pjesë e Greqisë që 600 vjet e këtej. Indianët e Amerikës kanë tani tepër të drejtë të kërkojnë Virxhinian ose çdo shtet tjetër të Shteteve të Bashkuara ku kanë jetuar 300 vjet më parë.

  Meqenëse kërkesa greke bazohet në fakt në gjeografinë e vjetër, është interesante ta dimë se Straboni, një nga autoritetet më të mëdhenj mbi Greqinë e Vjetër (lindur në 64 para Krishtit), na thotë se epirotët nuk flisnin greqisht, por ilirisht, që do të thotë se ata nuk ishin aspak grekë, por shqiptarë.

  Grekët që kanë kërkuar përkrahjen tuaj, senator Pepper, janë kryesisht monarkistë grekë në Shtetet e Bashkuara të udhëhequr nga Diamantopulos, të cilët shpresojnë që të rivendosin në fron Mbretin Gjergj, muajin që vjen, pa marrë parasysh protestat e shumicës së qytetarëve grekë.

  Për të fituar simpati për Greqinë në përpjekjen e saj për të grabitur Shqipërinë e Jugut, z. Diamantopulos flet pa kursim se Shqipëria e ka shitur pavarësinë e saj në 1939, si përfundim i dallavereve të shumë viteve me Musolinin.

  Konferenca e Ambasadorëve, një simultare e Lidhjes së Kombeve, e shiti për herë të parë Shqipërinë në 9 nëntor 1921, kur votoi që ta bënte këtë vend virtualisht një protektorat të Italisë, pa marrë parasysh faktin se Shqipëria qe një anëtare e rregullt e Lidhjes së Kombeve dhe që kish kështu të drejtën e sigurimit nga Lidhja e Kombeve.

  Shqipëria e injoroi atë vepër gjer në qershor të vitit 1926, kur Musolini i kërkoi qeverisë shqiptare që të nënshkruante një dokument për pranimin e protektoratit.

  Qeveria shqiptare, për të fituar kohë, thirri ministrin britanik, amerikan, frëng dhe jugosllav, duke i informuar se vetëm 24 orë afat kish përpara se të vinte nënshkrimin. Ministri britanik, duke i keqkuptuar instruksionet e tij, protestoi kundër këtij demarshi italian dhe për fatin e tij të keq u thirr nga Austin Chamberlain, ministri i Punëve të Jashtme, i cili pranoi se veproi në këtë mënyrë, për të marrë me të mirë Musolinin.

  Si ministër i Amerikës në Tiranë, në atë kohë, unë e dëgjova këtë histori të kërkesës italiane dhe thashë se do ta raportoja në Uashington. Por, në mbarim të Luftës së Parë Botërore, duart e qeverisë sonë qenë të lidhura nga politika izolacioniste që kish vendosur Senati, i cili e përbuzi konventën e Lidhjes së Kombeve. Po kjo politikë e ndaloi Presidentin Ruzvelt që të merte masa drastike kur Musolini pushtoi Etiopinë.

  Jugosllavia dhe Franca nuk bënë asnjë veprim, dhe Shqipëria, pa një ndihmë të jashtme, iu dorëzua me padashje Italisë në një traktat që u bë në nëntor të 1926-s, i cili përgatiti udhën e invazionit italian 13 vjet më vonë.

  Duke e akuzuar Shqipërinë se i është shitur armikut, z. Diamantopulos, organizatori i lëvizjes Drejtësi për Greqinë, qëndron në një tokë që lëviz. Ai është në Uashington nën patronazhin e Mbretit Gjergj.

  Tani, senator, dëgjo!

  Kredoja jote në jetën publike ka qëndruar gjithnjë në një besim të deklaruar te vullneti i popullit. Përpara se të shkoni thellë, duke përkrahur kërkesat greke, unë ju sugjeroj të merrni vesh se ç’ndiejnë grekët për punën e një plebishiti në Shqipërinë e Jugut, të cilën ata me dhelpëri e quajnë si Epir të Veriut.

  Për shekuj me radhë Shqipëria e Jugut ka qenë e populluar në mënyrë mbizotëruese nga shqiptarë, dhe Korça, qyteti i dytë më i rëndësishëm i Shqipërisë, të cilën grekët e kërkojnë si një dhuratë speciale, është pothuajse ekskluzivisht shqiptare në popullsinë e saj.

  Udhëheqësit reaksionarë grekë kanë heshtur me dashje në çështjen e një plebishiti. Pyetini se ç’mendojnë për një punë të tillë. Miqtë amerikanë të Shqipërisë nuk kanë asnjë frikë nga vota e popullit të Shqipërisë së Jugut.

  Por, për të mirën tuaj, Senator, kini mendjen.

  Kërkesa zyrtare greke për reparacionet është paraqitur tetorin e kaluar. Shuma e përgjithshme është 10,449,566,000 dollarë, nga të cilat 5.088,517,000 dollarë i është ngarkuar Gjermanisë. Kuptohet se diferenca duhet të vijë nga Italia, e cila nuk mund të paguajë vetëm se një fraksion të vogël të një shume të tillë, as Gjermania nuk mundet të paguajë një dëmshpërblim të tillë në të holla, dhe në qoftë se po, atëherë ekonomia e Evropës dhe e botës duhet të shkatërrohet, përveç shkatërrimit të të dy vendeve paguese.

  Dhe, sigurisht, në qoftë se Greqisë i paguhen njëmbëdhjetë miliard dollarë, nuk do të mbetet asgjë për ato kombe që kanë humbur shumë mijëra herë më tepër njerëz, të holla, gjak, djersë, punë dhe lot. Grekëve, gjithnjë dallaveraxhi natyralë, u vjen mirë një gjë e tillë se shuma që ata kërkojnë do t’i jepte vendit nga 1750 dollarë për çdo njeri, grua dhe fëmijë në Greqi.”

  LETRA E DYTË

  “Uashington Post” më 11 mars 1946

  “I dashur senator Pepper,

  T’ju shkruaj juve, senator, u bë një zakon, kështu të jesh i përgatitur se ke për të dëgjuar nga unë gjersa ju keni për të treguar interes në qëllimet grabitëse të grekëve që duan të rrëmbejnë pjesën më të pasur të Shqipërisë. Kam përpara meje një kopje të rezolutës të paraqitur më 19 shkurt, me anë të së cilës kërkohet kthimi i “Epirit të Veriut” (duke futur brenda dhe Korçën), Greqisë.

  Disa muaj më parë kam dhënë në këto shtylla një histori të shkoqitur të rezolucionit tuaj, por riparaqitja e tij nga ana juaj më detyron që të bëj një përsëritje.

  Rezoluta juaj na kujton dredhinë politike të Henry C. Lodge, i cili thoshte se ishte duke vepruar në emër të disa zgjedhësve grekë në rrethet e Massachusetts. Ai pohoi injorancën e tij mbi këtë çështje, kur tha se nuk dukej se kishte ndonjë kundërshtim.

  Rezoluta juaj nuk ndryshon as edhe një fjalë ose rrokje nga rezoluta e Lodge-it që u aprovua nga Senati më 20 janar 1920, ku nuk qe bërë apeli i senatorëve të pranishëm. Ai që kryesonte mbledhjen, tha vetëm, “Meqenëse s’ka ndonjë objeksion, rezoluta miratohet”. Në atë kohë në sallë kish vetëm pesë senatorë duke qenë se edhe senatori Lodge në atë çast mungonte në sallë.

  Ato kohë Shqipëria nuk kish miq në këtë vend dhe për amerikanët Shqipëria nuk ekzistonte si shtet. Prandaj nuk kish asnjë zë që të kundërshtonte dredhinë e Lodge-it. Rezoluta e senatorit Lodge nuk kishte fuqinë e ligjit sikundër do të kishte juaja. Zoti Lodge pranon se ai mocion qe një dhuratë për votuesit grekë.

  Shqipëria u njoh nga qeveria jonë më 1922 dhe një rrymë e madhe emigrimi shqiptarësh filloi. Një fakt interesant është se një e treta e atyre emigrantëve janë tani banorë në shtetin Massachussetts. Shqipëria ka tani mijëra miq në Amerikë, të cilët janë të vendosur që t’i jepet drejtësia atij vendi të vogël.

  Në “Uashington Post” më 1 mars, kam treguar se imperialistët grekë kanë qenë mundur tri herë në përpjekjet e tyre të fëlliqura që të rrëmbejnë një pjesë të Shqipërisë. Tani unë ju tërheq edhe njëherë vëmendjen për faktin se kufiri i sotëm shqiptaro-grek u miratua nga një komision ndërkombëtar zyrtar dhe u aprovua nga Lidhja e Kombeve.

  Grekët kërkojnë Korçën. Përse?

  Në rezolutën tuaj, senator Pepper, imperialistët grekë kanë bërë të gjitha përpjekjet që të specifikojnë që Korça, qyteti më i përparuar i Shqipërisë përveç Tiranës, kryeqytet, t’i jepet Greqisë. Grekët besojnë se Korça ka mundësinë të bëhet fillimi i një qendre metropolitane nga më të mëdhatë e Evropës Jugore dhe këtu kanë të drejtë…

  Ka vetëm një grusht grekër në popullsinë e saj shqiptare. Është për t’u shënuar se Korça është qyteti më proamerikan në botë jashtë Shteteve të Bashkuara përveç posedimeve ishullore. Ndërkohë, më tepër se gjysma e popullsisë ka qenë në Amerikë dhe një pjesë e madhe ka marrë nënshtetësinë amerikane.

  Një atmosferë amerikane përshkon qytetin. Qytetarët janë progresistë dhe përpiqen të bëjnë çdo gjë sipas modës amerikane, ata janë luajalë në radhë të parë kundrejt vendit të tyre dhe në radhë të dytë kanë besim në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Shumë nga korçarët e sotëm kanë lindur në Amerikë dhe kanë vajtur në Korçë si fëmijë. Ndërsa prindërit vinin të shihnin familjet e tyre, pa u kujtuar se lejet e tyre kishin kaluar dhe e humbën nënshtetësinë amerikane nga ndryshimi që u janë bërë ligjeve tona të emigrimit.

  Senatori Pepper, mendoje prapë këtë punë.

  A do t’i linit juve gjithë këta shqiptaro-amerikanë nën zgjedhën greke? Nuk mund të ketë gjë më tragjike se kjo. Greqia është një komb tregtarësh. Më tepër se 40.000 shqiptarë banojnë tani mjerisht në guvernatoratin grek të Janinës, ku popullsia shqiptare është mbizotëruese. A do të pranoni që për hir të atyre shqiptarëve të ketë një plebishit në Janinë?

  Komiteti i rëndësishëm i Senatit që ju kryesoni ka përpara një rezolutë (Rezoluta 82), që t’i jepet Greqisë imperialiste dhe grabitqare titulli mbi një të katërtën e popullsisë së Shqipërisë dhe një të pestën e burimeve agrare më të pasura të vendit. Meqenëse Greqia nuk e ka patur të sajën tokën në posedim në 500 vjet e këtej, a nuk do të mendoni që Shqipëria, në të cilën ajo tokë bën tani pjesë, ka të paktën aq të drejtë të plotë sa ka dhe populli juaj për shtetin e Teksasit (Texas)? Shqipëria e Jugut, të cilën Greqia kërkon të marrë, është e populluar në mënyrë mbizotëruese nga shqiptarët, sikundër dhe Texas-i është i populluar nga teksanë. Të lutem, mbaji këto gjëra në mend në qoftë se rezoluta 82 e Senatit vjen që të shqyrtohet përpara komitetit tuaj.

  Një herë në të shkuarën ti dhe unë takoheshim dendur, Senator, dhe unë isha kryelartë për këtë njohje.

  Korrigjimet e vogla në Shqipëri kanë për qëllim që t’i vjedhin këtij vendi një të katërtën e popullsisë dhe një të pestën e tokës së saj më të mirë dhe që të bëjnë 230.000 shqiptarë në mes të të cilëve 150.000 muhamedanë, si skllevër.

  Grekët nuk mund të thonë se shumica e popullsisë së tokës që bisedohet është e përbërë nga grekë. Jo, dhe ata heshtën në çështjen e plebishitit dhe për arsye të mira. Le të përsëritet dhe një herë, toka që kërkohet nuk ka qenë e Greqisë që 600 vjet e këtej, vetëm rastësisht për një kohë të shkurtër në 1914. Sipas më të mirit autoritet mbi Greqinë e vjetër, populli i Shqipërisë së Jugut (i cili quhet me dinakëri si Epir i Veriut nga grekët) nuk ka qenë grek dhe as që ka folur ndonjëherë greqisht.

  Zoti Uelles, ju dhe senatori Pepper, që kini marë përsipër çështjen e imperialistëve grekë, natyrisht pa djallëzi, mund të kishit shpëtuar nga ky gabim sikur të kishit pak kulturë klasike. Dëgjoni: Virgjili ka thënë: “Unë i kam frikë grekët, edhe kur të japin dhurata”. Euripidi, vetë një grek, ka thënë: “Mos i zë besë një greku”.

  Unë e kam vizituar shumë herë Greqinë dhe këto pikëpamjet e mësipërme nuk i pranoj për sa i përket karakterit mesatar grek. Po s’ka dyshim se Virgjili dhe Euripidi, duke përfaqësuar kulturën më të lartë të kohës së tyre, kanë njohur tipin e grekut-reaksionar, imperialist dhe monarkist, si ai që ka mbushur senatorin Pepper dhe juve me rrëfime të shtrembëruara përsa u përket kërkesave greke.

  Këta grekë, mjeshtër të intrigave, kanë qenë të kujdesshëm që t’u mos ua tregojnë më as juve, as senatorit Pepper, kërkesat e plota të Greqisë, të cilat në letër do të bënin njerinë të besonte se pjesa më e madhe e gjysmës perëndimore të hemisferës së lindjes, ka qenë krijuar vetëm për Greqinë. Këtu imperialistët do të donin të ndryshonin ndoshta dhe versionin e parë të gjenezës së parë (të Biblës – K.F.): “Në fillim Perëndia krijoi qiellin dhe tokën për Greqinë”. Dhe ata nuk u kanë thënë juve se kërkojnë njëmbëdhjetë miliardë dollarë si reparacione.

  Greqia, një herë djepi i artit dhe i kulturës, nën udhëheqjen e imperialistëve të uritur, është bërë tani një shesh smire dhe lakmie që kërcënon paqen e botës. Lufta e Parë Botërore filloi në një vend më të vogël se Greqia. Këta grekë tokë-grabitës, u pëlqen që ta quajnë Shqipërinë si një shtet muhamedan të vogël, të ndyrë, barbar dhe si vend brigantësh.

  Le të më lejohet të them se Shqipëria në 50 vjet e këtej nuk ka prodhuar as një shembull brigandazhi kaq të poshtër, kaq të djallëzuar sa vrasja më 1923 në Greqi e Misionit zyrtar të Lidhjes së Kombeve që ishte dërguar të përcaktonte në vend kufijtë greko-shqiptarë.

  Edhe një fjalë të fundit, senatori Pepper.

  Zhvishuni nga këshillat dhe nga shoqëria e reaksionarëve të mashtruesve imperialistë dhe monarkistë që duan t’u bëjnë juve udhëheqës në grabitjen e një vendi të vogël dhe pa mbrojtës, që ka qenë viktimë e njerëzve dhe e kombeve të këqij për 3000 vjet e këtej”. (Uashington Post, 11 mars 1946).
  .
  Epilog
  Nga me siper del se jo vetem ne Europe por dhe ne Amerike ka zyrtare amerikane qe jane pro greqise (serbise) dhe kundra shqiperise dhe anasjelltas.Me cfare k andodhur pas 1992 besoj qe proshqiptaret ne amerike & europe jane me te pakte ne numer….pamvaresiht nga tullumbacet qe degjojme.
  .
  Ajo qe ndodhi ne 1945-1946 ne kete beteje midis nje amerikani fisnik si Çarles Hart dhe nje zyrtari amerikani progrek si senatori Claude Pepper per fat te keq ndodhi dhe pas 1991..dhe po vazhdon sot me janullen- varrezat dhe kete detin e Pashait Myslym qe eshte mire te gjeje se kush jane sot atje ne Washington ato senatore si ky Peperi i 1946….
  .

  Ku ta gjejme sot nje Çarles C. Hart
  , kete ambasador amerikan
  qe ju kundervu shtetit te tij
  per pislleqet me Shqiperine
  ne favor te grekerve??

  Reply to this comment
 18. leshteriku February 1, 18:38

  Boni Myslymin president Vetem ai do ta rregulloj Shqypnine.

  Reply to this comment
 19. anticensurë25642654 February 1, 18:54

  prisja një shkrim të gjatë,folklorik,si të tjerët më parë të pashait,por e pash që i kishte rënë shumë shkurt!!
  shumë shkurt dhe me fjalorin e K/ministrit tonë,fjalë pak,rromuzqar dhe në kufijt e gagaçërisë!!
  shpjegimi ishte pak a shumë teorik dhe jashtëzakonisht i kapshëm,bile i të njëjtit nivel me atë admiralin me spaleta fallco!!
  “nuk është e vërtetë për 12 milje”sepse në kanalin e korfuzit është vetëm njëmilje,prandaj gërku ja fut kot!!
  zoti pashai,më duket se ke marrë një rrugë që nuk e dëshiron!!ndoshta padashje je futur në anën e tradhëtarëve!!po kërkon ta rrumbullakosh “jo janë në duke biseduar”,por “dhe mund ti zgjidhim më pas”!!
  zoti pashaj,këto janë asgjë,as në logori nuk mund të futen sepse nuk kanë asnjë bazë!!
  ka fakte që tregojnë se pas shpinës tonë po luhet një lojë e madhe!!
  -fshehtësia e bërjes së këtyre marrveshjeve,miratimi i tyre si një rrufe në ditën me djell!!
  ——-varrezat dhe nënshtetësia,dalin si nga cilindri i një prestigjatori!!fare fare pa pritur!!kjo bëhet në një kohë që dihet shumë mirë se si do të jetë reagimi popullor!!
  POLITIKA NUK REAGON FARE!AS POZITË,AS OPOZITË E AS ZOTROTE!!ke reaguar për gjëra më të vogla!!
  -bisedime në kretë dhe asnjë informacion se për çfarë është folur!!u tregua jo vetëm menuja por dhe të gjithë përbërësit e gjellëve,por asgjë,ASGJË për çfar u bisedua!!
  -bisedime në korçë!asnjë informacion,fotografi me vallëzime e zgërdhime,si nuk i kemi parë ndonjëherë!por prapë asnjë informacion!!
  unë personalisht shpreha dyshimin se po të mos kishim as informacione nga shtypi dh eparlamenti grek,do të thoshte se një mynxyrë po pregatitej për ne!!për fat të mirë informacionet i patëm!!dëgjuam ato që tha ministri gërk dhe që ju i përsëritët,të më falni(akoma kam respekt),si papagall,por askush nuk vuri re atë më të rëdnësishmen.atë që tregon pisllëkun që po pergatitet!!
  ministri grek nuk e shprehu hapur,por tha se nuk do të flasë para se të jenë nënshkruar,para se të jenë bërë fakt i kryer!!
  pra kjo është një “pabesi”që ja ka bërë parlamenti gërk ministrit të tij!!i pabesi nuk zë besë dhe kur përfiton!!jo se na duan ne!!
  pra deri në këtë kohë kemi një heshtje totale:
  – të politikës shqiptare,pozitë opozitë e turrli batakçiu!pra një bazë për një komplot politik ndaj interesave shtetrore!!
  – të analistëve gjithollogë batakçinj e jo,që kapen për qimen e bythës së një deputeti a deputeteje,por asnjë fjalë për gjithçka ndodhur prej gati një muaji!!
  – heshtje të “elitës” së pavarur,shkrimtarë e poet(arben duka i pari)në një kohë që shkruajnë për cica e mica!!
  – ULËRIMË NGA ANA E NJERËZVE TË THJESHTË NËPËR BLOGJE!NËPËR KOMENTE TË GAZETAVE ON LINE!!
  çndodh më pas?????
  në fillim kujtohet i kanibali berisha që të thotë(falë budallallëkut të tij)se ka pasur të drejtë kur e ka bërë herën e parë!më vonë kupton gabimin dhe fillon,më parë monika,të thotë se kjo marrveshje është tradhëti!?
  këtu fillon dhe pisllëku më i madh i ndyrësisë politike shqiptare!!njerëz të një niveli mediokër,por me një egocentrizëm të pamasë!!
  njerëz që kujtojnë se të gjithë që i rrethojnë;kjo sipas shkallës,ai që është më lart kujton se ata më posht janë budallenj,e këshut me rradhë;janë tutkunë dhe mund të mashtrohen fare thjeshtë!!një kombinacion i vogël,dheeeee jaufutëm shqiptarëve budallenj!!
  ku qëndron kombinacioni i politikës kësaj rradhe??
  qëndron tek ajo që “opozita”po i vjen prapë në ndihmë “pozitës”!
  pra saliu (UJKU) hap fjalën se do të organizojë demostratë për mosfaljen e detit,dhe kështu çdo gjë neutralizohet!!të gjithë që nuk e duan(një shumicë e jashtëzakonshme) do të thonë se tërë kjo që po ndodh nuk është gjë tjetër vetëm punë e saliut për të mbrojtur interesat e tij!!
  pra NJË SABOTIM I PASTËR I PROTESTËS POPULLORE!!
  OSE MË MIRË TË THEMI SE PO PËRPIQENME KËTË KOMBIUNACION AMATORESK TË SABOTOJNË ZËMËRIMIN POPULLOR!!
  NJERËZ DILNI TË SHTUNËN PA PYETUR KUSH E KA ORGANIZUAR!!
  PO PATË SALI BERISHËN,E NDYRËSIRAT RRETH TIJ??
  PËSHTYJINI,GJUAJINI ME SHISHE PLASITKE,VEZË,MIELL,MOS I LEJONI TË DALIN PËRPARA!!
  tashti për ta mbyllur me ju zoti pashai!!
  nuk i keni bërë vetes pyetjen se përse qeveritë shqiptare kanë një urrejtje patollogjike për grumbullimet,protestat e popullit??
  nuk i keni bërë vetes pyetjen se përse bëhet tërë ajo propagandë,më e madhe sa ajo elektorale,kundër thirrjeve për demostratë??
  i keni bërë vetes pyetjen se përse etiketohen njerëzit si “shqupistë”,si salistë,e çdo lloj ndyrësije kur dihet fare mirë që janë kundër tyre??
  zoti pashaj
  MË DUKET SE KENI BËRË NJË GABIM TË MADH ME KËTË SHKRIM!!
  kjo e thënë nëse e mendoni këtë që keni shkruar!
  në rast se me vetdije po thoni të kundërtën e realitetit!?
  NUK KEMI TË BËJMË MË ME NJË GABIM!!

  Reply to this comment
 20. anticensurë25642654 February 1, 18:57

  NERËZ
  TË SHTUNËN NË BULEVARD!!
  LARGONI TËRË POLITIKANËT!
  PËSHTYJINI NË SURRAT!!
  TË GJITHË PO NA TRADHËTOJNË!!
  PO BËJNË TË NJËJTËN LOJË SI NË ZGJEDHJET E FUNDIT!!
  PO I SHOHIM RREZULATATET!!MENJËHERË FILLUAN TRADHËTITË E MËDHA!!

  Reply to this comment
 21. Little Donald February 1, 19:17

  falje publikisht
  i kerkoj komentuesit Ylli

  se e kisha te gjate..komentin
  .
  kape pak kete timin e ke me te shkurter po me te trashes……shtoj se keto “amerikane” e vaftesen” donald lune para se te vinte ne shqiperi

  Autogoli i Bashës, takon lobin grek në SHBA per here te trete

  Kryekari i Partisë Demokratike Lulzim Basha dhe deputeti Strazimiri janë takuar me lobin greko himariot të SHBA, duke bërë në këtë mënyrë një autogol politik.

  Kjo për arsyen se lobi greko-himariot i SHBA është tepër aktiv fundit çështjes shqiptare.

  Ata ushtruar presion të fortë ndaj qeverisë së Edi Ramës në vitin 2014 kur ai shpalli ndarjen territoriale të vendit dhe përfshiu një pjesë të Labërisë në Himarë. Ata dërguan në Tiranë tre kongresmenë që përfaqësojnë lobin grek në Kongresin amerikan.

  Por për Bashën, duket se ka rëndësi fakti që ky lob ka një ndikim të drejtpërdrejt në Kongresin amerikan.

  Në takim kanë marrë pjesë

  Presidenti i lobit greko-himariot,
  prifti Kozmas Karavellas,
  .
  anëtari i Bordit të shoqatës Peter Gikurias,
  .
  Prifti Alex Karloutsos,
  .
  anëtari i shoqatës Simo Dimas

  dhe Indrit Nina.

  Në takim është diskutuar mbi të drejtat e pronave në zonën e Himarës dhe probleme të asaj që ata e konsiderojnë minoriteti etnik në Himarë,
  Lobi greko-amerikan i Himarës është i organizuar përmes shoqatës Himarrioton Society of America. Me sa duket Basha, tenton të kapitalizojë atë që ka bërë për grekët me Marrëveshjen detare dhe ta kthejë atë në një mbështetje politike

  Reply to this comment
  • Ylli February 1, 22:13

   Dontrap i vogel te lutem mos kerko falje.Nuk.jam sekretari i organizates baze te me kerkosh falje.Mos kerko falje per te gjatin se nga goja jote doli.Ndersa ai i shkurti e ja bendin nje gisht me poshte.Duhet te jesh i ngushte ne vetvete qe te ben pershtypje trashesia.Mos u merzit se nuk ka trashesi qe i ndalon komunistet.
   Tani per takime me greket….Partia Socialiste eshte parti qe ne 97 ka ardhur ne pushtet me ndihmen dhe parate e Asfalias greke.
   Kur Berisha burgosi 5 minoritare ,Partia Socialiste u be aleate me te gjithe lobin grek qe kerkonte lirimin e tyre.
   Kur u sulmua posta e kufirit nga terroriste te organizates MAVI dhe u vrane tre ushtarake ,Partia Socialiste deklaroi qe ky eshte nje inskenim i Berishes per te prishur marredhenit me Greqine.
   Pra o i vogli donald duck ….shko bej cicin se si spurthjak chati qe je nuk te ben pune as i trashi dhe as holli.Nese je krenar qe je injorant ….problemi yt.E gezofsh.

   Reply to this comment
 22. stefan cole vlore February 2, 00:15

  pirdh pirdh se lirohesh o i pjerdhur i ripjerdhjes kombetare

  Reply to this comment
 23. Enver, The Great February 2, 02:57

  Kur Shqiperia kishte Zotin e Saj…

  Ajo qe i vuri vulen ndarjes me sovjetiket ishte nje skandal I Hryshovit me Venizellos ate kohe qe ai ishte zëvendëskryeminister dhe ministri i Jashtëm qe gjatë një takimi me liderin sovjetik, Nikita Hrushov, në 1960 bën publik një propozim të ri të grekëve për Epirin e Veriut, i cili u hodh në lojë si kusht për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike me Shqipërinë dhe shfuqizimin e ligjit të luftës.
  .
  Në projektin e ri kërkohej vetëqeverisja e Vorio Epirit nga minoriteti grek, por brenda kufijve shqiptarë. Siç u bë e ditur më pas, detajet e zbuluara dhanë të kuptohej se Hrushovi të paktën parimisht nuk ishte shprehur kundër kësaj skeme. Ai i pati premtuar Venizelosit ta diskutonte këtë çështje me Enver Hoxhën në një kongres që do të zhvillohej pas pak kohësh në Bukuresht të Rumanisë.

  Sipas Venizelos, Hrushovi pati shprehur qëndrimin se çdo minoritet duhet të ketë autonominë e tij, për të zhvilluar gjuhën dhe kulturën sipas dëshirave.

  Kaq mjaftoi për të shpërthyer zemërimin e shqiptarve.dhe Enver Hoxha thërret ambasadorin rus të akredituar në Tiranë, Ivanov, të cilit i shpreh prerazi qëndrimin kundër thelbit të bisedimeve mes Venizelos e Hrushovit.

  Enver Hoxha shprehet se Shqipëria nuk e njeh Sofokli Venizelosin, por babanë e tij, Elefter Venizelos po, i cili ka djegur me dhjetëra fshatra shqiptarë e ka ngritur banda që punonin si agjentë për autonomi të Vorio Epirit.

  Në përfundim Hoxha theksoi se Shqipëria nuk do të lejojë askënd të diskutojë për kufijtë e saj, qoftë ky edhe Hrushovi.

  O MILET

  NDEGJONI DHE MBANI VESH

  E PERSERISIM:

  Shqipëria
  nuk do të lejojë askënd
  të diskutojë për kufijtë e saj,
  qoftë ky edhe Hrushovi.

  PIKERISHT krisja me Bashkimin Sovjetik në mbledhjen e 81 partive dhe më pas prishja e marrëdhënieve rindezi shpresat greke për Vorio Epirin. Tërheqja e nëndetëseve nga baza ushtarake e Pashalimanit në Vlorë rriti presionin grek që mendoi se tashmë Shqipëria ishte thuajse e izoluar dhe pa mbështetje të fuqishme. Në të njëjtën kohë, Partia Komuniste Shqiptare prishi marrëdhëniet edhe me homologen e saj greke. Në Kongresin e Tretë të Partisë së Punës delegati i Partisë Komuniste Greke nuk u lejua të flasë, duke u akuzuar nga udhëheqja shqiptare si spiun i qeverisë së Karamanlisit. Kjo çarje erdhi si pasojë e qëndrimeve jo të qarta që edhe të majtët grekë mbanin për çështjen e Vorio Epirit. Në të njëjtën kohë udhëheqja shqiptare mori informacion se qeveria e Athinës po mblidhte opinione se cili do të ishte reagimi i disa vendeve në rast se Greqia do të sulmonte ushtarakisht Shqipërinë. Nga krahu tjetër, organizatat vorio-epirote intensifikuan punën e tyre duke nisur mbledhjen e vullnetarëve për të kryer sulme të armatosura ndaj Shqipërisë.
  ***
  Pikërisht,për ti shpëtuar ndeshkimit si personal po ashtu dhe në aspektin kombëtar Enver Hoxha luajti si nje shahist..mjeshter I madh nderkombetar duke hapur lojen me Kinen.qe dihet si rrodhen punet me vone.
  ***
  Keq ardhje per shume shqipfoles dhe nje pjese e lexuesve qe nuk marrin parasysh faktorin NR 1 qe spjegon pse Enver hoxha hyri ne beteje me ruset..ishte Venizellos me Titon pas kraheve..
  ***
  Ate qe serbet & greket u munduan gjate shekujve te mbysnin shtetin dhe gjuhen shqipe..pikerisht ate qe nuk arriti Venizellos me Titon ne kohen e Hryshovit..e arriti Milloshevici me Miqotasin ne 1991-1992 kur erdhen si krushq me amerikanet e pare qe shkelen ne shqiperi ne 1990.
  Eshte me shume se fatkeqesi kombetare fakti qe nuk analizohet sot kush dhe pse e shperfytyroi shtetin dhe dinjitetin e shqiptareve pas 1992..por merren akoma me enver hoxhen si kanibale qe ne fakt ketyre armiqve te kombit..grekut & serbit si dhe lobet e tyre ne perendim I kinte nonen dhe mire ja bente..

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 February 2, 10:08

   ke plotësisht të drejtë për të gjtha që thua!!!
   POR mua më lind një pyetje:
   çfarë do të bëjmë TASHTI??
   do të vazhdojmë e të qurravitemi se njëherë e një kohë i kishim bolet me cepa?
   do të vazhdojmë e të qurravitemi se jemi viktimë e të tjerëtve??
   APO DO TË FILLOJMË E TË MARRIM NË DORË FATET E VËNDIT TONË???
   FATET TONA!!
   kështu që ne duhet të marrim fatet tona në dorë!!
   -ASNJËHERË NUK DUHET TË BESOJMË POLITIKANËT TANË!!
   -DUHET TË NGRIHEMI GJITHNJË KUNDËR TYRE,PA PASUR NEVOJË TË KEMI NDONJË PRIJËS LESHI!!
   -MË MIRË 10 DEMOSTRATA PËR TË GABUARA SE SA NJË TË MOSBËRË PËR NJË ÇËSHTJE TË DREJTË!
   -DUHET TË MËSOHEMI SE NE DHE VETËM NE,POPULLI (dhe jo publiku si na quajnë)VENDOSIM PËR FATET TONA!!POLITIKANËT SHKOJNË E VIJNË,NE JEMI GJITHNJË NË TË NJËJTIN VËND!!

   PRANDAJ NESËR PËRPARA KRYEMINISTRISË!
   ASNJË POLITIKAN TË MOS PRANOHET NË RADHËT E PARA!!NËSE DUAN TË SHKOJNË NË FUND,ATJE E KANË VËNDIN!!
   LARGOJINI ME VËRSHËLLIMA,DAMKOSINI ME VEZË,MJELL,DOMATE,POR MOS TË LEJOJMË ASNJË PREJ TYRE TË PËRPIQET TË MARRË MERITËN E ORGANIZIMIT TË PROTESTËS!!

   KJO ËSHTË PROTESTA JONË!
   PROTESTA E POPULLIT!!

   Reply to this comment
 24. anticensurë25642654 February 2, 08:07

  o zoti pashaj
  përse ke filluar dhe ti me të njëjtin fjalor me K/ministrin??
  shpresoj akoma të mos jesh bërë dhe ti pjesë e tepsisë së tij!!
  fjalori shqiptar ka shumë e shumë fjalë për të shprehur mendimet,përse duhet të përdorim vetëm fjalorin e K/psikopatit të radhës?
  apo për ti treguar se unë jam i manipulueshëm,se unë jam në krahun tënd të çmëndurisë së radhës??
  zoti pashaj,zoti pashaj,po vë shumë në dyshim atë nam që fitove para disa vitesh!!
  mos harro se të tërë ata që bashkpunuan me nazifashizmin më parë kishin një veprmtari patriotike 100 herë më të madhe se tënden,një nam 1000 herë më të madh se tëndi!!
  mos harro,se burrin e prish vetëm dëshira!!
  është e vështirë të jetosh në një rrugë pa këthesa,zoti pashaj!!
  këthesat ta humbin drejtimin zotëri!shpesh të vjen mëndja rrotull!
  të merren mënd,me një fjalë!!
  ps:sa herë e lexoj këtë shkrim aq më shumë më mbushet mëndja se nuk është i pastër!!

  Reply to this comment
 25. Piskuriqi February 2, 10:51

  Ky censura eshte budallai ma i modh ketu Se kush i ka thone te lagja qe je i zgjut dhe ai e ka besu

  Reply to this comment
  • anticensurë25642654 February 2, 12:13

   tashti e paske qep o tuça në bregdet??
   o zhurmusët e partisë,i ka dalë era tradhëtisë,sado që të komentosh me 20 pseudonime!!
   zhurmus,shkruj më tepër se nuk ta japin rrogë me dy fjali gjysmake.

   Reply to this comment
  • anticensurë25642654 February 2, 12:17

   sipas disa llogarive të vogla duhe të jesh ti …… …….????
   nuk ke bythë të përdorësh pesudonimin e përhershëm??
   karrakter tmerrësisht të dobët!!
   po tmerrësisht të dobët!
   të të themi meduzë do të të kisha ngritur vlerën!meduza të përvëlon,ti as këtë aftësi nuk e ke!
   as me një ligavec nuk të krahasoj dot!!

   Reply to this comment
 26. info analitike February 2, 11:47

  Domethene edhe qy Mazllem Pasha paska reaguar me urdher partie dhe jo atdhetarie. Ore mire keta militantet e Dites qe i eshte thare edhe neuroni i vetem i mbijetuar po ky Mazllemi po tregon qarte qe eshte me partine dhe jo me Shqiperine. Po si more derdimen kur e beri Saliu paska qene tradhti ndersa tani qe e ben Edi nuk na qenka. Mire se ju kolonelet jeni dalluar historikisht qe ia hani koken njeri tjetrit per hater te partise por mos hidhni shashka tymuese duke marre persiper edhe rolin e zedheneseve qeveritare nazuar ne hamendesime. Nje gje nuk na the o kolonel Mazllemi, perse keta shoket e partise akoma nuk bejne transparence per sa u bisedua, c’te kene per te fshehur nese jane treguar atdhetare do te jete motiv mburrje e jo turpi.

  Reply to this comment
  • usali serberisha February 2, 15:14

   pershendetje IA

   Je komentuesi me brilant dhe me inteligjent.Ke te drejte.Edhe sikur ceshtja e detit te zgjidhet shkelqyer..edhe sikur te behet shume keq asgje nuk duket ne det me keto parametra qe ka:

   .Ajo qe duket me sy te lire jane keto krime te saliqenit per te cilen keto “kolonelat” e PS nuk ja mban suma ta ngacmojene berishense ka kartabjanken e cia-s per ballkanit te vitit 1991 ne bashkpunim me udb jugosllave qe brezat qe do vine do kene lluksin te mesojne…ashtu si shohin sot dokumentat e Augusto Pinocetit qe te pakten 3 presidente amerikane dhe kissingeri ishin ne “tave”
   .
   Pse ameirkanet duhet te denojne berishen e tyre:

   1-vrau ne 21 janar 2011
   2-dogji ne gerdec 26 veta
   3-tradhetoi qe shiti detin
   4-tradhetoi te varrezat e grekut
   5-sabotoi uck
   6-furnizoi miloshevicin
   7-beri genocid ndaj haklajve
   8-zhduku remzi hoxhen
   9-beri pucin e 14 shtatorin 1998
   10-dogji vendin e ne 1997
   ….
   Pra info anali
   ke te drejte
   qe keto kolonelat e Ps po tallen
   se nuk ja mbajne te akuzojne usali serberishen

   t

   Reply to this comment
 27. Tuca ne bregdet February 2, 12:57

  Censure ca ore do mblidhemi te shtunen te bulevardi Mos harro cunat e lagjes. Sa me shume te bohemi aq ma mire Ta morrim pushtetin dhe pastaj ta shofi greku qelbet

  Reply to this comment
 28. Alban February 3, 14:40

  ME GJUHEN E FAKTEVE

  KOPILAT E BERISHES NE DEREN E RAMES !

  – Nga Alban Dega Nju Jork

  I ndoqa drejtepersedrejti mashtrimet pa fund te Sali Berishes mbreme ne emisionin “ Zone e Lire” te Arjan Canit te “Klanit” te Berishes dhe protesten e deshtuar me sukses te 27 janarit sot.
  Deshtim i plote!
  Total failure e organizatoreve e liderve te saj te deshtuar!
  Humbi Mafia !
  Fitoi Shqiperia !

  Rrena pa fund te nje mashtruese pakufi !

  Cdo fjale, cdo fjali, cdo deklarate e tij ne emisionin “Zone e Lire “ ishte rrene. mashtrim, spekullim.
  Si ai edhe qehajai i cifligut te tij familjar PDSH, Lulezim Basha nuk nxjerrin fjale nga goja pa rre pa iu dridhur qerpiku dhe pa iu skuqur faqja.
  Jo mbreme e sot por tash e 27 vjet…
  Edhe mbreme ai i perseriti rrenat e tij se ekonomine e kishte mesuar nga Regani. Mik i vjeter i tij qe kur urdheronte studentet e mjekesise te hapnin zjarr kunder siluetes se tij si komisar i kuq ne zboret komuniste .
  Perdori gjithe arsenalin 46 vjecar te ish diktatorit komunist Enver Hoxha kunder imperializmit amerikan si ne 96-en, ne 97 -en, ne 98-en e dhjetra here te tjera bile edhe ditet e fundit .
  Sulmoi ashper qeverine e sotme pse votoi kunder SHBA-se per ceshtjen e njohjes se Jeruzalemit nga Presidenti Trump, kunder te cilit votoi krejt Evropa Perendimore dhe 7/10 e njerezimit !
  Sulmoi qeverine Rama per mungese investimesh te huaja ne Shqiperi, kur vete ua dhuroi me nje cmim pese here me te larte Autostraden e Kombit nje prej shumekombesheve me te korruptuara ne Bote Bechtel dhe mbi 500 milione te investuara ne xhepat Lul- Gites e gangstereve te tij nga xhepi e qafa e popullit te vet .
  Solli investimet e sponsorit kryesor te bashkeshortes se tij Taci Oil ne Nafte dhe e la nje grope borxhesh prej 550 milione dollaresh kur e perzuri me vote plebishitare e 1 milione shuplaka populli , demosi !
  Solli investimet e Rapiscanit dhe krijoi nje humbje prej 250 milionesh ne Arken e Shtetit e kurrizin e shqiptareve .
  Solli investimet e Devirolit dhe Fatmir Kodoshit e Xen Sypeshkaqenit ne Gerdec dhe shpertheu Hiroshimen e Gerdecit me 26 viktima…e miliona te hedhur ne ere !
  Sabotoi bashke me nipin e Beogradit dhe bastardin e tij interkoneksionin e financuar nga gjermanet dhe i shkaktoi rreth 300 milione euro humbje Shqiperise dhe Kosoves ne 8 vjetet e fundit !

  Investime te huaja apo placktije masive
  e shqiptareve !?

  Solli Damir Fazlicin e Luli Argites dhe i shkaktoi nje humbje orej 100 milione eurosh investimesh te munguara te nje investitori te fuqishem pskistanez…
  Solli CEZ-in e Xen Kalajt dhe i shkaktoi nje humbje prej rreth 500 milione eurosh shqiptareve dhe nje investim prej te pskten 7 milione dollaresh ne xhepat e Nue Xenit !
  Investimet e Berishes dhe familjes se tij biologjike e politike e bene Shqiperine Gerdec e Kandahar…
  Vetem nga babezia e dhenderit te tij Maltezi u humben rreth 150 milione dollare investime te Bankes Boterore per zhvillimin e Bregdetit pa llogaritur shembjen e dhjetra shtepive shqiptare !
  Solli aq shume investime te huaja sa per tete vjet qeverisje te tij borxhi i jashtem i Shqiperise u dyfishua ne qafen e shqiptareve !
  Ndertoi aq shume rruge sa la mbrapa ne arken e qeverise Rams 650 milione euro borxhe te brendshme me te cilat do te ishte ndertuar nje autostrade e te nga Hani i Hotit ne Konidpol !?

  Reaganomiku i rrenuesit te Shqiperise !

  Inauguroi tri here Autostraden e Kombit dhe Autostraden Tirane -Elbasan sa edhe sot nuk kane perfunduar punimet ne kete te fundit . Vetem per shembjet e shkaktuara nga korrupsioni Berisha- Meta Qeveria e sotme ka harxhuar rreth 50 milione euro te tjera …
  A doni me per investimet e Reganomikut Berisha !?
  A e dini sa para la Sali Berisha ne fondin e emergjencave kombetare kur leshoi karriken ne shtator 2013 !?
  4000 Euro gjithsejt ! Aq sa nuk do te mjaftonin as per tavanin e nje stalle lopesh po te godiste nje termet apo permbytje !? Po nje epidemi gripi kinez a australian!?
  Keto jane investimet e huaja dhe te brendshme te qeverise Berisha !
  E ka pafytyresine e poshtersine te jape leksione e rrahe gjoksin me ze e figure ne syte e shqiptareve per mrekulline Berisha qe e rrenoi te pakten 7 here dhe e zhberi tri here shtetin shqiptar ne 13 vjet qeverisje te Salikracise !?
  Vetem piramidat e 97-es u kushtuan shqiptareve 2 miliarde dollare te plackitur e 2 miliarde euro te djegura e rrenuara nga ajo katrahure kombetare !

  Nga “ qeveri gangsteresh” ne “Mafia
  jashte kontrollit” !

  “ Qeveri Gangsteresh e quajti ne kryeartikull Mbreteresha e shtypit boteror “ The Times” e Londres ne mars 1997
  “ Kjo Mafia ka dale krejt jashte kontrollit “ e cilesoi mbreti i shtypit te lire boteror “ The New York Times “ me 15 mars 2008, diten kobezeze te Katrahures Gerdeci te Fatmir Xenit te Berishes !
  Sa i pafytyre eshte e mund te jete Sali Berisha !
  Kopilat e vete e te bandes se tij te kusareve u orvatet t’ia lere ne dere Edi Rames e Qeverise se tij.
  A nuk ishte Sali Berisha ai qe hapi e lejoi kazino deri para dritareve te zyres se tij tek Tajvani… e mbare vendin e fajin per to ia hedh Edi Rames !?
  A nuk ishte Sali Lul Micotaqis Bakojanis qe ia shiti Athines 350 milje te Otrantos dhe tani na ben patriotin, nacionalistin. E nacionalizmi eshte streha e fundit e te gjithe maskarenjeve !
  Nuk mund te beje perjashtim nga ky rregull as krye- atdheshitesi e krye- maskarai Sali Toptan Zogolli !
  Sa i pafytyre eshte i pafytyri !?
  Edhe me te pafytyre se ai u tregua Arian Cani e pese filozofe , profesoret, Akademiket e UET-it e Plepave te tjere shqiptare.
  Jo vetem qe nuk reaguan, por me e keqja shkuan deri ne nje bythelepirje neveritese ndaj Mareshallit te Beogradit Sali Karaxhic.
  Shkelqeu me mjerimin e tij intelektual sidomos Profesor Arjan Curri. nje asskiser, bythelepires 24 karatesh qe na e ben edhe Filozofin edhe analistin edhe gjithckaditesin neper ekrane kur u langareps para Sali Berishes duke e quajtur “ Dielli qe ndricon” dhe iu pergjerua me zemer ne dore te rimerrte udheqjen e cifligut te tij PDSH dhe te revolucionit !
  Ky eshte njeriu i ri i Sali Kim Jong Un-it dhe bandes se tij te Gangstereve dhe Mafias qe ka dale krejt jashte kontrollit !
  Lanet !

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*