Ushtria turke na ndihmoi duke bllokuar anijet ruse që furnizonin ushtrinë serbe

Përgatiti: Kujtim Boriçi September 10, 2013 11:39

Ushtria turke na ndihmoi duke bllokuar anijet ruse që furnizonin ushtrinë serbe

Në fund të marsit të vitit 1999, përpjekjet e ushtrisë serbe me forcat e UÇK-së, këta të fundit të mbështetur fuqimisht nga ajri e toka nga NATO, krijojnë një front të gjerë lufte. Ushtaraku nga Shqipëria, Dilaver Goxhaj, i emëruar si një nga drejtuesit kryesor të Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, ndjenë krenari se në formacionet luftarake në teren, në front, në komanda e në prapavijë janë dhe shumë kolegë të tij e të rinj të ardhur vullnetarisht nga Shqipëria për çlirimin e Kosovës…

 

28 MARS 1999 MIRËNJOHJE TURQISË

(Pjesë nga ditari i luftës)

Disa ditë pasi u angazhua aviacioni i NATO-s në luftë në Kosovë, Rusia kërkoi që të dërgonte një flotilje detare  në detin Adriatik për të përforcuar izolimin e UÇK-së, jo vetëm për furnizime me armatime e municione, por edhe me ushqime. Kjo kërkesë e rusëve u dha nga të gjitha agjencitë e lajmeve, ndaj dhe na tërhoqi vëmendjen edhe neve në Shtabin e Përgjithshëm, pasi ajo deklaratë e Rusisë u duk që u dha zemër ushtarëve serbë. Për këtë arsye, Shefi i Shtabit të UÇK-së, zoti Bislim Zyrapi, një mesnatë, në fund të muajit mars 1999, po bënte një bisedë telefonike herë në gjuhën shqip dhe herë në atë boshnjake me një person me përgjegjësi në Turqi, të cilit i kërkonte të ndërhynte pranë Shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Turke, që të bënte të mundur ndalimin ose vonimin e kalimit të asaj flotilje ruse nëpër Dardanele.

Mua më tërhoqi vëmendjen biseda, që zhvillohej herë në një gjuhë e herë në tjetrën, ndaj dhe po e ndiqja i përqendruar. Vura re se personi në anën tjetër të telefonit  e quante të mundshme atë kërkesë, por ai nuk mund të gjente arsye se si mund të ndërhynte, sepse ishte i një shteti tjetër.

Në këto momente unë e pyeta Bislimin se më kë po fliste, dhe ai më shpjegoi qëllimin e bisedës dhe se po fliste me atasheun ushtarak boshnjak, gjeneralin Ismail Pasha, me origjinë shqiptare, me të cilin kishin luftuar së bashku në Bosnjë. Në moment unë u kujtova se në Turqi Shqipëria kishte dërguar atashe ushtarak Kolonelin Hajro Limaj, me të cilin njihesha. E luta Bislimin që të më lejonte të bisedoja me gjeneralin boshnjak dhe ai, pasi më prezantoi me të, më dha telefonin.

Pasi u përshëndeta me gjeneral Ismail Pasha, e pyeta në se ai e njihte atasheun ushtarak të Shqipërisë, Kolonel Hajro Limaj. Ai m’u përgjigj se jo vetëm që e njihte, por edhe e kish shok. Kjo më ngrohu dhe i kërkova mundësinë të më lidhte me Hajron. Ai më tha se nesër në mëngjes në ora 08.00 mund ta merrnim në këtë numër telefoni dhe të mund të bisedonim me Hajron.

Kuptohet se ora 08.00 erdhi shpejt, pasi kjo bisedë u zhvillua më shumë se një orë pas mesnate. Në ora 08.00 u lidhëm me Kolonel Hajron dhe pasi ia shpjeguam kërkesën tonë, ai na premtoi se do ta konsumonin kërkesën tonë me drejtuesit kryesorë të Ushtrisë Turke. Pas disa orësh na morri në telefon dhe na dha sihariqin se komanda e ushtrisë turke do të shfrytëzonte të gjitha klauzolat që mund të kishin konventat ndërkombëtare për këto lëvizje dhe nuk do të lejoheshin të kalonin anijet luftarake ruse.

Dhe ashtu ndodhi. Turqisë duhet t’i jemi mirënjohës për atë ndihmë të sinqertë në atë moment të vështirë për UÇK-në dhe luftën në Kosovë, vetëm me një kërkesë verbale. Ndoshta mund të jetë rast unikal në botë, që një shtet të plotësoi një kërkesë të këtij lloji vetëm me një fjalë goje.

Por duhet t’u jemi mirënjohës edhe dy atasheve ushtarakë shqiptarë, të cilët, ndoshta edhe jashtë rregullave protokollare, duke rrezikuar edhe vendin e tyre të punës prej diplomati, e morën përsipër një kërkesë me aq përgjegjësi e me pasoja ndërshtetërore.

Nuk dua të zgjatem se si u realizua ajo nga miqtë tanë turq në atë luftë, por me këtë dua të them se ishte faktori shqiptar që e mundësoi faktorin e jashtëm të ndalonte kalimin e asaj flotilje. Ishte faktori i brendshëm UÇK që e mundësoi faktorin NATO dhe SHBA që të radhiteshin në krahun tonë për çlirimin e Kosovës.

 

I KTHEVA BORXHIN KARADAKUT

(Tërpezë, Viti, 24.07.1999)

Disa ditë pasi Shtabi i Përgjithshëm i UÇK-së u zhvendos nga fshati Divjakë i Malit të Berishës, (ku e zuri mbarimi i luftës) dhe ishte sistemua në qytetin e Prishtinës, me urdhër të Ministrit të Mbrojtjes të QPK, Azem Syla, transferohem në detyrën e Shefit të Kabinetit të tij. Aty nga data 20 korrik 1999 Ministrit i vjen një ftesë prej Komunës së Vitisë, me të cilën ftohej të merrte pjesë në mitingun e madh përshëndetës që do të mbahej në 24 korrik në fshatin Tërpezë, për t’i uruar mirëseardhjen  patriotit Hysen Tërpeza, i cili kthehej në Atdhe pas 54 vjet emigrim. Kur ia paraqita ministrit ftesën, ai më tha që ta kujtoja një ditë para mitingut.

Ashtu edhe veprova. Por, kur e kujtova për këtë aktivitet, prezent ishte edhe zëvendësministri Ministri i atëhershëm i Mbrojtjes, Fatmir Limaj. Ministri më tha që të shkoja e ta përfaqësoja unë, duke e mirëseardhur dhe t’i transmetoja edhe dëshirën e Ministrit për të ardhur një vizitë në Prishtinë. Unë, duke mos e njohur deri atëherë figurën e Hysen Tërpezës, iu luta që të caktonte një person tjetër që e njihte jetën dhe veprimtarinë e Hysen Tërpezës. “Jo,jo. Ju do të shkoni. S’ka gjë pse nuk e ke njohur, edhe unë nuk e kam njohur. Nuk ta kam frikën. Ju të Shqipnisë dini e flisni në kësi rastesh. Madje do të bëje edhe më shumë efekt edhe në popullin e asaj krahine shkuarja e një vullnetari nga Shqipëria për të mirëseardhur Hysen Tërpezën”,-këmbënguli Ministri.

Në këtë moment ndërhyn Fatmiri dhe sugjeroi që të shkonim së bashku. Me kaq mendova se u zgjidh edhe ai siklet që kisha. Me Fatmirin lamë edhe orën e nisjes për të nesërmen, në ora 09.00. Mitingu niste në ora 10.00.

Të nesërmen, duke pritur z. Fatmir, kaloi ora 09:00. Nisa një nga rojet e Ministrisë që ta njoftonte në shtëpi, pasi për fat të mirë e kishte apartamentin në pallatin në trotuarin përballë Ministrisë së Mbrojtjes, ku sot është Siguria Kosova. Ushtari erdhi dhe më solli përgjigjen e zëvendësministrit se, ngaqë i kish dalë një punë e ngutshme, më duhej të shkoja pa atë.

U nisa, duke pasur për shofer djalin tim, i cili pat qenë edhe ai i angazhuar në atë luftë. Por unë e dija se vetëm një Tërpezë ekzistonte në Kosovë, ajo e Malishevës. Ndaj dhe u nisa për atje, duke shkuar drejt Fushë Kosovës. Kur mbërrij në Fushë Kosovë, im bir  më pyet edhe një herë: Në Viti apo në Malishevë zhvillohet mitingu? Në Viti, iu përgjigja unë. Por duhet të kthehemi prapa, më tha ai, pasi Vitija është matanë Ferzajt. Dhe u kthyem, duke menduar që t’i binim shkurt, nga Graçanica, me mendimin se KFOR-i nuk do të na pengonte nga që kishim dokumentet përkatës të lëshuar prej tij. Mirëpo ushtarët anglezë që ishin në Graçanicë as që donin të dinin për dokumentin që vetë ata e kishin lëshuar. Nuk na lanë të kalonim, prandaj na u desh të ktheheshim edhe një herë prapa. Mirëpo, kjo solli shkuarjen me vonesë në miting.

Kur mbërritëm ne, kishin filluar përshëndetjet si dhe koncerti. Na u desh ta linim makinën shumë larg,për arsye se kish shumë popull, gati e gjithë krahina e Karadakut, mbledhur në Tërpezë. M’u deshën jo më pak se dhjetë minuta që të mbrija te tribuna, ngritur në oborrin e shkollës, ku ishte rregulluar z. Hysen Tërpeza dhe shokët e Komunës.

Me të mbërritur dhe me të takuar z. Tërpeza, më afruan një vend pranë tij. Nuk kisha mbaruar ende përcjelljen e plotë të porosive të Ministrit te z. Hysen, kur prezantuesi i mitingut foli në mikrofon: “Tash e përshëndet mitingun Koloneli nga Shqipëria, i cili ka qenë vullnetar dhe ka luftuar me ne për çlirimin e Kosovës, duke qenë antar i Shtabit të Përgjithshëm i UÇK-së dhe zëvendës shef i atij shtabi”.

U befasova, për arsye se jo vetëm që nuk kisha menduar më parë se çfarë të flisja, por edhe gjatë rrugës për në Tërpezë nuk pata kohë të mendoja, pasi na u desh të ndalonim e të pyesnim në çdo kryqëzim rrugësh, se cila rrugë të çonte në Tërpezë. Duke shkuar nga vendi ku rrija ulur për te mikrofoni, vendosa që të them diçka që populli të duartrokiste dhe gjatë asaj kohe të mund të sistemoja mendimet. Dhe ashtu bëra:

Popull heroik i Komunës së Vitisë dhe i tërë krahinës së Karadakut, jam shumë i gëzuar që më jepet rasti të përshëndes këtë miting kaq madhështor në emër të Ministrit të Mbrojtjes së Qeverisë së Përkohshme të Kosovës, zotit Azem Syla. I uroj mirëseardhjen plakut nacionalist të Luftës së Dytë Botërore, zotit Hysen Tërpeza, i cili kthehet në vendlindjen e vet, këtu në Tërpezë, pas 54 vjet emigracion si dhe u uroj gjithë popullit të krahinës së Karadakut: Ta gëzojmë lirinë! I uroj Bacës Hysen jetë sa më të gjatë në Kosovën e lirë, duke u gëzuar që më në fund  Ushtria Çlirimtare e Kosovës e bëri realitet ëndrrën e tij dhe të brezit të tij, duke e çliruar Kosovën një herë e përgjithmonë nga pushtuesi serb, e cila është faza e parë e asaj lufte. Faza e dytë është bashkimi. Prita sa pushuan ovacionet dhe duartrokitjet.

Është hera e parë në jetë time që më jepet rasti të flas para një mase dhjetëra mijëra njerëzish dhe kjo më jep kënaqësinë që ky rast më jepet të flas para popullit të një krahine të Kosovës, e cila ka një lidhje të hershme me krahinën nga unë jam.

Prezantuesi i këtij tubimi kaq madhështor, kur më prezantoi mua, midis të tjerash tha: “Tashti mitingun e përshëndet koloneli nga Shqipëria, Shpëtim Golemi”. I faleminderit për fjalët e mira që tha ndaj meje, por unë mendoj se ai, ndoshta nga entuziazmi bëri një lapsus të vogël, duke thënë për mua se, “unë vij nga Shqipëria”. Mendoj se gaboi. Unë e di se dhe këtu ku jemi mbledhur sot quhet Shqipëri, apo jo?.

Përsëri m’u desh të prisja të pushonin duartrokitjet.

Unë jam shqiptar si dhe ju, por jo nga krahina e Kosovës, por nga një krahinë tjetër e Shqipërisë, nga viset jugore të saj, nga Labëria heroike, dhe më bëhet zemra mal që ju kini organizuar këtë tubim, duke nderuar dy brezat e luftërave çlirimtare shqiptare, ku përfaqësues i luftëtarëve të brezit të Luftës së Dytë Botërore është zoti Hysen Tërpeza, dhe ne që jemi mbledhur këtu, përfaqësuesit e luftës më të re çlirimtare.

I uroj Bacës Hysen të jetojë sa më gjatë në Kosovën e çliruar nga Ushtria Çlirimtare e Kosovës, në bashkëveprim luftarak me forcën ushtarake më të madhe të kohës, NATO-n. Rroftë UÇK-ja!

Tashti besoj se do të më duroni edhe një minutë, për t’u treguar edhe një sekret të vogël rreh shkakut të ardhjes sime në radhët e UÇK-së dhe sot këtu, në këtë miting.

Para se të fillonte Lufta Nacionalçlirimtare e Shqipërisë. Bëhet fjalë gjat Luftës së Dytë Botërore, në krahinën time të Kurveleshit të Labërisë kish ardhur një djalë i krahinës tuaj, qysh gjatë viteve ’30-të,  i cili kërkohej nga qeveria e Krajlit të Serbisë, ndaj dhe ishte strehuar në fshatrat e krahinës nga unë jam. Kur filloi Lufta Nacionalçlirimtare, ai ishte ndër partizanët e parë të Çetës Partizane të Kurveleshit e të gjithë Labërisë, çeta e dytë partizane pas asaj të Myslim Pezës, e krijuar në 1 prill të vitit 1942.

Më vonë, me krijimin e Brigadës së Parë Sulmuese, ai, së bashku me babanë dhe dy dajat e mi, u inkuadrua vullnetarisht në atë formacion të madh partizan, dhe ra heroikisht në Qafën e Gjarprit, kur u kthye nga punimet e Kongresit të Përmetit pasi ishte delegat i Brigadës së Parë Sulmuese, dhe u vra në të njëjtën llogore me njërin prej dajave të mi. Menjëherë mbas lufte, ai djalë i krahinës tuaj u shpall  Heroi i Popullit, nga Kuvendi Popullor i Shqipërisë.

Heronjtë e parë të Popullit të shpallur nga Parlamenti Shqiptar në janarin e vitit 1946, ishin tre. Dhe kush ishin ata të tre, se? Dy nga Kosova juaj dhe një nga Labëria ime. I pari ishte Isa Buletini, krahu i armatosur i Qeverisë së Ismail Qemalit. Edhe i dyti ishte po prej Kosove, i cili njihej dhe njihet me emrin e krahinës tuaj Karadaku, por që emrin e dhënë nga nëna Kosovare e kishte Xheladin Beqiri, komandanti i çetës “Hajredin Tremishti” të Kurveleshit.

Dhe, i treti ishte shoku më i ngushtë dhe bashkëluftëtari i Karadakut, komisari i asaj çete ku komandant ishte Karadaku, labi Asim Zeneli, rënë në 2 korrik 1943, në Grykën e Mezhgoranit, ku para trupit të tij u betua komandant Karadaku: “Fli i qetë Asim, se hakun do ta marrim, gjakun që derdhe ti për Shqipëri, shtrenjtë do ta paguaj fashist italiani, ti je një hero për liri”.

Sikundër e shihni, unë nuk kam bërë asgjë më shumë, vetëm se i ktheva borxhin Karadakut, duke i marrë hakun sipas betimit të tij.

Lavdi dëshmorëve shqiptarë të të dy luftërave çlirimtare!

Lavdi Ushtrisë sonë Çlirimtare!

Rroftë Kosova e Lirë!

(Kur u ktheva për t’u ulur, Bacën Hysen e gjeta tek përlotej).

 

“VULLNETARI I LIRISË”

Këtë emër ka shoqata e luftëtarëve shqiptar që shkuan në luftë për çlirimin e Kosovës. Më pyetën në radion ‘Kosova e Lirë’ për këtë shoqatë… Ju përgjigja: Në shoqatën tonë, të cilën e kemi emërtuar ‘Vullnetari i Lirisë’ bëjnë pjesë vullnetarët nga trevat shqiptare jashtë kufijve administrativë të Kosovës, si dhe nga diaspora jonë e të huaj, që iu përgjigjën thirrjes së Qeverisë së Përkohshme të Kosovës dhe Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës për çlirimin e Kosovës prej pushtuesit shekullor. Gjithashtu, në këtë shoqatë bëjnë pjesë të gjithë ata vullnetarë, që nuk kanë qenë qytetarë të territoreve ku u krijuan dhe luftuan UÇPMB-ja dhe Ushtria Çlirimtare Kombëtare dhe, që mbushën radhët e tyre. Nëpërmjet kësaj shoqate dhe gazetës së saj, me të njëjtin emër, do të zgjojmë nga gjumi mbrojtësit e statukuosë së heshtjes hermetike të institucioneve shtetërore e politike të Tiranës dhe Prishtinës ndaj vullnetarëve që shkuan në luftën për çlirimin e Kosovës e të trevave të tjera shqiptare, me mesazhin se do të jetë në nderin e tyre e të historisë sonë, në rast se e vlerësojnë kontributin e vullnetarëve të lirisë. Eshtë vepra e këtyre vullnetarëve të të gjitha trevave shqiptare dhe të diasporës sonë të hershme e të tashme, që e ngacmoi ndërgjegjen kombëtare, për zëvendësimin ndërgjegjes së internacionalizmit proletar, (që ka mbizotëruar te shqiptarët deri në fillim të viteve ’90-të), si dhe ndërgjegjen e globalizmit, (që ekziston te politikanët tonë sot), me ndërgjegjen kombëtare shqiptare të hershme, e cila ka ekzistuar në luftërat e Skënderbeut, Lidhjen e Prizrenit e deri në përfundimin e Rilindjes sonë e që u manifestua triumfalisht në Kongresin e Lushnjes, e sidomos në zbatim të vendimeve të tij, ku idealizmi kombëtar i treguar në atë vit të zbatimit të atyre vendimeve bëri më shumë se ç’kishin bërë shqiptarët gjatë më shumë se 10 shekujve më parë….”.

 

NESËR DO TË LEXONI:

-Lufta e 9 prillit 1999 në Koshare të Junikut mes forcave të UÇK-së dhe reparteve të ushtrisë serbe.

-Përkushtimi dhe aftësitë drejtuese të komandant Gurit, komandanti i batalionit autonom vëzhgues-diversionist i Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së. Si u çanë me artileri dhe luftim të afërt dy rrethime të forcave ushtarake serbe.

-Refleksione betejat për çlirimin e Kosovës: Sa ndikoi paragjykimi e mentaliteti për luftëtarët për njerëzit që luftonin në vijën e parë dhe drejtonin formacione të UÇK-së.

 

Përgatiti: Kujtim Boriçi September 10, 2013 11:39
Komento

29 Komente

 1. Pellazgu September 10, 12:41

  Trimëria dhe atdhedashuria juaj më lë pa fjalë, … për shkak të përlotjes … , z. DILAVER GOXHAJ. Jam krenar që jam bashkëkombës me Ju! Ju faleminderit për gjithçka keni bërë Ju dhe familja juaj për tokën tonë të shtrenjtë…

  Reply to this comment
  • Sevim September 11, 14:26

   Ja cfare shkruan koloneli yne:
   -“Nuk dua të zgjatem se si u realizua ajo nga miqtë tanë turq në atë luftë, por me këtë dua të them se…… ishte faktori shqiptar!!!!!!! që e mundësoi faktorin e jashtëm të ndalonte kalimin e asaj flotilje. Ishte….. faktori i brendshëm!!!!!!! UÇK, që e mundësoi faktorin…… NATO dhe SHBA që të radhiteshin në krahun tonë për çlirimin e Kosovës”!!!
   Pra,ky koloneli MBURRET PA PIKE TURPI E PERGJEGJESIE,se ishte “ZOTESIA E TIJ,QE TURQIT NDALUAN RUSET NE DARDANELE!!!HAAAAAAAAA!!!
   Pastaj vjen KULMI:
   -“ishte ky koloneli me….,qe NATO ndihmoi Kosoven te clirohej!!!
   ESHTE TURP,QE “DITA” BOTON TE TILLA MATERIALE DON KISHOTESKE!!!
   LEBERIT E KANE GJOKSIN ME GROPE,POR KY KOLONELI E PASKA EDHE …..KOKEN ME GROPE!!!

   Reply to this comment
 2. perralla September 10, 12:49

  Aq shume paska luftu ky koloneli,sa paska pas edhe kohe per te shkrujt.
  Me kujton ate barsaleten e atij qe ne frontin e luftes pyeti shokun e vete:
  ca ere vjene gjaku?
  E ra mut ja kthen shoku i vete i rrevoltuar.
  Epo qenkam plagosur ,i thote ky trimi tjeter

  Reply to this comment
  • NO NAME November 27, 11:57

   I nderuar zoteri . Sedi se si mund te dyshosh ne ushtaret e UCK-es .AI shkruan kujtimet etij si gjith te tjeret per tia percjell brezave te ardhshem se si UCK-ja kan luftuar dhe me ke kan bashkpunurar.

   Reply to this comment
 3. Ismet Demiri September 10, 16:35

  Sa bukur skruan “pellazgu” Goxhaj bre, njelloj sikur shkrun dhe Laveri i Golemit, per at kontribut qe ka dhane faliljarisht. Mos bre, se po na vijne pordhet ne gryke, sidomos, nga yte shoqe e cila ne oren nji te nates, i uleriti shoqit te Dilos se i kishte cu burrin ne lufte me u vra. Pa le pa per at micin e vete Dritanin, qi asht si pras i djeg, shetitej neper Prishtine sikur e kishte cliru ai Kosoven. Pa le pa na paska luftue ne Presheve, a na kina dokumente te filmume se ai ne ate kohe leviste sa ne Tirane e Prishtine. Genje dilo genje se dicka ka me ngele. Ani dhe me Pellumb zagarin, qe leh pas teje si qen rrugesh. Vec o Dilo Zegali, mbaroje ate interviste se i cave bythen ketij populli me ate djalin tend murrjel Dritanin. Mjaft, more levere e ketij njerzimi, se e rrenqethe njezimin ne vend te lig. Haa……. haaaa… Ku ke xhete bre njat gazekar Serb Borichi sa nji mut magjypi…Haaaa… haaaa….Meti i Bujanovcit

  Reply to this comment
 4. Emrullai September 10, 18:40

  Nuk e njoh ket Ismet Demirin qe flet keshtu kot… Une njoh Dilaverin (Shpetim Golemin), se kam luftue me ate. Une prej Kosove ai nga Shqipnia… Ka lista e dokumenta per kete… Turp per keta qe flasin ekshtu e i sherbejne shqahut. Nuk e nxijne Dilaverin, as ne luftetareve, as UCK… Bravo Dilaver.. E verteta eshte ashtu si shkruan ti. Jemi gjalle ne qe luftuam e kemi plage qe na rrjedhin ende gjak. Ata qe i sherbejne shqahut, ate pune kane…

  Reply to this comment
  • gzimi September 11, 06:03

   Me e dijt ti zoti Emrulla, kena dite qe jena interesu dhe e kena mesue se ky lloj Ismet Demiri asht nji prej pseudonimeve qe po perdor dhe quhet Spiro Bucka, por qe tash e ka ba mbiemnin Butka. Asht lirue prej ushtrie ne viet 1976-1977 per intriga e thashethem dhe ma vone, aty nga prilli 1999 ka shku ne Kukes dhe atje ka marre pagese si oficer i UCK dhe ne Kosove asht fut aty nga fundi Korrikut 1999 kur e pat bind veten se nuk kish ma serb ne Kosove. Dhe tash 10 vjet po mburret se asht kryetar i shoqates se luftetareve te UCK nga shqiperia por qe ne ate shoqate nuk ban pjese asnji prej atyne qe kane luftu ne Kosove dhe kete e ka tregu vet Dilaveri keto dite qe po jep intervisten dhe kjo e ka terbu ket lloj Spiro Butka me nofken Ismet Demiri. Sikunder e shef intrigen, shpifjen dhe fyerjet i ka profesion ndaj dhe e kane perjashtu prej ushtrise shqiptare ne vitet shtatedhjete. Keshtu qe mos prit prej tij me fol ndrysh.

   Reply to this comment
 5. Kuqeziu September 10, 19:46

  Bën mirë o antishqiptari ismet demiri të maresh nje brisk e t’ju rruash k…qet pellazgut, dilos,pellumbit,emrullait dhe gjithe atyre qe luftuan ose perkrahin luftetaret e uçk ,se vetem ate detyre di me bo. Ke rruajtur nga poshte sa e sa paramilitare serbe ne hotel “Grand” dhe e ke permirësu zanatin. Pastaj futi nje lepirje prapanice gazetarit boriçi e me radhe gjithe shqiptarëve patriotë. Mos harro te vazhdosh bashkepunimin me qëndrën serbe te mashtrimit elektronik ne nish e mitrovicë…? Brzo druzhe!

  Reply to this comment
 6. Kuqeziu September 10, 19:49

  Rrezik sërb!Bën mirë o antishqiptari ismet demiri të maresh nje brisk e t’ju rruash k…qet pellazgut, dilos,pellumbit,emrullait dhe gjithe atyre qe luftuan ose perkrahin luftetaret e uçk ,se vetem ate detyre di me bo. Ke rruajtur nga poshte sa e sa paramilitare serbe ne hotel “Grand” dhe e ke permirësu zanatin. Pastaj futi nje lepirje prapanice gazetarit boriçi e me radhe gjithe shqiptarëve patriotë. Mos harro te vazhdosh bashkepunimin me qëndrën serbe te mashtrimit elektronik ne nish e mitrovicë…? Brzo druzhe!

  Reply to this comment
 7. Gjorgje September 10, 19:59

  Ke me na dekonspiru me manyrat qi ke zgjedh ismet demira!

  Reply to this comment
 8. Zihniu September 10, 21:45

  Po varja mo serbeve me gjhak shqiptari…. Ata per shkjahun kane menduar e punuar gjithmone… Pse nga ata do te presin ish-luftetaret e UCK?! Ata, luftetaret e UCK ishin trima e atdhetar… Varjua serbeve …

  Reply to this comment
 9. rahmani September 11, 06:09

  Une Rahman Ferizi e kam njoft Shpetim Golemin gjate luftes edhe pse nuk isha pjestar i UCK, kur ai na pat ardh ne gryken e Shales me do oficera britanike dhe keto sajesa te Ismet Demirit jane turpe qe nuk i mban as dheu. A thue te ket te tille serbe ende edhe ne shqipni? mjere na po ka edhe ismeten te tjere si ky. Ne se asht ashtu sikunden shkrun aj gzimi, ajo asht edhe ma zi, pasi e kena ndigju se ne TMK ka qene nje spiro butka dhe e ka perzane KFOR prej Kosove. ket e kena ndigjue heret. dhe na ka ardh keq, por me sa po shkrun gzimi duhet me qen e vertet qe e ka perzen KFOR.

  Reply to this comment
 10. Bato Mokra September 11, 06:47

  @Ismet Demiri dhe te mjeret e tjere:

  Emri yt perkthehet ne “i paster”. Besoj duhet ta dish. Po ti qenkesh nje hale e mbetur serbe dhe e porositur po prej tyre, per te ndotur c’te mundesh nga lufta heroike e bijve te shqipes kunder shkaut.
  Dilaver Goxhaj eshte nje hero i gjalle i luftes, ndersa kolegu Kujtim Boriçi nje gazetar profesionist, i cili e nxori Dilaverin dhe bashkeluftetaret e tjere nga anonimati i modestise se tyre fisnike (packa se Ylli Polovina ka shkruar nje liber mjaft te bukur per kolonelin ne mes te Prishtines e Tiranes), per t’ua ndricuar rrugen te tjereve ne keto kohe te ndryshimeve te medha.
  Fjala e Dilaverit para popullt heroik te Komunës së Vitisë dhe tërë krahinës së Karadakut eshte jashtezakonisht emocionuese dhe te ben krenar per simbolikun e fuqishme dhe mesazhet qe percjell.

  Reply to this comment
 11. Bozhidar September 11, 10:41

  Ti duhesh malltrejtu ismet damira. Shiftar trapa..hec ktu .

  Reply to this comment
 12. Koda per Spibu September 11, 10:47

  Kragujevaca y nisha 55,88,22,33,66,77,44,2000,1200,2200,3200,4200,5200,6200. Spibu.

  Reply to this comment
 13. Bozhidar September 11, 10:50

  Stavlenie-Ti duhesh malltrejtu ismet damira. Shiftar trapa..hec ktu .

  Reply to this comment
 14. Lavdia e uçk September 11, 11:01

  Nderim e rrespekt per patriotat “zihnia”,”rrahmani”,”bato mokra”, “gzimi”syçeltit. Edhe na nuk jena tuj fjet. Shpejt kini me i msu emnat e antishqiptareve qe mshifen. Lejini ujnat e zeza te shprazen. Na ndihmoni me ba detyren. Rrespekte

  Reply to this comment
 15. Lavdia e uçk September 11, 11:04

  Prishtina 99-Nderim e rrespekt per patriotat “zihnia”,”rrahmani”,”bato mokra”, “gzimi”syçeltit. Edhe na nuk jena tuj fjet. Shpejt kini me i msu emnat e antishqiptareve qe mshifen. Lejini ujnat e zeza te shprazen. Na ndihmoni me ba detyren. Rrespekte

  Reply to this comment
 16. Acidi September 11, 11:06

  Kom me i djeg gjith antishqiptorat si aj ismet damira.

  Reply to this comment
 17. Acidi September 11, 11:07

  Prishtina-99Kom me i djeg gjith antishqiptorat si aj ismet damira.

  Reply to this comment
 18. arben rroku September 11, 11:16

  Sa qejf i keni keto spiunet e sigurimit mor aman. E keni pyetur dilaverin per pseudonimin e tij apo keni harruar? Akoma nuk e keni kuptuar se ushtria e enver hoxhes ka qene nje kazan plehrash e injorantesh, asgje me shume.

  Reply to this comment
 19. Rrok rroku September 11, 12:19

  O rrok, qënke nga mendja ulok!

  Reply to this comment
 20. Turbulenca September 11, 12:27

  Arben rroku,më vjen për të vjellë nga idiotësia jote primitive. As antishqiptarët më te thekur nuk mund te fyejnë në bllok kaq shumë shqiptarë që kanë shërbyer në ushtri. Ne gjuhën e psikiatërve kjo konsiderohet “turbulencë me prirje violence”. Je keq . Do bëhesh akoma më keq pas 8 ose 9 javësh…

  Reply to this comment
 21. Turbulenca September 11, 12:29

  0000001 Arben rroku,më vjen për të vjellë nga idiotësia jote primitive. As antishqiptarët më te thekur nuk mund te fyejnë në bllok kaq shumë shqiptarë që kanë shërbyer në ushtri. Ne gjuhën e psikiatërve kjo konsiderohet “turbulencë me prirje violence”. Je keq . Do bëhesh akoma më keq pas 8 ose 9 javësh…

  Reply to this comment
 22. Anonim November 18, 16:15

  Z. Dilaver Goxhaj, Sa për ju dhe UÇK, dhe atë ndihmën e përhershme Turke, Kosova nuk do kishte fituar kurrë, po të mos kishte qenë konsensusi ShBA-Europë….

  Reply to this comment
 23. Kastriot April 15, 14:18

  Valla mos u boni si thmija, mos luni meq, po ku ka forc Turqia me ndal Rusin bre pash ni zote mos u boni naiva, se na tranut. Mos me qene SHBA,Angli,France,Gjermani, – Une ju garantoj jo russia se per russin turqia eshte kaqik pule, po Irani e kish poshtuar moti Turqin edhe ato rob e thmi ja kish pre. Po mos folni naivitet.

  Reply to this comment
 24. LLESHI November 27, 18:53

  UNE MENDOI SE KA PAS MUNDESI QE TURQIA TE nDALOI RUSIN ;SEPSE rUSIA NUKE KA BESUE QE tURQIA E KA BA ATE KOKE NE VTE,PA PERKRAHJEN E DIKUJ,NDOSHTA LIDHET KJO ME ARDHEN E FORCAVE RUSE NE aEROPORTIN E SLLATINES:

  Reply to this comment
 25. anonim December 1, 12:15

  Zoti i shperblefte vellezerit tane turq ! Me te vertete ata kane qene gjithmone krah nesh edhe pse disa mosmirenjohes nga ne nuk po dine ta vleresojne kete gje. Mjafton ta rishikojme mire historine tone dhe po e theksoj kete ,kufijte tane ne kohen e perandorise osmane dhe kufijte tane pas konferences se Londres. Ketu duket sa na duan “miqte” tane britanike.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Njoftim

Njoftim

Njoftim