Vendi vakant në Gjykatën e Lartë, Presidenti shpall nisjen e procedurave

April 14, 2016 11:36

Vendi vakant në Gjykatën e Lartë, Presidenti shpall nisjen e procedurave

Presidenti Bujar Nishani ka shpallur fillimin e procedurave ligjore për emërimin e një anëtari të ri të Gjykatës së Lartë, pas përfundimit të mandatit të gjyqtarit Ardian Nuni. Personat e interesuar duhet të paraqesin dokumentet duke filluar nga dita e premte 15 Prill deri më 25 Prill 2016.

Të interesuarit, të cilët plotësojnë kriteret e parashikuara nga ligji, duhet të dorëzojnë në Institucionin e Presidentit të Republikës dokumentacionin si më poshtë vijon:

1-      Kërkesë me shkrim,

2-      Fotokopje të dëshmisë së arsimit të lartë juridik, Diplomë e Nivelit të Dytë (e noterizuar),

3-      Përmbledhje të karrierës profesionale e shoqëruar me vërtetimet e lëshuara për çdo rast nga institucioni ose organi ku ka ushtruar detyrën ose nga dhomat  kombëtare të avokatisë, noterisë, përmbarimit, etj.

4-      Të vërtetojë se nuk ka masë disiplinore në fuqi, nuk ka qene i dënuar penalisht me vendim gjyqësor të formës së prerë, si dhe të mos ketë qenë anëtar i partive politike për 5 vitet pararendëse nga data e kandidimit,

5-      Fotokopje të dokumentit të identifikimit (e noterizuar).

 

Të gjithë personat, duhet të plotësojnë edhe formularin e vetëdeklarimit për të verfifikuar pastërtinë e figurës.

April 14, 2016 11:36
Komento

1 Koment

  1. Z/K April 14, 13:22

    Po te thellohemi vertetesisht per termin,”VAKANT”.E them me bindje qe presidenca ka disa vite qe mban vendin vakant te PRESIDENTIT te vendit po jo ati te PD.

    Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*