Vito Kapo: Ç’më tha Enveri për helmimin e Hysniut

August 25, 2016 14:00 Updated

Vito Kapo: Ç’më tha Enveri për helmimin e Hysniut

Në bisedën time me Vito Kapon, u rreka të trajtoj një spektër sa më të gjerë temash, për aq sa na lejoi koha dhe meraku për të mos e lodhur gruan e moshuar që për pak muaj mbush 94 vjeç. Është e kuptueshme se i shoqi Hysni Kapo, sekretari i KQ të PPSH dhe drejtuesi i përditshëm i punëve të partisë në këmbë të Enver Hoxhës, është në qendër të bisedës. Aq më shumë që dyshimet për mënyrën e largimit të tij nga jeta, asaj dhe shumëkujt që e njeh historinë e atyre viteve, ende i mbeten të pashuara. Vito Kapo, në të vërtetë, ka edhe një peng tjetër. Bie në sy sa herë përmendet ai, vëllai i saj Alqi Kondi, i ndarë nga jetë befasisht nga një aksident i çuditshëm me motor në qershor 1945. Sapo ishte zgjedhur sekretar i përgjithshëm i Rinisë dhe ende s’kishte mbushur 20 vjeç.

 Në këtë pjesë të dytë të rrëfimit të saj, përgjatë të cilit ajo nuk harroi të shprehte respekt për DITA-n dhe stafin e saj, Vito Kapo jep përgjigje për dyshimet mbi vdekjen e Hysniut, çfarë i tha Enver Hoxha, si dhe heshtjen misterioze të dr.Petrit Gaçes kur ajo e pyeste mbi këtë çështje. Por edhe për marrëdhëniet mes Kapos dhe Mehmet Shehut, familjes Kapo dhe Sali Berishës. Për këtë të fundit, Vito Kapo beson se pasi mori pushtetin në Shqipërinë “demokratike” dhe burgosi e ndoqi penalisht gati gjithë eksponentët e regjimit komunist, familjen Kapo nuk e preku pikërisht si shenjë luajaliteti ndaj shërbimit të dikurshëm…. Padyshim, e veja e Hysni Kapos ka diçka për të thënë edhe për nipin e saj, Andi Bushati.

 Bisedoi Xhevdet Shehu

 Vijon nga numri i kaluar

 Hysni Kapo deri në vitin 1979 bënte pjesë në treshen më të shquar të kupolës komuniste, bashkë me Enver Hoxhën dhe Mehmet Shehun. E pyes zonjën Kapo për dyshimet që janë hedhur mbi vdekjen e Hysniut dhe ajo me qetësi më përgjigjet se dyshimet ekzistojnë dhe janë të justifikuara, pra e kanë një bazë.

Vitoja më përgjigjet:

– Vetë Enveri më ka thënë më pas se herën e parë kur shkoi në Paris (më 1978) Hysniun kanë dashur ta helmojnë… Po, po, ma ka thënë Enveri vetë me gojën e tij. Po se kush ka dashur ta helmojë këtë nuk e mora vesh kurrë. Në vijim Enveri më tha se herën e dytë Hysniu doli se kishte kancer dhe kancerit nuk kishim çfarë t’i bënim… Kështu më ka thënë dhe besoj në këto fjalë të Enverit.

E ngacmoj më tej bisedën në këtë pikë dhe e pyes për një çështje delikate që është pohuar në gazetën ‘DITA’ para disa muajsh gjatë një cikli shkrimesh për vdekjen e Hysniut, sipas kujtimeve të dy ish-shoqëruesve të tij Eqerem Sinani dhe Nexhip Paja, si dhe të Dr. Sabit Brokajt. Një nga më kryesorët në ekipin e mjekëve që i shërbenin Hysni Kapos ka qenë edhe Sali Berisha. Madje janë hedhur në shtyp dyshime të forta kundër tij për përshpejtimin e vdekjes së Hysniut.

Vito Kapo pohon se Sali Berisha ka qenë në ekipin e mjekëve të Hysniut dhe ka bërë detyrën që i takonte si mjek. Por edhe Hysniu i ka trajtuar me dashuri dhe respekt mjekët. Dhe mjekë Hysniu kishte Ylli Popën, Petrit Gaçen, Sabitin, Dinen dhe Saliun… Nuk mund të dyshoj tek Saliu për këtë. Hysniu e dinte se Dine Abazi dhe Saliu ishin tropojanë dhe nganjëherë bënte dhe bejte si të gjithë lebërit që i sajojnë vargjet aty për aty. Është e vërtetë që ka bërë edhe një bejte për Saliun dhe Dinen e duke e kënduar qeshte.

“Dy doktorë kam nga Tropoja,

Të dy të bukur nga boja (nga shtati).

Skërfyelli, bilbil nga goja (për Sali Berishën)

Po këtë doktorin tjetër (për Dine Abazin)

E kam besnik të vjetër!”

Pra unë nuk dyshoj se Saliu ka përshpejtuar vdekjen e Hysniut. Ai nuk ishte i pari i mjekëve në Paris. I pari ishte Aleksandri, ai mjeku francez. Nga shqiptarët ishte Petrit Gaçja.

E kam pyetur më pas Petrit Gaçen: Po si ndodhi mo Petrit, pse na vdiq aq shpejt e papritur Hysniu? Më thuaj ndonjë gjë… Po Petriti mjaftohej gjithnjë me pak fjalë: “Shoku Hysni ishte një njeri shumë i mirë. Ruaj kujtimet më të mira nga ai…”. Dhe asgjë më shumë.

Pasi mendohet pak, Vito Kapo shton:

I jam mirënjohës për një gjë Sali Berishës. Pasi vdiq Hysniu, iu luta mjekëve që njërën dorë të Hysniut ta derdhnin në allçi, pra të bënin një maskë të saj që ta kish si kujtim. Aty Saliu u hodh e tha: Pse dorën? Bëjmë maskën e fytyrës… Dhe ai ndihmoi shumë për këtë. E kam falënderuar për këtë… Po a e dini ju se vetëm tre vetëve u është bërë maska e fytyrës në këtë mënyrë? Të parit i është bërë Alqi Kondit, tim vëllai, pastaj iu bë Hysniut në Paris dhe të tretit i është bërë Enver Hoxhës…

Më tej, pasi i them se si e konsideron sjelljen e Sali Berishës pas vitit 1990, kur ai la profesionin e mjekut dhe iu fut politikës, u bë President dhe Kryeministër. Si shpjegohet që ai e futi në burg Nexhmije Hoxhën dhe thuajse gjithë ish-Byronë Politike, ndërsa Vito Kapon nuk e futi në burg?

Vito Kapo thotë: Edhe për këtë mendoj se ai ka shpërblyer respektin dhe besimin që Hysniu tregoi ndaj tij kur ishte gjallë. Saliu asnjëherë nuk e ka sulmuar publikisht Hysniun dhe familjen Kapo gjatë këtyre viteve… Ju doni të dini se çfarë mendoj unë për Saliun politikan? Janë thënë aq shumë dhe e kanë kritikuar aq shumë sa unë nuk kam ç’të shtoj më shumë…

Vito Kapo, Ylli Popa, Hysni Kapo, Fejzi Hoxha, Sali Berisha, Sabit Brokaj

***

Në një moment bëj një kapërcim dhe e pyes Vito Kapon:

Si e ka njohur Mehmet Shehun dhe si kanë qenë marrëdhëniet e Hysniut me Mehmetin gjatë viteve? Përgjigja e saj ishte e thjeshtë dhe e qartë:

Ka qenë një nga marrëdhëniet më korrekte dhe më shoqërore midis tyre. Ata njiheshin që nga koha e luftës dhe në zjarrin e luftës lidhën një miqësi të ngushtë midis tyre. E respektonin shumë njëri-tjetrin. Mjafton të them një fakt shumë domethënës: Të gjithë dridheshin para Mehmet Shehut, për shkak të autoritetit dhe të aftësive që kishte. Edhe anëtarët e Byrosë Politike (me përjashtim të Enverit dhe Hysniut, natyrisht) kur kishin punë me të. Kur kishin ndonjë material të vështirë që duhej të kalonte te Mehmeti për firmë, ata ia jepnin më përpara Hysniut dhe i thoshnin Mehmetit që e ka parë shoku Hysni këtë. Kur s’kishte firmën e Hysniut materiali, Mehmeti merrte në telefon Hysniun dhe e pyeste nëse e kishte parë iks material apo jo. Dhe pasi merrte përgjigje pozitive e miratonte. Njëherë Ramiz Alia tha: “Shyqyr që na nxjerr nga situata shoku Hysni, sa herë kemi punë me Mehmetin…” Ja ky ishte Mehmeti, i rreptë, i drejtëpërdrejtë, skrupuloz e parimor si ai…

Megjithatë, për fundin e Mehmetit, Vito Kapo thotë vetëm kaq:

Ishte i dhimbshëm ai fund. Ishte e turpshme ajo mbledhje dhe qëndrim i ashpër kundër Mehmetit në dhjetorin e 81-shit. Kryeministër si Mehmet Shehu nuk ka për t’i ardhur kurrë Shqipërisë… Ishte e trishtueshme përbërja e Byrosë politike në vitet e fundit. Enveri nuk kishte thuajse asnjë shok të shquar të kohës së luftës dhe me merita të spikatura që nga koha e luftës në byro më pas. Atëherë bëhesh politika e ngritjes në përgjegjësi të kuadrove nga klasa punëtore. Përjashtim nga të gjitha ngritjet që u bënë në ato vite mund të bëj vetëm për Themie Thomain. Kemi qenë bashkë ministre dhe ia kam çmuar gjithnjë aftësitë dhe intelektin. Për të tjerët nuk di ç’të them…

I thashë njëherë Hysniut: Mirë që i ngrini këta njerëz nga klasa punëtore, po të paktën zgjidhni njerëzit më inteligjentë dhe ata që dinë të drejtojnë.

Hysniu më dha të drejtë në heshtje…

***

Pasi mendoj se i kemi ezauruar disa çështje të rëndësishme (aq sa mund të ezaurohen gjatë një takimi e një bisede për herë të parë) e pyes Vito Kapon se si i ka marrëdhëniet e saj me Nexhmije Hoxhën.

Shumë të mira, -përgjigjet menjëherë. – Flasim shpesh në telefon pasi kemi thuajse të njëjtat probleme të moshës. Ja dje biseduam… Nuk e mohoj miqësinë dhe shoqërinë e gjatë që na lidh së bashku që nga koha e luftës.

Më tej ajo më tregon për shumë miq e shokë që e vizitojnë thuajse çdo ditë në shtëpi apo pi kafe me ta aty pranë shtëpisë, mes të cilëve veçon ish-shoqëruesin e Hysniut, Naim Saraçin.

Pastaj biseda kalon te çështje të tjera të aktualitetit ku përsëri ajo jep me kthjelltësi mendimin e saj. E pyes se si ndihet kur sheh në ekran apo lexon shkrimet e Andi Bushatit, nipit të saj. Ajo thotë shkurt dhe qartë:

Andi është djalë i zgjuar dhe i thotë me kurajo mendimet e tij. Ai ka krijuar tani personalitetin e tij dhe nuk pret ta mësojë kush për ato që thotë dhe shkruan. Bën edhe parashikime dhe nuk di të bëjë kompromise në kurriz të së vërtetës. E çmoj shumë Andin…

Pastaj na tregon edhe këtë fakt:

– Kur botohen shkrime për Hysniun dhe sidomos nga njerëz që nuk i dinë mirë këto gjëra, unë shqetësohem shumë. Ia shpreha këtë shqetësim Andit. De a e dini se si m’u përgjigj: Mos u shqetëso, nëna. Fakti që flitet aq shumë për gjyshin, tregon se ai ka qenë një njeri i madh e i zoti. Përndryshe do ta kishte mbuluar heshtja dhe harrimi…

Ndahemi me Vito Kapon me shpresën për t’u takuar sërish e për të biseduar posaçërisht për gazetën ‘DITA’. Ajo ka se çfarë të thotë…

August 25, 2016 14:00 Updated
Komento

39 Komente

 1. A.GRAMSH August 25, 14:38

  Sa sKipeare e ‘hane’ qe dhenderri serb Berisha e ‘fali’ numurin DY te ish shtetit shqipetar per ‘mirenjohje’ dhe pa ‘miratimin’ e USYTALLAREVE!?
  Sa sKipetare e dine qe kur kujslingu Berisha shpuri policine per te nxjerre nga shtepija ish kreun e sigurimit Mehdi Bushatin burrin e Veres qe hidhte ‘shurren perpjete’ e babain e shurranjozit Andi —Ata i treguan pashaportat amerikane e policet e Sales iken me bisht ne shale!!!!????A mos valle edhe ‘shoku’ Hysni ashtu si ‘shoku’ Ramiz kishin ‘gelltitur’ ligen e çorbes me agjenturat nga gjimnazi i Tiranes tek tregetarja e Vlores nepermjet SIM-it italian!?
  Fole Xhevdet te lumte goja -tani qe Enveri ka vdekur-fole e mbro te drejtat tona!

  Reply to this comment
 2. Claus August 25, 14:40

  Ja dhe “Dita” vazhdon avazin e vjeter. Boza jo vetem qe eshte thartuar, por ka zene tashme dhe myk. Hap e mbyll “Diten” me Hysniun, po kohet e fundit na ka dale dhe Andrea Stefani, pas Andreas, del Bedriu, pas Bedriut, del Idajeti, pas Idajetit do ta dale Muharremi dhe perseri do te kthehemi tek historite e Hysni Kapos.

  Por… pas Vitos do te dale Petrit Gacja, pas Petritit do te dale Zabiti, pas Zabitit, Eqeremi, Osmani, Hyseni dhe Kasemi dhe kushedi ndonje pensionist i rrjedhur qe e ka pare Hysniun “gju me gju me popullin” dhe ne fund do ta nbylle kete tirade brockullash shoferi ose pastruesja e Hysniut.

  Nuk mund te quhet me gazete “Dita”. Tashme kjo eshte kthyer ne lajmeruese bisedash kafenesh ku cdo pensionist i rrjedhur takon Xhevdet Shehun dhe kalon nja dy ore te mira duke hedhur budallalleqet e asaj kohe.
  Shpelarje truri me te mire nuk mund te kete.
  Redaksi e “Dites” nuk mund te shpetohet keshtu Edi Rama nga politikat e tij radikale djathta dhe korruptive duke u marre me politikat radikale te majta te kohes se Enver Hoxhes.

  Meqe ra fjala tek Enver Hoxha: Ai ka qene njeriu me idealist qe ka patur ndonjehere Shqiperia, te tjeret kane qene “te ardhur nga malet” me Hysni dhe me Mehmet, me Kadri dhe Hekuran Te gjithe ishin ne ate batak ku qeverisja ishte vetem shko ne pune dhe hidh ca elife me kalem ne letra, se per te marre vesh nga ekonomia dhe plani askush nuk ja kishte idene.

  Po hajde merr ndihma andej, merr ndihma kendej dhe jeto ne shqiptaret dhe keshut Mehmet Shehu dhe Hysni Kapo na paskan qene burra te medhenj!!!!

  E nderuar “Dita”, kam nje pyetje: Perse nuk na shkruan ndonje histori per dajen e Edi Rames, Spiro Koleken, se si inxhinier qe ka qene mund te kete ndonje kontribut ne ndonje ndertim rruge ne Shqiperi.
  Do te kishim interes te dinim dicka, per dajen e Edi Rames.
  ….
  Dhe megjithate Vito Kapo nuk e hedh poshte kardiologun Sali per masken qe i mori Hysniut te vdekur!!!!

  Ai vend ishte kapur me kohe nga agjenturat, plage qe akoma vazhdojme ti vuajme dhe sot.
  Hoxha ka qene i rrethuar nga keta bandille qe erdhen nga malet dhe gjeten parajsen mbi toke.
  Shoqerite sociale kerkojne njerez ideale dhe jo hajduter delesh qe zbriten nga Laberia dhe Mallakastra.
  Si kjo gazete nuk gjen kurrkund ne bote!

  Reply to this comment
  • anticensurë 25642654 August 25, 15:00

   “Hoxha ka qene i rrethuar nga keta bandille qe erdhen nga malet dhe gjeten parajsen mbi toke.”
   sa kohë pati këta barinj malesh jetoi dhe enveri,ose hoxha si thua ti!!më pas e pe se çndodhi!!
   ata bashk me të ishin një plejadë që skemi për ta pasur më!!me të gjitha kufizimet që i jepte sistemi dhe koha!!por si të gjithë diktaturat, dhe jona hëngri njerzit e saj!!
   prandaj duhet të mësojmë prej saj dhe jo ta vazhdojmë në forma të tjera,nën emra të tjerë!!
   vitua pavarsisht nivelit që ka pasur,prap ka mbetur një njeri pa gjënë më të thjeshtë dhe më të rëndësishme të njeriut!!
   pa ndërgjegjen civile!!
   gjithçka tek “uni”!!
   “e kam ndihmuar më ka ndihmuar”!!
   burr i mirë!!
   ka shkatërruar vëndin!?
   kujt i plasi!!
   njeri i vogël,shqiptar i vogël!!(për viton e kam fjalën)

   Reply to this comment
  • logjika August 25, 20:56

   Claus, te te jape nje porosi? Po nuk te pelqen Dita nderro kanal; ndaj jane gjithe keto gazeta per te gjithe sipas mendjes dhe kokes. Ndryshe, ndryshe mos na shit mend se kemi aq shume sa mund ta japim falas si shoqata bamirese.

   Reply to this comment
 3. anticensurë 25642654 August 25, 14:49

  “Vetë Enveri më ka thënë më pas se herën e parë kur shkoi në Paris (më 1978) Hysniun kanë dashur ta helmojnë… Po, po, ma ka thënë Enveri vetë me gojën e tij. Po se kush ka dashur ta helmojë këtë nuk e mora vesh kurrë. ”
  një nga tre të parët e regjimit kanë dashur ta helmojnë?!dhe enveri, i pari, që gjënë më të vogël e bënte komplot imperialisto revizionist nuk e lëvizi bithën??
  pak si e çuditëshme!!
  mos ka qënë në ndonjë moment si ato që janë shfaqur kur ti o vito i raportoje vitet ’80ë dhe ai të kujtonte se ishte në vitet ’60ë??
  ti atëherë e korigjoje sepse akoma nuk të kishte filluar seniliteti,sot ndoshta prej dhimjes,ndoshta prej pleqërisë,ndoshta se dhe ti shqiptare je dhe nuk mund të besosh se gjyshi i andit mund të vdiste si një njeri i thjeshtë!!
  duhej të ishte helmuar patjetër!!
  sidoqoftë ti ke thënë një diçka”shte i dhimbshëm ai fund. Ishte e turpshme ajo mbledhje dhe qëndrim i ashpër kundër Mehmetit në dhjetorin e 81-shit.” që ajo shoqja tënde e telefonatave nuk e ka thënë direkt!!dhe ti e quan të turpshme por akoma nuk e quan dhe faj tëndin!!
  atë që ti ja lavdëron nipçes tënd,nuk e pate vetë!!nuk e patën dhe të tjerë si ti!!nuk ishe ti e vetme,por ata kanë vdekur,ti ke kohë akoma!!

  Reply to this comment
 4. nuk ka tym pa zjarr August 25, 15:37

  Hysniu dhe memeti nuk i vijne me jo vetem shqiperise po dhe njeeezimit.
  Ndergjegja e tyre e larte dhe dedikimi i tyre ishte shume shume i larte.
  Nexhmija ne nje fare menyre duhej te kerkonte falje per disa gabime te asaj periudhe. Edhe per qendrimin karshi memetit duke pasur tani gjerat me te kthjellta.
  Tanime dihet qe poliagjenti nuk ishte memeti por agua i udb. Sa nuk eshte vone shoqja nexhmie sqaroi gjerat dhe tregohu fisnike si vito.
  Nderime vite. Burry yt ishte si profetet e bibles. Nuk vine me ata burra. Ishe me fat qe kishe per burrw nje legjende

  Reply to this comment
 5. nuk ka tym pa zjarr August 25, 15:50

  Tkfgos. Tashme dihet qe ti je nje pusht i asfalise. Po cke qe na can menderwn me gjakun tend te perzjere me rraca te ndyra e me sida. Ti dukesh qe je nje njeri i deshtuar dhe i depresuar. Komentet e tua teegojne shume. Po nuk besoj qe te detyroj njeri ta lexosh e ta komentosh artikullin. Pi rri mor beqir se edhe pse ste njohim kush je mund ta marrim me ment, quhet konkluzion logjik, qe je nje njeri i divorcuar dhe ke humbur grua dhe femije. Si dhe asnje nga familja nuk te merr ne telefon e te pyes si je. Ti edhe raimondi clore ramy, nese nuk je i njejti person. Se shume here Dyshoj qe je i njejti idiot, ballist dukati qe vetem urren apo urreni. Dhe rri aty i pari pas cdo artikulli per te komentuar.
  Nese kepas grua prandaj te ka ikur more pusht se ke zemer katran.
  Shko ne kishe e falu te behesh njeri. Ti urren cdo gje more mut. Po ti kthehesh komenteve te tua edhe vete do kuptosh se cplere je. Pavaresisht qe dhe ti si ramy komenton me njezet emea. Klimax. Fosilje

  Reply to this comment
 6. intelektuali August 25, 17:19

  ANDI BUSHATI DUHET T’I PERKOJE FALJE POPULLIT SHQYPTAR PER KRIMET E GJYSHIT DHE GJYSHES SE TIJ, XHELATE TE ENVERIT

  Ndryshe analisti Bushati si ka faqe te dale ne media perpara viktimave te enverizmit stalinist dhe t’u tregoje moral qytetari me shkrimet e tij pikante, ne nje kohe kur banditet vrastare te Enverit, perfshire ketu edhe Vito Kapon qe Enveri ja hodhi Hysniut si nje kocke mbleserie satanike, pasi e perdori edhe si sekretare edhe ne krevat, pra jane ato MONSTRA qe mbushen lumenj me gjak njeriu ne vendin tone, falimentuan ekonomine nga injoranca ne drejtimin e shtetit dhe e transformuan Vatanin ne nje CIFLIG stalinist te familjes Hoxha.

  prandaj:

  Andi Bushati nese do qe te mbetet nje gazetar analist i besueshem ne popull duhet detyrimisht te kerkoje falje per krimet qe nuk i ka kryer ai, por gjysherit e tij, vegla ne sherbim total te Enverit, krime qe e kane lene gjurma qe nuk fshihen dot nga kalemxhinjte e historise, por qe jane bere publike qe kur Hysni Kapo dhe Shefqet Peci dhane urdher per pushkatimin e Ramize Gjebrese sic pershkruhet me poshte nga arkivat:

  Deklarata e Hysni Kapos dhe Shefqet Pecit:

  “Ramize Gjerbea, nje shoqe me përgjegjësi, edukatore e rinisë së Brigadës, e zhvilluar nga çdo pikëpamje. Zotron vijën e Partisë fare bukur, e fejuar legalisht para partisë, udhëheqëse në terren dhe ushtri. Në një kohë kur Ushtria jonë ndodhej në vuajtjet më të mëdha, në këtë kohë kur shokët komunista duhet të tregohen më të fortë se kurrë, të mbajnë lart moralin e Ushtrisë, të jenë shembull në vuajtje dhe sakrifica, Ramizeja arrin që të mohojë që të gjitha, vetëm për të kënaqur epshet e saja. Influencon te Zahoja dhe bashkërisht dëfrejnë. Para gjyqit nuk është treguar aspak e sinqertë. Bindemi pra se e përmendura është tradhëtare e Partisë, shkelëse e moralit proletar dhe tradhëtare e shokut të cilit i ka premtuar fejesën (Nako Spirut). Nuk ka asnjë fije komunisti, mbasi ka mohuar çdo gjë. Me zë të përbashkët çfaqet mendimi unanim që e përmendura të pushkatohet para forcave partizane. Urdheri te ekzekutohet menjehere.”

  Me pas Andi Bushati si analist investigativ qe eshte duhet te lere perkohesisht sulmet kunder Edi Rames dhe te filloje hulumtimin serioz:

  PSE U VRA DAJKUA I NENES SE TIJ, ALQI KONDI ME NJE INSKENIM MAFIOZ STALINIST NE MES TE TIRANES?

  sepse:

  Me sa duke gjyshja e tij besnike deri ne vdekje e BOSIT te saj Enver Hoxhes nuk ka kapur guximin per ta bere kete gje ashtu sic edhe per shume mistere te tjera qe la pas Partia e Punes.

  Reply to this comment
 7. anticensurë 25642654 August 25, 17:29

  “Vetë Enveri më ka thënë më pas se herën e parë kur shkoi në Paris (më 1978) Hysniun kanë dashur ta helmojnë… Po, po, ma ka thënë Enveri vetë me gojën e tij. Po se kush ka dashur ta helmojë këtë nuk e mora vesh kurrë. ”
  një nga tre të parët e regjimit kanë dashur ta helmojnë?!dhe enveri, i pari, që gjënë më të vogël e bënte komplot imperialisto revizionist nuk e lëvizi bithën??
  pak si e çuditëshme!!
  mos ka qënë në ndonjë moment si ato që janë shfaqur kur ti o vito i raportoje vitet ’80ë dhe ai të kujtonte se ishte në vitet ’60ë??
  ti atëherë e korigjoje sepse akoma nuk të kishte filluar seniliteti,sot ndoshta prej dhimjes,ndoshta prej pleqërisë,ndoshta se dhe ti shqiptare je dhe nuk mund të besosh se gjyshi i andit mund të vdiste si një njeri i thjeshtë!!
  duhej të ishte helmuar patjetër!!
  sidoqoftë ti ke thënë një diçka”shte i dhimbshëm ai fund. Ishte e turpshme ajo mbledhje dhe qëndrim i ashpër kundër Mehmetit në dhjetorin e 81-shit.” që ajo shoqja tënde e telefonatave nuk e ka thënë direkt!!dhe ti e quan të turpshme por akoma nuk e quan dhe faj tëndin!!
  atë që ti ja lavdëron nipçes tënd,nuk e pate vetë!!nuk e patën dhe të tjerë si ti!!nuk ishe ti e vetme,por ata kanë vdekur,ti ke kohë akoma!!
  nëse botoni komnetin e dytë përse nuk botoni të parin??
  nuk mund të thoni që se kemi marrë!!
  “Duplicate comment detected; it looks as though you’ve already said that!”

  Reply to this comment
 8. nuk ka tym pa zjarr August 25, 17:43

  Edhe ti more intelektuhale krimineli dhe bir krimineli. Ta ben mire qe ta varen tetat. Rrace kriminelesh.
  Ai qe duhet te kerkoje falje je ti kopili i zogut qe ske turp. Ta mbarrsi zogu tetem para se te ikta me bisht ne shale si qen i rrahur. Jot eme edhe pse me burre shkerdhehesh me ate gjytrymin qe e quante veten mbret.
  Tregoje ditlindjen. Po nuk e ke 9 muaj pasi zogu fjeti ne shtepin e tyteti nje nate para se tja mbathte si qen. Hysniu vdiq si mbret jo si ytate dhe zogu kurves imorali. Hysniu ishte i ndershem. Kurre si doli nje fjale. Kurse ti femije putane je qen i zgjebosur qe qelb dynjane

  Reply to this comment
  • bragjini August 25, 19:26

   Po pse nxehesh kaq shume!?Me ballistet dhe kulisherit e tyre jane lare hesapet me kohe.Keta mbeturinat e tyre dine vetem te hane m…n online

   Reply to this comment
 9. Mark ramy uk scotland irland August 25, 17:55

  Intelektuahale. Edhe ti nje bicimzez pa grua e femije je. Jete qeni ben pasi ke dale nga burgu per pedofili.
  Ik more pedofil paguaj ca leka ta provosh nje here pjeshken se te iku jeta burgjeve si pervers. Kam qef atje ne burg ta keshe bere zakon kaphen e sapunit per nje cingar.
  Bythac homosexual.

  Reply to this comment
 10. kolonizimi August 25, 18:14

  Vito kapo eshte zonje mbi zonjat. Nuk ja harroj kuree respektin. Kue ishte ministre me ka ardhur ne varrimin e tim eti qe ishte punetore me tee turne.
  I jam borxhli per respektin.
  Vito je perendeshe. Le te shajne plerat. Plerat duan te bejne pis ambjentin

  Reply to this comment
 11. intelektuali August 25, 19:08

  NJE KUJTESE PER ENVERISTET FANATIKE QE JANE TERRBUAR NGA E VERTETA NE DITA.

  Ja se cfare ka deklaruar vellai i Mehmet Shehut, komunisti Duro Shehu per kriminelen Vito Kondi Kapo:

  “Këtë po ia them drejtpërdrejt Vito Kondit: Ti e di shumë mirë që Mehmet Shehu nuk e helmoi Hysni Kapon. Ti e di shumë mirë që Hysni Kapon e helmoi Ramiz Alia, të cilin Mehmeti e ka quajtur ‘Jago’ dhe ‘Kalë Troje’, me urdhër direkt të Enver Hoxhës dhe Nexhmije Hoxhës, Motrës tënde Shpirtërore.

  Ramiz Alia e helmoi Hysniun në Paris. Atje ishe edhe ti, o kriminelja Vito Kondi. Prandaj të pyes: Zotrote nuk pe gjë, apo bere sikur nuk kuptove asgjë kur Hysniun e helmuan? Ti atje ishe, te koka e shtratit të Hysniut. Mos vallë edhe ti vetë je bashkëpunëtore në komplotin e Enverit për vdekjen e Hysni Kapos si edhe ne ate te vellait tend Alqi Kondi? Këtë duhet të na tregosh dhe jo të shesësh pallavra 35 vjet pas vdekjes së Hysniut.

  Pse kërkon t’ia hedhësh fajin Mehmetit për vdekjen e Hysniut? Ti e dije dhe e di shumë mirë se Enver Hoxha, Ramiz Alia, Nexhmija dhe tërë Banda e Zezë e Byrosë Politike dhe TI o kriminele bashkë me ta, nuk e hanit dot Mehmet Shehun pa likuiduar më parë Hysni Kapon. Sepse fjala e Hysni Kapos në Byro kishte peshë. Prandaj duhej helmuar, duhej likuiduar më përpara Hysni Kapua për t’i hapur dritën jeshile të pushtetit Ramiz Alisë krushkut te enverit dhe Nexhmijes. Kjo është e VERTETA. Këtë duhet të thuash ti Vito Kondi qe te mesojne shqiptaret te VERTETEN.

  Dhe jam bindur plotësisht se ka funksionuar dhe është vënë në veprim i njëjti skenar si për eliminimin e Hysniut, edhe për vrasjen e Mehmetit. Autorët janë të njëjtët. Ajo ishte një luftë për pushtet. Përndryshe, pa eliminuar Hysni Kapon e Mehmet Shehun, nuk i hapej rruga Ramiz Alisë për të dalë i pari i vendit. Kështu do të kuptohet më mirë pse Emver Hoxha para se të vdiste vendosi si pasardhës të tij në krye të Partisë dhe të shtetit, Ramiz Alinë, i cili bashkë me Nexhmijen është një nga arkitektët e shkatërrimit të Shqipërisë.

  Por unë mund të shkoj edhe më tutje: Të gjithë komuniste idealiste te Shqipërisë, ata që luftuan e punuan me përkushtim për popullin dhe atdheun, që nga Qemal Stafa, Nako Spiro, deri tek Beqir Balluku, Petrit Dumja, Hito Çako e të tjerë, për ta mbyllur kapitullin me Hysni Kapon e Mehmet Shehun i hëngrën me pabesi te papare treshja sadiste dhe gjakatare: Enveri, Ramizi e Nexhmija. Kjo dhe vetëm kjo është e vërteta dhe jo helmi e vreri që nxjerr Vito Kondi nga goja.

  Doja t’i thoja publikisht kesaj hipokriteje: Ti zonja Vito dhe motra jote shpirtërore Nexhmije Hoxha shpëtuat për mrekulli, kur në fakt duhej ta pësonit si Çian Çini i Mao Ce Dunit dhe Helena e Çausheskut. Prandaj po i them: Mos leh e mos shpif kundër Mehmet Shehut! Lëre Mehmet Shehun atje ku është. Nuk u mjaftuat që e helmuat dhe e vratë Mehmet Shehun në natën e zezë të 17 dhjetorit 1981, por i zhdukët edhe varrin. Dhe hakmarrja juaj satanike arriti deri atje sa zhdukët edhe varret e prindërve të Mehmet Shehut që bënë tërë ato sakrifica në luftë për lirinë e Shqipërisë.

  Vito Kondi, e kuptoj që jeta të mplak, të deformon etj. Megjithatë të këshilloj ta shikosh veten në pasqyrë para se të dalësh në ekran, sepse je bërë si ato shtrigat që na tregonin nënat për të na trembur në Çorrush kur ishim të vegjël e bënin ndonjë prapësi. Prandaj, mos u merr me Mehmet Shehun! Shiko punën tënde me bigrafi krimineli te felliqur. Shko pi kafe e hidh fall në filxhan me motrën tënde shpirtërore, Nexhmije Hoxhën.”

  Reply to this comment
 12. lili August 25, 19:38

  Fable Vit os,kemi fituar Berishen! Tash edhe vitro po e ndihmon prape pak berishen ,mbasi Rama nuk e ‘vleresoj’ si duhet ni pin e saj!

  Reply to this comment
 13. Prenga August 25, 20:13

  Flete “Peugeoti” per “Penicilinen”;Hahahahahahahahaha sa kom qesh!Vito Kondi qe se bashku me Sali Bishen hengren nr.2 te asaj kohe e regjimi!Ja pra perse nuk u prek familja “Kondi” nga tere ato trazira dhe jo vetem nuk u prek por perkundrazi “PER KONTRIBUT TE VECATE EDHE U DEKORUA”po nga fabrika qe emertoi “Burre shteti” Kryekrimin shqipetar!Nuk e di se ku e perçfare ky gazetar shpesh na bene te tilla surpriza bajate me njerez qe hengren ne ate kohe e hane edhe sot fale “miqeve”e punes se tyre te shkelqyer ne monizem!Kjo eshte paka shume aktiviteti i Viko Kondit qe perdor superrelativa per nipin e saj si grua e tjeshte qe eshte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reply to this comment
 14. Fijet qe vazhdojne..... August 25, 20:56

  O se na plaset me KUCEDRAT Bolshevike qe hengren kokat enjeri tjetrit.
  Te GJITHE Kriminela Bolshevik ishin 99%. Mund te ishte vetem ndonji grup me ndjesi patriotike qe nuk kishte njohuri te thella per MORRAT e KUQ Komunisto- BOLSHEVIK. Ore popullit qefi u behej kur KUCEDRA e KUQE HANTE KOKAT e veta. Ja shikojeni tani me pinjollet e kuq cfare po i bejne atij vendi….E bete hale o halera ptu…muter !

  Reply to this comment
 15. Onkezmi August 25, 21:47

  Kam nje kerkese per “Diten”:Merreni ne gazete kete fare bicimi me nofken;Intellek-leshin, per vemendje dhe mencuri te madhe?! Ai i di te gjitha…

  Reply to this comment
  • intelektuali August 25, 23:26

   Jo more zotni,

   intelektuali ka cituar vetem ate qe ka deklaruar ne media vellai i Mehmet Shehut, ndryshe une mendoj se Hysni Kapo vdiq nga semundja, por Vito Kapo morri urdher nga Enveri dhe Nexhmija pas vrasjes se Mehmetit qe te trumbetonte lajmin e helmimit te burrit te saj dhe ajo si besnike e Enverit e kreu mese miri kete porosi, por si ne te gjitha krimet e saj ne bashkepunim me Enverin dhe Nexhmijen nuk ndjen pendese fare edhe per mashtrimin qe ka bere lidhur me helmimin e Hysniut nga Mehmeti.

   prandaj:

   Gazeta DITA nuk ka pse te punesoje intelektualin per te zbuluar krimet e Enverit me Nexhmijen qe i kamuflonin si veper e ARMIKUT te Kllases,

   sepse:

   Te gjitha krimet e Enverit jane fare ashiqare.

   Reply to this comment
 16. LLL August 25, 22:04

  Bo-booo sa mëndjelehtë qënka kjo Vitua ?!
  E ka nga pleqëria apo e tillë ka qënë dhe e re ?!
  Vitooo , po të kishe tru s’do llomotitje broçkulla po do mbyllje gojën !
  Partia Komuniste Shqipëtare ka patur shumë armiq por ,armiqtë më të egër të sajë janë familja Hoxha ( burrë e grua ) , familja Shehu ( burrë e grua ) dhe familja Kapo ( burrë e grua ) . Banditë , egoistë , karrjeristë , të pabesë që realizuan atë që predikonin tradhëtarët ballistë !
  Komunistët nuk I mundi Balli , komunistët I mundi dhe I turpëroi udhëheqja tradhëtare që u bënë komunistë për të marrë pushtetin në momentin e përshtatshëm historik !
  Vitooo , idealistët vrasin veten kur vdes kauza e tyre , ti Vito kur do e vrasësh veten?!
  Jo more jo , mos kini merak , Vitua jeton në rregjimin e saj borgjez , me pashaportën amerikane në xhep .
  Ajo tallet me ne !

  Reply to this comment
 17. Niku August 25, 22:40

  Dhe Enveri te tha: mbylle kete avaz Vito ik e kujdesu per femije…ti e more porosine mire dhe e mbylle per ta hapur tani me nostalgjiket e Enverit. Vetem tek ne ndodh kjo, nje kriminele nderohet pa asfare turpi dhe ndjenje nga mija te persekutuar.

  Reply to this comment
 18. ALBAN DEGA August 25, 23:58

  KRONIKE E NJE VETVRASJEJE TE DETYRUAR

  – “Mehmet Shehut ia hengri koken Nexhmija me Ramizin … me 18 dhjetor 1981

  – Nga Hamdi Dega, Nju Jork

  Ne vend te hyrjes

  ….Naten kur eshte dhene lajmi per vdekjen e ish- kryeministrit shqiptar Mehmet Shehut me 18 dhjetor te vitit 1981 ne revisten televizive te ores 8 te mbremjes , kam rastisur per vizite ne shtepine e Z. Rame Halil Nezaj, qe vdiq kete jave ne vendlindjen e tij Shipshan. Halla ime Sabrija ishte e martuar me djalin e madh te tij, Zenunin …. Te gjithe u tronditem dhe per disa caste mbetem te shtangur….
  Nuk kaloi shume dhe Televizioni Shqiptar, ne vend te muzikes funebre qe eshte normale dhe zakon ne raste vdekjeje aq me teper te kryeministrit te shtetit, filloi te transmetoje muzike sikur te ishte festa kombetare e Shqiperise apo sikur te kishte lindur trashegimtari i Mbretit dhe jo nje dite zie… Sapo filloi muzika ne menyre instiktive u them te pranishmeve
  ” Mehmetit Shehut ia paskan ngrene koken Ramizi me Nexhmijen!”
  Gati te gjithe personat qe permendi ne kete shkrim jane gjalle dhe jetojne ne Shipshan te Tropojes…. Ma kujtoi kete ndodhi burri i halles, Zenuni dje kur e thirra ne telefon per ta ngushelluar per vdekjen e babait te tij mbi 90 vjecar! Ndjese paste!

  Sajime me leverdi reciproke

  Sapo mbylla ate bisede ngushelluese, si zakonisht fillova te lexoj ne internet gazetat e Tiranes… Me ra ne sy tek gazeta prestigjioze “ Shekulli” , padyshim me e madhja dhe me mire informuesja ne Shqiperi, pothuajse e njejta kronike per gjoja “nje dokument teper sekret te CIA-s amerikane ”, qe nje aventurier argjentinas, qe as nuk ia vlen ti permend emrin, ia kishte dorezuar ish- ambasadorit shqiptar ne Buenos Aires diku nga mesi i viteve 80-te. Ky “dokument teper sekret” qenka marre nga Ambasada e SHBA-ne ne Argjentine dhe ben fjale per rolin dhe misionin e ngarkuar nga CIA amerikane ish- Kryeministrit dhe ish numrit dy te padiskutueshem te ish- diktatures komuniste shqiptare, Mehmet Shehu per te vrare ish diktatorin Enver Hoxha.
  Jam matur te shkruaj disa here lidhur me kete ceshtje, por here koha dhe here karakteri teper i dyshimte i ketij dokumenti me ka penguar ne momentin e fundit. Kesaj here kjo histori eshte bere aq bajate sa vetem detyrimi qytetar dhe logjika me e thjeshte nuk me lene te hesht… Pse !?

  CIA- nje institucion strategjik

  Sepse behet fjale per idiotizma e sajime qe nuk i hane as plakat e Sofratikes. Po si do te dergonte CIA amerikane ne nje ambasade te saj ne cepin tjeter te botes dhe ” te perkthyer ne spanjisht” nje dokument teper sekret, qe edhe po te ishte i vertete, ndofta nuk do te publikohesh kurre as ne gjuhen angleze e jo me ne spanjisht. CIA nuk eshte shoqate ose zyre perkthimesh!??? Eshte turp te permenden e aq me teper te botohen budalliqe te tilla.
  CIA amerikane eshte nje institucion teper strategjik dhe super i sofistikuar ne sherbim te demokracise amerikane dhe asaj boterore ne pergjithesi ne lufte dhe veprim te vazhdueshem kunder totalitarizmit, komunizmit, terrorizmit dhe cdo veprimtarie subversive ne bote. Ajo eshte syri dhe shpata e demokracise amerikane .
  Po te kishte interes strategjik ta eleminonte Enver Hoxhen, CIA e fuste njeqint here ne thes ose e qeronte sa here t’ia donte qejfi! Pse do ta bente CIA nje veprim te tille!?

  Deklarata te heshtura “dashurie”

  Ish – diktatori shqiptar, Enver Hoxha i prishi marredheniet me BS qe ne 62-in… Enveri e largoi bazen sovjetike nga Vlora ne 64-en… Enveri e nxorri Shqiperine nga Traktati i Varshaves ne 68-en…. Pra, nuk ka pasur si te bente veprime apo deklarata “dashurie” me te medha dhe sherbime me te vyera per SHBA-ne dhe per Perendimin se kaq. Aq me teper pa u shpenzuar asnje cent prej tyre.
  Sic ka shkruar ish- kryeministri veteran italian dhe nje nga politikanet me te shquar ne Evropen e pas Luftes se Dyte Boterore Xhulio Andreoti, dhe ish- kryeministrja britanike Margaret Thecer, me keto veprime ish- diktatori komunist shqiptar Hoxha u kurseu SHBA dhe NATO-s biliona dollare qe duhet te shpenzonin ato per t’iu kundervene pranise ushtarake e strategjike te ish- BS-se dhe te Traktatit te Varshaves ne Shqiperi dhe Mesdhe.
  Dhe mos mendoni se Enveri ishte nje idiot politik, sic deklarojne ca injorante politike sot per leverdi ideologjike dhe per diploma politike e virgjerie antikomuniste. Nese e quajme Enver Hoxhen injorant, “pa diplome” , idiot atehere ne te tjeret qe e duruam, duartrokitem dhe e mbajtem ne fuqi per gati gjysem shekulli dalim idiote me bisht!!!
  Enver Hoxha ka qene nje diktator i eger, barbar komunist, por ka qene nje politikan teper dinak dhe i zgjuar. Sic thoshte babai i politikes boterore Winston Curcill “aftesia e nje politikani matet me vitet qe qendron ne pushtet“. Edhe ne kete rast, Enver Hoxha kaa qene nje dhelper e vjeter politike qe cdo hap e veprim e llogariste shume mire.
  Secili dhe te gjitha veprimet e ish- diktatorit komunist shqiptar kane qene nje shkelje e forte syri ndaj Perendimit dhe SHBA-se: une heq kercenimin ruso- sllav per vete dhe per ju dhe ju mos me ngani mua, ishte mesazhi i tij i heshtur, por me veprime e vendime te forta ne sherbim te karrikes se tij se pari dhe direkt edhe ne favor Perendimin e SHBA…

  Sajim diletant, trukim aventurieresh

  “Dokumenti teper sekret” i gjoja e CIA-s amerikane ne Buenos Aires eshte thjesht nje sajim, falsifikim, trukim nga aventurieri latin per te zhvatur mijera dollare nga ambasada shqiptare atje dhe nje modus vivendi per ti dhene ca pike te forta besimi edhe ish- ambasadorit shqiptar atje pasi nje trukim i tille i nevojitej fort ish- diktatures si prove per te nxjerre spiun te 10 agjenturave ish- krahun e djathte dhe te hekurt te diktatures Mehmet Shehu, sic kishte thene Enveri. Pra u ka leverdisur te dy paleve per momentin.
  Pra, behet fjale per nje pazar me leverdi reciproke.
  Mehmet Shehu ka qene agjent i shtate agjenturave aq sa ka qene edhe Enveri… Kur klani i Enverit dhe bashkeshortja e tij Nexhmija, e mireinformuar per shendetin e tij, e pane se ai i kishte ditet e numeruara, perdoren autoritetin absolut te Enverit ne ate kohe per te eliminuar krahun e djathte te tij Mehmet Shehun, po aq gjakatar dhe perbindesh sa edhe Enveri. Ndryshe Mehmeti ua hante arrat kollaj Ramizit , Nexhmijes e krejt stanit te tyre… Pse?

  Kocke e forte qe vetem Enveri mund ta thyente

  Sic ndodhi edhe realisht, Enverit i kishin mbetur 3-4 vjet jete… Kandidati me i mundshem per ta zevendesuar ate ishte Mehmet Shehu. Mehmeti ishte shpata e diktatures, por ishte edhe me burre se Lenkat, Palkat, Ritat …. edhe se vete Ramiz Alia. Backgraundi i tij ishte i pakundershtueshem, sic ishte edhe mbeshtetja e tij nga levat kryesore te shtetit qe ai faktikisht i kontrollonte.
  Ne kushte normale askush prej Politbyrose nuk mund te matej me te. Ai ishte kocka me e forte e ish- diktatures, ishte vete simboli dhe fytyra e saj. I vetmi qe mund ta thyente ate ishte vetem Enveri dhe askush tjeter.
  Duke e ditur e njohur ne hollesi karakterin e Mehmetit, Nexhmije Hoxha dhe klani e saj e dinin se me te ne krye te Partise e te Shtetit do te merrte fund sundimi absolut i dinastise se saj. Po ashtu ata e dinin se per vete karakterin e tij dhe njohjen me mire se kushdo te ekonomise dhe shtetit shqiptar Mehmeti nuk mund te qendronte per shume kohe si “pioner i Enverit”. Ai do te bente reforma dhe do te sfidonte trashegimine e kalbur bashke me shendetin e ish- diktatorit…

  Vdiq Mbreti…. Rrofte Mbreti !

  Per ta zgjatur sundimin e saj, midis Mehmetit dhe Ramizit, “Pantera e Zeze” shqiptare, Nexhmije Hoxha sigurisht do te zgjidhte Ramizin me te cilin kishte shume me teper lidhje te ngushta qe ne kohen e luftes. Me Ramizin ne krye te shtetit e te partise, Nexhmija do ta vazhdonte te mbreteronte edhe pas vdekjes se mbretit te pafronesuar Enver.
  Me Ramizin ishin cimentuar edhe lidhje te ngushta familjare , pasi mbesa e Ramizit( vajza e vellait te tij, Teuta ishte nusja e djalit te madh te Enverit, Ilirit….. ) Nderkohe e shoqja fisnike e Ramizit, fort e nderuara Semiramis Alia- Xhuvani ishte e semure me kancer dhe i kishte ditet e numeruara.
  Keshtu Nexhmija mbetej mbretereshe e padiskutueshme pasi duke perdorur autoritetin e imponuar dhe te padiskutueshem te bashekeshortit Enver Hoxha dhe butesine e Ramizit, do te bente ligjin deri kur komunizmi do te jepte shpirt ne Shqiperi perballe uraganit popullor demokratik.
  Midis te dyve vetem Ramizi gezonte besimin e plote te Lady Makbethit shqiptar…. Keshtu trashegimtar i fronit paracaktohet Ramizi. Qe ti hapej rruga dhe te mos kishte ferra neper kembe duhej eleminiuar pengesa kryesore, shkembi i pakalueshem per te qe ishte vetem Mehmet Shehu.

  “Jagot” shqiptare

  Me zgjuarsine dhe dhelperine e sprovuar te tij ne shume e shume raste, Ramizi Alia fut ne loje edhe ish- krahun e djathte dhe aleatin kryesor te ish- kryeministrit Mehmet Shehu, Kadri Hazbiun. Si!? Shume kollaj…
  Me porosine apo te dy se bashku Ramizi dhe Nexhmija i premtojne Kadriut se do ta benin kryeminister te Shqiperise ne vend te Mehmetit….
  Karrikja, prestigji, privilegjet kane me shume vlere se miqesite dhe aleancat ne cdo sistem, ne cdo kohe, ne cdo vend. Me nje naivitet politik por edhe njerezor, Kadriu i mikluar nga kjo oferte e majme ala makbethiane hidhet ne sulm per te kapur karriken numer dy te shtetit shqiptar… Perseri leverdia reciproke!
  Po te shikoni procesverbalet dhe filmimet e gjyqit politik te Mehmet Shehut ne Byrone Politike diten para vetvrasjes, Kadri Hazbiu eshte nje nga sulmuesit me te zellshem kunder ish- aleatit dhe beniaminit te tij Mehmet Shehu…. Ah sa kokat i ka henger kjo e shkrete karrike!?
  Edhe egersia me te cilen Mehmet Shehu sulmon Ramizin dhe Kadriun ( “Jagot“ shqiptare ) ne letren e lamtumires per xhelatin e tij politik Enverin eshte nje deshmi plus, por jo e vetmja per kete kacafytje Makbethiane ne gjirin e kupoles komuniste shqiptare.

  Midis murit dhe shpates

  I vene midis murit dhe shpates se partise dhe parise komuniste, dores gjakatare e Mehmet Shehut e lare deri ne berryla me gjakun e qindra atdhetareve, demokrateve e antikomunisteve shqiptare deri ate nate, nuk i mbetet rruge tjeter vecse te terheq kembezen drejt zemres se tij….
  Ramiz Alia tashme e kishte te sigurte postin numer nje te shtetit dhe partise komuniste…
  Nexhmije Hoxha e ka te garantuar fronin e Mbretereshes de fakto te Shqiperise persa kohe Ramizi te ishte ne ate post.
  Dinastia komuniste e ka siguruar vazhdimesine e saj per sa kohe do te sundonte ai sistem perbindesh, qe nena ime e quante “Sociafikja” qysh ne 1973-in.
  Kadri Hazbiu ishte nje cironke ne krahasim me peshkaqenin Mehmet Shehu. Pa u mbushur viti do ti bashkohej Mehmetit ne nje nga gropat pa emer e pa nishan, sikurse te dy ata kishin varrosur mijera shqiptare te pafajshem…. Kush i ben varrin tjetrit duhet te pergatise edhe te vetin, thote nje shprehje e lashte shqiptare.
  Ky eshte skenari i kesaj kacafytje per karrike, pushtet…

  Perralla kineze me salce shqiptare

  Prandaj mos te merremi me fantazira e perralla kineze me salce shqiptare. Letra e CIA-s ne Buenos Aires eshte vetem nje mashtrim i sajuar ne menyre shume naive per ti dhene te drejte edhe per se vdekuri “largepamesise dhe fuqise mbinatyrore” te Tarzanit dhe diktatures se tij. Nuk perjashtohet mundesia qe ajo te jete sajuar edhe me dredhine e Ramiz Alise per te siguruar patjeter nje prove te forte per te perligjur krimin makbethian. Sic duket fantazma e tij u fanitej atij dhe Lady Makbethit tamam si ne tragjedite e Shekspirit dhe nuk i linte rehat.
  Nuk ka vrasje me te tmerrshme se sa ta detyrosh tjetrin te vrase veten, thote nje shprehje e vjeter indiane. Vetvrasja e imponuar ish- kryeministrit shqiptar mbarte me vete edhe mesazhin e frikes dhe tmerrit per popullin…
  “Mehmet Shehu ishte nje poliagjent i CIA-s, UDB-es, KGB-se sovjetike…. “, thoshte jo vetem gjykatesi dhe xhelati suprem jo vetem i tij Enver Hoxha.
  Propagande bajate per te treguar se syrit te Partise dhe diktatorit nuk i shpetonte asgje, se ata triumfonin jo vetem mbi nje, por mbi te gjitha agjenturat e sherbimet sekrete te botes , perfshi edhe CIA-n amerikane, vec e vec apo te marra se bashku… A nuk ndodhte keshtu edhe me sajesat e tij paranojake “per ti bere balle dhe per te shpartalluar cdo sulm te armiqeve te jashtem: NATO-s, Traktatit te Varshaves vece vec ose se bashku”….. Hajde Tarzan, hajde!
  Mesazhi ishte sa cinik edhe djallezor: popull, njerez kujdes, mbyllni gojen se ndryshe e hengret koqen e ullirit… Syrit dhe shpates sime nuk i shpeton askush. Kur ia ha koken, e coj ne vetevrasje te detyruar “krahun tim te djathte, shokun e luftes dhe te punes, vellain tim Mehmet Shehu”, sic e kishte quajtur deri diten e pushkatimit te tij te impugner, ju te tjereve u percelloj fare!
  Ne te vertete Mehmet Shehu ka qene po aq agjent apo poliagjent …. aq sa ka qene Enver Hoxha, Ramiz Alia, Nexhmije Hoxha….

  Nje detyrm moral per historine

  U drejtohem kolegeve shqiptare qe tu drejtohen Z. Ramiz Alise dhe Nexhmije Hoxhes dhe te marrin informacion sa me te sakte dhe te pa trukuar nga ata, por edhe nga burime te tjera para se te jete vone.
  Vete fakti qe Ramiz Alia pohon tani se ai nuk beson se Mehmet Sheshu ka qene agjent i huaj, tregon se ai ka brejtje ndergjegje per kete kacafytje makbethiane ne krye te Partise dhe shtetit makbethian komunist shqiptar.
  Per me shume detaje, drejtojuni Ramizit, Nexhmijes, por edhe burimeve te tjera te kohes. Ia kemi borxh historise se Shqiperise para se keta deshmitare te gjalle te marrin me vete sekretet aspak sekrete te kesaj periudhe historike.
  Ia kemi borxh popullit tone qe ti tregojme te vertetat e hidhura te luftes per karrike, per pushtet per privlegje, per sundim e mbreterim ne Shqiperi… dhe per krimet te pafund te ish- diktatures komuniste

  Diktature jo… Katrahure!

  Mehmet Shehut ia hengri koken lufta per karrike ne kupolen e ish- dinastise komuniste dhe konkretisht Ramiz Alia, Nexhmije Hoxha qe perdoren edhe Kadri Hazbiun derisa e palosen edhe ate….
  Dukuri te tilla te luftes per pushtet dhe kacafytjeve per karrike, per privilegje, per sundim pa kufi nuk kane ndodhur vetem ne Shqiperi….Ato jane universale qysh kur u krijua njerezimi e deri sot. Ato vazhdojne e do te vazhdojne per sa kohe te ekzistoje njerezimi.
  Ne rastin e Shqiperise ato moren permasa te perbindshme. Aq te perbindshme sa edhe diktaturat komuniste si e Causheskut ne Rumani, e Fidel Kastros ne Kube, e Kim Ir Senit ne Korene e Veriut ishin gati Perendim ne krahasim me diktaturen komuniste shqiptare.
  Diktatura komuniste ne Shqiperi nuk ka qene thjesht nje diktature… Ajo ka qene dhe mbetet nje perbindesh qe ashtu si shtriga hengri edhe kokat e bijve te saj me te devotshem si Mehmet Shehu, Koci Xoxe, Kadri Hazbiu, Beqir Balluku…..
  Diktatura komuniste ne Shqiperi nuk ka qene thjeshte nje diktature ne kuptimin klasik te fjales. Diktatura komuniste ne Shqiperi ka qene nje katrahure per popullin e saj !

  Reply to this comment
  • intelektuali August 26, 13:29

   NJE KESHILLE PER TROPOJANIN ALBAN DEGA:

   Mire e ke shkruar dacibaon tende qe tregon se edhe enveristi Alban Dega nga Tropoja e ka kuptuar me ne fund te VERTETEN per Enverin dhe Nexhmijen dhe CIFLIGUN e tyre qe fanatiket po perpiqen ne DITA ta quajne ATDHE. Deri ketu mire, por me nje ndryshim, sepse fraza e kryeministrit anglez Winston Churchill pervecse emeri i tij eshte shkruar totalisht me gabim te trashe ortografik ne anglisht eshte cituar fatalisht si :

   “Aftesia e nje politikani matet me vitet qe qendron ne pushtet“

   nderkohe qe Winston Churchilli ka deklaruar:

   “Aftesia e nje politikani ne nje sistem demokratik matet me vitet qe qendron ne pushtet“

   ndryshe:

   Cfare do te thonim per Mao Ce Dunin e Kines qe eshte shpallur nga Bota si krimineli me i madh ne historine e popujve me 40 milion e kusur njerez te vrare dhe te likuiduar pa meshire?

   Po per Fidelin e Kubes qe e ka bere kete Ishull te Mrekullive Natyrore te Botes si nje Kamp Perqendrimi rrethuar me tela me gjemba njesoj si e beri Shqypnine Enveri apo Auschwitzin e Dachaun Hitleri, apo Rusine Stalini me Gulaget e tij Famkeqe?

   prandaj:

   Thuaje gjithe te VERTETEN o spiuni i sigurimit, enveristi i kamufluar Alban Dega nga Tropoja e Shqypnise me banim ne SHBA Imperialiste ARMIKE te Enverit, mos u mundo te mbulosh MUTIN e injorances ne drejtimin e shtetit te sadistit pa moral, pa shkolle dhe pa dipllome Enver Hoxha me genjeshtra dhe mashtrime bolshevike,

   sepse:

   ENVERI JA KISHTE FRIKEN PERENDIMIT DHE SHBA ME SHUME SE DJALLI NGA TAMJANI

   sepse:

   ENVERI NUK MUND TE QENDRONTE NE PUSHTET ASNJE MINUTE ME NJE SISTEM DEMOKRATIK PERENDIMOR, AS QE TA BENTE SHQYPNINE SI NJE CIFLIG FEUDAL FAMILJAR, SI NJE KAMP ME PUNE TE DETYRUAR TE TIPIT AUSCHWITZ TE HITLERIT APO GUALG TE STALINIT ME MIRATIMIN E BOTES DEMOKRATIKE

   prandaj:

   O enveristi i kamufluar Alban Dega nxirre jashte corben e prishur qe ke ngrene tek Sigurimi i Shtetit i Enverit dhe thuaje gjithe te VERTETEN, ashtu sic ka bere Andrea Stefani qe te mesojne brezi i ri se:

   ENVERI KA QENE NJE KAQOL PA SHKOLLE, SADIST DHE GJAKATAR, NJE MONSTER QE MBUSHI LUMENJ ME GJAK NJERIU NE VENDIN TONE PER TE QENDRUAR NE PUSHTET ME NJE DHUNE TE PAPARE DHE QE FALIMENTOI EKONOMINE DHE RENOI SHTETIN NGA INJORANCA NE DREJTIMIN E SHTETIT.

   Reply to this comment
   • ALBAN DEGA August 26, 22:59

    TI JE NJE INTELEGOMAT PA SAMAR!

    Ta quash Enver Hoxhen injorant, pa kulture, pa shkolle do te thote se mbi 90 per qind e shqiptareve qe me hir ose pahir pranuan sundimin e tij per 46 vjet, qe iu nenshtrian tiranise se tij …. kane qene injorante, idiote, ” me bisht”
    Sic ka shkruar Prifesor Doktor Allen Dyselje fill pas vdekjes se Enverit ne “”Le Monde” ” Zoti Enver Hoxha si askush tjeter e ka njohur popullin e vet … Sipas kokes ua vuri edhe Festen ( kapelen )”
    Behet fjale per nje Profesor te shquar te Frances, vendlindjes te revolucionit te pare demokratik Ne Bote, te frymezimit te demokracise se mirefillte boterore asaj amerikane .
    Sa per palljet e tua prej gomari per Sigurimin e shtetit dhe hafijet e tij ti vec demons piton veten tende.
    Une shkruan e komentoj me emrin tim te vertete ligjor dhe sot e gjithmonr.
    Ti shkruan e gjjuan si NJE cub nga pas DERRAT e internetit me pseudonim. Pseudonimi eshte hapi I pare kyc per cdo hafije e spiun te Sigurimit apo UDB -se, Asfalise apo KGB-se….
    Me pseudonimin tend intelektuali dhe me pacavuret tua ne fakt ti dekonspiron veten si nje injorant total dhe ofendon gomarin me nivelin dy shkalle nen ate te veshgjatit!

    Reply to this comment
   • ALBAN DEGA August 27, 00:02

    TI JE NJE INTELEGOMAR PA SAMAR!

    Ta quash Enver Hoxhen injorant, pa kulture, pa shkolle do te thote se mbi 90 per qind e shqiptareve qe me hir ose pahir pranuan sundimin e tij per 46 vjet, qe iu nenshtrian tiranise se tij …. kane qene injorante, idiote, ” me bisht”
    Sic ka shkruar Prifesor Doktor Allen Dyselje fill pas vdekjes se Enverit ne “”Le Monde” ” Zoti Enver Hoxha si askush tjeter e ka njohur popullin e vet … Sipas kokes ua vuri edhe Festen ( kapelen )”
    Behet fjale per nje Profesor te shquar te Frances, vendlindjes te revolucionit te pare demokratik Ne Bote, te frymezimit te demokracise se mirefillte boterore asaj amerikane .
    Sa per palljet e tua prej gomari per Sigurimin e shtetit dhe hafijet e tij ti vec dekonspiron veten tende.
    Une shkruaj e komentoj me emrin tim te vertete ligjor dhe sot e gjithmone!.
    Ti shkruan e gjjuan si nje cub nga pas ferrave te internetit me pseudonim. Pseudonimi eshte hapi I pare kyc per cdo hafije e spiun te Sigurimit apo UDB -se, Asfalise apo KGB-se….
    Me pseudonimin tend intelektuali dhe me pacavuret tua ne fakt ti dekonspiron veten si nje injorant total dhe ofendon gomarin me nivelin me for dy shkalle nen ate te veshgjatit!

    Reply to this comment
   • ALBAN DEGA August 27, 00:05

    TI JE NJE INTELEGOMAR PA SAMAR!

    Ta quash Enver Hoxhen injorant, pa kulture, pa shkolle do te thote se mbi 90 per qind e shqiptareve qe me hir ose pahir pranuan sundimin e tij per 46 vjet, qe iu nenshtrian tiranise se tij …. kane qene injorante, idiote, ” me bisht”
    Sic ka shkruar Prifesor Doktor Allen Dyselje fill pas vdekjes se Enverit ne “”Le Monde” ” Zoti Enver Hoxha si askush tjeter e ka njohur popullin e vet … Sipas kokes ua vuri edhe Festen ( kapelen )”
    Behet fjale per nje Profesor te shquar te Frances, vendlindjes te revolucionit te pare demokratik Ne Bote, te frymezimit te demokracise se mirefillte boterore asaj amerikane .
    Sa per palljet e tua prej gomari per Sigurimin e shtetit dhe hafijet e tij ti vec dekonspiron veten tende.
    Une shkruaj e komentoj me emrin tim te vertete ligjor dhe sot e gjithmone!.
    Ti shkruan e gjjuan si nje cub nga pas ferrave te internetit me pseudonim. Pseudonimi eshte hapi I pare kyc per cdo hafije e spiun te Sigurimit apo UDB -se, Asfalise apo KGB-se….
    Me pseudonimin tend intelektuali dhe me pacavuret tua ne fakt ti dekonspiron veten si nje injorant total dhe ofendon gomarin me nivelin mendor dy shkalle nen ate te veshgjatit!

    Reply to this comment
    • intelektuali August 28, 09:11

     Shko ne kurs dhe meso te shkruash drejt me gramatike ne anglisht, me pas duhet te kerkosh falje per krimet e komunizmit dhe te familjareve te tu

     dhe:

     Pastaj mund te fyesh dhe ofendosh intelektualin vetem pse tregon te VERTETEN

     dhe akoma nje pyetje:

     PSE JU ENVERISTAT SHKONI PER TE SHPETUAR KOKEN NE SHBA DHE PERENDIM KUR MUND TA SHIKONI ENVERIN “LIVE” NE KORENE E VERIUT? HE PRA PSE KESHTU JU SPIUNET E ENVERIT?

     Reply to this comment
 19. alphade August 26, 02:51

  Enveri Hoxha nuk ishte “diamant ” , qe ta pelqenin te
  gjithe !!
  Cilido udheheqes, ne tere planetin, dhe Enveri kishte
  ithtaret dhe simpatizante e vet ,ndersa anetaret e PPSH
  ishin flamurtaret e idelogjise se komunizmit ,duke pra-
  nuar me plot ndergjgje ,flas pergjithesisht ,vijen dhe pro-
  gramin e Partise se Punes ! Kjo ishte njera ane ,ana tjeter qendron “sfondi” antienverist ,klasat e permbysura,
  pasaniket e fshatit dhe te qyetetit ,si dhe politikanet bashkpunetoret e nazi-fashizmit : Balli dhe Legaliteti .Ky
  grup ,natyrisht e urren Enverin,Nexhmien,Hysniun,Viton,
  etj. qe qendronin ne kupolen e partise dhe te shtetit!
  Kjo eshte e drejta e tyre sepse kane vuajtur ne ate regjim
  Por ka edhe nje grup qe dikur ishin te privilegjuarit ,bile
  komuniste dhe familje komunistesh qe nga darka ne
  mengjez na u bene “demokrate ” ! Njeri nga keta ishte
  edhe nje miku im qe tere jeten kishte punuar ne KQ te
  PPSH dhe kur e takova ne fillimet e “demokracise” , nga larg me thirri dhe ne nje forme perbuzese me tha: ” E
  hodha teseren e partise” ! Aty per aty i thashe “Cuditem
  se deri dje ju na jepnit leksione te luftes kunder revizio-
  nizmit modern” ! Me vone ky njeri qe ne cdo dy fjali per-
  mendete ‘ imperializmin amerikan dhe socialimperialuzmi
  sovjetik, u regjistrue si anetar i themelimit te shoqates se
  miqesise “Shqiperi-SHBA”?! Kjo eshte ironia e jetes !!
  Gjithemone i kujtoj tash nga fundi i jetes kur kthej koken
  prapa , 27 vjet me pare se si u metamorfizuar njeriu shqip
  tar , si ndryshoi karakteri,personaliteti i tyre ,se si nje njeri
  sapo ” hoqi xhaketen e PPSH u shndrrua ne nje monster
  nje njeri i fshehur si gjarper ne parti, ndersa me mendje
  dhe zemer ia kishte shitur shpirtin te huajt,Milloshevicit
  dhe hapur mori rolin hapur te agjentit kunder Shqiperise
  dhe kombit shqiptar !
  Havel paskish patur te drejten universale kur tha se
  ” komunisti eshte antikomunisti me i keq…”
  Ky fenomen u be dukshem tek ne ! Mire se keta komuniste moren rrugen tjeter por ata u bene kaq te eger
  kunder shokeve te tyre sa qe nuk i lane radhe atyre qe
  me te vertete ishin persekutuar nga PPSH -ja ! Nuk i
  lane radhe atyre ! Bile une njoh disa prej tyre qe trego-
  hen jashtzakonisht te ekuilibruar ,njerez te ndershem e te
  fis-shem., ..!

  Reply to this comment
  • anticensurë 25642654 August 26, 12:26

   alphade
   mora tre pika nga shkrimi tënd që më bënë përshtypje!
   -“anetaret e PPSH
   ishin flamurtaret e idelogjise se komunizmit ,”
   unë do të thosha antarët e PKSH ishin ata që ishin ithtarë të komunizmit,dhe këta jo të gjithë,për arsye të përqafimit pa e njohur mirë dhe ata që nuk e pranuan duke ndryshuar me kohën!
   pjesa më e madhe e PPSH ishte o për karrierë,përfitim personal,o për inerci!
   -“klasat e permbysura,
   pasaniket e fshatit dhe te qyetetit ,si dhe politikanet bashkpunetoret e nazi-fashizmit : Balli dhe Legaliteti .Ky
   grup ,natyrisht e urren Enverin,”
   të dy këta do ta urrenin jo vetëm enverin por këdo që do ti shpronësonte si i shpronësoi ai!!mjafton vetëm reforma agrare,dhe kjo nuk është shpikje e enverit dhe e komunizmit,dhe ndëshkimi për bashkpunimin me pushtuesin!ndëshkim që u bë masivisht vetëm në rastin e L2B më parë bashkpunimi me pushtuesin është toleruar jashtëzakonisht!!sidomos në shqipëri!!
   -“Kjo eshte e drejta e tyre sepse kane vuajtur ne ate regjim”
   kjo fjali tëndja është gabimi më i madh që bëjnë brezat!jo të sotmit por dhe të shkuarit!!
   urrejtja është “acidi” më i fuqishëm që grryen një shoqëri!!duke i dhënë të drejtë atë e bën 1 mijë herë më të fuqishëm!!
   nëse ne do të pranojmë si të drejtë urrejtjen e “të shtypurve,me ose pa faj nga enveri”atëherë duhet të pranojmë dhe “shtypjen që bëri enveri”,dhe ajo ishte një shtypje e ngritur mbi një urrejtje!!
   nëse duhet të shkojmë përpara!?
   duhen shumë e shumë gjëra të anashkalohen!nuk po them të harrohen,por të anashkalohen!!
   koha shëron plagët,koha duhet të shërojë dhe urrejtjen!!dhe ajo është plagë!!urrejtje nga të dy krahët!të dy krahët e kanë të bazuar në fakte këtë urrejtje dhe në vënd që ta mbajnë të ngrohtë duhet të bëjnë të kundërtën!!të mos e presim kokën e falur!duke mos e prerë kokën e falur do të mbetemi të dy krahët me kokë dhe duke i përdorur këto koka mund të shkojmë përpara!!
   një fakt i thjeshtë pengon që të mos priten kokat!!
   FALJA!
   asnjëra palë nuk ka kërkuar falje,pavarsisht se që të dy palët e dinë se kanë gabuar kanë bërë faje kanë bërë krime!!
   që të dy palët mundohen me një fuqi të jashtëzakonshme që të fajsojnë tjetrin,të çfajsojnë vetveten!!
   kjo tregon nivelin e ulët të shoqërisë sonë!nivel i ulët që sna lë të ngrihemi!!nivel i ulët që po na shoqëron çdo ditë!!

   Reply to this comment
   • Ai qe humbi vatanin.......... August 28, 06:58

    FALJA ???!!!
    Nuk merret njeri me Bolsheviket Shqiptare dhe pinjollet e tyre edhe sikur te ishte mundesia. Se cdo kush qe ka pak tru e din qe ne 1 vend kaq te vogel dhe te vuajtur si ajo Shqiperi eshte e kot…..
    Por, ZOTIN ua leme per te gjitha poshtersite e 75 VJETEVE……., i lafshi ne familjet dhe femijet tuaj deri ne 7 BREZA !

    Reply to this comment
    • anticensurë 25642654 September 1, 09:33

     ti që ke humbur vatanin
     mos harro se dhe ti shqiptar je!!duket nga mbyllja “i lafshi ne familjet dhe femijet tuaj deri ne 7 BREZA !”!normalisht që në fillim,por u përqëndrova tek fundi!!
     lali,këtu qëndron problemi!ne nuk jemi në gjëndje të vendosemi në vëndin e tjetrit!!tek ne,shumica empatia nuk njihet!!të gjithë ne vlersojmë vetëm atë që na ka rënë mbi shpatulla dhe asnjëherë kur i hipim tjetrit mbi shpatulla!
     FALJA,duhet kërkuar nga të dy palët!!si nga ajo palë që shiti atdheun, vrau,preu,persekutoi për interesat e saj personale,në bashkpunim me pushtuesin,një popull të tërë edhe nga ajo që persekutoi,vrau e preu,për hakmarrje dhe për të ruajtur pushtetin personal!
     çdo aksion ka një reaksion!!nëse pjesa jo” Bolsheviket Shqiptare”si aksion të saj vazhdon ta quaj veten “heronj të patriotizmit” në bashkpunim me pushtuesin,nuk mbetet tjetër reaksion nga “Bolsheviket Shqiptare” se ta quajnë veten të larë nga ajo që ka ndodhur në 45 vjeçarin e sundimit komunist!!
     or ti me vatan të humbur!të dy palët kanë pasur faj!për pasojë të dy duhet të kërkojnë falje!!
     nëse nuk bëhet kjo?
     atëherë mallkimi tënd “i lafshi ne familjet dhe femijet tuaj deri ne 7 BREZA !”na zë të gjithëve!!
     atëherë të presim deri sa të kalojnë “7 BREZA”,gjë që të çon deri në infinit!!
     gabimet bëhen në të njëjtën mënyrë,mallkimi vazhdon dhe “7 BREZAT”vazhdojnë të shtyhen!!
     nuk mund të vazhdohet çdo ditë me “NE ËNGJËJT”e “JU DJAJT”!!
     TË DY PALËT JEMI SA ËNGJËJ E DJAJ!
     të dy palët duhet të largojmë “DJALLIN” dhe ti shtrijmë dorën e “ËNGJËLLIT” njëri tjetrit!!
     pa këtë?!
     pirdhi në të muhabetit!!
     do të jemi në një mallkim perpetum mobile,njëri për tjetrin!!

     Reply to this comment
 20. alfred August 26, 11:24

  Enver hoxha te Ka bere gjyqin ne parti perpara se te pushkatonte, dikush thot se eshte enver hoxha ai qe Ka helmuar apo vrare denimi me vdekje ka qene ne kushtetute dhe eshte aplikuar deri ne vitin 1995 kur ishte sali Berisha presidente, pyetja pse sali berisha e Ka aplikuar vijm ne pushkatimet ne parti te gjith Ato qe jan pushkatuar perpara u esht bere gjyqi, mehmet shehu shpesh eshte kritikuar, dhe eshte rizgjedhur kryeminister 26 vite deri ne 1981 kur donte te merrte pushtetin Edhe vrasja e hysni kapos ka ardhur nga te tjeret , Jo nga enver hoxha

  Reply to this comment
 21. Fijet qe vazhdojne...... August 26, 15:51

  Po na thoni ku ben HAJER KOMUNISTAT BOLSHEVIK, ne cilin vend te BOTES ?!
  Ju shplafte PANUKLLA te gjithe ju pinjollve te MORRAVE te kuq Bolshevik. Se Vito Bolshevikja me pashaporte Amerikane bashke me Veron dhe shume kelysha te tjere i vune KAZMEN atij vendi me program te qarte anti-Shqiptar. Ja ku jemi tani;
  ‘ja fusha ja mejdani ja dhe MUCO kapedani’.
  Shikoni kelyshat e ushqyer, manarisur dhe kalitur nga BANDA e VEROS cfare po i bejne atij vendi.
  Shpronesimi, eleminimi i intelekutaulve nen PARRULLEN, ‘o ME NE O KUNDRA, NE RRUGE TE MESME SKA…’
  Bolsheviket jane psiqik qe vendin e kane vetem neper spitale psiqiatrike se kudo kane mbjellur dhe po mbjellin vetem shkaterrim dhe KAOS, te PROGRAMUAR ahaha……

  Reply to this comment
 22. alphade August 27, 01:24

  anticensure … FLM per vrejtjet ! Ne se e keni lexuar deri ne fund komentin e kam thene shume shkurt qe ka nga
  te persekutuarit qe nuk flasin me aq urejtje e mllef nuk
  kam per kupolen e cila e mban vete pergjegjesine dhe ne
  ”plebejt” ,midis nesh shpertheu nje urrejtje patologjike qe
  deri ”nje dite me pare ishim miq e shoke ” ! Nje shperfyty-
  rim , nje metamorfoze qe te gjithe i ngjanim ”Grigor Sam-
  sit ” te Kafkes ! Te gjithe kunder te gjitheve, Veriu kunder
  JUgut, dhe kjo shtrihej ne formen me te keqe te krahiniz-
  mit , ne kuptimin me te ngushte te fjales ! Ky eshte,thuhej
  nen ze nga Kurveleshi, ky tjetri nga Bubullima ,e deri atje
  sa edhe sot e kesaj dite na dalin primitivizma si fjala vjen
  TV-KLANI …!!! Jane te panumurt regjionalizmat ,lokaliz-
  mat ,etj. etj.
  Fenomen percares jane dhjetra e dhjetra parti ,shoqsta ,
  etj. etj. Kur u intereson pushtetareve tane na marrin per
  ”model” Ameriken , ndersa kur i thua a e doni modelin
  amerikan ,te gjithe njezeri thone :PO ! Atehere i thua more
  po amerika me 350 milion banore ka dy parti , ne me 3 milion kemi 70 parti, 80 shoqata, disa fe ,etj.etj, ! Menje-
  here myteberet qeveritare tane brofin dhe sajonje nje mije
  aresye per te ‘argumentuar” idete e tyre , qe perputhen me
  thenjen e nje filosofi te madh qe thote : ”Sikur aksiomat
  gjeometrike tepreknin interesat e njerezve, me siguri ata
  do t’i pergenjeshtronin” ! Pse 140 deputete ? Pse rrogat
  gjyqtareve kacafiu ,??? Pse … pse ..?
  Vucici iSerbise ka nje page munore 910 Euro ! Propozoj
  qe te pakten te vije t’u japi leksione pushtetareve tane ,nuk
  po them qe te vije Kryeministri i Shqiperise por vetem te
  jape ca leksione sulltaneve tane ! Por te gjitha keto te keqia ne Shqiperi i mbolli binomi Berisha-Nano …..!!!! Kjo
  .eshte nje teme qe s’ka mbarim zoti anticensure ! FLM !

  Reply to this comment
  • anticensurë 25642654 September 1, 10:40

   “Nje shperfyty-
   rim , nje metamorfoze ”
   alphade
   e kisha lexuar e rilexova dhe mendoj se të kam dhënë një përgjigje të saktë!!
   “metamorfoza” është tek e njëjta specie e shoqërisë tonë!!
   tek ajo pjesë që persekutoi dje,tek ajo pjesë që UNI është në vënd të parë!tek ajo pjesë që kërkon karrierë,tek ajo pjesë që bëri luftën e klasave të vetmen “forcë lëvizëse të socializmit”!!
   e njëjta gjë dhe sot,kjo pjesë e popullsisë do persekutojë pjesën tjetër!!normalisht atë të ndershmen!atë që kërkon të shkojë përpara me nder,punë dhe meritë!!metamorfozën,maskimin e ka ajo pjesë e shoqërisë që nuk është e aftë të ketë të njëjtat vlera si pjesa e përshkruar më sipër!!janë ajo pjesë që mund ti quajmë “të paaftë”!!kjo pjesë është si ai qëni tinzar!!të lëpihet gjat gjithë kohës deri sa të të gjej mundësinë të të kafshojë nga pas!!është ajo pjesë karrieriste që për të ngjithur shkallët shkel mbi këdo!është ajo pjesë e shoqërisë që për pushtet se ka problem të shkelë mbi kufoma!!
   “Por te gjitha keto te keqia ne Shqiperi i mbolli binomi Berisha-Nano ”
   këtu e ke gabim,po të përsëris atë që të kam thënë në replikën e mësipërme”kjo tregon nivelin e ulët të shoqërisë sonë!”!!
   as nano as berisha,dy njerëz përball gati 4 milion shqiptarëve,nuk mund të korrnin ato që mbollën nëse nuk do të kishin një shoqëri si jona!!
   një shoqëri të përbërë nga ti e unë e shumë e shumë të tjerë!!
   as hitleri,musolini,(pa i vënë në të njëjtën shkallë)stalini,mao e enveri nuk kishin për të mbijetuar një sekondë nëse nuk do të kishin pasur shoqëritë që patën!!
   tema është sa sociale aq dhe psikollogjike!!që dyja janë pjesë e shkencës së pasaktë të asaj shkence që i lë vënd interpretimit!dhe po të kesh të bësh me interpretim,gjithkush mund të bëj të tijin!
   deri në pafundësi!!

   Reply to this comment
 23. alphade August 30, 02:31

  SHENIM : Sinqerisht per Viton !
  Ne poltike ,asnjehere nuk mund te hamendesosh pa patur
  bindje dhe fakte ,sidomos keto te fundit kane rendesi per
  opinionin publik shqiptar !
  Pse e them kete ? Eshte e dyta here qe ju beni aluzion per
  vrasjen e Alqit dhe dihet tashme kujt i drejtohet ky aluzion

  Reply to this comment
 24. Arber I September 7, 12:43

  Une kam qene rastesisht ne Spitalin Civil, tani “Nene Tereza” me nje person te rendesishem per kohen dhe e kam degjuar me veshet e mi, nje doktor te shquar te organeve te brendshme me mbiemrin Dauti, i cili tha me pikellim te htelle se Shoku Hysni ka kancer ne Pankreas. Dergimi ne Paris ka qene sa per sy e faqe.

  Problemi i trashegimtarit te Partise dhe shtetit u zgjidh nga vete Enveri: ai nuk donte t’ia linte nje njeriu qe anonte nga Europa Perendimore (Gjermani-France Britani e Madhe as nja SHBA, por nga Bashkimi Sovjetik, ku ishte ne fuqi shoku i Ramiz Alise, Gorvbacovi. er kete arsye ai nuk e afroi Shtrausin kur erdhi qe Shqiperia te kalonte me Gjermanine dhe Europen Perendimore, por me Lindjen, ku kishte mundesi te ruante neutralitetin dhe trashegimine armiqesore te Enverit kundrejt anglo-amerikaneve. Trashegimtari i Enveri duhej te perballonte presionin e agjentures jugosllave, por zgjodhi njeriun e gabuar: Ramizi ose ka qene qysh gjate Luftes agjent i Jugosllave e pastaj i Sovjetikeve, ose ka qene frikacak i lindur. Ai nuk e perballoi dot presionin e UDB dhe e dorezoi pushtetin dhe fatin e jetes sone ne duart e te cmendurit Sali Berisha.

  Reply to this comment
 25. realisti July 30, 15:00

  po ik o vito kapo se dhe ti nga qent e kuq ke dal…..mos bej sikur te vjen keq per mehmetin se kasta juaj ishte qe e vendosi fatin e tij megjith ate she mehmeti qelbesir e kuqe ishte mori ate qe meritonte dhe ty vito po te afron dita o ndoshta ke vdekur nuk e di pse zoti te la kaq shum te jetoje moj qelbesir e kuqe qe ti dhe kasta jote e moret me qaf kete popull ai ju dha pushtetin ju e theret e vrat e burgoset………

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Click here to cancel reply.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Sondazh

A ËSHTË EDI RAMA I MAJTË?

Shiko rezultatin