VOA bombardon Bashën: Pse paguan për lobim në një shtet mik si SHBA?

July 12, 2018 19:32

VOA bombardon Bashën: Pse paguan për lobim në një shtet mik si SHBA?

 

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha ndodhet në Uashington, ku të enjten mori pjesë në një konferencë të organizuar nga Instituti “Hudson”, lidhur me marrëdhëniet transatlantike.

Në një intervistë që i dha të mërkurën Zërit të Amerikës, Basha ndalet në problemet e fundit me të cilat ndeshet Shqipëria, si ngërçi lidhur me shkollën e magjistraturës, ligji për teatrin kombëtar, krimi i organizuar dhe korrupsioni.

Basha po ashtu iu përgjigj edhe pyetjeve lidhur me kontratat që Partia Demokratike ka nënshkruar me firma lobuese amerikane.

Zoti Basha, cili është synimi i qëndrimit tuaj në Uashington këto ditë?

Falemnderit për ftesën! Jam këtu me një ftesë të Institutit Hudson, i cili së bashku me Institutin Republikan Ndërkombëtar IRI dhe me think tank-un e Partisë Popullore Europiane, Institutin Martens, kanë organizuar në Uashington konferencën e 9 transatlantike, që ka mbledhur bashkë politikanë, eurodeputetë, deputetë të vendeve anëtare të Bashkimit Europian, kongesmenë, senatorë dhe njerëz të think tank-eve amerikane për të diskutuar gjendjen aktuale të marrëdhënieve trans-atlantike dhe për të diskutuar për të ardhmen e këtyre marrëdhënieve, po kështu edhe të NATO-s.

Muajin e kaluar ju keni nënshkruar një marrëveshje të re lobimi me një firmë amerikane për një shumë prej 40 mijë dollarësh, për një periudhë katër mujore, pra, 10 mijë dollarë në muaj. Për çfarë keni nevojë për të lobuar në Uashington, kur marrëdhëniet e Shqipërisë me Shtetet e Bashkuara janë të shkëlqyera, siç pohojnë të dyja palët dhe të dy vendet janë partnere?

Nuk ka diskutim, por problemet kryesore me të cilat përballet Shqipëria kanë nevojë për një ekspozim të plotë dhe të gjithanshëm, në veçanti sa u përket institucioneve, të cilat merren me këto probleme. Pikërisht këtu kemi kërkuar ndihmën e një kompanie, e cila është e specializuar në veçanti sa i përket krimit të organizuar, narkotikëve dhe terrorizmit. Pikërisht ky është edhe qëllimi i kësaj kontrate: hartimi i një strategjie kundër krimit të organizuar dhe kundër trafikut të drogës, e cila do të bëjë pjesë në planin, programin dhe vizionin e partisë demokratike, së bashku me komponentin ekonomik, të cilin e kemi mbaruar tashmë me partnerët tanë gjermanë, me anë të cilave do t’u ofrojmë shqiptarëve vizionin tonë për të çmontuar kapjen e shtetit nga interesat kriminale, kapjen e shtetit nga interesat e rrjeteve kriminale të trafikut të drogës dhe pastrimit të parave, dhe për t’u dhënë shqiptarëve një vend të sigurtë, me një ekonomi të sigurt e të fortë, ku nuk dikton paraja e krimit dhe drogës, po ku dikton puna e ndershme dhe mundësia për të gjithë.

Një kontratë e mëparshme lobimi e Partisë Demokratike me firmën Muzin Capitol Partners ka ngjallur mjaft debate. Madje në Shqipëri Partia Demokratike është në hetim lidhur me këtë kontratë. Bëhet për një pagesë prej mbi gjysmë milionë dollarësh. Firma Muzin vet ka deklaruar tre pagesa; një prej tyre ju e keni pranuar tashmë pra, 25 mijë dollarësh. Janë edhe dy të tjera, por dua të ndalem tek shuma më e madhe prej 500 mijë dollarësh, për të cilën ju jeni shprehur në Shqipëri fillimisht se është bërë nga një grup shqiptaro-amerikanësh. Më pas duket sikur ju jeni tërhequr nga kjo thënie. Cila është e vërteta e kësaj pagese prej 500 mijë dollarësh?

E vërteta është se Partia Demokratike ka bërë atë kontratë që ka bërë dhe ka bërë ato pagesa që ka bërë. Ndryshe nga Partia Socialiste, e cila…

Partia Demokratike ka bërë një pagesë, siç thotë firma Muzin në deklaratën e saj, prej 500 mijë dollarësh.

Partia Demokratike ka bërë atë kontratë që ka bërë, që e ka publike, dhe ka bërë ato pagesa që ka bërë. Kjo është e vërteta…

Pra, firma Muzin nuk tregon të vërtetën? …

E për çdo gjë tjetër ne i kemi kërkuar prokurorisë në Shqipëri dhe FBI-së në hetojnë. Partia Demokratike nuk ka shkelur asnjë ligj, nuk ka asnjë para të pistë në këtë mes, ndryshe nga afera e famshme e thyerjes së ligjeve amerikane me foton me Obamën dhe me burimet e panjohura të parave, që paguan për këtë të tjerët. Partia Demokratike është tërësisht transparente, krejtësisht e hapur, kështu që kjo nuk është çështje.

Firma Muzin, sipas kësaj që po thoni ju, duket se ka përdorur emrin e partisë tuaj për çfarëdo problemi që ka pasur vetë. Pra, iu ka prishur juve imazhin. Pse nuk e denonconi ju këtë firmë për të pastruar emrin tuaj, sepse del emri i partisë tuaj gjithmonë

Aspak. Partia Demokratike i ka deklaruar gjithmonë në mënyrë transparente marrëdhëniet e saj dhe financat e saj, ndryshe nga Partia Socialiste në të kaluarën dhe në të sotmen. Por kjo është një çështje, e cila besoj se do të diskutohet dhe do të bëhet transparente më vonë. Këtu nuk ka asnjë çështje. Është një non-issue, siç i thonë në Amerikë. Partia Demokratike është e angazhuar në denoncimin e lidhjeve të krimit të organizuar me partinë në pushtet, duke përfshirë edhe pastrimin e parave dhe gjithçka për të cilën Partia Demokratike akuzohet është një manovër e dobët diversioni për të tërhequr vëmendjen dhe për të kaluar Partinë Demokratike në pozita mbrojtëse, çka nuk ka për të ndodhur.

Zoti Basha ka patur kritika ndaj opozitës, shumë prej tyre edhe nga brenda partisë, se strategjia që ju po ndiqni nuk po e forcon PD për të përgatitur fitoren e zgjedhjeve të ardhshme parlamentare. Si u përgjigjeni ju këtyre kritikave?

Unë kam dëgjuar dhe dëgjoj mendime, kritika, vërejtje të ndryshme nga shumë anëtarë të partisë, njerëz me përvojë drejtuese brenda partisë. Ka nga ata me të cilët ndaj mendimin e tyre, kritikat e të cilëve janë të vlefshme. Ka të tjera qëndrime, që bëhen vetëm për hesap të maxhorancës, pra, ajo tradita e vjetër e opozitës ndaj opozitës. Unë, qytetarët dhe demokratët dinë ta ndajnë shapin nga sheqeri, ndaj duhet të përfitojmë nga kritikat e shëndosha dhe nga mendimet që jepen për të forcuar rolin e opozitës dhe të Partisë Demokratike, si partia kryesore e opozitës, për të shpërndarë sa më shumë vizionin tonë pro-perëndimor të një Shqipërie të çliruar nga krimi, ku politika është e çliruar nga krimi dhe nga oligarkët, ku ky model politik, që na ofron sot kjo maxhorancë, që është një fuzion, një shkrirje midis interesave të ngushta të një kaste politike me interesat e krimit dhe të një grupi oligarkësh, t’i lërë vendin një politike, ku çdo qytetar e çdo grup interesi të gjejë veten përmes një qeverisje transparente dhe që u shërben interesave të njerëzve.

Zoti Basha, pak javë më parë bëri përshtypje deklarata juaj në parlament që i parapriu një aksioni të policisë për zbulimin e 3.4 milionë eurove në makina që vinin nga jashtë. Cili ishte burimi juaj i informacionit? Dhe a mendoni se ishte gjëja e duhur për ta nxjerrë këtë të dhënë në publik?

Partia Demokratike ka një bashkëpunim të ngushtë me partnerët ndërkombëtarë, për të cilët lufta ndaj krimit të organizuar, trafiqeve të drogës dhe korrupsionit është një prioritet absolut…

Pra, ishin partnerët ndërkombëtarë, që iu njoftuan juve për këtë?

Këtë prioritet absolut e kam diskutar edhe këtu në Washington. Në konferencë ku mora pjesë, kam patur takime me përfaqësues të administratës amerikane dhe natyrisht përfaqësues të Kongresit dhe të Senatit amerikan. Problemi është i mprehtë, akut dhe një shqetësim i madh për partnerët tanë. Natyrisht, këta partnerë, të cilët veprojnë në forma dhe në mënyra të ndryshme, kur shohin që nuk ka përgjigje, apo kur shohin që nuk ka veprim sa u përket çështjeve të veçanta të luftës kundër krimit, qoftë edhe çështje të strategjisë apo edhe të operacioneve kundër krimit, kanë gjetur dhe gjejnë te opozita një partner të besueshëm për të shërbyer si një instrument më shumë presioni, në mënyrë që lufta ndaj krimit të organizuar, lufta kundër trafikut të drogës apo pastrimit të parave të drogës të intensifikohet e jo të dobësohet. Padyshim, ne kemi qenë dhe jemi partnerë të devotshëm e të besueshëm të partnerëve tanë strategjikë, SHBA-ve dhe vendeve europiane, për të cilët, siç e thashë, krimi i organizuar, pastrimi i parave të pista të krimit, trafiku i drogave të forta si heroina e kokaina, përbëjnë probleme kryesore sa i përket qeverisjes aktuale.

Kjo përgjigje mund të jetë për çdolloj pyetje. Por, pyetja ime ishte konkrete: Cili ishte burimi juaj i informacionit? A ishin partnerët e huaj apo ishte nga brenda vendit?

Burimi i informacionit nuk mund të jetë subjekt i një zbulimi mediatik. Ajo që iu them është se ne kemi një bashkëpunim shumë të fortë me partnerët tanë ndërkombëtarë dhe opozita ka kryer detyrën e saj, unë kam kryer detyrën time si kryetar i opozitës, pikërisht për të pamundësuar që një qeveri që ka humbur besimin e partnerëve në luftën kundër krimit të mos abortojë operacione të rëndësishme, siç ka qenë rasti me Maminasin apo me Toyta Yaris-in dhe paratë e drogës, që po futeshin përmes tyre.

Ju akuzuat se me këto automjete Toyta ishte i lidhur një deputet i Partisë Socialiste. Ai u kthye me akuza kundër jush për një fotografi, që ju keni bërë me vëllain e njërit prej të arrestuarve me ju në zyrën tuaj. Në ç’rrethana është bërë ajo foto?

Nuk kam asnjë kujtesë për rrethanat e fotos, sepse unë kam fotografi me mijëra qytetarë. E rëndësishme është të kuptojmë dy gjëra: e para të kuptojmë hipokrizinë e pretendimit, sepse nëse ky person, që nuk e njoh, është i dyshuar, kanë kaluar më shumë se tre javë dhe ky person mund të ishte arrestuar, mund të ishte marrë në pyetje. Por kjo nuk ka ndodhur dhe ka një hipokrizi këtu dhe një përdorim të qartë politik të një fotoje, për të cilën nuk kam asnjë informacion përtej asaj që kam bërë publike.

E dyta është standarti moral. Unë akuzohem se paskam dalë në foto me dikë, i cili dyshohet se është vëllai i disave që dyshohen se janë prapa këtyre parave. Ndërkohë që informacioni im është fare i qartë: këto para janë para të drogës të një klani të fuqishëm kriminal me qendër në Elbasan dhe numri dy i Partisë Socialiste, jo një deputet çfarëdo, është garanti i marrëveshjes për kalimin e këtyre parave përmes këtij instrumenti, makinave të sjella në Tiranë. Po kështu, për të qëndruar te standarti moral; kryeministri, vet ky person dhe shumë të tjerë janë ditë për ditë në krah të vëllait të një krimineli të dënuar droge, siç është ministri aktual i brendshëm Fatmir Xhafaj./VOA

l.h/ dita

July 12, 2018 19:32
Komento

9 Komente

 1. Arben July 12, 20:33

  sherbimet partnere kane vendosur ti plasin bombat

  sheshit, sepse ky popull kriminel, nuk e ka problem

  kokainen dhe hashashin.

  rrofte populli shqipetar, trim heroik dhe

  trafikant nderkombetar droge.

  Reply to this comment
 2. alphade July 12, 22:25

  634 kg. kokaines se Maminas,te ardhur nga Kolumbia me
  kontenierin e Cekajt, alias Kulicaj dhe Lushaj,tropojane te
  dy ,me lidhje te drejtperdrejta familjare me Sali Berishen
  dhe qe kjo sasi kokaine kap shifren 180 milion euro,si dhe kapja ne Durres e “toyotes” me 3.4 milion euro qe e
  lidhin drejtperdrejti me Lulushin e bandes mafioze pede-
  iste. Ne te dyja keto raste,ironia qendron ne faktin se Sala i Vicidolit dhe Lulushi i Tiranes keto lidhje ia atriboj-
  ne individeve konkrete te PS. : Rames dhe Balles qe rea-
  lisht nuk kane asnje lidhje,fare lidhje me keta pronare te
  kerptyre sasie parash: 180 dhe 3.4 milionshet e Eurove.
  Strategjia e kesaj bande eshte qe gjithecka qe zbulohet si
  kontrabande t’ja hedhin kundershtarit politik. Por shqipta-
  ret,sic eshte thene nuk jane dele, del si konkluzion se keto dokrra e genjeshtra shqiptaret nuk i hane. Sado qe
  Saliu te thote se 634 kg. e kokaines jane te lidhur me Olsi
  Ramen,vellain e kryeministrit nuk i ha njeri sepse Shqipe-
  ria eshte kaq e vogel sa qe cdo gje merret vesht me nje
  here se cfare lidhjesh ka nje politikan apo tjetri. S’mund
  te inagjinohet kurre qe Olsi Rama te kishte lidhje me Kuli-
  cajn qe deri dje ky Kulicaj,tropojani,zv.drejtor i policise se
  Tiranes,njeriu me besnik i Saliut,te jete i lidhur me vellain
  e K/ministrit .Do te ishte nje absurditet surrealist nje lidhje
  e tille me Olsi Ramen duke patur parasysh edhe lidhjet
  kanunore,per te cilat jo pa qellim Saliu i permend ne cdo
  interviste si vlera dalluese kanunore te kesaj zone duke
  me ju be te ditur miqve te tij krahinor qe jane kapur me
  “preshe ne dore” : Kulicaj ,Lushaj etj. qe t’i permbahen li-
  gjeve kanunore : besnikerine sepse ndryshe tradhetia con ne hakmarrje. Ne disa intervista Vicidolasi e thekson
  faktin se Ai eshte kanunor dhe si i tille zbaton ligjet e ka-
  nunit. Ky eshte nje paralajmerim ndaj te akuzuarve te
  drejperdrejte qe ata te mos e kallcojne kryemafiozin dhe
  pronarin real te kesaj shume marramendese eurosh. Pra,
  i gjithe rrjeti mafioz ne Shqiperi eshte organizuar dhe
  drejtuar nga dora vete,Sali Berisha. Ka nje 28 vjet qe
  Berisha ka punuar jo per Shqiperine dhe shqiotaret por
  per te ngritur rrjetin mafioz per bunkerizimin e familjes se
  tij. Por cdo gje ka nje fund. Ka nje prelud dhe epilog !
  Dhe epilogu i Sali Berishes dhe bandes se tij po i vjen
  fundi. Reforma ne Drejtesi dhe Vettingu po vijojne te ku-
  rorezohen me sukse,megjithe sabotimet e njepasnjishme
  te bera nga banda e Saliut nuk arriten te ta pengojne ate,
  fale edhe kembenguljes se ambasadoreve te nderuar: LU
  dhe VLLAHUTIN .,respektivisht: SHBA dhe BE-ja.

  Reply to this comment
  • intelektuali July 13, 09:12

   PO JE BERE TOTALISHT ALLOGJIK NE KOMENTET PA DOGANE O ALPHADE FANATIKU

   Po po te ishin kaq te SQUTE dhe te fuqishem Saliu me Lulin e tij sa te fitonin ne HUNDEN e Edvinit dhe te Rilindjes Autoritare Enveriste me qindra miliona euro nga trafiku i kanabisit kombetar dhe kokaines nga importi,

   atehere:

   PER CFARE NA DUHET “BUDALLI” EDI RAMA QE SI NJE BOS PUSHTETI KA LENE SALIUN DHE LULIN TE LIVADHISTE DHE TE FITOJE QINDRA MILIONE EUR NGA DROGA?

   kur:

   Gjumashi dallkauk Lulzim Basha qe nuk di se nga lidhet gamori edhe kur ishte ne pushtet, tani ne opozite

   KA “CELSAT E KASHTES” NE DORE.

   Reply to this comment
 3. Beni USA July 13, 00:00

  Pyetja ; Pse Basha paguan per lobim ne SHBA ? ka kete pergjigje; PD kerkone qe te nxjere sheshit te vertetat e tjetersuar (mashtrimeve) qe i shkojne Ushingtonit nepermjet kelyshve te Soros qe veprojne ne Shqiperi si nga qeveritaret MAVI te “Rilindjes” dhe nga disa pjestar te trupave diplomatik ne Tirane qe po ashtu kane lidhje te forta me Soros dhe punonje per interesat e tije per perfiitime mafjose dhe djallezore ne vendet IsheKomuniste dhe atyre te pa kosuliduare te botes se tret

  Reply to this comment
 4. ALBAN DEGA July 13, 02:50

  E MEGJITHATE TI LULEZIM BASHA MBETESH NJE P… MASHKULL !

  ANYWAY YOU LULEZIM BASHA REMAIN A PUSSY MAN !

  From: Alban Dega
  Date: March 19, 2017 at 04:09:24 EDT
  Portret i paautorizuar
  TI LULEZIM BASHA JE NJE P… MASHKULL !

  – Nga Alban Dega, Nju Jork

  Midis terroristit dhe rrugacit

  Pas thirrjeve tipike terroriste te liderit te opozites se shpartalluar Lulezim Basha per te permbysur nje qeveri te zgjedhur ne menyre demokratike me dhune, sot lideri i opozites nxori edhe fyrtyren e rrugacit.
  Ai perdori gjuhen e rruges kunder kryeministrit ne detyre Edi Rama dhe qeverise ne pergjithesi. Nje grusht rrugacesh e duartrokiten kryerrugacin Basha. Nuk mund e nuk mendohet se mund te ndodhe ndryshe me nje opozite ne krize identiteti, ne krize mendesie, ne krize shpartallimi te plote nga vetvetja, ne krize alternativash e projektesh per ndreqjen e vetvetes se pari.
  Vete rruga e cadres qe kane zgjedhur eshte deshmia me e qarte e me plote e kesaj krize totale qe lindi nga kriza e vetvetes dhe e coi Shqiperine nga kriza ne krize deri ne gremine te plote ne cdo fushe e qelize te jetes politike, ekonomiko- financiare, sociale, arsimore, kulturoe, shkencore, shendetesore…
  Nuk ka shenje e simbol me te qarte te kesaj autokrize se gjuha e rruges e liderit te saj Lulezim Basha dhe kryeliderit Sali Berisha.
  Hedhja nga thirrjet lenino- staliniste per permbysje me dhune te nje qeverie demokratike te zgjedhur me vote plebishitare nga nje popull i tere ne kohe paqeje, nga gjuha e te fortit dhe e garipit se Edi Rama e Fatmir Xhafa “duhet te kaloje mbi trupat tane” tek gjuha e rrugacit duke e quajtur jo vetem liderin e mazhorances por krejt ate si “sojsez, i pafytyre …” e epitete te tjera tipike rrugacesh.
  Nuk pritet gjuhe tjeter pervecse ajo e rruges ne nje cader qe ka bllokuar rruget e kryeqytetit dhe dyert e Qeverise, Kuvendit Popullor, dy organizmave kryesore e jetike te nje Republike Parlamentare.
  Vete cjerrjet e zerit, vete thirrjet tipike terroriste, vete gjuha e rruges dhe garipit, te fortit gjithnje me ze te shtjerrur apo mekur flasin per nje gjendje psiko- motore te coroditur deri edhe skizofrenike te Berisha- Bashes !

  Nga “Bande Gangsteresh” e Mafia jashte kontrollit ” ne. ….

  Pse !? Sepse tek Reforma ne Drejtesi dhe sidomos tek shpirti i saj Vetingu Korporata e Krimit te Organizuar Shteteror e Partiak te PDSH-se dhe Sali Berishes shikojne fundin e sundimit te tyre dhe ndeshkimin e pandeshkueshmerise se vetvdhene nga kjo korporate, nga kjo ” Cete Gangsteresh” sipas ” The Times” e “Indipendent” te Londres, te “kesaj Mafia qe ka dale krejt jashte kontrollit” sipas ” The New York Times”.
  Si Berisha dhe Basha edhe telallet dhe zhurmuesit e tyre politike e financiare, mediatike e mafioze nderkombetare kane pafytyresine ti drejtohen popullit e te flasin ne emer te tij, Pse !?
  Populli e ka dhene veriiktin e tij, Vendimi ne emer te popullit u dha pese here rradhazi.
  Populli me armen e tij kryesore dhe te vetme, voten e lire i ndeshkoi ashper dhe qarte politikisht dhe juridikisht Sali Berishen e krejt Korporaten e tij te krimit te organizuar e shteteror me nje shumice gati absolute me 23 qershor 2013 dhe me 21 qershor 2015, ne zgjedhjet lokale te parakoheshme te Dibres dhe Ersekes.
  Ate vendim qe e rrenoi korrupsioni dhe impuniteti i dhene vetvetes nepermjet nje drejtesie te sterkorruptuar pikerisht nga politika ala Luigji i 14-te i Sali Berishes, nga gjyqtare e prokurore me kontrate krimi me korporaten e tij e lexoi dhe vulosi me voten e tij plebishitare vete populli.
  Mbi 95 per qind e shqiptarevee perkrahin Reformen ne Drejtesi dhe ligjet e saj me Vetingun si ballin e saj.
  Eshte nje perputhje absolute midis perkrahjes popullore per aleatet tane strategjike SHBA- BE dhe perkrahjen e kesaj Reforme jetike per shqiptaret e Shqiperine!
  Pse !? Sepse aspirata e shqiptareve si popull e si komb ne te gjitha hapesirat shqiptare ishte ” E duam Shqiperine si e gjithe Evropa!” “E duam Shqiperine si Amerika demokratike”
  Keto aspirata ua vodhi bashke me votat jo nje por dhjetra here, keto aspirata bashke me vete Shqiperine ua vodhi dhe plackiti Sali Berisha dhe “banda e tij e gangstereve”.
  Nga “Bande Gangsteresh” e “kjo Mafia krej jashte kontrollit ” gjate mandatit te dyte te Berishes ajo u kthye ne nje Korporate te Krimit te Organizuar Shteteror dhe Partiak te PD-se ne sherbim te klanit familiar she politik te ketij sundimtari, e despoti te korruptuar. Si qeveria dhe PD-ja si shtylla e saj u kthyen ne nje garde pretoriane, ne nje repart ushtarak te familjes bio- politike te Sali Berishes.

  Korporate krimi te organizuar ne cdo hap !

  Gerdeci, CEZ, ARMO, Interkoneksioni me Kosoven, ngjyrosja e naftes… Monopoli i ilaceve, Universitetet e Plepave dhe Akademite e Domosdoves, cdo tender me peshe kalonte nga duart e Gites, Xenit, Jamserbit… me ” bonuse sukesi” te garantuar nga babai kryeminister dhe sejmenet e tij mercenare dhe sherbetore jo vetem te familjes kryeministrore por edhe te mafiozeve ala Nue Kalaj, ala Damir Fazlici, ala Taci, ala dreqi e i biri. qe tallnin sumen me ministrat e tij.
  Vetem me tenderin e naftes Shqiperia i humbi 650 milione euro qe ofroi nje kompani kineze me garanci nga qeveria e superfuqise ekonomiko-financiare e teknologjike boterore , Kines. Ne vend te saj fitoi nje sharlatan e gaztor i familjes, nje mashtrues ala Sude e ala Gjalica, ala Alimucaj e ala Gjenerali Taci Oil !
  E as Sali Berisha e as kelyshi i tij Bode nuk kishin bere asnje verifikim , nuk kishin asnje garanci nga bankat fantazme te sharlatanit Taci me kete pasuri strategjike shqiptare pa llogaritur edhe te pakten 250 milione te tjere nga TVSH-ja , prodhimi i munguar, fitimi i humbur, punesimi i qindra mijera shqiptareve.
  Vetem nga pazaret Argita- Basha- Fazlic Shqiperia humbi reth 150 milione euro investim te nje biznesmeni pakistanez!
  Vetem nga CEZ-i i Xenit Shqiperia i ka humbur ne total rreth 1 miliarde dollare amerikane !
  Vetem nga Interkoneksioni energjitik me Kosoven te dyja i humbin rreth 50 milione euro ne vit X 9 barazi me 450 milione euro per shkak te pazarlleqeve korruptive te Xenit me dajet e tij serbe.
  Vetem maja e ajzbergut te korrupsionit masiv qe p[reku dhe rrenoi cdo fushe te ekonomise, financave, investimeve te huaja etj. etj.

  Mafia italiane me e ndershme se mafia berishiane !

  Pas disa sharlataneve amerikane, gjermane, dje Basha dhe Korporata berishiane e Krimit te Organizuar sollen ne cadren e saj edhe ish- senatorin italian Di Bagio’ i akuzuar per pervetesimin e rreth 2.5 milione eurove nga fondet per pensionet dhe ceshtje sociale per te moshuar duke ringjallur te vdekurit, njesoj sic vepronte Berisha e korporata me listat e zgjedhjeve apo ndihmat sociale. me legalizimet qe fakirave shqiptare u duhej te paguanin mijera euro apo dollare, etj. etj.
  Sidoqofte De Biagio eshte mbi njemije here me i ndershem se vete Basha. Ai kishte perfituar vetem 450 mije euro.
  Basha dhe lukunia e hajnave te Berishes vodhen mbi 600 milione euro vetem ne Autostraden e Kombit. Jo vetem kaq Basha u gradua nga kapobandoja si Minister i Jashtem, Minister i Brendshem, kreyeminister i Republikes se Lazaratit, zevendeskrye-ekzekutor i 21 janarit 2011, kryebashkiak i Tiranes me votat e vjedhura te 6 majit 2011 dhe te kryekoministit fanatik enverist Hysni Milloshi.
  E ka goje e leshon be e rrufe kunder Fatmir Xhafajt, nja nga djemte, politikanet, juristet shermbullore shqiptare qe ne rini e deri ne ditet e sotme…
  Pse gjithe ky duf e zjarrmi psikopatike e kukulles se Berishes, Basha dhe vete Sales me qytetare dixhital deri edhe nga Gjermania! Qytetari dixhital Sala i shkruan qytetarit banal Berisha !
  Se pari se Fatmir Xhafa eshte nje autoret dhe regjizoret juridike te Reformes ne Drejtesi dhe te Ligjit te Vetingut, qe i tmerron, i cakerdis , po i cmend subjektet dhe objektet kryesore te saj, Korporaten e Krimit te Organizuar shteteror, familjar, politik te Sali Berishes dhe Lulezim Bashes,

  Kryekusare e vrastare

  Si njeri edhe tjetri jane kryekriminelet, kryekusaret, kryeekzekutoret e krimit te organizuar shteteror, te denje per Hagen, ku me spiunimet e tyre per llogari e ne dobi te UDB-es serbe, RIA-s putiniste te liderve te luftetareve te lirise se Kosoves Fatmir Limaj, Ramush Haradinaj, etj,,, etj,
  Per te fituar pike tek ata por edhe te Amerikanet Lulezim Basha sajoi e trilloi edhe Shtepine e Verdhe duke i vene nje vule turpi te falsifikuar Shqiperise e shqiptareve si komb.
  Ky hor styerhori i kryehorit dhe Mareshallit te Beogradit dhe Moskes , te UDB-es e KGB-se- RIA-s sovjeto- putiniste, Sali Berishes, ky burrec i pa burre qe i shtjerret ( meket ) zeri si grave llafazane sa here flet, ky i pafytyre pa dine e iman e mashtrues i pacipe, ky dhjeracak qe mbylli dosjen e kusarise se kombit me procedure, rapport mjekesor te rreme dhe me ndihmen e gjykatesve e prokuroreve te sterkorruptuar ala Zagarnjori e Gjin Gjoni, ala Adriatik Palla e plehrat si ata te antidrejtesise Salehiane, na ben edhe trimin edhe te fortin, edhe garipin edhe Matrazovin. ndersa pshurret e mbush poturet sa here i kujtohet Vetingu e Reforma ne Drejtesi. qe me siiguri do te rihapin aferat e tij njera me kriminale se tjetra si Autostrada plackitese dhe Otrantoja atdheshiitese, masakra e 21 janarit 2011 e dhjetra megakrime te tjera te kesaj KORPORATE TE KRIMIT TE ORGANIZUAR TE KRIMIT SHTETEROR E PARTIAK, te partise me te inkriminuar e politikaneve me kryekriminele ne historine e Shqipersie.
  Pas vendimit politik ne emer te tij qe dha vete populli shqiptar me voten e tij te lire plebishitare te 23 qershorit 2013, 21 qershorit 2015, te Dibres dhe Ersekes tani po bien kamanat e vendimit te drejtsise e shtetit ligjor ne emer te asaj vote dhe te vete popullit kunder ketyre kryekrimineleve qe rrine nate e dite duke u rene tupanave te ” dekriminalizimit” dhe ndershmerise ne emer te popullit qe i ka ndeshkuar ne menyren me te fuqishme.

  “Tanket” Vetingut dhe lemeria e hajnave te Saladinit !

  Eshte pesha e ketyre krimeve , korrupsioni, kusarie, plackitje, eshte lemeria e Reformes ne Drejtesi dhe e Vetingut, e jo e kaluara e Fatmir Xhafajt apo Edi Rames, Ilir Metes apo Petrit Vasilit… aresyeja e tmerrit dhe fobise paranojake te Sali Berishes dhe Lulezim Bashes qe i shikojne ato si tanke te renda qe po u afrohen perdite e me shume e qe do ti shkelin me zinxhiret e tyre.
  Eshte pshurrja e dhjerosja prej tyre qe e ben aq paranojak Lulezim Bashen e Korporaten e tyre te krimit te organizuar shteteror e partiak sa te deklaroje se Fatmir Xhafaj “duhet te kaloje mbi tru pat” e ketyre banditeve e kryekrimineleve dhe u jep ultimatume jo vetem qeverise se zgjedhur ne menyre demokratike, por edhe te urdheroje presidentin e zgjedhur me vota te shit-blera Bujar Nishani qe te mos dekretoje Fatmir Xhafen si minister te Brendshem. Dhe kapterri Nishani ne fundin e palavdishem te mandatit te tij ashtu po vepron e po vonon… Ai nuk e ben as shurren pa ia shkelur syrin Berisha !
  Keto jane ligjet e xhungles se Korporates se Krimit te Ogranizuar Shteteror e Partiak!
  Pse!? Sepse tek Fatmir Xhafa shikojne simbolin e Reformes ne Drejtesi e Vetingun qe ky sherbetor me kontrate te perkohshme i Berishes dhe bandes se tij jane gati tu shtrihen poshte zinxhireve te fantazise se cmendur te tyre per ti bllokuar e mos lene te kalojne !
  Ndaj ai ben jo vetem terroristin ala ISIS, e guerilasit Kastro- Chegevara, jo vetem Matrazovin, por edhe Kryeministrin e Presidentin, Shefin e Personelit dhe bllokuesin qe emeron e shkarkon ke te doje e kur t’ja doje qejfi si Ajatollah Khomeini i Gazidede Berishes
  Mbi te gjitha arma e mjeti i tij kryesor per demokraci e politike, per Republiken e Re eshte diktati e Ultimatumi, urdheri suprem e stili liderit suprem Sali Berishe Khomeini… Envero- Stalinisti, stili Lala Kros o Lala Kros vet shkruan e vet vulos!

  As Kastro e as Matrazov… nje p… mashkull !

  Larg qofte ! Jane teper 16 vjet te kesisoj sundimi! Shqiptareve u ka ardhe ne maje te hundes me nje Sali Kadaf qe e flaken me perbuzje e ne menyre plebishitare ne koshin e despoteve dhe atdheshitesve !
  Aq me pak mund te pranojne nje sozi te tij qe ka vulen e kontributin e zi ne cdo krim e zezone qe Sali Karaxhici shqiptar u ka bere popullit e shtetit shqiptar, mbare kombit.
  Ndaj mos na bej as diktatorin ultimatumdhenes e as Matrazovin!
  Nje pshurran nga frika nuk mund te jete e as nuk mund te behet kurre as Kastro e as Matrazov e aq me pak kryeminister i nje populli krenar e trim si shqiptaret!
  Te keshilloj vellazerisht qe te vizitohesh tek psikiatri…
  Psikologu eshte per faza shume me te lehta te skizofrenise tende dhjeracake!

  E vetmja gje qe humbni jane parate e… e vjedhura shqiptareve

  Ti e me fort bosi jot Berisha keni frike, tmerr, lemeri nga hija e krimeve pa fund te Korporates suaj te Krimit te organizuar shteteror e partiak ne sherbim te klanit tuaj familjar e politik po aq kriminal sa edhe ju! Ndaj lehni si qente nen driten e henes ndaj hijes suaj… U ka hy frika ne palce!
  Nuk keni asgje per te humbur pervec parave dhe pasurive, tokave dhe pronave, gjakut e djerses qe u kini grabitur e tjetersuar shqiptareve!
  Nuk jane para djerse! Jane para hajnie e kusarie, vrasjeje e krimi!
  Jane para krimi e vrasjesh te shqiptareve dhe te Shqiperise !
  Dorezojuni Drejtesise e ligjit! U ulet me nje te treten masa e denimit te garantuar!
  Para se te kerkoni dekriminalizimin e te tjereve… dekriminalizoni veten fillimisht!
  Mos e bej si gjyshi jot hoxhe: beni cfare them une … e Mos beni cfare bej une!
  Sheroje veten Doktor Berisha! Edhe Lulin e Co…
  Ne dac lexoje Corporation ne dac Company ! Jane njesoj !
  Kurse ti Lul mos na bej as Kastron e as Matrazovin .
  Nuk je as njeri e as tjetri …. Ti je thjesht nje frikacak i pshurrun!
  Shkurt ti Lulezim Basha je nje p… mashkull !

  Reply to this comment
  • Beni USA July 13, 15:28

   Akoma vazhdon te hungellish nga Bruklin apo Bronxi ti Hihena e qelbur HAMDI (alban) DEGA, ti plere e qelbur Komuniste, ish Çeri i Mehmet Elezit ne ish Komitetin e Rinis te PPSH

   Reply to this comment
 5. Alban July 13, 02:52

  From: Alban Dega
  Date: February 19, 2017 at 3:58:52 PM EDT

  LUL SALI I NENES…
  KE TE QAJE ME PARE !?

  – Nga Alban Dega. Nju Jork

  Lul Sali nenes
  Ke te qaj me pare
  Lul Xen Gerdecin !?
  A cadren e care!?
  Mushamaja grisur
  I kercasin trare
  Themelet i tunden
  Mbi gjak te pathare!
  Kulmin ne Gerdec
  Rrenjet 21 janar !
  Banda ne panik
  Duart me gjak lare
  Zeri u eshte cjerre
  Mbi te hapur varre!
  Kurr nuk ka mbetur
  Gjak i dlire pa marre!
  Ameriken kunder
  E Evropen mbare
  Nuk po u ngelet askush
  As per tu qare !
  Cadra juaj e krimit
  Po u behet varre!

  Reply to this comment
 6. Arber I July 13, 06:07

  “Peshku i9 Madh” Lul Basha di te rreshqase bukur ne Shqiperi por jo ne SHBA.

  Reply to this comment
 7. intelektuali July 13, 10:52

  PO JE BERE TOTALISHT ALLOGJIK NE KOMENTET PA DOGANE O ALPHADE FANATIKU

  Po po te ishin kaq te SQUTE dhe te fuqishem Saliu me Lulin e tij sa te fitonin ne HUNDEN e Edvinit dhe te Rilindjes Autoritare Enveriste me qindra miliona euro nga trafiku i kanabisit kombetar dhe kokaines nga importi,

  atehere:

  PER CFARE NA DUHET “BUDALLI” EDI RAMA QE SI NJE BOS PUSHTETI KA LENE SALIUN DHE LULIN TE LIVADHISTE DHE TE FITOJE QINDRA MILIONE EUR NGA DROGA?

  kur:

  Gjumashi dallkauk Lulzim Basha qe nuk di se nga lidhet gamori edhe kur ishte ne pushtet, tani ne opozite

  KA “CELSAT E KASHTES” NE DORE.

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

mersin escort mersin bayan escort konya escort eskişehir escort

Njoftim

Njoftim