Xhufi: Janullatos, njeri pa integritet dhe shkak konflikti mes Shqipërisë e Greqisë

Xhevdet Shehu (INTERVISTE) January 1, 2018 13:29

Xhufi: Janullatos, njeri pa integritet dhe shkak konflikti mes Shqipërisë e Greqisë

Ndërsa vazhdojnë polemikat për Shën Kozmain dhe kremtimin e 300 vjetorit të lindjes së tij nga Anastas Janullatos, Prof. Pëllumb Xhufi në këtë intervistë për gazetën ‘DITA’ ku edhe filloi debati argumenton edhe njëherë se Kozma Etoli ishte një misionar grek kundër gjuhës shqipe dhe shkollave shqipe. Me këtë rast, Prof. Xhufi u përgjigjet kontestuesve të tij grekë, si ish-deputetit të Janinës Pantoulas. Interesant është argumenti i historianit Xhufi që në gjithë këtë histori, kryepeshkopi Janullatos po përdoret nga grekët si një tjetër casus belli kundër Shqipërisë dhe pse ai e ka humbur integritetin e vet, është bërë një element konflikti, dhe jo paqeje, në marrëdhëniet mes dy vendeve.

 

Profesor, ka rreth dy javë që vazhdon një polemikë lidhur me festimin e 300 vjetorit të lindjes së Shën Kozmait. A ia vlente gjithë ky debat?

Nga këndvështrimi i një historiani, por përgjithësisht edhe nga këndvështrimi i një intelektuali, çdo debat që i ndihmon daljes në dritë të së vërtetës, ia vlen të bëhet. Përsa më përket mua, “hyrja” në debatin mbi Kozma Etolin nuk është aspak “i motivuar politikisht” dhe nuk lidhet aspak me 300-vjetorin e tij, që u kremtua nga kreu i KOASH-it në 24 gusht të këtij viti. Kurioziteti shkencor më ka shtyrë drejt studimit të kësaj figure dhe për të kam shkruar një artikull të gjatë që në vitin 1995, të botuar në gazetën “Dita Informacion”, pasuar më vonë nga një studim shkencor, botuar po atë vit, dhe një tjetër studim më të thelluar në vitin 2006. Ndërkohë, gjatë hulumtimeve për qëllime të tjera në arkivat e huaja, jam njohur me një mori dokumentash të panjohura e të pashfrytëzuara për Kozma Etolin dhe një vlerësim paraprak të këtij dokumentacioni e bëra me një shkrim të botuar para pak ditësh në “Gazetën Shqiptare”. Ky material i ri ka bërë që të “shkundet” edhe ndonjë mendim i imi i hedhur në vitin e largët 1995 mbi Kozma Etolin, si p.sh. ai që lidhet me vlerësimin e tij si një “murg gjysëmanalfabet”. Në fakt, nga kjo distancë kohore, më rezulton se Kozma Etoli ishte një klerik mjaft i shkolluar e i sofistikuar. Ky korrigjim historik ishte i nevojshëm të bëhej, pavarësisht se nuk ndikon në dobësimin e konkluzioneve të mija të mëparshme, përkundrazi.

 

Ndër më të sulmuarit në këtë debat nga ana e Kishës keni qenë ju, pasi sipas disa ithtarëve të Kozmait, ju kini hedhur baltë mbi një shenjt. Më i ashpri në këtë qëndrim ka qenë Mihail Kr. Pantoulas, filolog – hulumtues, ish-Deputet i Janinës, ish-Kryetar i Komitetit të Miqësisë së Parlamentit Helenik me Parlamentin Shqiptar, ish-Sekretar i Përgjithshëm i Konferencës Ndërparlamentare të Orthodhoksisë. Si jeni ndier kur lexuat replikën e tij?

Nuk e fsheh, në këtë titullaturë të tejzgjatur të z.Pantoulas, e kam të vështirë të kuptoj se ku fillojnë e ku mbarojnë filologu, politikani e besimtari ortodoks. Gjithsesi, dua të besoj se, si ish-Kryetar i Komitetit të Miqësisë së Parlamentit grek me Parlamentin shqiptar, z. Mihal Pantoulas e ka shfrytëzuar autoritetin dhe rolin e tij të rëndësishëm në funksion të forcimit të lidhjeve dhe të miqësisë mes dy popujve tanë. Në raport me këtë qëllim fisnik, debati apo edhe përplasjet tona politiko-akademike, kanë një vlerë fare relative. Gjithsesi, nuk mund të rri pa i thënë dy fjalë lidhur me polemikën e tij, botuar në gazetën “Dita”. Së pari, cilësimet e tij ndaj meje, si “vjedhës” e “mashtrues”, nuk i bëjnë nder një zotërie me karrierë e me tituj kilometrikë, ndaj bën mirë t’i fusë në xhep. Përtej kësaj, z.Pantoulas pretendon se qasja ime ndaj figurës së Kozma Etolit është tendencioze dhe e gabuar, pasi në trajtimin e tij jam nisur nga paragjykimi për ta “zhveshur nga mbulesa mitologjike”, me të cilin e kanë mbuluar rrëfimet popullore, kronikat kishtare dhe instrumentalizimet politike. Sigurisht, unë i kisha të gjitha elementët për të dyshuar se figura e Kozmait ishte ngritur më tepër mbi bazën e miteve, se të fakteve historike. Po kujtoj këtu vetëm njërin nga këta elementë, atë që ka të bëjë me idenë e përhapur gjerësisht në Shqipëri, lidhur me kinse hapjen e shkollave shqipe nga ana e Kozma Etolit. Jo vetëm kjo nuk rezulton nga shqyrtimi i materialit dokumentar, por përkundrazi, në një nga predikimet e tij më të njohura e më të cituara nga vetë historiografia greke (që, ndoshta padashur i ka “shpëtuar” vëmendjes së z. Pantoulas), Kozmai u kërkon banorëve të Epirit të hiqnin dorë nga përdorimi i gjuhës shqipe, si në kishë ashtu edhe në shtëpi, duke u premtuar faljen e mëkateve besimtarëve që do e dëgjonin fjalën e tij e nuk do flisnin më në shqip. Nëse z. Pantoulas nuk më beson mua, i rekomandoj të lexojë autorët grekë S. Papakyriakou, A. Giolas e plot të tjerë, të cilët unë i citoj me bollëk e pa i shtrembëruar aspak në punimet e mija. Ose, sa për të gjithë, le të lexojë një kolegen e tij filologe, Prof. A.Konstantakopoulos të Universitetit të Janinës, nga ku e kam marrë ad litteram citimin në fjalë (A. Konstantakopoulos, Ellenike glossa sta Balkania 1750-1850, Janinë 1988). Ja pra, kështu bie miti e Shën Kozmait që hap shkolla shqipe, dhe ngrihet profili real i murgut Kozma si kundërshtar i gjuhës shqipe dhe promovues i shkollës dhe i gjuhës greke. Në fund të fundit, ç’ka këtu për t’u skandalizuar? Kozma Etoli nuk bën asgjë më shumë a më pak, nga ajo që bënte pas një shekulli vetë Ministria e Arsimit e Greqisë, e cila, në vitin 1882, shtypte në Athinë një rregullore të posaçme për shkollën greke të fshatit shqiptar Nivan (Zagori), në të cilën u ndalohej rreptësisht nxënësve të asaj shkolle përdorimi i gjuhës shqipe, si në shkollë, ashtu edhe në shtëpi.

Një mit i rremë është, sipas nesh, edhe ai sipas të cilit Kozmai erdhi në Shqipëri me “frymëzimin hyjnor” për të ndalur procesin e islamizimit. Sigurisht, Kozmai ishte klerik, dhe si i tillë, kudo ku shkonte mbante meshë dhe përcillte fjalën e Zotit. Por kjo nuk mund të na shtyjë, të paktën neve historianëve laikë, të injorojmë dokumente të shumta arkivore, nga të cilat rezulton se Kozmai u përcillte besimtarëve fjalë “me dy kuptime”, shpesh herë me “përmbajtje të qartë politike” dhe se gjatë udhëtimit të tij në zotërimet veneciane, siç ishte qyteti i Pargës, ai shoqërohej nga turma të armatosura. Kështjellari venecian i Pargës dyshoi me atë rast se Kozmai ishte pjesë e një projekti të Portës e të dinjitarëve osmanë të Çamërisë, të cilët donin që gjatë predikimeve të Kozmait të shkaktonin trazira me njerëzit e armatosur të tyre, dhe kështu të realizonin ëndrrën e vjetër të pushtimit të Pargës. Interesante janë edhe të dhënat e reja që flasin për një angazhim të madh të Kozmait për të nxitur popullsinë ortodokse të trevave të jugut të emigronte në Akuilea të Italisë, aso kohe zotërim i Perandorisë Austro-Hungareze. Maria Tereza e Austro-Hungarisë, në marrëveshje me Patrikanën dhe me Portën, kishte pranuar që në Akuilea të krijohej një koloni e madhe me popullsi ortodokse të ardhura nga Epiri dhe në funksion të saj të rikrijohej edhe Patriarkati i dikurshëm bizantin i Akuilesë. Ne kemi treguar se vetë Kozma Etoli ishte i interesuar për këtë projekt, pasi shpresonte të vihej në krye të selisë së re peshkopale të Akuilesë (Maria Tereza kishte caktuar një pagë mujore prej 1500 asprash për peshkopin e ardhshëm ortodoks të Akuileas). Por ky angazhim i fundit “politik” (dokumentet veneciane e cilësojnë pikërisht kështu) e bëri atë përfundimisht armik të Venedikut, i cili nuk mund të lejonte që pranë Venecies të ngrihej një bazë e rrezikshme e sponsorizuar nga kundërshtarët e saj, Austro-Hungaria, Porta e Lartë dhe Patrikana e Stambollit. Kjo është edhe arsyeja e fundit, që e bindi Senatin e Venedikut të organizojë vrasjen e Kozma Etolit.

Sa për pohimin që Kozma Etoli erdhi në Shqipëri me ferman të Sulltanit dhe me mandat të Patrikut të Stambollit dhe se misioni i tij, krahas ndalimit të gjuhës shqipe dhe promovimit të asaj greke, synonte edhe qetësimin e popullsive kryengritëse shqiptare, këtë unë jam i fundit që e them. Dhe nëse unë jam përsëri i pabesueshëm, z. Pantoulas mund të lexojë historianët grekë, Zotos-Molossos dhe K. Sardeles (Agios Kosmas Aitolos kai Vorios Epeiros,Athinë, 1988, f. 512).

Të gjitha sa u mundova të them fare shkurt, i kam shtjelluar në shkrimin tim të fundit për Kozma Etolin, të botuar në “Gazetën Shqiptare”, datë 27 gusht 2014. Aty, skeptikët e shumtë mund të gjejnë edhe faksimilet e disa prej dokumenteve të panjohura, ku është bazuar ai shkrim. Dhe këtu përfundon edhe polemika ime me z.Pantoulas: misioni i historianit është ta ndajë të vërtetën nga mitet, qoftë edhe kur mitet “adhurohen” nga populli, siç thotë ai. Do të desha, me këtë rast, t’i kujtoj atij rastin e Hilarion Ruvaracit. Ky murg serb, dijetar i madh, ishte i pari që në shek. XIX hodhi poshtë mitet serbe për Kosovën, duke konkluduar se ato ishin gatuar në manastiret serbe nga murgjër fanatikë e injorantë. E pra, ky murg konsiderohet babai i historiografisë moderne serbe. Thënë kjo, nuk mund të mos shpreh zhgënjimin, që një person laik dhe i nderuar, si z.Pantoulas, nuk arrin të ndajë mitin nga historia dhe mundohet të më përgënjeshtrojë duke shpalosur arsenalin e njohur të rrëfenjave popullore apo kishtare apo, ç’është më e rëndë, duke përdorur ndaj meje fjalorin e pistë pagan.

Xhufi1-1024x576

Po atyre që ju kritikojnë nëpër blogjet online të gazetave, si do t’u përgjigjeshit?

Artikuj të përzgjedhur gazetash janë për mua kufiri nec ultrai shfrytëzimit të kapaciteteve elektronike. Nuk lexoj kurrë komentet. Veç të tjerash, më duhet të ruaj edhe sytë për të lexuar librat dhe dokumentet e vjetra, që janë objekti im kryesor i punës. Por, edhe për këtë problem, si për çdo çështje tjetër të historisë, dëgjoj e lexoj me shumë vëmendje fjalët e punët e kolegëve historianë, qofshin këta shqiptarë apo të huaj.

Ndërkaq, në këtë histori u përfshi dhe një gazetë autoritare greke si Kathimerini. Në atë gazetë dy ditë më parë, shkrimi fillonte me këtë frazë: Kryepeshkopi i Shqipërisë Anastas ndodhet në zemër të një “lufte të pistë”, të motivuar nga qarqet ekstreme nacionaliste dhe islamike. Sa e vërtetë është kjo që thotë Kathimerini?

Për t’i kthyer kusurin gazetës “Kathimerini”, po them edhe unë se me z. Janullatos në krye të KOASH-it, qarqet nacionaliste greke dhe “Agimit të Artë” paskan sajuar edhe një tjetër casus belli kundër Shqipërisë, përveç Ligjit të njohur të Luftës, që mbahet me pahir në fuqi. Në fakt, politika e Athinës e ka trajtuar kreun e KOASH-it si një lloj “guvernatori” grek të kishës shqiptare. Si i tillë, ai është “lulja mos më prek” në marrëdhëniet greko-shqiptare dhe kushdo që guxon të shprehë ndonjë kritikë ndaj tij, duhet ta dijë se do përplaset me zemërimin e Greqisë së politikanëve, gazetarëve dhe klerikëve. Qëkurse ish-Kryeministri Micotaqis i bëri presion ish-Presidentit shqiptar Alia (e më tej Berishës), më 1991, për të pranuar diktatin e tij dhe për të vënë në krye të KOASH-it z.Anastas Janullatos, ky i fundit e ka humbur integritetin e vet, është bërë një element konflikti, dhe jo paqeje, në marrëdhëniet mes dy vendeve. Kryepeshkopi është pasqyrë e një mëkati fillestar, është zgjedhur në atë post nën presionin politik të një shteti të huaj. Edhe nga vetë pikëpamja e së drejtës kanonike, zgjedhja e tij nuk ishte korrekte. Por, përpos kësaj, Hirësia e tij në këta 25 vjet ka pasur të gjithë kohën e nevojshme për të ndërtuar një raport miqësor me shqiptarët, ortodoksë e jo ortodoksë. Përkundrazi, karriera e tij tashmë e gjatë në krye të KOASH-it është shënjuar nga incidente, që kanë prekur keq ndjeshmëritë e shqiptarëve. Të gjithë e dinë implikimin e tij personal në skandalin e turpshëm të eshtrave të Kosinës, solidarizimin me pozicionet më ekstreme të nacionalizmit serb mbi luftën në Kosovë. Të gjithëve u kujtohen deklaratat e tij mbi “konfliktin etnik” që, sipas tij, rrezikonte të shpërthente në Shqipëri pas incidentit me të ndjerin Guma, deklarata të bëra vetëtimthi, pa pritur as vlerësimet paraprake të organeve të policisë e të prokurorisë. Ne të gjithë jemi dëshmitarë të gjuhës së intolerancës e të urrejtjes që vetë Hirësia e tij përdor ndaj atyre që e kritikojnë, të cilët pa u vonuar i quan “komunistë”, “ateistë”, “armiq të ortodoksisë”. Epitete të tilla nuk dëgjohen e nuk duhet të dëgjohen nga goja e një kleriku të lartë që pretendon se sjell fjalën e Jezu Krishtit. E pra, në një shoqëri demokratike veprojnë ligje të tjera, ligjet e fjalës së lirë e të mendimit ndryshe, dhe z.Janullatos duhet ta dijë mirë se asaj nuk mund t’i imponohen dogmatizmi dhe bindja e verbër, që karakterizojnë mjedisin e tij kulturor. Ai meriton gjithë respektin e duhur për postin që ka në KOASH, por ai nuk është perëndi e nuk mund të jetë i paprekshëm, aq më shumë nuk mund të jetë një monument që ruhet nga shteti grek. Për rolin që ka marrë përsipër, ai duhet të mësohet të njohë më mirë shqiptarët (mundësisht, edhe gjuhën shqipe), të respektojë historinë, kulturën dhe ndjenjat e tyre. Dhe nëse ne që shprehim ndonjë pakënaqësi ndaj tij jemi, siç na thuhet, agjentë provokatorë apo zbatues axhendash komunisto-ateiste apo islamo-çifute, Hirësia e Tij le të përdorë virtytin e heshtjes, që shqiptarët e çmojnë shumë.

Profesor, vazhdimisht e vazhdimisht këtu në Shqipëri theksohet harmonia fetare. Mos këto kritika kundër Shën Kozmait dhe Hirësisë së tij Janullatos, e prishin këtë harmoni?

Shikoni, harmonia fetare është pjesë e ADN-së shqiptare, është vepër e mrekullueshme e tyre. Historia na mëson se klerikët e huaj ndonjëherë kanë ditur ta çmojnë e ta respektojnë këtë virtyt, duke lënë emër të mirë mes shqiptarëve. Por shumë herë e kanë shkelur me këmbë. Nëse do të ishte ndryshe, nuk do të kishte arsye përse Fan Noli të luftonte për një Kishë autoqefale, nuk do të kishte arsye përse klerikë të tjerë të shumtë ortodoksë, katolikë apo myslimanë u përplasën me qendrat respektive fetare në emër të një besimi, që ushqente dashurinë me njeri-tjetrin, dhe jo ndarjet që emisarë të huaj luftonin t’i mbillnin në emër të axhendave antishqiptare.

Botuar nga DITA, 03 shtator 2014

 

Xhevdet Shehu (INTERVISTE) January 1, 2018 13:29
Komento

187 Komente

 1. Une September 3, 09:44

  Po o Xhuf ashtu eshte, po kujt ia thua, injoranteve e qorrave?

  Reply to this comment
  • Eliseu September 3, 17:48

   Qe Janullatosi eshte e keqja me e madhe qe i ka ndodhur KOASH, kjo jo vetem qe duket sot, por pasojat e ketij instalimi grek te gatuar ne analet diplomatiko-kishtare greke, dhe konkretisht ne zyren e ceshtjeve kishtare E2 te MPj te Greqise do t’i jape efektet e saj afatgjata me vone.

   Pyetja eshte shume e thjeshte: Cili eshet burimi i miliona eurove te investuara nga Kisha Ortodokse, dhe cfare leshimesh apo marreveshjesh te erreta do t’i duhej te bente Anastasios qe te meritonte levrimin e keyre fondeve publike greke?

   Sigurisht, per te mos folur per ushtrine e agjenteve greke te EYP-it, qe kane vershuar e po kryejne aktivitetin e tyre, nen koperturen e misionareve fetare. Por gjerat do te zbulohen e me shume dokumente kompromentuese do dalin ne drite. Njerin e kemi ne dore, ate qe liston zonjat greke qe kryesojne institucionet kishtare me fitimprurese ne Shqiperi dhe varesine e tyre nga MPJ te Greqise…

   Reply to this comment
   • Arben Metani October 20, 11:44

    Zoti, (Zonja) Eliseu duke ju falenderuar per komentin do t’ju lutesha te informonit lexuesin me shume per institucjonet fetare me fitimprurese ne Shqiperi dhe zonjat qe e drejtojne.

    Reply to this comment
  • Moka September 4, 21:42

   Xhufi eshte njeri pa rendesi edhe e vuri re qe kjo historia e kryepiskopit shet keshtu vendosi te behet vip, diamantit po ti hedhesh balte diamant ngelet ju ja shtoni kurorat kryepiskopit asgje tjeter nuk beni!Le qe sju llogarit njeri fare…… le te mare ca lek xhufi se do ti duhen per kancerin qe do ta zeri me vone edhe mbaheni mend kete qe lexoni, sepse nuk po godet fare kryepiskopin po kishen edhe kreun e saj Krishtin. Gjithsesi ne lutemi per xhufin ta ndricoje Perendia edhe te pendohet

   Reply to this comment
   • Plakat e Kishes September 5, 12:42

    U, korba, filluan keto plakat e kishes me mallkime si ne mesjete dhe urojne qe ta Zere Kanceri Xhufin!

    Po harruat ju sa here eshte semure ai Janullatosi juaj dhe e ka pare vdekjen me sy? Pse te mos i quajme keto gjera si paralajmerime te Perendise qe te mos ta perdore Kishen e Krishtit si ambasaden e Greqise dhe zgjatimin e MInisitrise se Jashtme greke? Apo keto s’i shihni ju, se s’ju lene evrote qe pjell Caci?

    Harruat qe edhe me 2006, shefin tuaj e zuri per vete kanceri ne gryke dhe mezi shpetoi. Pyeteni se do t’jua thote vete, per qime shpetoi nga vdekja edhe nga malaria qe e zuri ne Afrike, apo do thoni qe e shpetoi Zoti, per te hedhur ne ere Kishen e Shqiperise? Edhe kjo mund te jete, por mos u beni Kasandra qe gezoheni me semundjet dhe fatkeqesite e te tjereve.

    Jo per gje, por edhe shen Paisi, ky i fundit, nga kanceri ne zoren e trashe vdiq, apo edhe ate e mallkoi Perendia? Nga kanceri vdiq dhe Kristodhulli i Athines, apo edhe ai mallkim qe? A pika c’ka mbledhur kisha, gjithe injorantet me kokrra misri, se ne vend tjeter, me kete trashesi truri, as qe do hanit dot buke ju…

    Reply to this comment
    • Moka September 6, 13:18

     Po ty pse te dogji, mesa duket ty ti paskan prere evrote apo te paskan perzene se je legen edhe po hakmerresh, apo ta kane perzene gruan…… ke lene rason varur, ose ke ikur fluturimthi nga nazareti… gjithsesi ngushellime urojme te gjesh pune

     Reply to this comment
 2. beni September 3, 09:52

  Z.xhufi esht krejtesisht e kunderta ku kishes shqiptare i esht ritur kredibiiteti ne gjith rajonin e botes! Imzot janullatos esht nderi i cdo besimtari ortodoks dhe njeriu me me shum kulture ne historin e kryepeshkepis se ortodoksis dhe nje lidhje e fort mes arvanitasve e vjetr e grekve e epiriotve qe mbajn si prijs te tyre gjergj kastriotin! Respektin e perjetojm ne arvanitasit e vjetr ne shum shtete si greqia, serbia e italia si pjes e identitetit ton kulturor ne perberjen e ketij nacioni te lindur nga gjiri i tyre!

  Reply to this comment
  • ceni September 3, 12:51

   Ku e ka treguar kulturen ky kolonel i Asfalise?
   Mos valle predikimet greqisht ne kishen shqiptare tregojne kulturen e tij?
   Une jetoj ne Londer dhe po te them se asnje liber te ketij njeriu nuk ka biblioteka me e madhe e ketij qyteti ne fondin e librave teologjike
   Po te jete qe ka libra te tij ne fushen e matematikes, fizikes, kimise a biologjise, te lutem me thuaj te vete te kerkoj ne ato sektore.
   Ejani more burra ne vete. Edhe sikur te mos jete kolonel i asfalise greke, por vetem prift, cdo njeri i kulturuar e di se arsimimi i prifterve sot eshte teper i kufizuar dhe perjashton thelbin e kultures moderne europiane qe eshte shkenca, dhe brenda saj shkencat e natyres, me te cilat asnje fe monoteiste nuk mund te pajtohet pa mohuar veten.

   Reply to this comment
  • Ballisti (KS) September 4, 01:34

   @ beni, dale mor dale, Janullatosi ka per te perfundua ma zi se kryepeshkopi
   qetnik i Kosoves – Artemije Radosavljevic, mos u ngut se punet e mira vijne ngadale!
   Postscriptum: Keta te ashtuquajturit Arvanitas beqira qe i permende, iken si lepujt e u bone ma greq se vet greqet, po te kishim ike te gjithe, ku do ishte Shqipria dhe Kosova sot?

   Reply to this comment
   • beni September 4, 08:45

    Sikur te kishin hik pak andej nga turqia e pak andej nga shteti i ri i islamit issi nuk do te ishte keq, te pastrohej shqiperia nga ky llum i zi prapagandistik islamik e arvanitasit e vjetr tu ktheheshin n tek kultura e tyre krishterimi i hershem, ku janullatosin ta shohin vertet si kujdestarin me te mire te ktij besimi, ,!

    Reply to this comment
  • kerri January 11, 15:09

   po detyrimisht , beni. ju turpin e quani nder dhe gojen e ngaterroni me buthen. hajt te merresh vesh me zojg korbi te tille!

   Reply to this comment
 3. ilir September 3, 09:57

  Si duket e zbuloi edhe DITA sekretin sesi ti rise disi shitjet duke perdorur Janullatosin, perderisa na e servir artikulli pergjysem.

  Pastja Xhufi e kemi te te gjitha llojeve,edhe historian edhe nacionalist,edhe njohes te kanoneve te ortodoksise perderisa na jep perfundime se jane shkelur kanone qe ky i njeh po qe gjithe ortodoksia boterore nuk i ka vene re.O Tempora o Mores…

  Reply to this comment
  • gorezi . d September 3, 18:29

   Ortodoksia boterore hahaha.Serbi ,greqi ,maqedoni ,rusi ,bullgari ,rumani.Te gjtha kellirat fontamentaliste.Boll u moret me keto budallaleqe.Ja ulla si jet vdes ,e hajt ne pixh te semes vafte.

   Reply to this comment
  • Pirro September 6, 01:34

   Ilir (Ilias),
   Po Stalini (qe mori me qafe gjysmen e botes), Rankovici, Milloshevici, Arkani, apo andartet e Greqise, ku bejne pjese?!

   Reply to this comment
 4. Juglindori nga Korça September 3, 10:11

  E kemi thene edhe here te tjera z.Xhufi , ti mund te kesh edhe mendime e gjykime te drejta ne lidhje me Janullatosin dhe askush nuk te heq te drejten te shprehesh . E keqja , zoti Xhufi , qendron tek mos bindja e mos besimi , apo dyshimi i lexuesve , kur keto mendime e intervista , behen nga nje person me tjeter besim fetar , siç jeni ju . E them kete , sepse ne nje studio televizive , jeni shprehur se jini besimtar myslyman , pra besoni ne fe , nuk jini ateist . Edhe kjo eshte e drejta juaj . Por ajo qe na shqeteson neve ateisteve , apo besimtareve te feve te tjera monoteiste ose jo , tere komunitetin perparimtar boteror , eshte pershkallezimi e radikalizimi i terrorizmit te perfaqesuar nga feja myslymane , qe e ka indirekt ne ideologjine e saj konservatorizmin dhe dhunen . Ju , jini historian , gazetar e publiçist i mire , qe neve te majtet , ju admirojme edhe per shkak te pozicionit tuaj politik , por desha t’u pyesnja , edhe per te ngacmuar e nxitur opinionin tuaj : Si i perjetuat , zoti Xhufi , therrjet direkt para kameres televizive te dy te rinjve gazetare , kur xhelati islamik , ne emer te fese e te Profetit Muhamet , i preu koken dy djemve te pa fajshem ? Une per vehten time , i perjetova me pagjumesine e nje nate te tere keto akte makabre dhe besoj , si une edhe miliona njerez ne Bote . A nuk jane keto terrore mesjetare qe duhet te na bejne te revoltohemi , te indinjohemi , te shkruajme e te flasim ; e sidomos neve shqiptaret qe nga rradhet tona , luftojne kete lufte te piste fetare 300 shqiptare ? Kjo eshte per te vene kujen e mos pushosh se ulurituri . A e kuptoni , zoti Xhufi , qe “çeshtja” Janullatos perballe menxyrave qe preokupojne opinionin boteror , eshte nje vrime ne uje dhe per t’a diskutuar si problem mund te presim nje periudhe me komode ? Presim nga ju , zoti Xhufi , opinionin dhe qendrimin tuaj , denimin tuaj , urrejtjen tuaj , ndaj ketyre , jo njerezve por Çnjerezve , te frymezuar nga doktrina fetare obskurantiste , qe po i kalojne caqet kafsherore ; presim , zoti Xhufi nje opinion ne Dita nga juve per keto probleme , ndersa per Janullatosin , te kini besim se do te shkruane plot te tjere , madje edhe une , por kur mos kemi te tjera preokupacione .

  Reply to this comment
  • Pëllumb zaimi September 3, 12:09

   Juglindori nga Korça? Isha 15 ditë në Pogradec dhe takova pjestarët e familjes dhe te krushqise time ortodokse e myslymanë por nuk pashë dhe nuk ndjeva asnjë lloj ekstremizmi të njërës pale kundër tjetrës? Radikalizmi myslyman për të cilin bëni fjale mesa duket ekziston vetëm si pjellë e fantazise se njëanëshme te ndonjë te indoktrinuari nga interesat qe ka te hirësia e tij janullatos? Disa shqiptarë të matjufepsur nuk mund të quhen “radikalizëm shqiptar”? Nuk tipizohen myslymanët shqiptare duke marë për “kut matës” shqiptarë të veçuar!? Teza juaj e radikalizmit myslyman është pa terren e përkrahës? Prof. Xhufi ka te drejtë dhe është historian e shkencëtar historik “par exelence”!? Temë e gjatë? Tung!

   Reply to this comment
  • Piro September 3, 13:25

   Pellumb Xhufi nuk ka lidhje as me ato qe ndodhin ne Siri as me nazistet greke qe kane bere bene se do te bejne lidhset e kepuceve me zorret tona (por edhe te tuat ne qofte se nuk je nga ata qe jane shitur per 300 pare
   Mos u perpiq te zhvendosesh vemendjen nga PROBLEMET qe shtron zoti Xhufi lidhur me veprimtarine antishqiptare te Janullatosit e te Kishes greke per destabilizimin e Shqiperise dhe percarjen e shqiptareve.
   Shkaku i ketij debati jane problemet qe shtron zoti Xhufi kurse ti i injoron keto probleme dhe merre me biografine e tij per te cilen, ne kete moment, ne lexuesit jemi fare te painteresuar.
   Duke u marre me autorin e duke injoruar shkrimin e tij, ju tregoni
   1. Se keni pranuar drejtesine e problemeve qe ai shtron, ose
   2. Se jeni intelektualisht ne nje nivel te atille qe ua ben te pamundur nje debat me te.
   Perpjekja juaj per te zhvendosur vemendjen nga problemet serioze qe paraqet per sigurine kombetare te Shqiperise veprimtaria e Janullatosit dhe e nje numri te vogel por shume vokale (Ilia, Drejtesia, beni, dardhe, turkofagos, etj.) ketu ne internet eshte e kote, sic eshte e kote edhe perpjekja juaj per te ulur figuren e tij ne syte e shqiptareve. Shqiptaret e njohin zotin Xhufi si nje nder intelektualet me te ndershem, fisnike dhe kurajoze, dhe balta qe mundohesh te hedhesh mbi te ka rene mbi ty o Juglindori nga Korca.
   Me qe je edhe nga Korca jone, hyr te lutem ne nje debat te hapet me zotin Xhufi.

   Reply to this comment
   • vasili September 3, 15:30

    SE KU E NJEF TI NDERSHMERINE ,FISNIKERINE DHE KURAJEN E ME TE BUKURIT TE SHPENDEVE E DI TI.POR MUA ME BEN PERSHTYPJE E NJEJTA GJE SI E TE TJEREVE:NUK MBETI PELLUMB,BEDRI .XHAVIT ,SPAHI,KAMBER,QANI ETJ PA SULMUAR HIRESINE E TIJ DHE NEPERMJET TIJ ORTODOKSINE.MEGJITHATE QENTE LE TE LEHIN.

    Reply to this comment
    • Pellazgu September 4, 08:40

     @vasili

     TI “MBRETI” I BUDALLALLËKUT, SE KU SHEH TI PANDERSHMËRINË, JOFISNIKËRINË DHE BURRACAKËRINË E PËLLUMBIT E DI TI. POR MUA MË BËN PËRSHTYPJE E NJËJTA GJË SI TË GJITHË SHQIPTARËVE: NUK MBETI VASILIS, ILIAS, JORGOS, MIHALIS, NIKOLAOS MIHALOLIAKOS (QË PËR ÇUDINË E TË GJITHËVE ËSHTË HITLERIST ME LËKURË TË ERRËT) E TË TJERË LEGENË, PA MBROJTUR FORTPOSHTËRSINË E TIJ DHE PËRMES TIJ QISHËN ORTODHJAKSE JOAUTOQEFALE NGA ATHINA. MEGJITHATË, QENTË LE TË LEHIN, KARVANI I SHQIPTARËVE DHE I SHQIPTARISË SHKON PËRPARA.

     Reply to this comment
     • Labi September 4, 20:42

      Pellazg,
      nuk te durohet pa thene debilleqet e tua parahistorike shpellore. Ti ngjallen serisjt morrat???. Thame se shpetuam nga ti qe tani na shpik edhe neollogjizma si puna e “Hitlerist” .
      O Shaban Qosja, mos e hap kamaren tende te turpit kur permend emra te krishteresh te nderuar. Sepse thone se “qenit kur i vjen ngordhja, shkon e pshurr tek dera e xhamise”.

     • Pellazgu September 4, 23:06

      @Labi

      Ja edhe b.yt.ëq.ri i Labërisë, që nuk rri dot pa e marrë dozën e sharjeve nga unë, më ka kapur në “gabim” me analfabetizmin e tij.
      “Hitlerist” është neologjizëm vetëm për një analfabet si puna jote, pasi vetëm po ta gjykosh atë term me kutin tënd i bie të jetë neologjizëm. Si ka mundësi që ti analfabeti enverist (Enver; Hitler : enverist , _???_) i rritur dhe mbrujtur me propagandën e Nexhmijes, përmes së cilës ke mësuar vetëm fashist, nazist, komunist, marksist-leninist, stalinist, zogist, titist , etj., pra të gjitha emërtime të cilat nënkuptojnë dikë që është ithtar dhe bëhet përçues i një ideologjie të caktuar (fashizmit, komunizmit, zogizmit, marksizëm-leninizmit, stalinizmit, titizmit, etj.), të mos të të shkojë në mendje se një person që përçon dhe përkrah “hitlerizmin” (Apo edhe ideologjia e Hitlerit, që përmbledh teoritë dhe praktikat fashite e nacionaliste të Hitlerit dhe nazistëve, nuk mund të quhet “hitlerizëm” me atë kutin tënd?) mund të emërtohet shumë mirë “hitlerist”, jo???? Ai qelbësira e Agimit të Artë, Nikolaos Mihaliakos, që për turpin tonë është edhe arvanitas (jo tëndin se ti je pederast grek), për të cilin unë e përdora atë mbiemër, është një ithtar dhe përçues i asaj ideologjie, prandaj edhe është “HITLERIST”!!!! Gjuha nuk mësohet shumë mirë me të dëgjuar, por me të studiuar, gjë që ti analfabet sum.q.rë se ke fatin ta bësh.
      Ti do shpëtosh nga unë?! Jo mor p…lulishtesh, jo! Ti nuk shpëton nga “bekimi” im, për aq kohë sa nuk mbyll atë që përdor për të ngrënë e për të folur, duke e ka kaluar në harresë faktin se ka edhe qelbësira antishqiptare si ty, të cilave u nevojitet një dozë sharjesh.
      Shaban Qosja je ti mor … që nuk lë rast pa më replikuar, sepse të pëlqen të t’i them të gjitha sharjet e kësaj bote.
      Edhe mos guxo ta përdorësh fjalën “debilllëqe” për mua o … me patentë (Shkruhet “debilllëqe” dhe jo “debillëqe” o k.ri korrektor i gjuhës shqipe.
      Mëso të shkruash njëherë o gore , pastaj çoje në mendje se mund të korrigjosh njerëz që kanë lexuar libra më shumë sesa ti ke pirë ujë.).

    • mirel September 5, 22:57

     Po keta Pellumba jane shqiptaret mori pushti vasili.
     Cdoni juve tju marrim leje per te folur ne Atdheun tone?

     Reply to this comment
 5. labinot September 3, 10:22

  @beni
  Arvanitasit e vertete kerkojne te kene po ato te drejta qe i gezojne edhe grekafonet ne shqiperi:–Te drejten baze per shkollim ne gjuhen amtare. Kete te drejte elementare,pike themelore e kartes se te drejtave te njeriut,Greqia nuk e zbaton ne territorin grek,vecanerisht per popullin arberesh(arvanitas)dhe shqiptaret came te krishtere me banim ne trojet e tyre ne Greqi.Madje ata perndiqen nga sherbimet sekrete greke edhe po te flasin shqip ne shtepi.Perfaqesuesit e verttete te ketij populli qe sot numeron mbi 2 miljon banore,jane dijetari Aristidh Kolia(vdekur sefundi) dhe shqiptari nga Cameria Niko Stillo.

  Reply to this comment
  • beni September 3, 16:19

   Shteti grek ka te sanksionuar me ligj te drejten e minoriteteve gjuhesimin e tyre, atje ku ata jane ne shumice! Atje ku ka 2 shqiptare, ruse, turq, arab, indian, pakistanez u duhet te integrohen ne shkollim te gjuhes greke sepse nuk mundet tu hapim shkolle per 3 persona! Pra shkollimi ne gjuhen greke, esht nje domosdoshmeri, per tu integruar ne kete shoqeri, ne jeten politike ekonomike te ktij shteti,! Kto ligje jan ne gjith europen demokratike!

   Reply to this comment
   • Pellazgu September 4, 08:44

    @beni

    beni-qeni, siç kam thënë ti qenke grek, jo shqiptar. Ky koment i yti e vërteton këtë plotësisht. Pse një shqiptar do i bëjë avokatinë një shteti të huaj????? Madje thua “…nuk mundet tu hapim shkolle per 3 persona!”. Pra, identifikon veten me shtetin grek. Po ty t’i q.ft. Kina racën e mutit dhe kurvat që ke në shtëpi mor antishqiptar i ndyrë!

    Reply to this comment
    • Labi September 4, 20:48

     Pellazg,
     Me mire si Beni, se sa si ty mor shovinist i felliqur!

     Tani mund ti justikoj edhe greket kur u del para nje felliqesire gojendyre si puna jote qe nuk ngjinjet me fjalor adoleshentesh qumeshtore… Nuk ngopesh me te shara o njeri qe vetem kafsheve u ngjan! Si ta nxe goja te shash ne nje vend publik ne nene e moter !! Vetem bastardet e bejne kete!,

     Reply to this comment
     • Pellazgu September 5, 06:58

      @Labi
      Ti mor antishqiptar i fëlliqur ku e sheh shovinizmin tim? Vetëm një dylber grek, i kamufluar si shqiptar, mund t’i “justifikojë” grekët për një gjë të tillë. Justifikon grekët për shkak të fjalorit me të cilin unë të drejtohem ty? Jo vetëm që është fjalor i merituar nga ty o burrë-buçe, por edhe sikur të mos ishte, për kaq pak i justifikon krimet e kishës greke në shekuj, ndaj Shqipërisë dhe shqiptarëve? Kaq pak vlen Shqipëria dhe shqiptarët për ty? Ti do jesh nga ata lebërit ortodoksë e bregut që kanë shitur shpirtin dhe të parët e tyre për 300 euro. Me një fjalë një zagar i s.k.rd.yer…
      Vazhdo o Shaban Qosja e Labërisë, që dje ke qenë enverist e sot je bërë Anusist, ta krruash sumën (Gërmo se mos ka ndonjë neologjizëm tek kjo fjali o plehu lab analfabet).

 6. nastradini September 3, 10:43

  DHENDERI ATEIST I BAHRI OMARIT LE T’I LEJE NE PAQE ORTODOKSET SHQYPTARE!

  Pellumb Xhufi para se te beje carap punet e kishes dhe te fuse fundet ne punet e fese le t’i kerkoje falje popullit shqyptar dhe Zotit ne Qiell si komunist i devotshem i Partise se Punes dhe si dhender i bahri Omarit dhe te familjes Hoxha per shkaterrimin e Kishave dhe Xhamijave dhe likuidimin total te besimit tek feja ne Shqypni, qe nuk ka ndodhur ne ASNJE vend te botes.

  Pasi t’i kerkoje falje shqyptareve dhe Zotit per te kaluaren e tij komuniste dhe enveriste ne dem te Kishes shqyptare ne pergjithesi dhe me pas te Kishes Ortodokse ne vecanti, atehere Historiani i Kohes se Qepes se Enver Hoxhes Pellumb Xhufi mund te hulumtoje historine e shenjtorit te Etolise Kozma qe u vra me pabesi nga spiunimet e cifuteve shqyptare tek Pashai i Janines ashtu sic shkruhet ne analet e vjetra te Bibliotekes ne Janine.

  Reply to this comment
  • Piro September 3, 13:42

   Me qe ra fjala per Bahri Omarin.
   Bari Omari ka qene nje nder demokratet e shquar, thellesisht antizogiste shqiptare, qe per pikepamjet e tij demokratike u detyrua te largohej nga Atdheu. Ai ka qene nje patriot i madh shqiptar dhe per nje numer te madh vitesh ka qene kryetar i shoqerise me te madhe panshqiptare VATRA ne Shtetet e Bashkuara. Ashtu si edhe shume intelektuale e klerike patriote te tjere, ata moren pjese ne qeverite e kohes se luftes se dyte boterore per te shfrytezuar konjunkturat politike te luftes se dyte boterore ne favor te Shqiperise etnike, duke u genjyer (?) nga ideja se me kete pjesemarrje mund te krijohej pas lufte nje Shqiperi etnike.
   Une e pranoj qe ata mbeten ne anen e gabuar te historise. Por do te ishte nje padrejtesi historike, qe per kete gabim, tu mohohet veprimtaria e tyre terejetesore ne sherbim te Shqiperise dhe per demokratizimin dhe emancipimin e shoqerise shqiptare.
   Ne historine Shqiperise, si dhe ne te cdo vendi tjeter, absolutisht te cdo vendi nuk mund te kete figura absolutisht te pastra.

   Reply to this comment
   • nastradini September 3, 21:45

    Bahri Omari ishte Minister i jashte kuisling ne sherbim te gjermaneve. Ai pervecse antizogist ne mergim si shume te tjere ishte edhe bamires per kunatin e vet Enver Hoxha qe i dergonte LEKA pa hesap kur ishte ne France me studime, sepse aventurieri debil dhe dallkauk Enver Hoxha nuk mundi te siguroje nje burse nga Mbreteria e Pare shqyptare si shume studente te tjere. Deri ketu OK jam dakord me llogjiken tuaj dhe pozita e Bahri Omarit si Minister i qeverise kuislinge nuk ka asgje te keqe. E keqja vjen kur Bahri Omari fton ne shtepine e vet studentin pa dipllome Enver Hoxha megjithe Nexhmijen pasi ky delenxhi pa shkolle ishte flakur nga ambasada e Zogut ne Bruksel. Nga kjo vile nen hijen mbrojtese te Bahri Omarit Enver Hoxha spiunoi tek fashistet Qemal Stafen dhe debilet e tjere komuniste dhe kete ves e vazhdoi edhe pasi morri pushtetin. Ne fillim vrau kunatin e vet bamires Bahri Omari, sepse ai e kercenoi qe do t’i nxirrte te palarat me spiunimet e pabesa nga vila e tij. Dhe ai e di si e vrau?

    Le ta tregoje Pellumb Xhufi se mesiguri e ka degjuar shpesh ne familjen e gruas se tij.

    Reply to this comment
    • Piro September 5, 13:35

     Qe Bahri Omari mbajti/strehoi kunatin e vet kjo eshte ne traditen me te mire shqiptare qe ve lidhjet fisnore dhe miqesine personale mbi ato ideo-politiket.
     Me qe ra fjala, une dua te te tregoj dy shembuj familjare konkrtet dhe me emra.
     1. Kur une mbarova shkollen e mesme nuk mu dha e drejte studimi nga seksioni i arsimit. Daja im qe ishte ne ate kohe ne burg (si i shpronesuar), i rekomandoi nenes te shkonte te Muntaz Shehu (drejtor ne ministrine e arsimit ne ate kohe) t’i bente te fala prej tij. Ai i akordoi me njehere te drejten e studimit per mua.
     2. Nje kushuriu im u denua 25 vjet (emrin nuk mund te ta jap se duhet tu marr leje femijve te tij) se kishte strehuar diversantet. Iu gjet ana zevendes ministrit te puneve te brendshme (Qazim Kondit, komunist i bindur, nga Kuci i Kurveleshit) , iu shpjegua se i buirgosuri ishte djali i nje miku te babait te tij (zevendes ministri nuk njihej personalisht me te burgosurin dhe baballaret e tyre kishin vdekur prej kohesh). I burgosuri doli nga burgu dy jave. Mendo per nje moment sa rezikonte per vete zvministri ne ate kohe dhe kete rezik e ndermorri per djalin e mikut te babait te cilin nuk e njihte personalisht . Mua me duket se ka fisnikeri te madhe ketu. A ka njerz te tille sot qe te rezikojne veten kaq shume per te shpetuar djalin e panjohur te mikut te babait, duke nderuar keshtu kujtimin e babait te vet?
     Une Pellumb Xhufin nuk e njoh dhe nga Enver Hoxh kemi pasur vetem te keqija.
     Megjithate, dua te jem objektiv, edhe kur flitet per armikun dhe jam skeptik per cdo te dhene kur nuk dokumentohet, jo vetem ne median publike por edhe ne ndonje reviste historike.
     Do te doja te dija
     1. Mbi C’DOKUMENTE bazohe ti se Enver Hoxha ka spiunuar Qemal Stafen (realisht Enver Hoxha doli ne krye te Partise Komuniste sepse mblodhi rreth vetes njerez si Qemal Stafa qe kur i bertisnin shoket ne shkolle qante dhe si furrxhiu Vasil Shanto e teneqexhiu Koci Xoxe, Pilo Peristeri etj. )?
     2. Ku e ke gjetur te dhenen se Bahri Omari e ka kervenuar Enverin se do t’i nxirrte dicka?
     Edhe une, ashtu si ti , nuk kam dokumente te provoj ndonje gje, por mendoj se Enver Hoxha ne ate kohe, dhe e theksoj ne ate kohe te fanatizmit te komunist dhe luftes se eger per pushtet me udheheqesit e tjere si Koci Xoxe, Liri Gega, Bedri Spahiu (prokuror i pergjithshem) as mund te guxonte te nderhynte per te shpetuar kunatin e tij (ne ate kohe Enver Hoxha i ngjante me shume nje “te pari midis te barabarteve” se sa udheheqesit absolut te partise qe njohu Shqiperia pas viteve 60te.
     Enver Hoxha e kishte te forte instinktin shqiptar te lidhjeve farefisnore dhe kete e ka treguar qe nga mbeshtetja qe i dha gruas dhe djemve te Bahri Omarit (thashetheme te padokumentuara te gjirokastriteve thone se denimi dhe pushkatimi i Bahri Omarit nga Bedri Spahiu ka qene nje nga arsyet e merise se jashtezakonshme te tij ndaj Bedri Spahiut, qe shpetoi nga pushkatimi vetem nga nderhyrja e te deleguarit te KQ te Partise te Bashkimit Sovjetik (dhe kete njoftim te Bedri Spahiut ne gazeten Republika ne mos gaboj ne shkurt 1991 une e quaj dokument).
     Pershndetje miqesore.

     Reply to this comment
  • Ortodoks September 3, 13:46

   Gazeta ‘Dita” nje gazete me tendence percarje. Tju vije turp ju dhe Pellumb Xhufit qe e merrni interviste. Pse nuk i botoni replikat ndaj Xhufit, jeni apo nuk jeni Gazete? Populli shqiptar nga ju informohen nga gazetat e juaja plot urrejtje dhe percarje. Merruni me ISIS-in e jo me punet e kishes Orthodhokse AUTOQEFALE te Shqiperise. GAZETE ISLAMIKE, TURP TURP TURP

   Reply to this comment
 7. Ardi September 3, 11:20

  Udheheqesi komunist i fundit e pranoi me kenaqesi Uzurpatorin per faktin se feja ortodokse ishte feja me servile ndaj ideologjise komuniste ne Ballkan e Europe.Nga urrejtja qe kombi shqiptar ka ndaj sistemit komunist dhe segmenteve te tij ben qe ti pergjigjen me te njejten shpejtesi pyetjeve: Kush eshte themeluesi i pamvaresise te Kishes shqiptare dhe si quhet Uzurpatori i saj.Uzurpatori deshiron te luaje rolin e viktimes per tu vleresuar me shume nga shteti grek sidomos duke u financuar me shume nga ai.Ketu atij i mungon themeli.Pretendohet se eshte shume i zoti eurodit e pallavra te tjera.Faktet tregojne qe po behet gati cerek shekulli dhe akoma nuk ka arritur te mbaroje detyren e perkoheshme te tij.Edhe nje shekull te rinj nuk do te arrije ta kryeje kete detyre pasi ka ardhur me psikologjine e pushtuesit.

  Reply to this comment
 8. lis dushku September 3, 12:03

  Zoti Xhufi,plot respekt per vepren tuaj shkencore dhe vecanerisht per perkthimin e Georg Ostrogorskit-“Historia e Perandorise Bizantine”,te cilen me duhet ta kem cdo dite mbi tavoline,mendoj se presioni i ish kryeministrit grek,Micotaqis mbi ish sekretarin e pare te PPSH-,ish presidentin Alia nuk do te realizohej pa eminencen gri te ministrise se jashtme,shokun Sofo(Sofokli Lazri),.Realizator ne terren i sjelljes si tutor i kishes ortodokse shqiptare te Anastas Janullates, ishte si gjithmone Sali Berisha.Si realizator i terrenit Sali Berisha i kishte sherbyer padrinove te byrose qe ne fushaten kunder fese dhe institucjoneve fetare,Tropojanet e mbajne mend ne maje te cative te teqeve dhe xhamive te Tropojes,duke shkulur tjegullat dhe qerestene.Ministria e brendeshme e verviti kunder bashkeshorteve mjeke te internuar ne Kavaje dhe hynere te tjera te mbuluara dhe zhdukur nga dosjet prej islamikut Gazidede,Neqoftese keta personazhe do te formonin sinodin e shenjte(E djallit),qe emeroi Janullatosin Kryepeshkop,keta jane tre islamike dhe nje ortodoks.Qe te 4 kane qene anetare te PPSH dhe sekretare organizate.Sali Berisha dhe Gazidede jane edhe anetare te delegacionit qe anetarizoi Shqiperine ne konferencen islamike.A e lejojne kanunet e kishes nje emerim te tille antikanunor?

  Reply to this comment
 9. kolonel September 3, 13:16

  Janullatus mbahet nga agjentura greke e serbe te bashkuara e te motivuara per nje Shqiperi te dobet politikisht, ekonomikisht, dhe shpirterisht drejt nje destabilizimi total te vendit, strategji e pergadorur me pare nga turqit e italianet ku reaksionaret e kujslinget e derzojne vete shtetin per interesa te tyre personale ke armiku. Janullatus perkrahet vetem nga mbeturinat greko-cobane te lena pas pushtimit te jugut, dhe nga te infiltruarit e rinje enga sebo-maloket qe kane shitur lekurat e organet me kohe per nje jete me te mire se atje lart ne shpellat e arinjve.

  Reply to this comment
 10. Mark uk September 3, 13:36

  Dihej ka here se P Xhufi mban krah nga historianet qe i sherbyen e vazhdon ta mbroj me fanatizem cfar eshte shkruar nga historianet komuniste.Une e dija se eshte ateist qysh nga rregjimi i te pa feve komunist.Po qenkam i gabuar se qenka nje mbrojtes i islamizmit me fanatizem te pa shoq.Nuk thot asnje fjal per sundimin 500 vjecar turk.Dua te pyes ket palo historian se cilit pushtues i kemi pare sherrim ma shume.Bile vazhojm tu shofim perseri.Prej tyre Europa na ndau ne pes shtete per te mos lene nje turqi te vogel ne Ballkan.Ky mendoj se do jete organizatori kryesor i xhihaditsve.

  Reply to this comment
 11. Per Pellumbin qe nuk eshte Pellumb September 3, 13:39

  Ky Pellumb Xhufi eshte bere vertet i neveritshem. Jetojme ne demokraci dhe mund te thuash cte duash, por kurrsesi te shpifesh. Flet per ngjarje qe cenojne (sipas tij) figuren e Kryepeshkopit, por nuk pranon asnje nga gjithe te mirat qe ka bere ky i fundit nder keto vite, sikurse eshte rindertimi i kishes shqiptare, kontributi per kulturen, arsimin, shendetesine etj si keto.
  Kuptohet qartesisht se tashme ka filluar nje vale e madhe shpifjesh, sharjesh, konfliktesh kunder Kishes dhe Kryepeshkopit, dhe flamuri qe po perdoret eshte ai i “patrioteve te medhenj te atdheut” kunder “grekerve te poshter qe sna lene rehat”. Ne grupin e atyre qe jane shitur dhe jane blere per te promovuar kete kauze, tashme perfshihet edhe Pellumbi (xhufi), qe kurrsesi nuk mund te jete nje pellumb.

  Reply to this comment
  • Ardi September 3, 14:33

   …dukshem duket qe shum nga komentet shpifarake me tendenca per te minimizuar argumentet dhe fokusuar ne depersonalizimin e autorit jane komente te sponsorizuara dhe thjesht vertetojne ata c’ka z. Xhufi e argumenton bindshem
   si nje mardhnie e rezikshme e politikes me kshen. Per te qene sa me korrekt me idene mjafton te themi se ortodokset nuk jane i vetmi besim qe praktikohet ne Shqiperi por akoma nuk kemi degjuar qe Roma apo edhe vete Vatikani te perfshihen ne tema politike lidhur me mardheniet fe-shtet, nuk kemi degjuar qe Stambolli te bej qofte edhe nje deklarate per raportet fe-shtet. Dhe lind pyetja pse vtem kta greket sajojne lloj lloj prapesish per te provokuar nje mardhenie mese paqesore nderfetare qe eshte reale dhe jo e shtirur gje per te cilen jemi deshmitare dita – dites?

   Reply to this comment
 12. Anastasi September 3, 13:45

  Ku eshte Ilia? Ku jane komentet e tij? Ilia, s’po e ben mire detyren qe te kam ngarkuar. Me shume djale, me shume presim nga ty. Per kete pune te paguajme: te lehesh si qen ne keto shkrime. Dil e lehu ketyre siper. Dermoi keta “myslimane fanatike shqiptare”. Kam vene ca kone te tjera ketu por edhe ato me shume duhet te lehin. Nuk ka komb si Greqia. Dielli greko-ortodoks do ndrije nga Kostandinopoli deri ne Lissus ne veri. Pa lere se c’thone keta Pellumbat.

  Reply to this comment
  • Pellazgu September 3, 16:48

   @Anastasi

   Mirë i ke thënë. ilia është prift i ngarkuar me sektorin e agjitacion-propagandës nga Anusi.

   Reply to this comment
   • Labi September 4, 20:50

    Ha, ha, ha, se na bere te qeshim.

    Reply to this comment
    • Pellazgu September 5, 08:35

     @Labi

     Ke një lapsus kalemi këtu o haleja e Labërisë. Ty vetëm të q.hesh mund të të bëj dikush, jo të qeshësh. Ju burrat-buçe atë e bëni mirë, jo të qeshurën…

     Reply to this comment
     • Labi September 7, 03:38

      Jasu pellazgu,
      Te paska marre malli me duket…zakonisht impotenteve ju rri mendje vetem te ai vendi…se nuk bejne gje dhe pastaj shfryhen ne web!!
      Mos u merzit, une e kam marr avash avash…

 13. orienti September 3, 13:59

  -janullatos eshte sjellur si inkuizitor ndaj shqiptareve dhe ne e kemi trajtuar te tille.Ka qene promotor i incidenteve te qellimshme ,midis feve popujve dhe me gjere..ka pasur rolin e dinamitit ne maredheniet nderkufitare dhe ai eshte i padesherushem si njeri ..,se ne c’do gjurme ka nje pabesi te skalitur,eshte tinzar…dhe ju duhet te me thoni c’ka te perbashket me fene,ky hajdut tempujsh,varresh dhe diskriminues edhe i fese se vet. ishalla behet shtet dhe merr fund kjo plerishte pseudofetare,.

  Reply to this comment
 14. flori September 3, 13:59

  hallall mire i thote

  Reply to this comment
 15. kolonel September 3, 14:11

  Shikoni more si ulerasin greko-cobane. Pese cobenje na ulerasin greqisht me shprese se do te besojme se paskemi pas lindur skllever e ti leme greko-cobanet te na sundojne rehat rehat si ua do qejfi keta tre milione e gjysem injorante shqiptare qe flasin shqip se orthodoksia e tyre here greke here ruse e here sebe na qenka me e mire dhe e kulluar se te gjitha fete e tjera qe na indoktrinokan. More por pa lindur akoma endacaku I pare grek ketu jetonin pellasgo-ilire hyjnore qe flisnin vetem shqip. E pra del qe zoti para se te kish folur ebrahishte, greqisht e arabisht e alldupce paska folur shqip me krijesat e veta, e duke qene te parat krijesa, ma do mendja se do I kete dashur me shume se endacaket qe s,u la toke nen kembe, por kete komb e ruajti me shekuj nga aq e aq luftra shfarosese qe shume popuj te tjere paten fatin dhe u shuan e sot jane harruar me sa e sa popuj qe dhe snumerohen dote. O greker e greko-cobenje ne jemi popul I zgjedhur I zotit qe s,ka nevoje te na e thote ashtu si prindi femijes.

  Reply to this comment
  • Pellazgu September 3, 16:46

   @kolonel

   Me këtë koment që ke shkruar, tregon se je biri i denjë i nënës tënde, që të ka ushqyer me dashurinë për këtë tokë hyjnore. Nderime asaj nëne që edhe pse se njoh e ndjej si nënë time.

   Reply to this comment
 16. al-mahmuti September 3, 14:38

  Bobo, pprape ky kerma i felliqur , vetem ekstremistet ushqehen me kerma te tilla si xhufi

  Reply to this comment
 17. materia September 3, 14:45

  -..mendo nje turkofagos qe este ne blog,sa here vjell me duket ,si janullatos..ka te njejtin stil percares.,

  Reply to this comment
 18. materia September 3, 14:46

  -..mendo nje turkofagos qe ehste ne blog,sa here vjell me duket ,si janullatos..ka te njejtin stil percares.,

  Reply to this comment
 19. Jam Saliu komunisti dhe sekretari P.P.SH.qe mbajta teseren dhe foton e E.H.dhe e mbaj ne xhepin e zemres. Por tani un jam "demokrati" me i madh i Shqiperis, September 3, 15:10

  O lapangjozer o shqip foles te felliqur jeni ber nja 5 tradhetar e vetem shani e doni te futni percarje mes shqiptaresh ne komentet tuaj por kush nuk ju beson ju .sidomos nje komentusi juaj .Mark uk qe umarka e nga politika e nga feja vetem anon me komentet eti ne te keqen e shqiperis e te vendit .ju doli boja o felliqesira te te kombit shqiptar ..ju njojtem se ca rac kurvash jeni .prandaj nderojini llagapet ne komentet tuaja bajate,SHQIPERIA E SHQIPTARVE VDEKJE E TRADHETAREVE.

  Reply to this comment
 20. nje ortodoks September 3, 15:25

  Me gjithe respektin qe kam per ju z Xhufi mendoj se nuk po e trajtoni ashtu sic duhet problemin Janullatos. Janullatosi respekton me perpikmeri planin e qeverise greke deri ne detaje, dhe nuk eshte faji i tij qe eshte nje ultrancionalist grek .Ai ate mision ka, prishjen e harmonise fetare. Problemi qendron tek qeveria shqiptare pse ajo nuk e debon per ta larguar te keqen? Se fundja Janullatosi per ate paguhet nga Greqia te aneksoje jugun e Shqiperise. Dhe nje tjeter problem eshte pse departamenti amerikan i shtetit e mbron me aq fanatizen kolonelin e asfalise greke, duke sulmuar AT Nikolla Markun si maqedonas( nje e pavertete e madhe)? A jane ata te interesuar qe Shqiperia te perparoje apo jo?

  Reply to this comment
 21. Piro September 3, 15:25

  Ne menyre paradoksale, te dyja palet e perfshira ne kete diskutim rreth veprimtarise dhe misionit te Kozma Etolit dhe pasardhesit te tij Janullatos, “shpien uje ne mullirin e Pellumb Xhufit”, rrisin figuren e tij si nje historian serioz dhe atdhetar shqiptar.
  Te paret duke mbrojtur dhe levduar shkrimin (dhe shkrimet) e Pellumb Xhufit , dhe te dytet, firmat anonime te njohura per frymen antishqiptare te postimeve te tyre, si ilir, Ilia, Mark Uk etj., duke mos guxuar te hedhin poshte a te korrigjojne ndonje nga faktet ose argumentet qe ai sjell ne ato shkrime.
  Kjo ne mentyre te natyrshme ngre vleren e shkrimeve te tij per Kozmane dhe Janullaton dhe larteson figuren e tij si shkencetar dhe si atdhetar (zoti Xhufi duhet tu jete mirenjohes edhe ketyre antishqiptareve) per publicitetin pozitiv qe po i bejne.

  Reply to this comment
 22. Laik September 3, 15:41

  Mjafton te shohesh diferencen mes interesit te vizites se Papes, ne krahasim me indiferencen ndaj vizites se Bartolomeut:
  Nje shuplake per Bartolomeun!
  Suksesi dhe entuziazmi i shqiptareve nga nje vizite e tille, lidhet edhe me kujdesin qe Vatikani ka treguar me politikat e tij religjoze, qe te mos fyejne dhe perbuzin shqiptaret si komb, ndryshe nga Bartolomeu qe e konsideron kombin shqiptar nje armik dhe ortodokset shqiptare si besimtare, qe mund te jene te tille, vetem nese drejtohen nga greket.
  Vatikani çmon harmonine fetare dhe nuk mundohet ta minoje duke i dhene rendesi dominimit permes “italianizimit” te vendit, apo te kthimit te kishes ne baze te fashisteve dhe qarqeve italiane qe mund te pretendojne Sazanin apo dhe Shkodren venedikase edhe pse mund te kete shume me sukses se greket , duke pare vartesine e shqiptareve nga Europa.
  Politkat e shtetit ekleziastik, nuk jane imponuar kurre me ane te nje dhespoti te huaj te diktuar, si ne rastin e kishes ortodokse dhe per me teper nuk kane provokuar besimet e tjera me denigrime te tipit : islamiste, ateiste, enveriste, xhihadiste, te perdorura aq shpesh nga Janullatosi.
  Me gjithe problemin e mosnjohjes se Kosoves, interesi dhe entuziazmi qe shkakton vizita e Papes, jo vetem per katoliket, por edhe per myslimanet, laiket, ateistet, ortodokset, intelektualet dhe njerezit e thjeshte, duhet te jete nje moment reflektimi per Patriarkanen se Stambollit , tashme krejt e diskretituar ne syte e shqiptareve ne paaftesine e saj te shohe pertej lluces ideologjike greko-bizantine.

  Reply to this comment
 23. kubani September 3, 16:02

  Mo po vertet, cka xhufi me Janullatosin ? C’paska bere ky klerik ne kete shekull,te internetit qe ne se paskerkemi mare vesh dhe s’kemi kuptuar gje Me cpo lexojme dhe po degjojme nga disa media dhe disa individe publike,po krijojme nje ide dhe opinion disi te keq, per te mos thene neverites per udheheqesin kryesor te ortodokseve te Shqiperise ne vecanti dhe per te gjithe ortodokset e kleriket e tyre ne pergjithesi. Duket sikur keta po komplotojne kunder pjeses tjeter te shqiptareve dhe Shqiperise,duan ti bejne varrin,ta zhdukin kombin Shqiptar nga faqja e dheut,sikur shumicen e punes e paskan bere, e pak ka mbetur dhe misioni i tyre perfundon me sukses,pa lufte pa gjak,ja ashtu fshehurazi urte e bute.Sic na kane mesuar historianet, keto njeqind vitet e fundit paskerkemi qene te pushtuar per gati 500,vjet nga perandoria me e madhe e kohes,ajo Osmano-Turke,se ka bere te pamunduren per ta asimiluar kombin Shqiptar,ka vrare me mijera,ka shperngulur me dhjetra mijera,ka sjelle kolone te huaj per te populluar viset qe boshatiste,ndryshoi fene ne pjese te medha te teritorit e cnuk beri,por,perfundimi ishte shume deshperues per pushtuesin pese shekullor,ja shqiptaret dhe Shqiperia eshte dhe do te jete.Nje pyetje i ben njeriu i kthjellet vetes,si do te zhdukte gjuhen dhe do ti kthente ne greke nje njeri i vetem,para 300,vjetesh,dhe brenda nje kohe shume te kufizuar,sikur te ronte edhe dhjete jete.Kjo eshte fare qesharake dhe me qesharake behet kur e degjon nga goja e historianeve te nderuar,qe i kane mbushur mendjen vetes per ato qe shkruajne dhe qe na i servirin neve per te llogjikshme e te verteta .Keta te nderuar historiane e analiste po na trgojne sot me gisht se cilet jane te ligjte e te paudhet qe po perpiqen te bejne ate qe se beri dot Turqia per 500,vjet,te ckombetarizojne shqiptaret. .Ja ku i kini thone,orthodhokset me klerin e tyre te djallezuar dhe injorant,ata jane e keqja,duhet luftuar kunder tyre qe te shpetojme Shqiperine.Kur te kemi mbaruar pune me ta atehere do te na vene punet per se mbari;do te kemi mirqenie te madhe,do te kemi pune,do te kemi rend e qetesi shpirterore,do te kemi shendetesi falas,do zhduket prostitucioni seksual, politik,ekonomik,trafiqet,droga dhe parajsa do zbrese ne Shqiperi.Por me pare duhet te mos i kemi neper kembe orthodhokset dhe detyrimisht edhe kokat qe i udheheqin dhe i frymezojne per te liga, Ja per kete qellim e ka Xhufi me Janullatosin,per te miren e pergjithshme te shqiptareve. Faleminderit z.Xhufi qe na ndrcove mendjen dhe e kuptuam me ne fund se nga na kane ardhur tere keto te zeza qe po heqim.

  Reply to this comment
 24. Mark uk September 3, 16:30

  per Sali komufllisqi: Po ju cafr patet more turk stamollet.Te dogji ma shume Xhufi komunist apo Xhufi islamofobik.A po te dyja.Nuk po ju fyej se po flet e gjith bota se cfar.utsh jeni.

  Reply to this comment
 25. mustafa September 3, 17:17

  Nuk ka mbetur Pellumb Xhufi t’i bejme mbrojtje. Komentet tona thjesht tregojne nivelin tone. Si ata qe e mbrojne e si ata qe e sulmojne nuk jane historiane. Vetem se ata qe e mbrojne ndihen shqiptare e ata qe e sulmojne,greke. Ka ca tipa qe e etiketojne komunist, islamik a ku di une. I thone qe eshte dhenderri i Bahri Omarit. Mund te jene te verteta te tera. Vetem se harrojne nje gje. Ai eshte shqiptar i paster dhe e do kete vend. E ka treguar me vepra. Po Janullatosi dini gje i biri i kujt eshte? Ckombesi e shtetesi ka? Per ke punon? Mqs kini germuar kaq per Xhufin germoni dhe per tjetrin. Thone qe ne Ballkan mos pyet shume se del kusheri me gruan. Janullatosi erdhi ne krye te kishes tone me filozofine e “tokes se xanun” e vazhdon te si i tille vazhdon te sillet. Kur thone qe ekstremizmi grek per ne eshte me i rrezikshem se islamiket e kane per faktin qe jane te ngjashem, por greket i kemi afer. Me sa di une edhe greket me keq se islamiket kane prere koka,therur burra,gra e femije,djegur fshatra e qytete. Ma tregoni dot ndryshimin e atyre qe therin ne Siri me ushtaret greke qe do bejne litare me zorret tona e kepuce me lekuret tona?

  Reply to this comment
 26. Vlora September 3, 17:18

  Prof Xhufi eshte nje nga te paktet patriotet e mencur qe i kane mbetur kombit shqipetar. Jo vetem respekt dhe nderim per Xhufin por edhe mirenjohje dhe detyrim per mbrojtjen e te drejtave te kombit tone. Faleminderit Prof Xhufi.

  Reply to this comment
 27. daja September 3, 17:25

  Shpellar qe shpellar mbete, more Mark Uk. Ne 30 fjale 23 gabime drejtshkrimore ke. Ah Sali, si na i prishe shkollen shqipe, na rezove ne nivelin e Vicidolit. Do te na duhen vite ta ngreme prape.

  Reply to this comment
 28. xhoni September 3, 17:40

  ZotiprofesorXHufi:e-meritoni-plotesisht-titullinPROFESOR,Nje-studim-permes-faktesh-shume-kuptimplot-kuevetmja-zgjidhje-eshte-te-qenurit-nekrye-te-kishesAutoqefale-Shqiptare-tevihet-nje-FAN-NOL-i-RI.

  Reply to this comment
 29. beti September 3, 17:52

  Anulla duhet te largohet nga Shqiperia ,nese ai nuk e bene duhet shteti shqiptar te mbroje interesin e vete dhe kete krijes kulqeder ta largoje nga vendi yne.E njejta duhet te vlej per qdo krijes qe shkakton perqarje fetare dhe eshte kundra shqiptarizmes pa mare parasysh cilave perrala u takon ortod. musl .katol……

  Reply to this comment
 30. ilia September 3, 18:06

  Xhufi vazhdon edhe ketu rrugen e tij te njohur. S`ka bere gje tjeter vecse ka perseritur gjithcka qe ka thene me pare, pra ky eshte nje artikull thjesht propagandistik dhe vete xhufi eshte propagandues i kauzes qe ka marre persiper, kundrejt honorareve te majme te dhena nga erdogani, ekstremizmi islamik, e ndoshta edhe sherbimet sekrete.
  Strumbullari i luftes se tij kunder orthodhoksise, bazohet pikerisht ne luften qe ka shpallur me 2 Shenjtoret tane: Shen Kozmain dhe vazhduesin e vepres se Tij Kryepiskopin Anastas. Baza eshte kompleksi i inferioritetit qe ka ndaj helenizmit, aq sa ka frike se mos “helenizohet” edhe vete, por te njejten gje kane edhe shefat e tij qe e mbajne me “buke”.
  Bazuar ne “thenje” personazhesh te ndryshem, goje pas goje, shqiptare pse greke, qe nuk dihet se c`qellime kane, xhufi na konkludon se (sikurse e kemi perseritur), se Shen Kozmai eshte agjent i Greqise (qe nuk ekzistonte ne ate kohe), me qellim helenizimin e Epirit dhe ckombetarizimin e shqiptareve.
  Duhet te jesh shume driteshkurter te biesh pre e kesaj propagande, pasi nuk mundet ne asnje rast qe nje dashuri e madhe te percillet nga brezi ne brez deri ne ditet tona, kur emri “Kozma” eshte aq i perhapur, poqese se shqiptaret do te vinin re se Kozmai donte t`i “helenizonte”.
  Fakti i sotem qe e hedh poshte perfundimisht gjithe propaganden islamiko-nacionaliste, eshte fakti se sot ne zonen Berat dhe Myzeqe ku ka predikuar Shen Kozmai, nuk ekziston ndonje orthodhoks qe te dije greqisht, vec sa kane mesuar vitet e fundit nga emigracioni ne Greqi.
  Ateisti xhufi, nuk mund te imagjinoje dot, se per dashurine e Perendise dhe njeriut, murgu Kozma la manastirin dhe brodhi per 20 vite anembane Ballkanit, per te penguar dallget e papermbajtshme te islamizimit te popullsise sidomos ne Shqiperine e Jugut dhe Greqi.
  Dhe nuk ka se si te thote te verteten, sepse paguhet per te kunderten nga islamiket, ne turqi, kosove, irak, e arabi. Sepse ketyre nuk ju intereson dhe nuk ka si t`u pelqeje nje njeri qe del kunder kuranit dhe “profetit” te tyre falls, pasi qellimi i tyre eshte e kunderta, sic po e tregojne edhe krimet e ISIS-it ne Irak, talebanizmi, etj. Urrejtjen e tyre ata e shprehin nepermjet veglave te tyre si xhufi and company dhe te njejten gje bejne edhe me Kryepiskopin Anastas. Nuk u pelqen qe Orthodhoksia lulezoi ne Shqiperi me ardhjen e Tij, per kete aresye duan te zbehin famen e Tij, nepermjet shpifjeve nga me te uleta, ne krye te te cilave qendron xhufi.
  C`pret nga keta persona te cilet mashtrojne sot diten per diell, duke shpifur se “liturgjite hyjnore dhe sherbesat ne KOASH behen ne gjuhen greke”. Shpresojme ne qe te jene te “ndershem” me Shen Kozmain qe ka nderruar jete para 250 vjetesh??
  Qe jane vegel e erdoganit dhe e islamikeve, xhufi me shoke, kete e verteton fakti, qe nuk thone nje gjysem fjale per arabishten e xhamive qe gjemon 3 here ne dite ( a ndoshta me shume) qe eshte e qarte dhe pse nuk shqetesohen per “arabizimin” e shqiptareve???
  Kuptohet sepse jane laps ne duart e padroneve te tyre ne shkreterirat e arabise, me qellim qe ne orthodhokset te heqim dore nga besimi ne Zotin tone Jisu Krisht.
  Por, sic ka thene vete Zoti Krisht per Kishen “portat e ferrit nuk do ta mundin ate”, jo me ca xhufer e xhufjane…..

  Reply to this comment
 31. bani September 3, 18:13

  “kubani “mundoheni te tregoheni i menqur,por ne realitet jeni shume tizak dhe antishqiptare i terbuar,eshte lehte ta kuptojshe.Perandoria osmane me te vertete se nuk e zhduku gjuhen shqipe per rreshte 5 shekuj jo pse i donte shqiptaret por kishte krejt qasje tjeternduj gjuheve dhe kombeve tjera.Por ata jaranet e tu greke per nje kohe shume te shkurter jo plote dy decenie e zhduken shqipen ne Greqi,ata tjeret sllave ne Maqedoni po per aq kohe e fshin popullaten shqiptare ortodokse,ortodokse mbeten por qe tash nuk e dine as edhe nje fjale shqipe dhe qka eshte me e keqja urrejne shqip….Zoti Xhufi nuk kerkon mbrojtje nga ti,ai e bene se eshte patriot dhe ja done te miren Shqiperis.Duhet te jeshe i forte dhe i pregaditur kombetarisht per tu perballu ketyre shpojzave greko sllave.Me sa kuptoj une Zoti Xhufi nuki ka asgje kundra ortodokseve por si qdo shqiptar i vertete eshte kundra uzurpatoreve ,percaresve dhe atyre qe e duhen Shqiperi ne humner,keshtu si puna jote.

  Reply to this comment
 32. ilia September 3, 20:17

  z. xhufi ne perpjekjen e tij antiorthodhokse per te akuzuar Shen Kozmain, ju referohet disa burimeve veneciane, etj., te cilat shpesh jane te genjeshtra sepse mbrojne interesat e tyre. Nuk merret me Ali pashain, i cili kaq e donte Kozmain sa me urdher te tij ngriti edhe manastirin ne fshatin Kolkondas, qe eshte edhe sot e kesaj dite i rikonstruktuar nga Kryepiskopi Anastas. Dhe e ka dashur qe kur ka qene i ri, kete njeri te pershpitshem, pavaresisht nga besimi, pasi me hirin e Tij profetik, Kozmai i tregoi Aliut gjithe te ardhmen e tij, bile edhe perfundimin. Dhe Kozmai predikonte dashurine per Perendine dhe njeriun, prandaj edhe vleresohej. Shen Kozmai nuk eshte as mit dhe as perralle, sic deshiron ta paraqese ateisti xhufi,…, Ate vete Ali pashai e ka dashur dhe edhe vete Enveri, nuk ka mundur dot te thote ndonje fjale te keqe, pervece: “nuk ka qene marksist”
  Mos valle per z. xhufi Ali pashai eshte antishqiptar,..po kush eshte shqiptar atehere sipas xhufit…, po sipas tij shqiptar duhet te jete vetem haxhi qamili, qe kerkonte “baben” e tij dhe te xhufit,..,
  z. xhufi jeni bere, per faqen tuaj te zeze,..njesh me armiqte e kombit…

  Reply to this comment
  • Pellazgu September 3, 20:47

   @ilia

   ilia antishqiptari shiko këtë dokumentar të televizionit grek SKAI dhe lëre këtë propagandë që nuk e ha kush: https://www.youtube.com/watch?v=hYUWsErJEUE

   Reply to this comment
   • mirel September 5, 23:56

    interesante pellazg, e ndoqa, dhe shiko dy emra ne dokumentar
    I pari eshte prifti qe mesonte femijet per luften e prifterinjve greke dhe quhet vasil Gjiza
    dhe I fundit eshte nje nga folesit qe quhet Thanos Veremi, si thote, qe po te mos ishte Bavaria, sot do flisnim shqip

    Reply to this comment
    • Pellazgu September 6, 08:56

     @mirel

     Është fat që koha e globalizimit po hap edhe shoqërinë greke të topitur rëndë nga aromat e mykut të qelave të manastireve të Malit Atos, duke bërë që brezat e rinj t’i largohen sa më shumë dogmave të sivëllezërve të këtij priftit ilia, që helmon forumin me gënjeshtra pa kripë mbi Anusin dhe shenjtorët e rremë. Ky dokumentar është treguesi më i mirë se kjo erë e re që e ka prekur furishëm Greqinë ka bërë mrekullinë në këtë drejtim. Një dokumentar ti tillë s’mund të mendohej para 10-15 viteve…
     Në këtë kuadër, arvanitasit dhe çamët ortodoksë, që deri dje, ndonëse në shtëpi e përdornin shqipen, nuk guxonin të deklaronin hapur gjakun e tyre, kanë filluar të organizohen për ditë e më shumë në shoqata, për të vënë në dukje jo vetëm identitetin e tyre kulturor, përmes një folklori të bukur, të larmishëm dhe me vlera të mëdha, por edhe identitetin e tyre etnik, për të nxjerrë në pah se gjaku që u rrjedh në deje është i njëjtë me atë të sivëllezërve të tyre të çdo besimi në Shqipëri, duke u bërë kësisoj edhe një “mikrob” që dalëngadalë po e “infekton” mitin se “ortodoksit janë të gjithë grekë”, që aq shumë e ka ushqyer propagandën e zagarëve që lehin për Megali Idhenë (që në shqip do ishte mirë ta përkthenim “Ideja e Bythës”, ose për të qenë më konkretë “Ideja e Anusit”). Kuptohet, që në këtë zgjim nga letargjia e shkaktuar prej diskriminimit të shtetit dhe shoqatave antishqiptare kriminale greke, një rol ta madh, krahas efekteve globalizuese, kanë pasur edhe veprat e kolosit të ndjerë të shqiptarisë, martirit arvanitas Aristidh Kola, që shpirti iu prehtë në paqe sa të ketë jetë mbi tokë, dhe të çamit trim dhe erudit Niko Stillo, të cilët assesi nuk mund t’i lëmë pa përmendur dhe pa shprehur për ta nderimin më të thellë të zemrave shqiptare të çdo besimi fetar.
     Gjiza nuk quhet prifti që shfaqet në pikturë, por është emri i piktorit që e ka “zografisur” priftin. Piktori quhet Nikolaos Giziz. Nëse e sheh me vëmendje pikturën, krahas idesë së rrejshme të një shkolle së fshehtë që mbajti “gjallë” shpirtin grek, ndërkohë që në kohën e osmanëve kleri grek ka qenë shërbëtori më i bindur i sulltanit që kishte robëruar popullsitë e Greqisë, ku ky piktor arvanitas, përmes fëmijëve dhe atij të rriturit në sfond, të veshur të gjithë me fustanella (një detaj që në qarqet artistike greke nuk diskutohet a nuk është vërejtur), në këtë “shkollë të fshehtë” na jep “fshehtas” edhe idenë se Greqia është e arvanitasve, pasi fustanella është shqiptare, siç me të drejtë historianët grekë e pranonin në dokumentar.
     Mund ta këqyrësh këtu me vëmendje “Shkollën e fshehtë”: http://www.google.al/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fuploads3.wikiart.org%2Fimages%2Fnikolaos-gyzis%2Fthe-underground-school-1885.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.wikiart.org%2Fen%2Fnikolaos-gyzis%2Fthe-underground-school-1885&h=768&w=1024&tbnid=TsffGjGmxX1kBM%3A&zoom=1&docid=ZKQ5tlI6OkE0aM&ei=Y7kKVP6ZHemr7AaP6YH4CA&tbm=isch&client=firefox-aurora&ved=0CFYQMygtMC0&iact=rc&uact=3&dur=951&page=2&start=38&ndsp=35
     Iliat me kompani që gënjejnë këtu pa pikën e turpit harrojnë që e drejta vonon dhe nuk harron. Ky dokumentar ia ka çelur rrugën kësaj të “drejte”, që lidhet pazgjidhshmërisht me gjenin tonë hyjnor…

     Reply to this comment
  • Pellazgu September 3, 20:52

   @ilia

   Ç’do të thotë e ka dashur vetë Ali Pashai?
   Kush ka qenë Ali Pashai? Një kaçak hajdut që e kalonte ditën me buçen e tij Vasiliqi. Ali Pashai ka qenë një figurë negative, për të cilën më vjen turp që i përket racës shqiptare. Gjithçka arriti Aliu kundër sulltanit i bëri vetëm për veten e tij dhe jo për Shqipërinë, kësisoj fakti që ka ndërtuar një kishë për nder të një greku nuk se tregon gjë. Aliun e ka ngritur lart historiografia enveriste a po ndonjë “shkrimtar” i ndjerë, që krijonin mitet që i nevojiteshin Enverit për të gënjyer popullin. Aliu është një figurë e urryer dhe shumë mizore!

   Reply to this comment
   • Labi September 7, 03:47

    Pellazgu,
    Cthua keshtu per Ali Pashen!!! Je bere antikombetar?
    Po cthua per min Athos pellazg? Po atje ka vdekur nje vella i Skenderbeut pellazg, edhe ai antikombetar qe?
    Cthua per prifterinjte ashtu? Nga i lexon keto qyfyre? Ke bere klubin e historianeve genjeshtare bashke me Xhufin?
    Meso historine e vendit njehere pastaj sha te tjeret.

    Reply to this comment
  • mirel September 5, 23:00

   hahaa, ilithje na bere per te qeshur
   Si doni ju , te marrim pasaporte greke, pastaj te behemi kompetent per Shqiperine.

   Reply to this comment
 33. arber September 3, 20:32

  Z,XHUFI jeni me te vertet nje fillozof i madhe ne lidhje me argumentat dhe te dhenat e verteta.Kush i del ne mbrojtje djallit shpirti i shkon ne djall.Une jam ortodoks dhe dua te udherrefehem nga nje prift Shqiptare,lutjet dhe faljet dua ti degjoj ne gjuhen Shqipe.E para gjuhe ne bote qe bekoje Zoti ishte gjuha Shqipe,dhe keshtu zoti deshiron qe lutjet per Shqiptaret ti degjoje ne Shqip.

  Reply to this comment
  • Moka September 4, 21:55

   Kokra e legenit ti edhe shqip po ti degjosh lutjet nuk do ti kuptosh se je analfabet injorant, meso te shkruar shqip myzeqar analfabet , legen I shpuar ti nuk di shqip re qyqar …..do te degjosh shqip ti I do ti degjosh te gjitha me e qe ti kuptosh ,rumpalle

   Reply to this comment
   • Pellazgu September 5, 07:02

    @Moka

    Sa bukur ke shkruar shqip o kokrra e hajdarit! Ta ka mësuar Anusi?

    Reply to this comment
    • Moka September 6, 13:21

     @ Pellazgu
     Po ke te drejte me ka mesuar Anusi I sateme edhe I tet ati ke te drejte , me fal per gabimin!

     Reply to this comment
     • Pellazgu September 6, 20:22

      @Moka

      Cili nga priftërinjtë analfabetë që lëpin Anusin je ti mor karuc që sërish ke shkruar si të ishe në kopsht?

     • moka September 6, 22:08

      @ Pallazgu
      C’pate Pallazgu une nuk thashe gje, te verteten thashe!Them se jot eme duhet ta dije kush jam pse nuk e pyet?Duket njohese e mire e epitetit qe me vure meqe paska nxjere ne drite nje kurbat turk- jevg si ti se ashtu me dukesh! te fala mamase

 34. Agimi September 3, 21:40

  Z. Xhufi flet me faktet e historise te cilat nuk ndryshohen dot,nese ka shqiptare lapangjoze qe jane te shitur te greku ,mos te shkruajne ne faqet e shtypit shqiptsar por le te shkruajne atje ku I pelqen ne Greqi, nese ka shqipatre injorante u them hapni syte ,jemi ketu ne nje shtet te vogel e te percare sepse Greku na gjeti mendjen,behuni bashke mbroni veten shtetin dhe kombin shqiptar se keshtu keni mbrojtur familjen dhe veten tuaj,Boll me fe e besime , mbi te gjitha jemi shqiptare.Greku nuk duhet te fuse percarje duke thene jo ortodokse e jo muslimane, ne jemi te gjithe shqipatre dhe Shqiperia eshte e te gjithe shqiptareve.Nuk eshte feja e Ortodokseve ,greku qe nxjerre kockat e te apreve tane nga varri per te ngritur laved ushtrise greke.Xhufi eshte nje historian dhe nje shqiptar I madh, uroj qe edhe historian te tjere te shkruajne hapur per fakte te tilla historike.Poshte kali I Trojes janullatos.

  Reply to this comment
 35. kubani September 4, 05:27

  Z. bano! mbaje kalin mos i jep revan,se duket qe sapo e ke mesuar dhe kushedi te rezon gjekundi.Sapo me ardhi nje mesazh ,nga nje sternip i Zenel gjolekes, kujtoi banos me tha ;se stergjyshi i pellumb xhufi(Voshtina),ka qene armiku me i betuar e me i eger kunder shqiptareve,ai quhej XHELAL VOSHTINA (xhufi),ai tradhetoi dhe spiunoi BILBILENJTE te cijet i varri qeveria turke ne Janine.Per kete histori kendohet dhe kenga,e bilbilenjve.O bano,meso pak histori,po pak fare ama se e shumta ta ben koken dhe shpirtin katran,nuk me ze qederi per luftrat nder fetare te shqiptareve,vetem jam kurioz te di se sa lloj racash dhe etnish e perbejne popullsine qe banon ne shqiperi dhe meqe ke hipur kalin shko pyete edhe nipin e xhelal voshtines(xhufit) prej nga e ka origjnen ai vete.Gjithashyu thuaji qe ti kerkoje falje familjeve te te ndjereve ne emer te stergjyshit te tij.Kaq per sot,z. bano!

  Reply to this comment
 36. Ericson September 4, 06:20

  Profesor Pellumb Xhufi eshte nje autoritet ne shkencat historike, perpos qe ka qene edhe deputet, politikan e diplomat dhe mos llomotitni kot, sidomos njerez pyka, te palexuar e te pashkolle e analfabete funksionale.

  Per fat te mire populli shqiptar eshte nje nga popujt me ateiste te botes, qe s’ja ka pare hairin dokrrave fetare por ka qene nje nder kombet me te ashpra e luftarake te botes krahas gjermaneve ,japonezeve e ruseve ,ne luftra shekullore per ekzistencen e tij dhe prandaj ka harmonine fetare qe i cuditke aq shume kaurret e Europes dhe mazllemet e Arabise,Pakistanit,e Turqise!

  Kane perenduar koherat e Inkuizicionit te tmerrshem mesjetar (me vjen keq per lexuesit te pershkruaj torturat e paimagjinueshme qe do ti kishte zili edhe Gestapo e Hitlerit) qe ka shkaktuar me shume viktima se dy luftrat boterore, po ashtu edhe koha e hordhive myslimane qe dogjen biblioteken e famshme te Aleksandrise “kujjtesen dhe diturine e botes” ,po ashtu ka perenduar perandoria Bizantine , nje nga me te keqiat,kriminalet e te shemtuara te botes e te historise se njerezimit!

  Cdokush ketu ka te drejten kushtetuese te besoje ne nje fe e te kete idhull fetar Jezu Krishtin, Muhametin A.S. ,Abaz Aliun ,apo te mos besoje hic ne pallavrat fetare me djaj e shtriga e te besojne ne buken qe hane e Aristotelin ,Demokritin,Hobhausin ,Marksin etj.

  Per te mos dale nga tema ,shkurt muhabetit ,Kozmai ka mallkuar gjuhen shqipe dhe ka perhapur ate greke (megjithse greket e sotem as qe kane te bejne hic me akejte antike si Agamemnoni. Menellau ,Uliksi ,Ajaksi ,Diomedi etj.) ,ne baze te doktrines Sulltanore dhe Patrikanes greke te Stambollit se muslimanet shqiptare jane turq dhe te krishteret greke!

  Ky jezit e bashibozuk i Kishes greke e Sulltanit eshte pararendes i dhespoteve e mitropoliteve famekeqe greke qe vrane pabesisht Teodor Voskopojarin, At Melanin, helmuan Petro Nini Luarasin e masakruan me sopate Papa Kristo Negovanin ,martir i kishes,kombit e gjuhes shqipe te cilet donin te shkruhej e te kendohej shqipja, nje nder gjuhet me te lashta te botes, edhe per besimtaret e krishtere shqiptare!

  Shikoni te dashur vellezer shqiptare kudo qe ndodheni nje mallkim te dhespotit te Korces ne fund te shekullit XIX :

  “Kromen dhe zgjeben ju dhente Perendia, ju shofte kolera, brez pas brezi , ferra e gjemba do mbijne ne kasollet tuaja e s’kini vend ne varret e te krishtereve!

  Akoma me shkurt muhabeti, nuk ka pune hic as Fortlumturia e tij (c’titull i cuditshem!) Janullatos dhe as shteti grek me besimtaret e krishtere shqiptare te cilet jane aq te nakatosur me muslimanet me krushqi , sa qe Pashket dhe Bajrami festohen me kenaqesine me te madhe nga te dyja palet!

  Reply to this comment
  • beni September 4, 08:37

   Si mer mundimin e thua qe nuk kan qen fetare? A nuk shikon apo te ka mar perendia syte, qe ne cdo cep, fshat te shqiperise po mbijne xhamiat si kerpudhat! Cuditem kur thuhet integrim ne europe!!

   Reply to this comment
 37. Cibuku September 4, 06:41

  Kur te gjykojne plehrat e kamillafeve, doemos duhen gelltitur edhe fyerjet. Pellumb Xhufi argumenton dhe verteton prapesite e ketij antishqiptari te madh grek i cili ka arritur te fus ne xhepin e tij jo pak nga ortodoksit shqiptare qe diten pergjerohen per atdheun e naten i fusin thiken pas shpine. Problemi i ortodoksise vertet qe eshte problem i ortodokseve, kurse problemi i shqiptarise eshte problemi i cdo shqiptari, dhe kur ortodoksia cenon shqiptarine dhe figurat e saj, s’mund te heshtet.

  Reply to this comment
  • Pellazgu September 4, 08:27

   @Cibuku

   Më qartë se kaq s’mund të thuhet!

   Reply to this comment
   • Pëllumb zaimi September 4, 10:02

    Këtë debat masiv e fiton ” Pellazgu” të cilit i jepen tre çmimet e para 1. Çmimi Fan S Noli 2. Çmimi Petro N. Luarasi dhe 3. Çmimi Papa Kristo Negovani. Motivacioni : aktivist luftarak kundër greqizimit të kishës ortodokse shqiptare. Të tjerët si kolonel,piro,një ortodoks,vlora,mustafa,arbër,agimi,ericson,çibuku,beti,xhoni,daja,laik,jam saliu…,ceni,orienti,eliseu,ardi,unë,lis dushku,labinot, etj, u jepet nga nje qerasje me pije energjike “kunder greqizimit kishtar” prodhuar në Shqipëri? Tung!

    Reply to this comment
    • Pellazgu September 4, 11:40

     @Pëllumb zaimi

     Hahahahahahahahahah….

     Është nder shumë i madh ky që po më bën.
     Çmimet me emrat e këtyre korifenjve të Kishës Ortodokse, të gjuhës shqipe dhe të shqiptarizmit (veçanërisht Negovani dhe Nini që u vranë e u masakruan për to): 1.Fan S Noli; 2. Çmimi Petro N. Luarasi dhe 3. Çmimi Papa Kristo Negovani, besoj se do gëzonin edhe gurët e kësaj toke po t’ua akordoje, jo më mua si SHQIPTAR.
     Nga ana tjetër, të falënderoj sërish për faktin që, pavarësisht se në pjesën më të madhe të komenteve e replikave jam i shtrënguar që krahas fakteve historike të dokumentuara t’ua jap reston armiqve të vendit tim duke i përzier ato me shprehje vulgare, pasi me të tilla më drejtohen dhe të tilla meritojnë (veçanërisht një palaço i pagdhendur me nofkën beni), nga juria ka pasur mirëkuptim në përdorimin e tyre, duke u gjykuar ato si armët e vetme virtuale që një shqiptar i provokuar në nder dhe në shqiptari, mund të përdorë ndaj armiqve dhe të shiturve të këtij vendi. 🙂
     Megjithatë, pa modesti do thosha se këto çmime i ndaj me të gjithë ata bij të shqipes të cilët me komentet e tyre në forum tregojnë se nuk e kanë ndotur gjakun e të parëve, që u rrjedh në deje. Të paça shqipe!

     Reply to this comment
     • Pëllumb zaimi September 4, 13:39

      Pellazgu? Me tre çmimet e merituara që morët do t’ju këshilloja me shumë mirësi të blinit tre lule të bukura dhe kur t’ju jepet rasti vendosni një te Fan Noli,një te Papa Kristua dhe një te Petro Luarasi !? Ky është dhe mendimi i krushqisë time ortodokse? Po ju teproi gjë, ruaj dhe pér mua një kafe 50 lekshe!? Nuk prish punë edhe po harrove për mua? Ha ha ha ha! Tung! P/S : kam filluar të besoj vërtet se jini pellazg safi ?

     • Pellazgu September 4, 16:33

      @Pëllumb zaimi

      Në fakt jam vërtet pasardhës i pellazgëve hyjnorë. Nuk e kam vënë kot atë nofkë. I kam bërë analizat e ADN-së time dhe kromozomi “Y”, që tregon linjën atërore të padiskutueshme dhe të pandryshueshme të cilitdo individ mbi tokë, i përket nëngrupit E-V13 (Haplogrupi E1b1b1a1b. Nga greqishtja: “haplo” = “i thjeshtë”. Pra grupi i thjeshtë që përmbledh brenda vetes disa nëngrupe).
      Për fat, gënjeshtrat Pëllumb vëllai, – siç e dimë, – i kanë këmbët e shkurtra. Zhvillimi i hovshëm që ka marrë shkenca ka bërë të mundur që prej vitesh (veçanërisht në 10-15 vitet e fundit), duke analizuar ADN-në e varreve të lashta dhe duke bërë krahasimin e tyre me ADN-të e kampionëve të personave të gjallë në popullsitë e sotshme në të gjithë Evropën, të zbulohet e vërteta e banorëve të parë të Ballkanit dhe Evropës.
      Haplogrupi E1b1b është si të thuash ai grupi i madh që është zhvendosur për në Evropë nga brigjet jugore të Mesdheut, pra Magrebit dhe Saharasë, duke filluar nga 25.000 vite më parë, kur Saharaja e gjelbëruar filloi të shkretohej për shkak të ndryshimeve klimaterike. Nuk është rastësi që sot në Sahara jetojnë fiset e famshme berbere, që janë të ndryshëm edhe në gjuhë edhe në gjak me arabët, që u vendosën aty më vonë. I përmenda berberët sepse edhe ata bëjnë pjesë në të njëjtën linjë nismëtare me kromozomin tonë “Y”, duke u përfshirë në haplogrupin e madh E1b1b, si tregues i faktit që Evropa ka nisur të popullohet nga individët e kësaj linje atësore, që është dokumentuar të jetë e vjetër të paktën 25.000 vjet.
      Kromozomi “Y” E-V13, për të cilin shkencëtarët sot kanë bindjen e fortë se individët që e bartnin atë kanë qenë banorët e parë që rreth 10.000 vjet më parë, prej Ballkanit filluan të përhapin bujqësinë në kontinentin tonë, është gjetur me frekuencën më të madhe veçanërisht në Kosovë rreth 50% dhe në Shqipërinë Veriore me frekuencë rreth 35%, duke rënë kjo përqindje në jug, ku vërehet prania edhe e individëve të nëngrupit tjetër të lashtë J2b , që e ka origjinën nga Lindja dhe ka hyrë në Ballkan përmes Anadollit.
      Mua Pëllumb vëllai nuk m’u durua dhe shkova i bëra analizat, sepse kisha frikë se mos ndonjë nga stërgjyshet e mia kishte bërë paudhësi me ndonjë romak (romakët ishin perandori shumëkombëshe dhe ça s’kishte aty) para mijëra vitesh, apo me ndonjë turk a serb në qindvjeçarët e fundit, pasi unë e kam origjinën nga Kosova kreshnike. (Lejohet shakaja edhe në tema të tilla serioze) 🙂
      Për kënaqësinë time e vërtetova që jam bartës i një kromozomi “Y” të nëngrupit E-V13, duke u ndjerë krenar për faktin se linja ime atërore e ka zanafillën të paktën 10.000 vjet më parë dhe origjina ime kalon përmes zinxhirit pellazgo-iliro-arbëroro-SHQIPTAR. Kësisoj, askush s’ka të drejtë të më akuzojë se e kam uzurpuar emërtimin “Pellazg”, ashtu siç Anusi ka uzurpuar fronin e Nolit…
      U zgjata pak Pëllumb, por duke marrë shkas nga humori yt pozitiv, desha të shkruaja diçka serioze të bukur dhe optimiste, lidhur me daljen në shesh dhe njohjen botërisht të së drejtës dhe të këtij fakti domethënës që ne e kemi ditur brez pas brezi…

     • bariu September 4, 14:23

      Beni te vinte hakut ty islam i perbetuar prandaj te beri qe te qash pdrpara internetit.

     • Pellazgu September 4, 16:39

      @bariu

      beni-qeni, psikopatët delirantët ndërrojnë emrin dhe shkruajnë për vete, siç ke bërë ti.
      Aq shumë kujton se paskam qarë, sa të qenka lagur edhe desktopi? E ke gabim beni pederasti, nuk ke parë lot, por lëngun vaginal të kurvave që ke në shtëpi, i derdhur çezmë gjatë kohës që prostituonin me shqiptarët. Mos u merr me Anusin, se lë mbas dore familjen…

 38. ilia September 4, 09:06

  xhufi eshte shprehur qarte se nuk i behet vone per mendimet e popullit, te cilet ku mund t`i shprehin vecse ne internet, atij as i behet vone dhe nuk vlereson Ali Pashain, Fan Nolin,..etj. Do te vije koha qe te hedhe poshte edhe Gjergj Kastriotin, per “ta zhveshur nga miti”, sic shprehet per Shen Kozmain.
  Shen Kozmai nuk eshte “mit” eshte nje realitet i asaj kohe dhe i kohes qe jetojme, sepse shenjtoret jane te perjetshem dhe te kudondodhur,…Ne orthodhokset duhet te ndjekim shembullin e Kozmait ne jeten tone te perditshme dhe te mbrojme Kryepiskopin, ikonen e Zotit Krisht,…

  Reply to this comment
 39. Ericson September 4, 10:41

  Nuk ke te drejte e tager t’i quash plehra prifterinjte ortodokse o cibuk , o duduk! Ketu tek ne nuk ka ortodokse shqiptare qe na kane futur thiken pas shpine, por te gjithe ortodokset jane vellezer te nje gjaku me shqiptaret e besimit mysliman ,sebashku me katoliket dhe bektashinjte, dhe me shumicen ateiste qe perbejne bashkimin e popullit shqiptar.

  A mos pandeh o mavri se shqiptaret i kane harruar masakrat e andarteve greke ne jug te Shqiperise?

  Megjithse shqiptaret jane mes vedi kryenece, prapeseprape e duan Atdheun e tyre , kudo qe ndodhen ne bote,e bejne be per dheun meme! Nuk ka te beje feja ketu ,as kamillafet e as callmat qe veshin fetaret,

  Lerini besimtaret e cdo lloj feje te luten e te falen neper kisha, xhami e teqe, se mbase Perendia i nxjerr ne selamet, nderkohe qe qeveria i rrjep e i shtyp!

  Reply to this comment
 40. kubani September 4, 10:48

  Agimi ben thirrje; qe te tere te marrin shembell nga historiani patriot i’ madh’ P.Xhufi,duke permendur me vend e pa vend kalin e trojes,medemek e keqja na ardhka nga Janullatosi dhe greqia. Harroini ata qe ju mbajten te pushtuar e te poshteruar per 500,vjet se me ata jemi vellezer te nje gjaku dhe gjaku s’behet uje .Mirpo z. Zhufi,e shkruan historine sipas midese qe ka,apo qe i nevoitet per momentin dhe nuk na thote p.sh.QE ME 30 GUSHT TE VITI 1830,NE MANASTIR(BITOLA) MEHMET RESHIT PASHA MASAKROI 500,BURRA NGA FAMILJET ME TE DEGJUARA TE JUGUT TE SHQIPERISE DHE NUK E PERMENDI FARE TE PAKTEN VETEM DITEN QE AJO NGJARJE MBUSHI 184,VJET.Shpirtrat e atyre 500,martireve do ti dalin ne ender historianit:” patriot me dy standarte”Para pese ditesh ishte 184,vjetori i masakres te Manastirit,po nu u kujtua asnje historian apo analist qe te bente ndonje shkrim perkujtimor PSE z.Agim?Masakrat duhen kujtuar si te grekut ashtu edhe turkut,gjermanit italjanit e te kujdo tjeter qe i ka kryer,qe brezi iri te mesoje realisht te verteten e plote dhe jo gjysmake.E persa kohe do kete historiane me dy standarte dhe manipuluesa te opinionit qe i fryjne me zell te madh percarjes se popullit edhe pergjigjja do te jete diskregituese e realiste.

  Reply to this comment
 41. Hekali September 4, 13:50

  Dëgjo or z. Pellazgu? Të mos ishte Xhevdeti ynë që ka bërë këtë intervistë hajde ti merrje çmimet që t’u dhanë? Urime por mos harro se dhe ne hekalasit e duam një kafe nga ju? Prsh!

  Reply to this comment
  • Pellazgu September 4, 16:43

   @Hekali

   Ju hekalasit i keni merituar historikisht çmimet dhe meritat. Madje e gjithë Mallakstra trime!
   Përshëndetje!

   Reply to this comment
 42. iri September 4, 14:32

  Per ty ilia Thuaj qe ai kozmai nuk ishte mit ,e vertete kjo ishte mut qe ju e bete mit , ju ti kisha greke soji juaj e dhe janulla e heq ne krye kete valle , qellimin e dime te gjithe, nepermjet ortodoksise, te montoni nje mut si mit me krye mutin janulle qe shqiptaret me doren e tyre te shkombetarezohen , te greqizohen me ane te gjuhes greke ( ju thoni se greqishtja eshte gjuha e zotit diku ),pra me ndihmen tuaj te bejne vet vrasjen e tyre .Gjaku I martireve te vrare nga dora e kishes greke si papa Kristo Negovani etj ((as emrin mbi varr nuk I lejuan tja shkruajne ) ,bejne apel , larg greket nga kisha ortodokse autoqefale , lag janulla nga Shqiperia !,miqesia me greket sipas parimeve te njohura , seicili ne shtepi te vet , sicili tu pergjigjet te drejtave e detyrave sipas ligjeve nderkombetare .Me iliat e benet a mutofaget jemi ketu se ata pastaj nuk do lehin me .Nderime z. XHUFI JE PATRIOT E SHQIPTAR I VERTETE. FALEMINDERIT DITA TRIBUNA E DEBATIT TE LIRE QYTETAR PA CENSURE ,.!!!!!!!

  Reply to this comment
 43. lis dushku September 4, 17:47

  Papa Kriston na e vrane
  Dhe s`ra per te nje kembane
  Dhe malet e Shqiperise
  Dhe shpellat e malesise
  Therrasin ane e mbane
  Papa Kriston na e vrane.
  ——————-
  Papa Kriston na e vrane
  Ca te ligj grekomane…….
  Loni Logori- Korce,1907

  Reply to this comment
 44. ilia September 4, 17:51

  Dita vertet eshte pa censure, por ama ka politiken e vet redaksionale antiorthodhokse dhe kjo nuk e nderon aspak…
  Une jam dakord me ty “iri” qe “seicili ne shtepi te tij”. Ne orthodhokset jemi ne shtepine tone dhe ju islamiket vini e na ngacmoni,.,patjeter qe ne do te reagojme,.., c`ju duhet juve ke vendosim ne ne kryet tone,…,ju beni mire te shikoni kosovaret e rene ne lufte per clirimin e sirise te perkrahuar edhe nga imamet, njerin prej te cili u detyruan ta arrestojne sepse i doli boja….., pse nuk merremi ne me krasniqet dhe me xhamite “fatih”, etj.?? S`na behet vone ne per to, juve vini ne sinorin tene e na ngacmoni…., eshte jonjerezore te mos reagojme,… C`ju duhet juve me PK Negovanin, si islamike merruni me mire me haxhi qamilin,..se Negovanin nuk dihet se cilet e vrane dhe perse,…, por islamiket perhapen mitin se e vrau “Kisha Greke”…

  Reply to this comment
  • Pellazgu September 4, 22:05

   @ilia

   Pa ndaluar tek maskarallëqet e tjera të këtij komenti, të cilat tregojnë se ti vetëm shqiptar s’je, vlen të të kujtoj se Papa Kristo Negovanin, shenjtin e të gjithë shqiptarëve (edhe timin që jam ateist), të cilit ti mor maskara me veladon nuk denjon ti përmendësh as emrin të plotë, e vrau kisha kriminele greke shërbëtore e sulltanit dhe ky është një fakt që e dinë të gjithë shqiptarët (ortodoksë dhe joortodoksë). Mos guxo ta përdhosësh emrin e ndritur të Papa Kristo Negovanit me gojën tënd të ndyrë, që gjithë ditën lëpin Anusin.
   Ty mor maskara po të ngrihen e po të shkruajnë ortodoksit shqiptarë për Anusin dhe po u thua islamikë. Si guxon ti të thuash “…ç`ju duhet juve ke vendosim ne ne kryet tone?”? Kush je ti që e paske pronë Kishën Ortodokse Shqiptare, aq sa t’u thuash ortodoksëve shqiptarë që unë s’ju pyes dhe vendos në fronin e Nolit cilindo djall me spaleta, për ta përdhosur në mënyrën më të rëndë KOASh-in? Për më tepër siç thashë më lart ti vetëm shqiptar s’je, ndaj nuk ke asnjë të drejtë mbi atë kishë. Ajo kishë është e shqiptarëve dhe ata e duan artë të pastër dhe pa erën e qelbur që lëshon Anusi.
   Mos u mërzit o pleh antishqiptar, se, sa të pirdhet Anusi, do të pirdheni edhe ju bashkë me të…

   Reply to this comment
  • iri September 5, 08:03

   Ilia mos e kruaj menderen me te tjera tema , rri ketu ku jemi .Po te pyes e po te them Shqip:C’pune kane greket ti , janulla me besimin ne shqiperi ?Autoqefalia e kishes eshte veper e shqiptareve , u takon atyre ta menaxhojne, si duan e si dine .Greqizimi I saj me tere metodat e sterholluara qe perdor ai janulla juaj, nuk pine uje me Te tjerat qe shkruan ti jane brockulla.Mos u hidh sa ne nje dege ne tjetren, nuk mund te justifikoheshdot .Une jam e do jem perhere ateist , ne se di te lexosh apo nuk te intereson , ti me flet si te jem islamist.Feja e shqiptarit eshte shqiptaria – pastaj vine besimet kushdo eshte ilire te besoje ose jo .Por ti je vertete nje nje zervist I kohes moderne , enderrat e te cilit ti shikon me sy hapur ne mes te dites me diell? Kjo eshte arsya pse nuk duam protektorat kishtar ortodoks , ky eshte ai rreziku ekstremist qe vjen nga detashmnte kriminale percarese shoviniste, ushtar I te cilit je edhe ti , por kot e kini l ilia, nuk ju pjerdh me kush.
   ,

   Reply to this comment
 45. ben September 4, 18:16

  Vetem nje Sali Butka i dyte i vjen per hak Janollatosit. Kolonjaret historikisht e kane luftuar me shume se kushdo tjeter shovinizmin grek. Ne vitin 1914 ne Kolonje greku dogji mbi 70 fshatra.Ky eshte nje fakt domethenes i papajtueshmerise se kolonjareve me politiken pushtuese greke. Nderkaq sot ne Shqiperi Janullatos ”gjeti shesh e po ben pershesh”. Kisha Shqiptare eshte eklipsuar nga ajo greke.Po te shikosh me vemendje katedralen ne qender te Korces te bie ne sy se, nuk ka asnje element ndertimi te kishave Shqiptare por vetem elemente te kishes greke.Kjo nuk ka kuptim.Pse? Kjo eshte marrezi. Marrezi qe shpejt do te mbarroje.

  Reply to this comment
 46. ilia September 4, 18:45

  Arkitektura e Kishave Orthodhokse eshte e qarte. Ideja kryesore qe jep eshte kubeja, per te treguar se “Perendia eshte me ne”. Nuk ka arkitektura “greke” dhe “shqiptare”, sepse Kisha nuk ka karakter kombetar por ekumenik.
  Ne kohen e pushtimit turk u imponua ndryshimi i arkitektures Kishtare dhe ato u bene nga jashte ne formen e banesave te zakonshme, por kanoni orthodhoks nuk eshte keshtu.
  Perse nuk flisni per xhamite qe ndertohen ne shqiperi njelloj si ne arabi dhe irak??? Prandaj si islamike qe jeni beni mire te shikoni islamin dhe muahemeti, s`keni pune me Kryepiskopin tone.
  Nese juve do te nxirrni ndonje “sali butke” te ri, do te jete detyra jone te mbrojme Kryepiskopin deri ne fund.
  Ketu duket qarte se ju qe shkruani ketu jeni pjesetare te ISIS-it, terroriste islamike dhe asgje me shume.

  Reply to this comment
 47. dhori September 4, 20:15

  Si dhe here te tjera zoti Xhufi paraqet argumente edhe ne kete interviste.
  Shkrimin e zotit Pantoulas dhe shkrime qe jane botuar me pas nuk i kam lexuar prandaj nuk po bej ndonje koment rreth tyre. Por dua te ndalem tek nje pseudo argument qe eshte perdorur nga komentues ashtu si sot edhe here te tjera. Argumenti i tyre se profesor Xhufi eshte i nje feje tjeter dhe nuk duhet te “fut hundet ne fene ortodokse” eshte strehe qe mendojne se i shpeton nga telashet per t’iu kundervene argumenteve qe dalin nga dokumentet e koheve te shkuara e shume te shkuara.
  Se pari duhet thene se historigarfia eshte shkence dhe shkencetaret jane e mund te jene me origjine familjare ortodokse, katolike, luteriane, myslimane, bektashinje, judit etj. dhe fushat qe studiojne nuk mund te jene parcela te ndara sipas besimit fetar. E dyta, z. Xhufi perveç qe e ka shprehur dhe e shpreh edhe sot se nuk i perket ndonje besimi fetar, vepra e tij shkencore ka zbuluar e lartesuar figura te ndritura te shqiptareve te besimit ortodoks qe i bejne nder kombesise tone dhe fese ortodokse. Po permend Dionis Filozovin e Çamerise, klerik i shquar dhe udheheqes i kryengritjeve ne agun e viteve 1600, i cili perbuzej nga kryepeshkopi i Mores (Dionis qeni, e quante ai) sa per kombesine (etnin) e tij shqiptare aq edhe pse i kundervihej baba Sulltanit dhe Patriakanes qe i fillonte meshat me emrin tij (Sulltanit). Nuk po zgjatem me shume por kaq mjafton per ata qe duan te dine se çdo te thote te shkruash histori mbi bazen e dokumenteve dhe kjo jo per ata qe kerkojne te mbyllin me qepene fetare portat e sutiuseve, se keta i ze si nje liter vodke leximi i dy faqeve liber, por per lexuesit e shumte e te interesuar qe tek njerezit cmojne vlerat dhe jo emrat apo mbiemrat. Streha qe kane zgjedhur komentuesit ne fjale nxit ndasit fetare ne Shiperi dhe eshte tamem ajo qe kerkojne shovinistet greke dhe ketu nuk dua te fus Hiresine e Tij Kryepshkopin Janullatos qe e respektoj shume per kulturen e tij, sepse nuk kam aq fakte sa ta bej nje gje te tille. Megjithekete jam dakord dhe e kam bindje qe nga fillimet qe ai iu imponua Kishes sone nga politika dhe se eshte konsumuar keq ne syte e besimtareve me vepriet e tij te gabuara. (Personalisht nuk jam ndonje besimtar praktikant, por kisha eshte brenda meje aty e kane “ndertuar” prinderit e mi, nena ime qe i falej ikones se Jezusit edhe ne kohen kur ritetet fetare ishin te ndaluara).
  Komentues te tille me pseudo argumentin e tyre nuk u thone vetem historianeve “Mbyllni gojen se jeni te nje besimi tjeter!”, por me thone edhe mua qe meqe me quajn Dhimiter nuk kam te drejte te demaskoj ne shtyp ndonje hoxhe qe nxite djemte e varfer shqiptare te shkojne te luftojne per sherihatin a lugatin, se ashtu “fut hundet” ne nje besim tjeter. Kuptohet qe keta nuk shqetesohen se po shahet ortodoksia, por se po mbrohet Autoqefalia e Kishes Ortodokse Shqiptare. Mirepo ky nuk eshte halli i shqiptareve ortodokse, por vetem i tyre.

  Reply to this comment
  • Labi September 7, 03:51

   Dhori,
   Me pelqen se je i sinqerte kur thua se nuk e ke leXuar pergjigjen ndaj Xhufit.
   Nuk duhet ta kishe lexuar nje here pastaj te shkruaje?? Besoj se kjo duhet te jete radha e gjerave ne kushte normale.
   Se keshtu si e beni juve nuk eshte normale. Te pakten Pellazgu i lexon!!!! Nuk i kupton me ne fund, por ama i lexon!!!

   Reply to this comment
 48. Ben September 4, 23:33

  Dikush thote cfare ka ky Xhufi me Shen Kozmane,
  Kuptohet thjesh, Korbi mutslluman Xhufi eshte shume i vogel dhe Shen Kozmaj ka qene ai qe ka qene. Ai ka qene aq inteligjent sa ka parashikuar shume ngjarje. Midis te tjerash dhe kete situate qe eshte krijuar ne boten esmere,te zeze stere te islamit.
  Dallim tjeter i korb Xhufit eshte se ky si gjith idiotet e Allaut ngrejne bithen perpjete ne mes te bulevardit…

  Reply to this comment
  • detlef September 5, 04:22

   O mjere Shqiperia per keto mendje qe kane ngelur ne mesjeten e mrekulliive te Kozmait, Janullatos dhe te Hoxhe Kavajes.
   Dhe keto te gjitha ne shekullin e 21te te shkences e te teknologjise. Dhe duam te hyjme ne BE!
   Dje ne Monchengladbach bisedoja me nje gjerman dhe, duke i treguar perse diskutojme ne akoma, dhe me tha:
   Me vjen keq (es tut mir leid) te ta them, por ju jetoni akoma ne epoken e gurit.
   Si t’i pergjigjesha?
   Turp per nivelin skandaloz te inteligjences tone,

   Reply to this comment
  • nastradini September 5, 08:42

   Shenjtori i Etolise Kozmai para se te vdiste u tha shqyptareve:

   “JU DO T’U PLLAKOSE NJE E KEQE E MADHE PER KETE PABESI QE BETE ME MUA, POR DO TE SHPETONI VETEM KUR TE FILLONI TE BESONI SERISHT TEK ZOTI!”

   Profecia e shen Kozmait te Etolise po vertetohet ne ditet tona qe kur ANTIKRISHTI Enver Hoxha mbolli MURTAJEN bolshevike ne trojet shqyptare me nje trashegimni makaber qe vazhdoi me Sali Berishen, Fatos Nanon, Ilir Meten dhe Edi Ramen me Pellumb Xhufet e tyre nga pas, qe heshtin kur banditet me pushtet grabisin pronat e Kishes Ortodokse ne Permet, por dine te bejne avokatine e persosur per sekseret e tyre si Adrian Fullani qe vjedhin Thesarin Bankes se Shtetit si magjyp hindie ne mes te dites.

   Dihet qe shen Kozmai u ekzekutua nga Pashai i Janines nga nje spiunim i padrejte i cifuteve shqyptare per komplot kunder Portes se Larte dhe fese myslime.

   Reply to this comment
   • Pellazgu September 6, 09:09

    @nastradin

    Ti nastradin i merr me kopjo dhe i ngjit në çdo forum të njëjtat budallallëqe që prodhon truri yt i ngjashëm me një qemane pa tela. Këtë idiotësi e ke shkruar edhe diku tjetër.
    Kozmain e Etolisë nuk e ekzekutoi pashai i Janinës, e ke ngatërruar pak, sepse e ekzekutoi pashai i San-Franciskos me injeksion vdekjeprurës, apo me karrige elektrike (Nuk jam i saktë këtu se nuk i di mirë ligjet e Kalifornisë në këtë kontekst).
    nastro, mos ha mut kot lart e poshtë me gojëdhëna forumesh të shkruara nga priftërinj mashtrues dhe injorantë, se i bie që gjithë ditën të pjerdhësh nga goja pastaj…

    Reply to this comment
    • Labi September 7, 03:54

     Degjoni Pellazgun qe shan parashkruesin qemane pa tela.
     Kujton se vete eshte “me tela” nderkaq qe eshte daulle e shpuar Xhuf mashtruesit!!!

     Reply to this comment
 49. kubani September 5, 04:03

  Ne regjimin socialist njerezit ,sidomos rinia kishin gjetur nje menyre te kamufluar per te shprehur mendimin kunder politikes,per ti shpetuar ndeshkimit,s’diskutohet ne te shumten e rasteve nepermjet humorit. Humori eshte dhunti e inteligjentit.Ja nje rast per tja treguar prototipit te mesiperm; Ishte ne mode ne gojen e rinise “erdhen pellazget”,per fshataret qe vinin per te pare ndeshjet ne qytet, sna lane rehat te fleme se po bejne zhurme “pellazget”,per puntoret e pastrimit te rrugeve,seshte nevoja te zgjatem por me termin “pellazg”,etiketoheshin njerezit e ulet,injorante,llafazane,menjefjale llumi i shoqerise shqiptare.Nje pergjigje” PELLAZGUT” !
  O pellazg,po c’u mundove aq shume per te nxjerre ADN-ne e fisit tend,duhet ta dije si i” “kenduar”,qe je mjafton te dilje nga Tirana e te pyesje per pellazget,do ta kuptoje qe do te benin debil.Eshte provuar shkencerisht dhe praktka e ka treguar se,mertesat brenda te njejtit gjak,nxjerrin individe jo normale(shkrimi tend e tregon me se miri).Tani si fillim po bej pyetjen per komentuesit me teper,por edhe per ty:-Historiani jot i “paanshem e korrekt”,Pellumb Xhufi (Voshtina),beri goxha studim per te na treguar te “verteten”,e per te ndricuar mendjet e pellazgeve mbi krimin e stermadh te nje individi i quajtur KOZMA,ne dem te popullit pellazg,qe ka ndodhur 300,vjet me pare.Mirpo ky si historian i regjur nuk mori mundimin te bente nje shkrim perkujtimor per masakren e Manastirit qe eshte me e afert ne date, me 30 gush 1830,pra 184, vjet me pare ku Mehmet Reshit Pasha masakroi 500 trima te oxhaqeve te jugut te Shqiperise me pabesi,PSE ??Kush ja mban doren?Literature ka sa te duash,po te duash. Nje tjeter pyetje edhe per ty,pse nuk ben nje shkrim “historiani yt i(pa)anshem”per tradhetine qe beri stergjyshi i tij Xhelal Xhufi(Voshtina) dhe u varren BILBILENJTEne Janine,nga qeveria Turke?Le te na komentoje dhe vargjet e kenges popullore,te kenduar per BILBILENJTE. O pellazg ! hic mos u mundo e mos hiq picirin,se nuk ke per te pare gjekundi ndonje reagim nga idhulli yt P.Xh.Voshtina,sepse nuk ka urdher nga pagatori dhe nuk mund te nxjerre kellirat e shtepise te soit,apo edhe te pushtuesit turk(BASHEQEVERISES) ne pazar,se pestaj” krimi” do eklipsohej fare dhe” krimineli” Kozma,do te dukej engjell. Pellazg germo ne thelmat te gjesh origjnen pellumbit,po me mire pyete vete se ai e di mire,por edhe te tjeret e dine.Here tjeter PELLAZG !

  Reply to this comment
 50. Pellazgu September 5, 07:20

  @Ben

  Ti korbi mut-nësumehan mirë e ke që ata myslimanët e ngrenë bithen përpjetë, por mos harrë as ortodoksit që ua kthejnë pa brekë atë meshkujve të botës… Të kujtohet Papu Joani që vinte shpesh nga Selaniku, që nën petkun e misionarit të kishës e mbante bithën lakuriq dhe kujdesej për trangullin e meshkujve korçarë në moshë të re. Mos më thuaj se nuk e ke parë tek Fiks Fare papuin baba të 6 fëmijëve, që na kishte bërë gjithë atë rrugë për trangull korçari…
  Patjetër kapja gafil nga Fiks Fare do t’i ketë shërbyer shumë papauit të “uritur”, që kur është kthyer nuk e kanë shkishëruar, por e kanë propozuar që ta shpallin shenjtor pas vdekjes me motivacionin “Për luftë sfilitëse në pengimin e përdorimit të trangujve të djelmërisë shqiptare në bitha islamike, duke “dhuruar” me bujari të pashoqe atë të vetën, që kishte udhëtuar nga Selaniku i largët për në Korçë.” . Do mbiquhet Shën Joani Bithëpaepuri,

  Reply to this comment
  • Labi September 7, 04:01

   Bravo Pellazgu,
   E nxorre “dufin” me tere qelbesirlleqet qe thua!!!

   Si nuk te vjen zor kur shkruan xhanem… si nuk te nxihet faqja…
   Po ti je turpi i Kombit kur shkruan si rrugac i ndyre! Qelbesirat e batifondeve shkruajne si ti!! Vetem mendjet e semura si puna jote qe nuk le person pa marre neper gojen tende te felliqur dhe mendjen tende te erresires!!!

   Reply to this comment
 51. Kosta September 5, 08:14

  Te komentosh problemet e feve dhe akoma me keq fene e nje besimi te kundert me ti eshte idiotizem dhe tregues kuptimplot se sje as hstorian as shkencetar por mbi te gjitha ske ndjenja njerezore . Orthodhokset shqiptar ne respekt te fese myslymane as xhelozohen se kush eshte ne krye dhe as indinjohen per predikimet qofte edhe ne gjuhe qe nuk e kuptojne,por me respekt e percjellin. Orthodhokset shqiptar krenohen kur familjeve te tyre u bashkengjiten bije e bija te fese tjeter si shenje e nje mbijetese dhe te normalitetit te jetes tone. Kete tolerance e ushqen kisha jone dhe kryebariu i saj Anastas,kryeshenjtori i saj qe po emancipon gjithe shpqerine shqiptare. Eshte fat i madh per vete shqiperine qe ne krye te Orthodhoksise eshte Shkencetari Janullatos. Gjykimin per Ate e kemi Ne Orthodhokset. Keni degjuar ndonje Orthodhoks qe te shaj ose te pergojos drejtues te feve qe nuk u perket? Kjo eshte kultura Orthodhokse, Toleranca Orthodhokse .
  BUF merru me historin po qe se je i afte. Mos fabriko per cka nuk te takon dhe nuk e arrin dot. Mos trazo historin se dukesh shume i vogel perpara saj. Kulturen dhe inteligjencen qe nuk e arrin dot ,mundohesh te kafshosh me leshim helmi, sa vocerrak po behesh TURP TURP TURP

  Reply to this comment
  • Pellazgu September 5, 08:27

   @Kosta

   ilia, apo kush do pleh antishqiptar qofsh ti që na ndyn emrin e Kostandinit të Madh duke përdorur nofkën Kosta për t’u kamufluar, e ke postuar njëherë me tjetër emër këtë material të gatuar në zyrën e agjitacion-propagandës të Anusit… Bëj më kujdes me materialin propagandistik se bëhesh lëmsh dhe të tërheq veshin Anusi.
   A ka vendosur Patrikana ta shpallë shenjt Joanin nga Selaniku, që nuk i rrinte bitha “rehat”? Nuk m’u përgjigjët ju të sektorit të prpagandës.

   Reply to this comment
   • bariu September 5, 08:47

    Kam pershtypjen se vuan nga kristianofobia dhe psikopatia ose me mir krizofenia! Greku te ka ber dicka qe ti nuk na i tregon, dhe tregon nje mellef shum te madh ndaj tij! Greket jan shum njerez te mire, natyrish nuk ka pull pa derra!

    Reply to this comment
    • Pellazgu September 5, 09:38

     @bariu

     O bariu i qenve, o haleja e Anusit, ku e shikon kristianofobinë ti more zagar plehrash tek një person që thotë lavdi të përjetshme për Papa Kristo Negovanin, Kristofor Kristoforidhin, Petro Luarasin, si dhe Visarion Xhuvanin, Kristofor Kisin, Nolin, etj.? Po ashtu, si mund të quash kristianofob një person që thotë rroftë At Nikolla Marku, i cili e ka kthyer Kishën e Shën Mërisë në Elbasan në një qëndrestare të ortodoksisë atdhetare shqiptare ndaj greqizimit që kërkon t’i bëjë asaj Anusi me ndihmën e sahanlëpirësve si ty?
     Kur kam thënë unë që grekët janë njerëz të këqij?
     Kam thënë që ka grekë të këqij, si djalli me spaleta i quajtur Anus, të cilin ti si antishqiptar burrë-kurvë e lëpin papushim, por nuk kam thënë që të gjithë grekët janë të këqij, ashtu si nuk them dot se të gjithë shqiptarët janë të mirë, përderisa në këtë racë hyjnore vegjeton edhe ti more qelbësira e ortodoksisë shqiptare.
     Natyrisht që nuk ka pyll pa derra. Aty ku lindi Negovani hyjnor, ke lindur edhe ti që je thjesht një zorraxhi i pështirë.
     Ke të drejtë kur thua se mos të kanë bërë diçka që ti nuk e tregon. Disa grekë më kanë bërë diçka të keqe, prandaj nuk i honeps dot. Kur kam qenë në Greqi, sa herë rastiste të hipja në autobus me fqinjët e mi grekë, më afronin prapanicën e tyre dhe e fërkonin në të përparmen time, duke u kënaqur në kulm, por duke më kallur krupën mua, pasi isha mësuar që në të përparmen time ta fërkonin prapanicën dhe të përparmen gratë dhe vajzat e tyre. Se mos je ti ai bariu vllah Korçe me gruan nga Elbasani, që ruante delet e efendiko Jorgos, ndaj po më çan trapin në forum? Të betohem se gruaja dhe vajza jote nuk janë fërkuar tek unë, jo se nuk donin, por nuk i pranoja, ngaqë ishin motra Shqipërie. Prandaj rri i qetë, përveç atij rastit kur ti u afrove dhe më ngacmoje nga e përparmja me duart e tua që i lëvizje gjithë epsh dhe që unë të shtyva me neveri, me familjen tënde nuk ka ndodhur gjë….

     Reply to this comment
   • Labi September 7, 04:02

    Kurse ti i ben qeder emrit pellazg qe ka marre, me apo dhe pa analize e ADN-se!!!

    Reply to this comment
  • islamabadi September 8, 22:30

   Mos t’ia vemë fajin kurrkuj përveç vedit…

   Veçantitë kryesore të karakterit shqiptar, me sa duket, janë: individualizmi i theksuem si edhe vandalizmi (dishiri për me shkatërrue) ose barbarizmi. Këto janë dy veçantitë ma negative, të cilat i kemi në gjak dhe na dallojnë nga popujt e tjerë, para këtyne dridhemi na vetë, në nji kohë kur nuk e vrasim mendjen aspak për të gjetë nji mundësi shërimi.

   Tipari i parë i veçantë i yni (individualizmi) ka të mirat e të këqijat e veta; por shqiptarëve si komb u ka sjellë shumë të këqija. Formimi i shtetit, në vështrimin modern, ndesh tek individualizmi i theksuem nji rezistencë të pakapërcyeshme. Si rrjedhim, prirjet anojnë shumë nga anarkizmi, Kamba e të huejit e pushtoi vendin tonë për pesëqind vjet, por nuk e rrafshoi individualizmin e shqiptarit. Kush nuk iu nënshtrue pushtuesit, muer malet e jetoi i lirë, si uku, tue vuejtë të zezat e ullinit. Ai që bashkëpunoi me pushtuesin, kërkoi me u ba pashë, vezir e sadriazem. Kemi qindra shembuj, por ndër ma të fundit Vaso Pashën, që ndërsa kjante hallin e Shqipnisë, ai vetë bante ligjin në Liban si guvernator i sulltanit.

   Fruti i parë i individualizmit asht përçamja, mbi te çilën venë theksin të gjithë shkrimtarët tanë të vjetër. Shumëkush shkakun e përçamjes e kërkoi te nxitjet e hueja e te mendësitë e ndryshme fetare. Por, kush i përçante shqiptarët atëherë kur besojshin në të njajtën fe?

   Realitetin duhet ta keqyrim në sy dhe mos t’ia vemë fajin kurrkuj përveç vedit. Shkaku i përçamjes së shqiptarëve asht intrinsecus dhe joextrinsecus. Sigurisht që intrigat e jashtme e gjejnë derën hapun për me prishë unitetin kombëtar, sikur ky të ekzistonte.

   Falë individualizmit të theksuem, çdo shqiptar nuk e pranon kurrë mendimin e tjetrit, aq ma pak sundimin. Për ketë na mungon shumë zhvillimi i ndjenjave sociale e gadi edhe i aftesisë shtet-formuese. Në ketë vështrim, mund të thohet se gjindemi gjithnji në fazën e nji primitivizmi shoqnor dhe duhet ende nji punë programatike, edhe për shumë kohë, shoqnue me nji etapë edukimi durimgjatë, për të mujtë me lavrue nji kulturë të shëndoshë e të gjithanshmen në rininë e ardhshme shqiptare, si edhe me formue ndjenjën e sociabilitetit. at Zef Pllumi

   Reply to this comment
 52. nastradini September 5, 08:44

  Shenjtori i Etolise Kozmai para se te vdiste u tha shqyptareve:

  “JU DO T’U PLLAKOSE NJE E KEQE E MADHE PER KETE PABESI QE BETE ME MUA, POR DO TE SHPETONI VETEM KUR TE FILLONI TE BESONI SERISHT TEK ZOTI!”

  Profecia e shen Kozmait te Etolise po vertetohet ne ditet tona qe kur ANTIKRISHTI Enver Hoxha mbolli MURTAJEN bolshevike ne trojet shqyptare me nje trashegimni makaber qe vazhdoi me Sali Berishen, Fatos Nanon, Ilir Meten dhe Edi Ramen me Pellumb Xhufet e tyre nga pas, qe heshtin kur banditet me pushtet grabisin pronat e Kishes Ortodokse ne Permet, por dine te bejne avokatine e persosur per sekseret e tyre si Adrian Fullani qe vjedhin Thesarin Bankes se Shtetit si magjyp hindie ne mes te dites.

  Dihet qe shen Kozmai u ekzekutua nga Pashai i Janines nga nje spiunim i padrejte i cifuteve shqyptare per komplot kunder Portes se Larte dhe fese myslime.

  Reply to this comment
  • Pellazgu September 5, 11:14

   @nastradini

   O nastradin aga, o rrot me qemane, edhe për këtë rast, ashtu si për Ahmet Harabelin ia ke fut pordhës. Kozmain e Etolisë nuk e ekzekutoi pashai i Janinës, por e vari pashai i Nju-Jorkt. Ty ngaqë të janë këputur telat e qemanes, të ngatërrohen pak ato budallallëqet që dëgjon në kishë, apo që lexon nga këta kishtarët antishqiptarë nëpër forume. Ai pashai i Janinës, një njeri që historia e njeh për kusar maskara dhe të pashpirt, kur iu rebelua sulltanit për të krijuar një shtet (pashallëk) të tijin, – siç bëri harabeli yt katundar prej Burgajeti, që u “grabiti” dhe u dhunoi shqiptarëve republikën, për ta kthyer Shqipërinë në çifligun e tij, – thonë që ka ndërtuar një kishë për nder të këtij Kozmait tënd, por jo se e ka vrarë…
   Punë kusarësh o nastradin…
   Për atë Shën Kozmian tënd, që na paska bërë profeci, – sipas mendjes tënde prej qemanxhiu telakëputur, – e shpjegon shumë mirë biografi i tij Kostas Sardelis, në librin “Αγιος Κοσμας και Βορειος Ηπειρος” (“Agios Kosmas kai Voreios Epeiros” – “Shën Kozmai dhe Epiri i Veriut”), ku në faqen 512 pohon se misioni i Kozmait në Shqipëri u sponsorizua jo vetëm nga Patriarku Sofroni II, por edhe nga vetë Sulltan Hamitit I, i cili e pajisi Kozmanë me një ferman të veçantë dhe e nisi atë me mision të qetësonte krahinat që kishin ngritur krye.
   Ky ishte ai “shenjti” yt. Një shërbëtor i rëndomtë i sulltanit,që e ndihmonte atë për të shtypur kryengritjet e ortodoksëve atdhetarë dhe për t’i mbajtur ata të nënshtruar nën osmanët.
   ik or nastradin spiuni i burgjeve merru me qemanen dhe mos fut hundët e tua me qurra në probleme për të cilat s’ia ke haberin…

   Reply to this comment
 53. Zefi September 5, 08:58

  Mos u mer me ” Kosta”o “Pellazgu”? Është një idiot nga ata të vlorës,më duket ish-kapter? Duhet ta dini që “kapterët në ushtri dhe karkalecët në bujqësi kanë bërë e bëjnë kërdinë”? Ah kosta, kosta,dole qafir më në fund!?

  Reply to this comment
  • Pellazgu September 5, 09:44

   @Zefi

   Hahahahahahaha…
   Këta të gjithë ish-kapterë e spiunë janë o Zef djali! Edhe ai që grabiste eshtra fëmijësh në Kosinë dhe i shënonte si ushtarë grekë të vrarë, njëfarë qenie e pështirë me emër Thomollari, thonë që spiun i kooperativës ka qenë…

   Reply to this comment
 54. Ben September 5, 13:13

  O i vetequajturi Pellazg,o halldup. Je shume harbut si raca jote o idiot.
  Quan emer te peshtire Thomollari-n dhe emrin tend Muhamut dhe emrat e familjes dhe races tende afro-aziatike,si Shaqir,Zeqir,Biqir,Hajdar,Selim,Salih,Sahit,Sulejman,Abdurahman, Zyber, Mahmut etj.te duken te bukur dhe shqiptare.
  O i mjeri ti,qe Allau te ka bere synet trute dhe kaq budall.

  Reply to this comment
  • Pellazgu September 6, 00:31

   @Ben
   Cili nga këta b.yt.q.r.t që ndërrojnë dhjetëra nofka je ti Ben Buçja, se po më dukesh analfabet i ri? Po mirë mor kurva e Anusit, që shqetësohesh se kam përmendur sakrilegjin që prifti i Anusit bëri në Kosinë, nga e di ti si e kam emrin unë? Ku ke parë ti që unë kam treguar se favorizoj myslimanët? Jam ateist mor të q.ft.ë Kina kurvat që ke në shtëpi, sa herë duhet ta përmend në forum?! Ty mor hale e s.h.k.rd.yer rrugëve të Greqisë, ti palloj të gjitha kurvat e shtëpisë e mos më bëj cubin mua në forum. Ik lëpi Anusin e mos dil rrugëve, se do të të marrin vesh nga era e gojës seç bir kurve je.
   Meqë ra fjala o pallëthithës, ç’të mirë ka emri Thomollari për të mos qenë i pështirë. Mos je gjë Thomollari vet ti që kërcen si gjeli majë plehut, kur i hyn kallami në bithë? Megjithëse ç’them edhe unë, Thomollari nuk di të shkruaj me laps, jo më të dijë ku ndizet kompjuteri!
   Ç’hyn syneti këtu? Unë nuk jam as mysliman, as hebre. Do e kesh marrë vesh gabim. Edhe në kam shkuar gjë me kurvat që ke në shtëpi, do ketë qenë natë dhe të kanë informuar gabim. Gjatë thithjes e kanë ndjerë vetëm kokën dhe kanë kujtuar se s’kam lafshë. Unë nuk jam synet. Që të bindesh i thaj kurvave të shtëpisë të vijnë të më gjejnë sërish dhe të shohin që nuk gënjej…
   Mëso pak histori o k.r që del në forum dhe u shton bindjen njerëzve që të rrinë sa më larg kishës së molepsur nga djalli me spaleta koloneli. Afro-aziatikët i gjen në Dylberadhë dhe jo në Shqipëri. Aty gjen individë me një ngjyrë lëkure dhe flokë aq të errët, se arabët do ta kishin zili. Pelopls fenikasi dhe Danau egjiptiani të thonë gjë, apo ç’lodhem kot unë me ty, se ti je kokrra e b.les?
   Mëso të shkruash herë tjetër, se je për klasë të parë. Megjithëse ju priftërinjtë e Anusit të dytën fillor keni. Edhe atë ekeni marrë duke vjedhur vezë në kooperativë e duke ja çuar mësuesit…

   Reply to this comment
   • Labi September 7, 04:09

    Pellazg,
    Mos shkruaj se je ateist… jo per gje se kjo gje kuptohet.
    Ti je vetem nje shares profesionist qe shfryn deficiencat qe te ka lene rregjimi ateist i Xhufit dhe te tjereve ne keto budallaqet qe shkruan, pasi kujtoj se do te japin medalje patriotizmi!
    I vetmi gjest patriotik qe mund te besh eshte te mos shkruash!! Sepse me thene te drejten na qelbe atmosferen…..kurdohere dhe ne cdo gje.. qe shkruan je i qelbur… perc i gjalle nga Pellazgjia imagjinare…

    Reply to this comment
 55. Demir September 5, 16:25

  Gjithe fajin e kane vllehet qe kane zaptuar KOASH, familja e shoferit te Janullatosit , Taqo Kobuzi, avokati, kleriket prej Boboshtice… ekonomisti i fondacionit ….etj etj. Edi do ta shkuli nga themelet faren e keqe qe lulezoi ne kohen e Fatos Nanos , e do shpetoje kristianizmi ne Shqiperi nga fara e keqe. Te gjitha te keqijat i ben klani vlleh sepse minoritaret dhe pjesa shqiptare nuk kane asgje ne dore.

  Reply to this comment
  • ilia September 5, 16:56

   Nuk ka ne Kishen Orthodhokse klane sic mashtron ti. Te gjithe jemi orthodhokse dhe per qytetari jemi shqiptare. Sa per dijeni te publikut 3 nga anetaret e Sinodit jane te konvertuar nga islami dhe bektashizmi.

   Reply to this comment
   • Pellazgu September 6, 00:44

    @ilia

    Nuk po e mohon që s’jeni shqiptarë në Kishën Ortodokse, por vllehë dhe grekë, o ilia. Pra, nuk e hedh poshtë thënien e Demir se jeni vllehë dhe njëkohësisht pranon se vetëm shtetësinë (qytetarinë) e keni shqiptare. Më bëhet qejfi ilia, se po më rriten veshët nga këto që thua, pasi qysh kur të kam lexuar herën e parë të kam thënë që je një prift antishqiptar lëpirës vlleh i Anusit.
    Sa për Sinodin, ku 3 nga anëtarët, – siç thua, – qenkan konvertuar nga islami e bektashizmi, dalin dy gjëra në pah. Së pari, që ortodoksët e ndershëm shqiptarë i rrinë larg asaj kishe të molepsur, ndja s’gjenden dot orotodoksë për të plotësuar numrin dhe, së dyti, që ai Sinod i meriton ata të tre, pasi vetëm tradhtarë ka në gjirin e tij.
    Përpos këtyre të treve, që paskan tradhtuar besimin e vwet, të tjerët kanë tradhtuar besimin e ortodoksëve të ndershëm, që tek ata anëtarë sinodi shohin shërbëtorin e Krishtit, por që në realitet bëjnë punën e shërbëtorit të qarqeve shoviniste greke dhe të Kishës Ortodokse Greke.
    Mos u bëj naiv dhe të gëzohesh për një fakt të tillë! Kush tradhton të vetën për të huajën, të huajën e tradhton menjëherë sapo t’i paraqitet një rast i volithsëm… Tradhtari vetëm besë nuk ka…

    Reply to this comment
 56. ilia September 5, 16:53

  Kjo as qe diskutohet ka liri sot dhe gjithkush mund te thote fjalen e tij, por te kete parasysh “se gjuha kocka s`ka, e kocka thyen”. Pra, duhet mbajtur gjuhen ne nivelin qe te mos fyeje shenjtoret tane dhe Kryepiskopin tone, z, xhufi dhe gjithe urdheruesit e tij. Pendryshe shkelin “tolerancen fetare” dhe kjo denohet me ligj. Por, mesa duket keto ligje nuk kane per t`u zbatuar ndonjehere. Pra, mos ngulni kembe se i doni dhe i nderoni me shume se ne figurat e Kishes sone. Them te flasim me llogjike, kurrkush nuk ka te drejte te na tregoje neve orthodhokseve se cilin duhet te vendosim ne kryet tone dhe as te na tregojne se cilin shenjtor duhet te nderojme.
  Shen Kozma Etoliani dhe Kryepiskopi Anastas jane si dy kokat e shqiponjes per ne orthodhokset. Qellimi i reagimit tone eshte te themi te verteten dhe te ruajme tolerancen fetare ne syte e shqiptareve dhe nderkombetareve.

  Reply to this comment
  • Pellazgu September 6, 01:01

   @ilia

   Boll me këtë propagandë idiote. Akoma se ke kuptuar se dalëngadalë besimit po i vjen fundi kudo në botë? Jetojmë në botën globalizimit dhe të një zhvillimi teknologjik të paparë dhe njerëzit ndërveprojnë me njëri-tjetrin kudo në botë e informohen mbi çdo gjë. Mos thuaj për ne ortodoksët sepse kjo është intolerancë featre.
   Po ata ortodoksët që në dy kokat e shqiponjës duan At Nikolla Markun dhe Fan nolin, si dhe duan pastrimin e kishës ortodokse nga pisllëqet që vegjetojnë aty prej 22 vitesh, si t’ia bëjnë? Ndaj ti nuk ke të drejtë të thuash se je ortodoks, sepse s’je vetëm ti, por thuaj ne shërbëtorët ortodoksë antishqiptarë të Anusit, të cilët nuk duam që gjendja të ndryshojë, pasi humbasim privilegjet që na ka siguruar bashkëpunimi në kurriz të ortodoksisë dhe të shqiptarisë, si dhe na cenohet ëndrra me sy hapur për greqizimin e ortodoksisë dhe të Shqipërisë…
   ilia je bërë gazi i internautëve. Nuk le gazetë pa dalë e pa shkruar gënjeshtrat e tua…
   Lodhesh kot ilia. Ka ikur koha e errësirës ku prifti analfabet i dukej njerëzve si i ditur. Sot është koha e informacionit, por jo atij të gënjeshtërt që ti ofron në forume…

   Reply to this comment
 57. At Nikolla September 5, 20:25

  Ai Kryepsikopati juaj Anastasi , eshte antishqiptari jone ! Dhe ne nuk mund ta leme lopen e grekut te livadhise ne trojet tona ! Keshtu eshte ore ti Ilias , antishqiptar filogrek !

  Reply to this comment
  • loke September 6, 13:58

   Po Je ti At Nikolla qe ke shkruar, ty te pa Perendia dhe te ka dhene nje semundje te mire qe ske fuqi as te komandosh veten tende e jo me te ndihmosh kombin, shiko mos rri e lexo shume se mos te zere parkisoni

   Reply to this comment
 58. arber September 5, 21:21

  @noke .Ne raste se injoranca do te kishte brire ,bota nuk do egzistonte.Per fat te mire qe jeni te paket.Une jame qytetar Shqiptare dhe me te drejte dua te drejtohem nga nje klerik Shqiptare.

  Reply to this comment
  • loke September 7, 21:38

   @arber
   meso te lexosh e pastaj te shkruash dhe kur te jesh gati do te te bejme te degjosh e shqip, e cdo gjuhe qe te kesh qejf ti, por tani per tani nuk i ploteson dot kushtet sepse nuk e di mire shqipen. mos shto me vend e pa ven shkronjen e. se kur thua shume here e e e , te thone hajd ta ve.

   Reply to this comment
 59. PalokCuca September 6, 08:06

  Bravo Xhufi! Ju a bere fertele veladonet e zi grekerve. Vazhdo me fakte historike qe te iluminohen torollaket e paket qe Janullen e quajne si Jezusin. Idiotet mbeten idiote qofte edhe greke.

  Reply to this comment
 60. Nastradin September 6, 08:56

  Pellazgu po te ishte mreti yne gjalle janulla nuk do te ishte ne shqiperi ketij vendi i mungon mreti , dhe jo enveri qe vrau bahri omarin kunatin e tij. Ne kohen e mretit bankat ishin te sigurta.

  Reply to this comment
  • Pellazgu September 6, 09:22

   @Nastradin

   Këtij vendi nuk i mungon as mbreti Harabeli I e as Enveri, pasi janë ata shkaktarët e kësaj gjendje ku jetojmë sot.
   Nëse Zogu nuk do uzurponte fronin e mbretit, duke mbytur demokracinë republikane, të cilën Shqipëria e kishte instaluar shumë më përpara fqinjëve të vet, e duke e kthyer vendin në regresin monarkik autoritar, që instaloi në popull frymën diktatoriale, duke mos e lënë shoqërinë shqiptare të zhvillohej përmes debatit të hapur, jeta politike shqiptare nuk do kishte qenë aq e vagullt dhe nuk do ta kishte pasur terrenin aq të lehtë për të gjetur shteg drejt saj edhe një analfabet e kriminel ordiner si Enver Hoxha. Që të dy janë sinteza e simbiozës “shkak-pasojë”.
   Në kontekstin që flasim, për një gjë i duhet dhënë merita Zogut. Për miratimin e statutit të Kishës Ortodokse Autoqefale Shqiptare, i cili i ndalon rreptësisht të huajt të uzurpojnë fronin e KOASh-it. Në fakt, edhe Enveri atë statut zbatoi deri në vitin 1967, nuk se e hodhi poshtë.

   Reply to this comment
   • bariu September 6, 09:40

    Po pse nuk thua troc, qe na i ka fain islami!

    Reply to this comment
    • Pellazgu September 6, 20:37

     @bariu
     beni-qeni fakti që ata të dy janë myslimanë, nuk ka lidhje me islamin në temën që diskutohet.
     Mos ndërro kot nofkë se njihesh nga budallallëku me të cilin shkruan…

     Reply to this comment
   • beni September 6, 09:51

    Batakci njeri edhe tjetri njelloj si ty islamiste e komuniste te felliqte!
    Mos u fshij o vezhgus f pas nofkes pellazg qe esht vetem nje sajese e nje identiteti te reme!!

    Reply to this comment
    • Pellazgu September 6, 20:33

     @beni

     beni-qeni, o kokrra e plehut, nuk jam Vëzhguesi F. që ka dëshmuar në forum se është po qa karuc dhe analfabet sa ty. Unë jam po ai Pellazg që të ka s.k.rd.y.r kurvat dhe ç’të mban pragu i shtëpisë tënde të dhjerë.
     Nuk e shikon nga mënyra e të shkruarit që jam po ai, apo, harrova, ti je b.t.q.rë idiot dhe nuk di të kuptosh seç shkruaj. Unë nuk shkruaj budallallqeë. Nga ana tjetër, nëse dikush do bëjë siç bën ti që ndryshon shpesh nofkën, për t’u dukur sikur jeni shumë dhe për të shkruar ndonjë lëvdatë për komentet e tua, do jem unë menjëherë që do ta njoftoj forumin.
     Batakçi je ti që lëpin djallin kolonel Anus, që punon kundër Shqipërisë dhe shqiptarëve.

     Reply to this comment
 61. Ben September 6, 12:09

  Le nam o pellazg i vertete.O trim,o kurvar,o idiot i vetkenaqur. Ka nevoje Shqiperia per trima idiote si puna jote.

  Reply to this comment
  • Pellazgu September 6, 20:45

   @Ben

   Unë pellazg i vërtetë jam dhe për këtë jam krenar, sepse do të thotë që nuk jam afro-aziatik si puna jote, o b.t.q.rë i Anusit.
   Unë trim jam sepse nuk më bën syri tër e t’i q. ç’të mban pragu i shtëpisë.
   Sa për kurvar, unë nuk e di për të tillë veten. Fakti që ti kam palluar si lopë të gjitha p.çk.t që ke në shtëpi, nuk më bën kurvar, veç nëse ti i njeh ato për kurva. Atëherë tërhiqem.
   Sa për idiot, përderisa e thua ti që je koka e hajdarit, nuk ta beson njeri, sepse ke konflikt interesi meqë unë të kam s.k.rd.yer ç’të mban prahu i shtëpisë…
   Vazhdo prapë, se nuk t’u rrika pa u gërric o Shaban Qose.

   Reply to this comment
   • Labi September 7, 04:11

    Tani te themi te drejten, Shaban Qoses, i ka dale nami kot.
    Duhet ta ndrrojme dhe ta veme Pellazg!!!

    Reply to this comment
 62. ilia September 6, 17:40

  “C`mitizimi” nepermjet mashtrimit historik eshte zanati i xhufit. Se shpejti do te filloje te “c`mitizoje” edhe Gjergj Kastriotin dhe te na thote se heroi yne kombetar eshte qamil xhameta, (haxhi qamili)..
  Semundje e rende eshte kompleksi i inferioritetit ndaj grekerve i z. xhufi dhe i ndjekesve te “linjes antigreke”. Dhe te semure prej kesaj linje (si financuesit e tyre turq, arabe, etj.), kapen edhe me 2 shenjtoret tane, vetem sepse kane origjine greke. Pastaj si te mos mendojme ne se jeni pjese e islamit radikal, ISISI-t, etj.,…kjo duket nga fjalet tuaja.
  Kryepiskopi Anastas eshte me shqiptar se shqiptaret. Pervec qe ngriti ne kembe nga themelet Kishen tone Orthodhokse, ka dhene dhe jep nje kontribut te madh ne te gjitha fushat. Me nderhyrjen e Tij jane grumbulluar fondet per ndertimin e shume shkollave e kopshteve, Klinika ne Tirane, ne Lushnje, etj. Menca per te varferit, ndihma per te burgosurit. Ne kohen e refugjateve kosovare ne vitin 1999, mblodhi nga ndihmat rreth 12 milione dollare per te mbajtur ne kamp 35,000 persona. Mjaft projekte jane financuar sidomos ne fushen e bujqesise, ujesjelles, etj. Ne te gjitha rastet e fatkeqesive natyrore, si permbytjet ne veri, etj., eshte gjetur i gatshem per te dhene kontributin, nje pjese edhe nga xhepi i Tij.
  Kontributet e Tij jane te shumta, nje pjese prej te cilave te fshehura, por qe shtylla mbetet ndihma per me te varferit dhe personat ne nevoje. Te gjitha keto behen pavaresisht nga besimi fetar i njerezve.
  Dhe mbi te gjitha eshte fryma e dashurise dhe e vellazerimit te percjelle nepermjet fjaleve dhe qendrimit te Tij, marredheniet me komunitetet e tjera ne keshillin nderfetar, etj.
  Ne rastin e shenjterimit te Katedrales “Ngjallja e Krishtit”, mblodhi ne Tirane 7 Patrike, dhe Bartholomeun e Konstandinopojes, gje e cila ndikoi ne fillimin e negociatave me BE-ne ne Qershor te ketij viti.
  Ka bere shume e shume, sa nuk numerohen dot, dhe per te cilat ne orthodhokset i jemi mirenjohes, gjithashtu edhe shumica e shqiptareve, pavaresisht nga besimi. Se me gjate te rroje Anastasi, aq me mire behet per Shqiperine.

  Reply to this comment
 63. ben September 6, 17:49

  O pellazg,ke zbuluar emrin tend me te pershtatshem per nje majmun idiot paramesjetar. Ti halldup perserit shpesh si babaj.nena.gjyshi,stergjyshi tend fjalen anus (kujton se kjo do te tregoje me inteligjent nga soji tend gabel). Ne turqisht ajo fjale perkthehet ture. Stergjyshet tend osmane perdornin turen per rehat dhe p….n per evlat. Bravo inteligjenti me fame pellazgu.
  Dhe ne fund,ti trim i madh ke mbetur brapa vellezerve tend qe kane shkuar ne Siri.

  Reply to this comment
  • Pellazgu September 6, 20:49

   @ben

   Meqë gabimisht më bën vëlla me ata plehrat që shkojnë në Siri, të cilët ngjajnë shumë me klerikët ortodoksë antishqiptarë grekë (në paraqitje e në zakone), po të them se zgjodha të rri këtu e të të s.k.rd.ej të gjitha kurvat që ke në shtëpi.

   Reply to this comment
 64. Altin Kocaqi September 6, 18:19

  Jam shume i lumtur qe me se fundi fillojne perplasjet e drejtperdrejta ne ringun e peshave te renda.
  Jo vetem qe ne fitojme, pasi na jane bere shume padrejtesi, por ajo qe eshte me e rendesishmja lidhet me perballjen shkencore ne menyre qe te orientohet drejte elita e vendit tone ne radhe te pare. Uroj qe mbeshtetesit e hapur te Janullatos te dalin e te perballen tani me profesor Xhufin.
  Dy fjale thoshte kapedani
  Ja sheshi ja mejdani !

  Reply to this comment
 65. Piro September 6, 18:59

  Populli shqiptar ia doli (dhe nuk kishte si te ndodhte ndryshe) edhe kesaj radhe me gjithe se per nje cerek shekulli pati ne krye nje klike te komanduar nga Athina dhe Beogradi.
  Atdhetaria shqiptare eshte ne kulm dhe kete e kuptojne mire te gjithe hipokritet grekofileqe bejne ketu propagande antishqiptare kundrejt ceqeve te Janullatosit.
  Keto mollet e krimbura dhe lehjet injorante te tyre nuk e prishin imazhin e shqiptareve si nje popull fisnik. Tradhetare ka pasur e ka ne cdo vend e ne cdo kohe.
  Ne syte e shqiptareve, dhe e perseris te shqiptarve, jo te nje numri te paperfillshem tradhetaresh te Shqiperise qe kane adoptuar Greqine si atdhe, ata jane demaskuar dhe jane tmerruar nga gjigandi i patriotizmit shqiptare. Ne qofte se ndokush do te thote si mund te provohet kjo, une i them fare thjeshte: ASNJERI prej ketyre kalemxhinjve nuk guxon te dale hapet ne shtypin shqiptar te mbroje veprimtarine antishqiptare te Kozmait, te Janullatosit etj. ne median shqiptare ose edhe te huaj (qofte edhe te Kathimerini-ja).
  Mblidhni menden! Asnjehere nuk eshte vone te ktheheni ne rrugen e mbare te dashurise per vendin tuaj. Megaliidheja, si endra e formimit te nje perandorije greke qe do te perfshinte gjithe vendet e Ballkanit, u varros pa lindur mire (dmth deshtoi), thuajse dy shekuj me pare
  Mos u genjeni me endrat ne diell te Kozmait e te Janullatosit.
  Shqiperia dhe populli shqiptar, ky popull i forte e fisnik, qe ruajti identitetin etnik e shpirteror per me se dy mije vjet, ne kushtet e terrorit e rrebesheve shkombetarizuese te romaneve , te bizantineve e te turqve osmane nuk do te cbehet nga veprimtaria shkombetarizuesve e krimbave te sotem te Megaliidhese.
  Edhe ne mos e daci vendin tuaj, behuni te pakten te zgjuar. Mos merrni krahun e gabuar te historise. Rrymat politike qe po fryjne sot ne Europe punojne per Shqiperine dhe shqiptaret. Europa dhe Amerika jane sot perkrah Shqiperise si asnje here ne historine njeshekullore te vendit tone. Europa dhe Amerika bene te mundur ate qe thuajse te gjithe ne patriotet shqiptare e quanim te paarritshme ne nje te ardhme te afert, krijimin e Kosoves dhe pas gjithe gjasash troje te tjera shqipfolese mund t’i kthehen shqiptareve
  Ju keni gabuar ne rrugen qe keni zgjedhur, prandaj une ju quaj prape vellezer shqiptare te nje gjaku me mua. Bashkohuni me popullin tuaj kunder synimeve shkombetarizuese te kishes greke.
  Ne zemrat dhe menden e cdo shqiptari duhet te jete vetem atdheu. Greqia, Turqia e dreqi me te bire nuk kane asnje te drejte te hyjne ne punet e ne komunitetet fetare te vendit tone.
  Si cdo popull i qyteteruar i Europes, ne mbi te gjitha kemi atdheun. Interesave te atdheut i nenshtrohet cdo interes tjeter.
  Bashkoni edhe ju zerin tuaj me tonin e te gjithe si vellezer te brohorasim:
  Rrofte Shqiptaria!
  Rrofte Shqiperia!

  Reply to this comment
  • Pëllumb zaimi September 7, 12:12

   Piro? Kini prezantuar një koment patriotik shumë dinjitoz? Ju faleminderit për këtë shpirt qe tregoni të cilit i bashkohem edhe unë? Nderime!

   Reply to this comment
 66. ilia September 6, 20:47

  E kane gabim ata qe thone se ererat fryjne kah perendimi, pasi situata sot po rreshqet dhe s`dihet ku perfundon, aleancat po lekunden dhe erera lufte po fryjne ne lindje.
  Por kjo nuk ka lidhje me Kishen tone Orthodhokse, te cilet te shiturit tek turku e arabi, kane marre urdher ta shkaterrojne, por me kot se nuk kane par t`ja arritur qellimit, vecse veten e tyre demtojne.
  Budallalleku i shkrimeve eshte i tille dhe perpiqet t`u fute popullit “trute e gomarit”, me mashtrimet e xhufit dhe xhufjaneve, markut, etj.
  Merreni kaq kohe me Kryepiskopin tone, ne nje kohe kur komuniteti katolik ka nje mekembesn italian Angelo Masafra, pale qe te gjithe katoliket ne bote varen nga papa dhe ky i fundit eshte argjentinas…, dhe po pritet me pompozitet te papare,…
  Nuk i marrim leje njeriu se cilin vendosim ne kryet tone, prandaj nese xhufi me shoke nuk terhiqen nga propaganda e tyre e mbrapshte, tolerances fetare ne Shqiperi i ka ardhur fundi.

  Reply to this comment
  • Lleshi September 6, 23:28

   Ti Ilias , mos na be deklarata te tilla se “tolerances fetare i ka ardhur fundi” , se ta mesojme mire fundin neve ! Ata te tjeret qe na i ze ne goje , jo Vatikan , e ku e di une tjeter , mbeshtesin pikerisht qendrimin e drejte te shqiptareve !
   Shqiptaret i jane kundervene Janullatosit dhe juve jeniçereve te tij , pikerisht per veprimtarine antishqiptare dhe se eshte dhe jeni perfaqesues te Shovinizmit grek me ne krye Kishen Greke !
   Kaq e thjeshte eshte dhe provohet edhe nga theniet e tua !
   Pra ti e di mire kete dhe mos te te genjeje mendja se do ta kalosh pa lagur kete veprimtari antishqiptare !
   Vellezerit tane shqiptare ortodoks , nuk i ndan dot nga neve ti kelysh i grekut ! Dhe endrat tuaja , ketu do te jemi dhe do ta shikojme se cfare fundi do te kene !

   Race kriminelesh dhe antinjerezore mbetet o Ilias Janullatos !

   Reply to this comment
   • Labi September 7, 07:32

    O lesh,
    Mos ngaterro emra se nuk e ke gjetur te mire llagapin.
    E nga emri duket simsahanlepires i pepinove…

    Reply to this comment
    • Lleshi September 18, 13:33

     Mbylle halene ti qen e bir qeni grekofil , se ta tregoj une ty dhe pepinove te tu !
     Ate nick namen qe ke vene Labi , ndrroje sa me pare se po te lexuan lebrit erdhen dhe te rropen te gjalle more grekofil !

     Jane lebrit ne jug te Shqiperise , garancia , qe nga Vlora e deri ne Delvine , qe juve muterve greke nuk ua mban te beni hapur poshtersite !

     Reply to this comment
  • Piro September 7, 00:14

   Shikon qe nuk te mungon njefare zgjuarsije?
   Dole te pyetja qe duhet t’i besh vetes dhe Janullatosit:
   Perse te gjithe shqiptaret (ortodokse, katolike e muslimane) e presin me kaq gezim ardhjen e Papes ne Shqiperi dhe kerkojne me ngulm largimin e menjehershem te Janullatosit nga Shqiperia?
   Tani une besoj se e gjen vete pergjigjen, qe eshte:
   Papa dhe Vatikani ne te gjitha kohet, duke filluar me Skenderbeun, kane perkrahur luften tone per liri, pavaresi dhe interesat e shqiptareve, nderkohe qe Patrikana dhe Kisha greke kane perdorur te gjitha mjetet ideologjike (Megaliidheja qe eshte shkruar ne flamurin e reckosur te Janullatos), diplomatike (lufta per te ndare Shqiperine midis Greqise e Serbise ne prag te traktatit te Versajes, karikatura e “gjendjes se luftes” me Shqiperine), ushtarake (pushtimi i Shqiperise se jugut ne 1914), fetare (pengesat qe nxori per krijimin e Kishes autoqefale nga Fan Noli dhe uzurpimin e kryesise se saj nga nje kolonel i Asfalise), etj.
   Te gjitha keto bejne qe shqiptaret (ortodokse, katolike e muslimane) ta presin me pa durim e me gezim te madh ardhjen e ketij miku te madh te Shqiperise dhe te urrejne pranine e nje armiku te Shqiperise, te nje uzurpatori te Kishes se Fan Nolit dhe te ngrene zerin me force:
   Janullatos GO HOME (stin Elladha)!
   Do ta bashkosh edhe ti zerin me ne SHQIPTARET apio do te vazhdosh me Zito Elladha?
   Pres pergjigje te ndershme, jo hipokrite.

   Reply to this comment
  • Piro September 7, 00:17

   Shikon qe nuk te mungon njefare zgjuarsije?
   Dole te pyetja qe duhet t’i besh vetes dhe Janullatosit:
   Perse te gjithe shqiptaret (ortodokse, katolike e muslimane) e presin me kaq gezim ardhjen e Papes ne Shqiperi dhe kerkojne me ngulm largimin e menjehershem te Janullatosit nga Shqiperia?
   Tani une besoj se e gjen vete pergjigjen, qe eshte:
   Papa dhe Vatikani ne te gjitha kohet, duke filluar me Skenderbeun, kane perkrahur luften tone per liri, pavaresi dhe interesat e shqiptareve, nderkohe qe Patrikana dhe Kisha greke kane perdorur te gjitha mjetet ideologjike (Megaliidheja qe eshte shkruar ne flamurin e reckosur te Janullatos), diplomatike (lufta per te ndare Shqiperine midis Greqise e Serbise ne prag te traktatit te Versajes dhe sot karikatura e “gjendjes se luftes” me Shqiperine), ushtarake (pushtimi i Shqiperise se jugut ne 1914), fetare (pengesat qe nxori per krijimin e Kishes autoqefale nga Fan Noli dhe uzurpimin e kryesise se saj nga nje kolonel i Asfalise), etj.
   Te gjitha keto bejne qe shqiptaret (ortodokse, katolike e muslimane) ta presin me pa durim e me gezim te madh ardhjen e ketij miku te madh te Shqiperise dhe te urrejne pranine e nje armiku te betuar te Shqiperise, te nje uzurpatori te Kishes se Fan Nolit dhe te ngrene zerin me force:
   Janullatos GO HOME (stin Elladha)!
   Do ta bashkosh edhe ti zerin me ne SHQIPTARET apo do te vazhdosh “me Zito Elladha”?
   Pres pergjigje te ndershme, jo hipokrite.

   Reply to this comment
   • Labi September 7, 08:11

    Piro,
    Kurse une mendoj se juve ju mungon ajo qe thoni se ka Ilia.
    Nga e di ti qe shqiptaret po “vdesin” te shohim Papen.? Une nuk kam asnje entuziazem nga ai qe mund te prisni ju. Natyrisht eshte ngjarje e rendesishme, po me aq gezim dhe me padurim sa thoni juve. Mua per shembull me ze gjumi rehat.
    Edhe ajo qe thua per ndihmen e Papes dhe Vatikanit nuk eshte aspak e vertete. Mjafton te kujtosh Skenderbeun qe te mos besosh ne ate qe ju e paraqisni si te vertete.
    Tani per Megalidhene ke pjeserisht te drejte. Por kur fillon e ngjit epitete sikunder “koloneli i Asafalise”, dhe sjell ne kujtese ca gjera te shekullit te kaluar ( qe nuk duhen harruar padyshim) sikur me be ca dyshime ne inteligjencen tone.
    Nese do nje pergjigje si e kerkove, jo hipokrite, kjo eshte – hiqe helmin qe te injektuar nga historira false te keqinterpretura dhe keqperdorura. Kisha ortodokse shqiptare ka nje histori ku futet edhe Janullatosi – do apo s’do ti apo une. Ka patur ne historine e saj emra te shquar dhe emra jo te kendshem, por ka vazhduar te jete shqiptare dhe si e tille do ngelet.

    Reply to this comment
    • Pellazgu September 7, 14:24

     @Labi

     Nuk rri pa e shpalosur skajshëm gomarllëkun ti haleja e Labërisë?!
     Piro po thotë pikërisht që vetëm antishqiptarët si ty (një kope derrash që lëpijnë Anusin) nuk gëzohen për ardhjen e papës.
     Sa për historinë e kishës orotodokse ke plot të drejtë. “Kisha ortodokse shqiptare ka një histori ku futet edhe Janullatosi”, por ndryshe nga historia e saj e ndritur në periudhën 1922-1967, periudha tjetër e kohës, 1992-2014, është historia e zezë e ortodoksisë shqiptare.

     Reply to this comment
  • Pellazgu September 7, 11:43

   @ilia

   Ti ilia nuk je vetëm maskara i madh, por edhe një budalla e injorant i pashoq!
   Përveçse guxon të vësh në dyshim përparësinë e Perëndimit katolik, në raport me qelbësirllëkun lindor ortodoks (Gre-qi, Serbi, Maqedoni, Rusi, që janë dëshmuar në shekuj armiqtë më të egër të shqiptarëve, veçanërisht kishta e tyre të drejtuara nga kriminelë shqiptarvrasës, etj.), që vetëm një “intelektual” i mbrujtur me gomarllëqe në Shëna-Vlash mund ta bëjë, e ke të mbushur aq shumë me mutin e Anusit kavitetin tënd cefalik, sa nuk të ka mbetur vend të fusësh aty edhe diçka të vogël fare: Anxhelo Masafra është arbëresh, pra shqiptar me gjak prej atyre trimave që luftuan me vetëmohim kundër osmanëve, pikërisht në kohën kur kisha greke i shërbente atij si qen i rrahur.
   Laj gojën kur të flasësh për Masafran, se ai ka atë gjak që kishte Jeronim de Rada i madh, atë gjak që kishte Zef Schiroi i madh, i cili në shekullin XVIII, kur ishte Arqipeshkv i Durrësit dhe Vikar Apostolik i Himarës dhe Arbërisë, pikërisht në kohën kur qeni yt Kozma mallkonte shqipen dhe ngrinte shkolla greke, i shkruante Papës në shqip, çka tregon jo vetëm dashurinë për gjuhën e të parëve nga një klerik atdhetar, por edhe faktin se Papa jo vetëm që nuk irritohej po t’i shkruhej në gjuhën shqipe, përkundër latinishtes dhe italishtes, por me këtë gjest dëshmohej edhe pranues e nxitës i shkrimit të kësaj gjuhe të lashtë sa vetë banorë e parët të Evropës.
   Ç’farë ndryshimi o ilia joshqiptari antishqiptar, – që bën pjesë në grupin e vllahëve bukëshkalë, – midis Patriarkut Ekumenik Sofroni II dhe Papës së asaj kohe! Njëri (Patriarku Ekumenik) dërgonte murgun e tij arvanitas gjakndyrë, që të mallkonte shqipen dhe të hapte shkolla greke në Shqipëri, ndërsa tjetri (Papa) komunikonte në shqip me arvanitasin (arbëreshin) tonë shumë të dashur Skiroi. Sa larg kanë qenë dy qendrat kryesore të krishterimit botëror, nga njëra-tjetra: Në Romë stimulohej shqipja, ndërsa në Fanarin e Stambollit thureshin plane të ndyra sesi ta vrisnin atë.
   Është për të qeshur kur një gomar si ty shkruan “Budallalleku i shkrimeve eshte i tille dhe perpiqet t`u fute popullit “trute e gomarit”, me mashtrimet e xhufit dhe xhufjaneve, markut, etj.” Xhufi nuk shkruan për ata as 200.000 ortodoksë në Shqipëri, por shkruan për ne të tjerët që na kënaq me ato që thotë. Ty dhe Anusit tënd që nuk ju pëlqen mos e lexoni. Ç’keni ju, pse ju djeg?
   Mos vallë jeni të ndërgjegjshëm që figura e kreut të Kishës tuaj Joautoqefale nga Athina është pa vlerë në sytë e opinionit publik shqiptar dhe pjesës dërrmuese të besimtarëve ortodoksë në Shqipëri dhe kësisoj trembeni se mos këto debate janë si pika që derdh vazon?????!!!!!
   Edhe boll me budallallëqet mbi “fundin” e tolerancës fetare në Shqipëri. Ajo ç’ka po diskutojmë të gjithë janë çështje që lidhen me shqiptarinë dhe jo me fenë. Feja jote (si dhe të tjerat) kanë kuptim vetëm të lidhura me një profet, – në këtë rast Jezu Krishti, – dhe nuk ka rëndësi se është njëri klerik apo një tjetër në krye të tufës së bagëtive. Klerikët shkojnë e vinë, Krishti mbetet.
   Apo mos vallë ju e përdorni Krishtin për qëllime personale, përderisa barazoni fenë me bariun, madje po i jepni bariut më shumë rëndësi de Krishtit në këtë rast. Po u hoq Anusi dhe u vu Palla (kështu i quaj unë Pavllot shkurt), ka ndonjë ndryshim???? Me Pallën Krishti dhe feja ortodokse nuk do jetë njësoj???????????

   Reply to this comment
 67. kubani September 7, 03:41

  Para disa ditesh i bera “PELLAZGUT” ne nje koment disa pyetje,por edhe disa sugjerime e keshilla.Meqenese jam i preokupuar me pune per te mbajtur familjen dhe nuk kam shume kohe te lexoj komentet,te cilat me japin nje kenaqesi te vecante sepse te duket sikur je ne klub me shoket,po pi raki skrapari,e birra korca,u vonova pak dhe nuk isha ne korrent te shkrimeve debatuese.Tani qe po merrem me leximin e tyre dhe sidomos te “PELLAZGUT”,po verrej,qe “P”,nuk ka kohe te merret me te tere,ndoshta po perpiqet te mare informacion me te specializuar qe dhe pergjigjen ta kete korrekte,po te jete keshtu atehere ja vlen debati me te. Por, n.q.se ai i shmanget atehere skemi debat normal por vetem monologje shterpe qe si hyne ne pune askujt, me nje fjale vete llafos e vete degjon.
  Edhe nje korigjm per nje lapsus qe duhet ta kishe korrigjuar vete me poshte,jo Kristofor Kristoforidhi,por Kostandin Kristoforidhi.
  O i gjore mos shko ne Vlore,se cdo faj lahet me gjak,vec nishanet e shiritat kesaj pune i vene kapak.(F.S.Noli). Cna thua per kete o Pellazg?
  Edhe nje verrejtje qe me takon te ta bej si bashkekomentues;e ke teperuar me fjalorin e rruges,nuk eshte e veshtire ti permbahesh moralit qytetar shqiptar sidomos ne faqet e gazetes”DITA”,e cila na ka bere nderin me te madh qe na boton shkrimet tona pasionante dhe me nivel te ulet,per te mos thene pervers.Kaq per sot,per xhufin nje here tjeter!

  Reply to this comment
  • Pellazgu September 7, 12:19

   @kubani

   Sikundër nuk mund të rri gjithë ditën të lexoj çdo lloj budallallëku që shkruhet nga “atdhetarë” të “edukuar”, por k.rucë si puna jote, i shprehur ky budallallëk përmes “sugjerimeve dhe këshillave” (Kush je ti që më sugjeron mua pa të kërkuar mendim dhe më këshillon, në një kohë që niveli yt nuk prek as kokrrat e mia?) po ta jap pak me vonesë përgjigjen. Të ngatërrosh Kristofor me Kostandin është një lapsus që një njeri i kulturuar e kupton se mund të bëhet nga nxitimi në të shkruar, sepse të duhet të merresh me shumë komentues burra-gra antishqiptarë në një kohë. Unë nuk e di ku e kam ngatërruar, por ndoshta do kem pasur parasysh Kristofor Kisin dhe Kristoforidhin në të njëjtën kohë. Një komentues i kulturuar dhe me bonsens do ta kishte pranuar si lapsus, të cilët bëhen me qindra në forume. Ajo që të habit është fakti sesi paska arritur ta kapë lapsusin një gomar truq.rë si puna jote që, në komentin ku e “shpartallon” Pellazgun për lapsusin, shkruan “birra korca” dhe “verrejtje”. Ti marksist-leninisti ortodoks kuban Fidel Kastro mos e harxho kohën forumeve, duke përhapur të pavërteta për Anusin dhe Shqipërinë e shqiptarët, por lexo ndonjë libër të fillores që të mësosh sesi shkruhet shqipja…
   Ti mor shoku kubanez ortodoks i Anusit je aq bibilush nga trutë prej zagari, sa nuk arrin të kuptosh as domethënien e atyre ç’ka shkruan, duke qenë në kontradiktë të thellë me veten dhe me këtë forum të nderuar. Ti shoku Kastro shkruan: “Por, n.q.se ai i shmanget atehere skemi debat normal por vetem monologje shterpe qe si hyne ne pune askujt, me nje fjale vete llafos e vete degjon.”. Së pari, fakti që nuk të replikon kush duhet të të bëjë të mendosh se mund të lidhet me atë që komentet e tua nuk i bëjnë askujt përshtypje, as për mirë e as për keq (Të jetë vallë për shkak të nivelit të ulët intelektual dhe gjuhësor që ato paraqesin? Përgjigjen e kësaj pyetje gjeje vetë, ose pyet buçet që ke përqark.). Nga ana tjetër, këmbëngulja jote për të t’u përgjigjur se s’bën dikush, tregon se ke probleme psikike që lidhen me një delir i cili mund të jetë shumë i dëmshëm për shëndetin tënd mendor, që, me ç’shoh nga ato që shkruan, është tashmë në një fazë jo të pranueshme. Shko tek mjeku e lëre forumin se mund t’i bësh shumë dëm vetes!
   Së dyti, të bërit e vërejtjeve nuk i ndalohet askujt në demokraci (gjë që nuk vlen për kishën ortodokse, po të gjykosh nga mënyra sesi lehin në mbrojtje të Anusit ndaj kritikave dhe vërejtjeve që i bëhen nga të gjitha anët.), por kur të bën vërejtje një qen b.t.ës.k.rd.yer i Anusit, me një shkallë kulture dhe intelekti për të qarë hallin, është fyerje për inteligjencën time dhe nuk ta lejoj aspak. Me një fjalë: Të q. ç’të mban pragu i shtëpisë o zagar antishqiptar!
   Së treti, unë nuk kam dal në forum të replikoj me cilindo truk.qe që më gërric bithën. Unë do flas dhe do dëgjo ata që më do k.ri dhe nuk do merrem me cilindo k.ruc që më lexon e dëgjon mua, – si rasti yt….

   Reply to this comment
 68. labinot September 7, 09:28

  Kur andartet grekomane te shtyre nga dhespoti Kosturit,theren me sopata ne 1905,Papa Kristo Negovanin,vallain e tij papa Theodhosin,nipin e tij Vasil Harallambin,vetem pse meshonin ne gjuhen shqipe,fshati Negovan kishte 300 shtepi,qe flitnin shqip.Sot ne Negovan nuk ka asnje familje te flase gjuhen shqipe.Kryqi i gurte,qe bashkefshataret vendosen mbi varrin e papa Kristos eshte thyer.Komuna greke Flamuri(Keshtu quhet sot fshati Negovan),varrin e papa Kristos e ka kthyer ne vend grumbullimi plehrash!!!Ku eshte respekti per orthodhokset dhe orthodhoksine,qe pretendojne greket?Perse ndertojne varreza greke me eshtra shqiptaresh ne token tone,kur nuk respektojne as varret e prifterinjve ortodokse!?/Ky Janullatos me shume influence ne qarqet greke,pse nuk leshon nje fjale te mire per mirembajtjen e varrit te nje prifti ortodoks?!Ku eshte solidareteti ortodox,kur i qan zemra per ortodoksine?
  Ju o grekomane nuk ju qan zemra per ortodoksine,per kishe e per krisht.Ju jeni te gjithe si shejtan Kozmai,qe i vuri kazmen kishes se Himares,per ta kthyer ne qender te mesimit te greqishtes dhe te ndalimit te gjuhes shqipe.Juve ju rri mendja si te shkombetarizoni popullin shqiptar dhe te vini kufij me Varrezat e andarteve tuaj!

  Reply to this comment
 69. Nastradin September 7, 09:50

  Labi mos je labe nga narta? Te jesh labe e te llofosesh keshtu? Ne laberia edhe e gjithe shqiptaret e duam ortodoksine, por nuk duam janullen. Eshte e veshtire ti harrojme krimet e kishes greke dhe politikes greke ndaj shqiperise. Nejse , ju shqiptaret e greqizuar mbani nga ana e nenes , jeni nipat tane , qe per cudi urreni babane tuaj qe eshte shqiperia.

  Reply to this comment
 70. ilia September 7, 12:52

  Sulmi dyfish dhe e llogaritur mire ndaj 2 Shenjtoreve, Shen Kozma Etolianit dhe Kryepiskopit Anastas mesa duket nuk ke per te rreshtur ndonjehere, gje qe sic e kemi sterthene me siper demton rende “tolerancen fetare” ne Shqiperi, pasi ketu nuk eshte fjala thjesht per ide “nacionaliste”, apo pak “rracizem”, qe edhe pranohen si pjese e karakterit njerezor, kur nuk rrisin permasat e tyre.
  Ketu behet fjale per goditje ndaj BESIMIT ORTHODHOKS, jo drejtperdrejt, por i maskuar, duke goditur keta 2 shenjtore te dashur per orthodhokset e Shqiperise. Sic kam permendur me siper qellimet mund te jene te shumefishta dhe po keshtu edhe organizatoret e tyre. Patjeter qe eshte fryma e keqe e satanait ajo qe e drejton tere kete fushate propagande me shpifje te paimagjinueshme nga askerrkush, e drejtuar sipas parimit gebelsian” “shpif, shpif, sepse dicka do te mbetet”. Ajo qe mbetet jane “trute e gomarit”, qe kane filluar te merren nga jo pak njerez nen efektin drogues te luftes satanike per molepsjen e shpirtrave te tyre.

  Shen Kozmai kreu detyren e Tij si misionar orthodhoks, dhe arriti qe te ndaloje ne Shqiperi valen e paimagjinueshme te islamizimeve qe ishin bere “mode” ne ate kohe, dhe i kishin kthyer shqiptaret ne gjendje gjysem te eger.
  Nga ana tjeter, Kryepiskopi Anastas arriti te ringrje nga themelet Kishen tone Orthodhokse, per 24 vjet, duke arritur suksese te paimagjinueshme per mendjen njerezore dhe qe vetem me nje mrekulli mund te ndodhnin. Se paku ngriti infrastukturen kishtare dhe pergatiti kuadrot per vazhdimin e jetes liturgjike dhe sherbesore.
  Te dy keta “greke” bene per vendin tone me te miren e mundshme, ne 2 momentet nga me dramatike per vendin dhe popullin tone te shumevuajtur, per te cilet ne shqiptaret, duhet se paku ta falenderojme.
  Persa i takon orthodhokseve keta duhet ta nderojne dhe ta mbrojne nga cdo lloj sulmi, te nxitur prej frymerave satanike, dhe te bejne te gjitha perpjekjet per ta mbajtur Kryepiskopin ne ata piedestal qe i takon.

  Reply to this comment
  • Pellazgu September 7, 14:11

   @ilia

   ilia je bërë patetik. Më dukesh sikur je Anusi vetë. Lodhesh kot me këtë propagandë të pistë antishqiptare. Askush nuk mbrohet dot me llafe;duhen vepra.
   Gebelsi je ti në këtë rast që vetëm shpif duke thënë me naivitet se janë fakte të sajuara, ndërkohë që nuk paraqet asnjë provë të atyre që thua dhe, për më keq, përmend gjithmonë përrallat me “islamizim” dhe me “prishje të harmonisë fetare”. Shqiptarët jetojnë përditë këtu dhe nuk e shohin as rrezikun e islamizimit, pasi për fat kemi një shtet të fuqishëm aq sa duhet që t’u “presë” duart të gjithë fundamentalistëve islamikë e të krishterë, si dhe nuk mund të flasësh për prishje të harmonisë fetare në një vend ku ka një përqindje të konsiderueshme familjesh të lidhura midis individësh me fe të kundërta. Mos fol gomarllëqe o ilia, se je bërë për gjynah…

   Reply to this comment
   • ilia September 7, 16:47

    Nuk ka nevoje per prove akuza juaj se ne “Kishen Orthodhokse psalet greqisht”, pasi dera e Kishes sone eshte e hapur per cilindo. Katedralja eshte ne mes te Tiranes. Nese kapeni pas nje pershendetjeje te perkthyer te Pashkes, apo per 2-3 tropare te cilet kendohen ne greqisht, sipas tradites sone se rreth 1/5 e besimtareve tane jane pjesetare te minoritetit si dhe per te nderuar origjinen e Kryepiskopit, atehere jeni bere vete pe t`u qare hallin o pellazg.
    Dhe te kapeni pas kesaj kur 5 here ne dite kendohet ezani arabisht ne xhamite, kesaj cfare emri t`i veme?? A nuk cenohet keshtu barazia mes feve dhe toleranca fetare???
    C`nevoje kam une te hulumtoj dokumentat historike, kur te verteten dhe genjeshtren e kam perpara syve??

    Reply to this comment
 71. kubani September 7, 15:07

  Ky “PELLAZGU i inatosur,trup e shpirt i helmosur,qe te kruhet me te tere paska vendosur,mbeti, me vete duke llafosur.
  O “P” ! kush i lexon yneret qe ke shkruar,e kupton nivelin e edukates qe ke mare ne familje dhe ne shkolle.Ti qenke prototip i”pellazgut”,me opinga e kembe te pa lara. Nxorre nga barku nje pjese te bollshme te gjarperinjve dhe hardhucave,e kuptoj qe te kane mbetur pa nxjerre neperkat dhe zhapiket,gjithashtu sic e deklaron edhe vete ne shkrimet e tua,ti je inkubator i vezeve te specieve qe ke ne plenc. Coje lart maje ndonje stapi diplomen e shkolles qe ta shohin dynjaja dhe te kuptojne me mire profilin tend. Edhe per ty vlen te thuhet shprehja qe u perhap mbas clirimit dhe pellazget u dynden neper qytete,”RANE MALET U NGRITEN HALET” Me bere te ve buzen ne gaz,me ato qe ke zhgaravitur.Une jam pak me i mocem se ty dhe e kam per detyre qytetarie qe ti keshilloj njerezit,te heqin dore nga veset dhe te perqafojne virtutet e moralit te shendoshe qytetar. Ti te na rrosh sa malet,talenti yt ska te paguar,na ben te qeshim me lot me fjalorin tend “PELLAZGJIAN”,vetem kujdes mos e caj gojen se levduari veten,o “BELUL” i demokracise. Ishalla ste lexon z.P.KULLA,se ta qendisi parodine dhe z.A.LLAKAJ te zgerlaqi ne AL PAZAR.
  Magjithate si “historian me dhiplome” qe je,vetem per historine nuk the asnje fjale,por u more duke kruajtur kurizin sikur ke zgjeben. PSE o “pelask”c’pate ? heren tjeter per xhuf voshtinen!

  Reply to this comment
 72. Pellazgu September 7, 17:50

  @ilia
  Pa i hyrë asaj çfarë thua mbi bazën “shkencore” apo racizmin e atyre që kam postuar, sepse nuk po them gjëra të shpikura nga unë, por të studiuara nga gjenetika dhe të pranuara botërisht, më duhet të sqaroj se nuk ka pandershmëri nëse them që Napoleon Zervas ka masakruar popullin tim, si dhe që nëse kam bindjen se atë që Napoleon Zervas ia ka bërë me armë, Anusi yt ia bën me fjalë dhe me dhunimin e varreve…
  Ti nuk ke faj që i kupton kështu gjërat, pasi nuk je shqiptar dhe nuk di ç’do të thotë ta duash atdheun e popullin tënd, i cili në mijëra vite ka kaluar përmes furtunash të egra, veçanërisht në 500-vjeçarin e Perandorisë Osmane, kur dhunës së autoriteteve islame u shtohej dhe ajo e autoriteteve ekleziale ortodokse me në krye Patriarkun Ekumenik në Fanar, që trashte qafën e tij dhe të klerikëve vartës me shtypjen e jomyslimanëve në emër të sulltanit, anekënd perandorisë.
  Ti ilia këtë nuk mund ta dish, sepse nuk je shqiptar, pasi shqiptari nuk shkruan kështu si shkruan ti, duke lënë të nënkuptosh se feja është para atdheut. Ti mbase këtë e ke edhe nga që si klerik deviza jote është “fe dhe atdhe”, kurse e imja është “familje = atdhe”. Ne shqiptarët, rilindasi i madh Pashko Vasa na ka mësuar “që të mos shikojmë kisha dhe xhamia, sepse feja jonë është shqiptaria”. Pashko Vasa ishte besimtar e jo ateist, dhe nuk i thoshte askujt të linte fenë. Fjalët e tij “mos shikoni kisha e xhamia” që në komunizëm, në funksion të ateizmit, janë interpretuar në mënyrë të mbrapshtë, nuk thonë kthejini shpinën Zotit, por thonë që ka një fe mbi të gjitha fetë: SHQIPTARIA, e cila duhet të jetë e para.
  Ateizmi im nuk hyn fare këtu, sepse kur flas për nder dhe devocion ndaj atdheut kam parasysh të gjithë shqiptarët. pa dallim feje dhe krahine. Kam parasysh Negovanin (nuk po ia shkruaj emrin, sepse mos e ngatërroj pa dashje me Krisin dhe më del në forum një komunisto-ortodoks analfabet me nofkën kuban e më tërheq vërejtje), Ninin, Nolin, Krisin, Xhuvanin, etj., (që u prefshin të gjithë përjetësisht në paqe), kam parasysh trimëreshën Elida Jorgoni që aq nder i bënte flamurit tim atë ditë që antishqiptari Irenej përdhoste këtë tokë hyjnore, i ftuar nga padroni yt antishqiptar. Kam parasysh nderin e shqiptarëve të të gjitha besimeve e më gjerë, që së shpejti do kemi fatin ta quajmë Fortlumturia e Tij Nikolla Marku…
  Po ti ilia nuk i kupton dot këto, sepse ti ilia je ANTISHQIPTAR, sepse ti ilia u shërben djajve me spaleta të fshehura poshtë veladonit, që punojnë për të zezën e Shqipërisë dhe të mirën e Greqisë.
  Sa keq për ty ilia, sepse nuk do marrësh vesh kurrë se çdo të thotë të ndihesh shqiptar, sepse nuk do ta provosh kurrë krenarinë që të jep ky emër, sepse nuk do ta ndihesh kurrë ngrohtësinë që gjaku i papërlyer shqiptar të jep kur të rrjedhë në deje….

  Reply to this comment
 73. ilia September 7, 18:48

  Te jesh ORTHODHOKS, sipas teje do te thote se je antishqiptar dhe kjo sepse vendos besimin orthodhoks mbi gjithcka tjeter, kjo nuk ka asnjen sens. Te qenet orthodhoks te ndihmon te jesh shqiptar “i mire” dhe jo anasjelltas. Ti vendos “genet” mbi gjithcka tjeter, por edhe kjo nuk eshte keshtu, pasi ne Shqiperi jane rreth 400 mije shqiptare me origjine vllehe, te cilet nuk i ndan asgje nga shqiptaret. Pra, nuk eshte mbizoterues “geni”, per mendimin tim.
  Te ngaterron ketu historine me genetiken dhe patetizmin nacionalist, dhe ke bere nje mishmash, por ne te vertete drejtimi eshte kah fashizmi dhe rracizmi, gje qe eshte qesharake ta thuash per shqiptaret qe jane ne kufijte e mbijeteses dhe qe i mban emigracioni, sidomos ne Greqi dhe Itali, por edhe me tej, me nivelin e Gjermanise ne luften II boterore.
  Po me ben kurioz cili je ne te vertete, kur flet edhe per Elida Jorgonin dhe per nje budallallek qe beri ajo ate dite te 1 Qershorit aq sa e hoqi policia. Kjo ndodhi edhe nga fryma qe po fut ti me shoket e tu, fryma e genjeshtres. Dhe pse doli Elida?? Sepse Liturgjia Hyjnore ate dite u zhvillua ne greqisht…, gje qe ju e perdoret si mjet per te sulmuar Kishen Orthodhokse.
  Por, njerezit e qyteteruar dhe normale e kuptojne mire,.se ate dite Mesha u drejtua nga Patriku Ekumenik Bartholomeu, i cili eshte grek dhe keshtu patjeter ne ate gjuhe do te zhvillohej Mesha. Pervec ketij u psalt edhe ne shqip, serbisht, rumanisht, rusisht, ..etj, pasi ne Katedrale ndodheshin me shume se gjysma e patriarkeve te kishave orthodhokse.
  Kjo e “shqetesoi” Eliden qe te dilte dhe te protestonte?? Nuk e besoj se Elida dhe pellazgu jane kaq naive, por nuk lini rast pa perdorur per te sulmuar Kishen tone dhe qellimi juaj final eshte Kryepiskopi. Shume barre keni marre mbi vete, pasi Kryepiskopi eshte derguar ne Shqiperi nga vete Zoti Krisht, si ikone e Tij dhe do ta pesoje keq cilido ngre doren kunder Tij, vec ne kthefte rrugen dhe pendohet.
  Sa per markun ai nuk eshte “At” dhe ne befte ndonje revolucion me vone nuk ka per ta njohur njeri, dhe as “uniat” nuk behet dot, sepse papizmi nuk e zbulon veten kaq hapur sa te merret me nje , uzurpues (po flas me kulture), te pronave te Kishe Orthodhokse, te fituara me vendim gjykate te formes se prere dhe qe nuk i kthehen nga permbarimi, sepse nuk ka shtet ne Shqiperi, por vetem tarafe, sic qe rasti analog i Kishes se Permetit, e cila u perdhos ne menyren me te ulet.

  Reply to this comment
  • Pellazgu September 7, 21:11

   @ilia

   Sa vllehë janë ilia? 400.000?! Po grekë sa janë? Patjetër sipas teje do jenë nja 800.000. Po ashtu, sipas teje do jenë edhe nja 1.200.000 shqiptarë ortodoksë dhe kësisoj ortodoksë janë 2.400.000. Apo mos ke dashur të thuash 40.000 vllehë???
   Po qe se nuk ka ndonjë lapsus në shifrat e tua, i bie të jesh vetë ti si njeri lapsus. Nëse ti i mbështet këto shifra të fryra dhe Anusi është dakord me këtë gënjeshtër, i bie që t’i nxirrni sytë vetes, pasi nuk i justifikoni ato ç’ka kishës tuaj Joautoqefale nga Athina i ndodhën me rastin e festimeve për ditëlindjen e Kozmait të Etolisë në ditën e vdekjes. Nuk justifikoni dot faktin që anuluat konferencën shkencore për Kozmain, pasi nuk pranuan intelektualët të merrnin pjesë në një konferencë “shkencore” ku do thuheshin gënjeshtra pafund dhe ju nuk kishit shqiptarë që të gënjente, si dhe nuk do justifikonit dot faktin përse në Kolkondas nuk kishte as një mijë besimtarë atë ditë, gjysma e të cilëve ishte sjellë me autobus nga Greqia dhe 1/4 ishin klerikë (njëri prej të cilëve ishe edhe ti).
   Nisur nga ajo çka ndodhi në Kolkondas dhe shifrave që jep ti, i bie që, ndër besimtarët ortodoksë shqiptarë, simpatia për kishën tënde dhe kreun e saj të jetë në shifra të papërfillshme. Unë e di që është e papërfillshme, por nuk ma merrte mendja që ta pohoje edhe ti, pavarësisht se e pohon tërthoras.
   Tjetër gjë që vihet re në budallallëkun tënd është fakti që rrekesh të denigrosh ato që them duke më quajtur racist, fashist, etj. gomarllëqe. Ti bëhesh kurioz se kush jam unë. Kaq i trashë je? Ende se ke marrë vesh? Unë jam një nga milionat shqiptarë të ndershëm, që e duan ortodoksin shqiptare të pandyrë nga vepra e djallit me spaleta të fshehura poshtë veladonit. Nuk ke turp mor maskara antishqiptar të quash turp ngritjen e flamurit shqiptar në mes të Tiranës. Nuk bën turp ai që ngre flamurin shqiptar, por turp bën ti që e etiketon këtë veprim si të turpshëm.
   Sa për Nikolla Markun ai është at i popullit shqiptar dhe nuk i bëhet vonë kujt se ç’thua ti. Ne shqiptarëve nuk na bëhet vonë se ç’thonë kolonelët e ASFALI-së me veladon…
   Ke futur shumë gënjeshtra në forum o ilia, por kjo e 400.000 vllehëve është e paparë.

   Reply to this comment
   • ilia September 8, 12:49

    Po te shohesh me gjak te ftohte nuk do te thoje se kam patur ate qellim te cilin e aludon ti, per numrin 400,000 te vlleheve, pasi kjo eshte shifer zyrtare dhe s`ka ndonje rrezik sepse ata e quajne veten shqiptare dhe jo vllehe dhe shumica njohin vetem shqipen. Nuk po zgjatem, po deshe kuptoje.
    Persa i takon konferences shkencore per Shen Kozmain, je kryekeput gabim, pasi ajo ishte thirrur shume kohe me pare, por tensionimi i situates nga njerezit e klanit tend (dhe ndoshta ti vete), si dhe kercenimet e Ardit Bidos me “26 shoqata”, etj., te beje qe situata te tensionohej dhe ne kushte te tilla nuk mund te zhvillohet nje konference shkencore. Nje konference shkencore shpalos mendime nga me te ndryshmet, qofte edhe kontradiktore, kjo s`perbente problem per Kishen tone dhe Kryepiskopin, por sic e thashe kishte kercenime per “perdorim dhune” dhe prandaj u anulua konferenca 2 dite para festimit.
    Une nuk e di sa besimtare kane qene ne Kolkondas ate dite, por nuk eshte e thene qe te shkojne te gjithe, sepse aq kapacitet ka Kisha, prandaj nepermjet shifrave qe ti jep nuk nxjerr asgje ne dobi te deduksioneve te tua.

    Reply to this comment
    • ilia September 8, 16:29

     Persa i takon Elides ajo eshte si puna jote pellazg, dhe si shoket e tu, qe luftojne me mullinjte e eres, pasi sic te thashe greqishtja e asaj liturgjie kishte si shkak prezencen e 7 patrikeve, mes tyre edhe te Bartholomeut, i cili eshte njeh vetem greqishten…,
     jeni bere krejtesisht te pabesueshem pellazg

     Reply to this comment
 74. ilia September 8, 19:07

  Une nuk thashe se cila eshte e para feja apo atdheu. Kete cdo njeri e zgjedh vete. Une them se identiteti im eshte I KRISHTERE ORTHODHOKS, te tjerat vijne me pas. Kjo duhet te jete keshtu per te gjithe orthodhokset. Anasjelltas mos i thuaj vetes orthodhoks.

  Reply to this comment
 75. islamabadi September 8, 22:57

  Nuk arrije te kuptoj pse harxhoni kohen duke u marre me nje rrote cari si ky tipi i quajtur pellazgu, mqs i pelqen dhe ka dobesi gjuhen e rruges theme se po ti kishit shaperdhyer nonen do ju thoshte faleminderit sic i pelqen ketij se keshtu jan mesuar dhe i ndjen lezetin. keta tipa nuk njohin as miresin dhe as fisnikerin si dhe te drejten qe i ka dhene redaksia per te shprehur opinionet. Mos ndoshta eshte tu te shtype no njoni nga prapa , se me gjithe kete angazhim kohe besoj se shoqes a gruse nqs ke ja bojne yzmetin te tjeret. E kupton zonja pellazge qe per te share eshte shume thjeshte nuk eshte nevoja te kesh ndonje formim serioz .

  Reply to this comment
 76. elida jorgoni January 18, 14:04

  Ngrihu nga varri o i nderuari kryeminister, Sulejman Delvina, qe ti debosh brenda 24 oreve antishqiptaret me rrobe kleriku, ashtu sic veprove, me 21 nentor 1923, kur e shporre antishqiptarin, klerikun grek, Jakov…

  Reply to this comment
 77. Dashamiresi D. January 10, 00:03

  Me te lumte Elida Jorgoni per aye qe thua.Jo grijne kot lafolloget e perditshem…
  Ku je o Sulejman Delvina,Shqiptar mbi shqiptaret…
  pershendetie pasuesve te tij ne Tirane e kudo.Njerez te nderuar.
  Dashamiresi D.

  Reply to this comment
 78. enter"" January 10, 18:14

  Xhufi leh, ne mbeshtesim Janullatos.

  Xufiiii, shko mbytu

  Reply to this comment
Shiko komentet

Komento

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*